Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:38 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - CDU-elnök: a német kereszténydemokraták tanultak a 2015-ös menekülthullámból
A migráció, a menekültügy és a biztonság kérdéseiről tartott kétnapos tanácskozást záró beszédében kiemelte: a 2015-ös menekülthullám váratlanul érte Németországot és "humanitárius rendkívüli állapotot" idézett elő, amelyben nem lehetett valamennyi döntést nyugodtan, a kellő alapossággal mérlegelni, hanem az adott helyzet és a társadalmi hangulat hatása alatt kellett intézkedni.

Ilyesmi többé nem fordulhat elő, ezért ki kell dolgozni egy úgynevezett migrációs monitoring rendszert, amely idejében figyelmeztet a menekülthullámokkal fenyegető válsághelyzetekre. A CDU-nak ezzel is világossá kell tennie a választók előtt, hogy "megtanulta 2015 leckéjét" - mondta a párt elnöke.

A társadalmi "megbékélésen" is dolgozni kell, a CDU-nak Németország legnagyobb pártjaként az a feladata, hogy betemesse a migráció körüli viták miatt keletkezett árkokat.

A menekültügy gyakorlatában is egyensúlyt kell teremteni, "a humanitás és a szigorúság" elvét egyformán érvényesíteni kell - fejtette ki Annegret Kramp-Karrenbauer.

Az előző elnök, Angela Merkel kancellár részvétele nélkül tartott úgynevezett műhelytanácskozás eredményeit összefoglalják egy tanulmányban, amelyet február végén vitat meg a párt elnöksége. A legfontosabb megállapítások és követelések bekerülnek az európai parlamenti (EP-) választásra készülő programba.

A párt székházában rendezett tanácskozáson négy munkacsoportban, tudósok, intézmények - például a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) - szakértői és CDU-s szakpolitikusok részvételével tekinttették át a legfontosabb témákat.

A munkacsoportok vezetőinek beszámolója alapján az EP-választási programban kiemelt helyen szerepel majd az Európai Unió külső határának hatékony védelme és az EU-s határ-, és partvédelmi ügynökség, a Frontex megerősítése. Létre kell hozni továbbá egy egységes be-, és kiutazási nyilvántartást az állandó belső határőrizet nélküli schengeni övezetben. Hangsúlyozták azt is, hogy EU-s szinten harmonizálni kell a menekültügyi eljárás ésellátás alapszabályait.

A nemzeti szintű teendők között egy sor szigorítás szerepel, a többi között a menekültügyi eljárást hátráltató, például a személyazonosságuk megállapításában nem közreműködő menedékkérők ügyében. A munkacsoportok megállapításai között az is szerepel, hogy a BAMF döntéseivel szembeni jogorvoslat lehetőségét szűkíteni, az elutasított és kitoloncolásra jelölt menedékkérők őrizetbe helyezésének lehetőségét pedig bővíteni kell.

Az évek óta megoldatlan gondok közé tartozik az is, hogy az elutasított és az országból eltávolított menedékkérők jelentős része rövid időn belül visszatér. A CDU szerint velük szemben minden eddiginél keményebben kell fellépni, a többi között be kell vezetni, hogy nem kaphatnak semmilyen szociális támogatást.

A szövetségi belügyminisztérium kimutatása szerint tavaly 185 853 menedékjogi kérelmet nyújtottak be a BAMF-hoz, ami 16,5 százalékos csökkenés a 2017-ben regisztrált 222 683-hoz képest. A nemzetközi migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015-ben mintegy 890 ezer menedékkérő érkezett Németországba, 2016-ban pedig 280 ezer.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 19:42
Címkék: CDU-nak Németország, Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkel, Európai Unió, 2015-ös menekülthullámból, biztonság kérdéseiről,
Kommentek
Megvásárolt ujságírók - A menekültipar
mno.hu)


A MENEKÜLTIPAR

Udo Ulfkotte új könyve a menekültiparról

Lovas István - Ulfkotte: A menekültipar

Németország nettó kivándorlóország, egyre több németnek lesz elege saját hazájából. Legtöbbjük egyetemet végzett fiatal.
Lovas István - 2015.10.19. Magyar Hírlap

A hónap első hetében jelent meg Udo Ulfkotte német újságíró új könyve A menekültipar - Miként profitálnak politikusok, újságírók és szociális szervezetek a menekülthullámból címmel. Tizenegy hónappal azután, hogy szintén a Kopp kiadónál látott napvilágot bestsellerré vált könyve, A megvásárolt újságírók, amelyet szintén lapunk mutatott be elsőként a hazai nyilvánosságnak.

Ulfkotte nevét idehaza nagyon sokan ekkor ismerték meg. A Frankfurter Allgemeine Zeitung egykori haditudósítójának és szerkesztőjének könyve hatalmas
menusgabor, 2016. január 13. szerda, 17:49
Illegális bevándorlás - Németországnak jövőre legalább 17 milliárd euróba kerül a menekültválság
A költségek ennél jóval nagyobbak is lehetnek, mert a tartományok pénzügyi tervei a szövetségi kormány legutóbbi hivatalos előrejelzésén alapulnak,de a prognózisban szereplő 800 ezer helyett több mint egymillió menedékkérő érkezett az idén, a kiadások egy részét pedig nem tartományi forrásokból fedezik, hanem a központi büdzséből.

Az is növeli a bizonytalanságot, hogy nem tudni, miként alakul a menekülthullám jövőre. Ezért előfordulhat, hogy év közben pótköltségvetést kell készíteni - közölte a Die Welttel a Hessen tartományi pénzügyminisztérium.

A lap mind a 16 tartomány pénzügyminisztériumától kért adatokat a menekültügy tervezett finanszírozásáról. A menedékkérőket a közös ügyekből adódó költségek és egyéb terhek, feladatok megosztását szabályozó -a tartományok lakossága és gazdasági teljesítőképessége alapján meghatározott - úgynevezett königsteini képlet szerint osztják el, és a költségkalkulációk is ennek megfelelően alakulnak.

A legtöbb pénzt - 4 milliárd eurót - a legnépesebb
velemenyezd, 2015. december 29. kedd, 18:02
Illegális bevándorlás - Londoni elemzők: nem valószínű érdemi hatás a német gazdaságban
következtetésre jutnak, hogy bár a bevándorlás jelenleg rendkívüli szociális probléma Németországban, kétséges azonban, hogy rövid távon komoly gazdasági hatásai lennének. Hosszú távon lehetnek potenciálisan jelentős előnyei, de ez sokban függ attól, hogy a gazdaság mennyire lesz képes integrálni a bevándorlókat, és attól is, hogy a német kormány a jövőben milyen bevándorlási és menekültpolitikát alkalmaz - áll az elemzésben.

Más nagy londoni házak sem számítanak arra, hogy a jelenlegi menekülthullámból komolyabb előnyök származnának a német és az európai gazdaságban.

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő ugyanerről összeállított, Londonban ismertetett legutóbbi helyzetértékelésében arra a következtetésre jut, hogy a menekültek jelenlegi tömeges beáramlásától nem várható az Európai Unió egészségügyi és nyugdíjrendszereit fenyegető jövőbeni problémák megoldása.

Az S&P elemzői szerint még abban a rendkívül valószínűtlen esetben is, ha az otthonukból elűzött összes szíriai - akiknek száma
velemenyezd, 2015. október 15. csütörtök, 17:02
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Trier, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:17
Lipcse, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:16
németország.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:55
Adóbevallás Németországba
anci-ani
2017. szeptember 04. hétfő, 15:55
Eltz kastély -Németország
pacsakute
2017. március 08. szerda, 19:47
Türkheim-Németország
margoboszi
2016. november 28. hétfő, 17:48
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
DE1VTM Németország
crse
2016. március 29. kedd, 12:09
DE1TVN Németország
crse
2016. március 29. kedd, 12:08
DC9ZP Németország
crse
2016. március 29. kedd, 12:08
DC3SW Németország
crse
2016. március 25. péntek, 08:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.