Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:50 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A demokráciában nem kéne-e megtiltani, hogy valaki a saját kérdésére válaszoljon?
Végre egy érdemi hozzászólás... Egy dologban vitatkoznék veled.... Ez a japán tiszteletet illeti... Egyrészt ott is módszerváltás van... Vagy csak generáció nem is tudom.... Az idősebb japánok, valóban úgy viselkednek, ahogy írod.... Az ifjonc-nyaloncok viszont nem!

Most maradjunk a pozitív változatnál.... Bármit is mondasz neki, tisztelettel meghallgat, ez biztos! Ezek után csapatosan rágják át a kapott szavakat. Ám ha döntöttek, nincs ellenvetés!

Mivel nem akarok nyilvánosan a részletekbe menni, még egy apró részlettel szeretném megértetni veled, hogy miért sánta dolog ez a tisztelet. Mert ha Magyarországon elég lett volna a fizetés, amit a japán adott, a megélhetéshez, akkor kedves dolog lett volna a figyelme és az apró ajándékai. Ám mivel ezt nem tette meg, nagyon nehezen értette volna meg, hogy így az ajándék sértés... Gúnyos sértés....Ha hazavihetsz a fiadnak egy félkilós szaloncukrot , de nem az új cipő ára mellé, hanem ahelyett, akkor bizony nehéz tisztelni ezt a "tiszteletet"!

Természetesen, ebben elévülhetetlen "érdemei" vannak, annak a patkány, "magyar" rétegnek, akik eladták a sajátjaikat....

De térjünk vissza ide! A keretet mi magunk adjuk meg, ha jól értem, amire gondolsz...

Az egymás iránti tisztelet valóban fontos lenne... Én azt látom tragédiának, hogy az országosan gerjesztett mocsok, mindenhova betolakszik... Bár még mindig szelídebb ez a hely a többinél, de már csak pár hajszállal....

Nem a hovatartozás, vagy az irányultság a probléma, hanem a stílus, és az eszközök...
hatibacsi, 2018. július 12. csütörtök, 15:58
Címkék: saját kérdésére, dologban vitatkoznék, japán tiszteletet, idősebb japánok, ifjonc-nyaloncok viszont, pozitív változatnál,
Kommentek
Meglepetésre leváltották Angela Merkel 13 éve hivatalban lévő bizalmasát a CDU/CSU-frakció éléről
képviselőcsoport előtt, és az emberek azt várják tőlük, hogy a szakmai munkával foglalkozzanak.

Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke rövid sajtónyilatkozatában kiemelte: Volker Kauder újraválasztása mellett állt ki, mert nagyon jó volt az együttműködés a frakciót 2005 óta - kancellárságának kezdete óta - irányító politikussal.

Mégis Ralph Brinkhaus kapott több szavazatot, ezért "természetesen gratuláltam, és jó együttműködést kínáltam fel neki" - mondta a pártelnök-kancellár.

A demokráciában előfordulnak "vereségek", és ezeken "nincs mit szépíteni, mégis azt szeretném, hogy a CDU/CSU-frakció továbbra is sikeresen dolgozzék, ezért támogatom Ralph Brinkhaust, ahol csak tudom" - mondta Angela Merkel.

Előzőleg Angela Merkel mellett Horst Seehofer belügyminiszter, a CSU elnöke és Alexander Dobrindt is a támogatásáról biztosította Volker Kaudert.

Arra egyetlen politikai elemző sem számított, hogy a kihívó a titkos választáson legyőzheti a hivatalban lévő frakcióvezetőt, aki minden
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:25
Sargentini-jelentés - Ab: elengedhetetlen a nemzetközi alkotmányos párbeszéd
Tamás ismertette az elmúlt időszak néhány meghatározó alkotmánybírósági határozatát, amelyek - idézték a közleményben az elnököt - többi között a sajtószabadság és a közéleti vita szabadsága, az egyházak jogállása és a nemek közötti egyenlőség területén nyújtanak hatékony alapjogvédelmet.

Az Ab elnökének meghívására mintegy 50 nagykövetség képviseltette magát a fogadáson. Hasonló rendezvényt elsőként tavaly tartottak, hagyományteremtő szándékkal. Az Ab célja, hogy az intézmény magyarországi demokráciában betöltött szerepéről, erős alapjogvédelmi jogosítványairól "első kézből hiteles információk jussanak el a nemzetközi közvéleményhez" - áll a testület közleményében.

Az Európai Parlament múlt szerdán szavazta meg a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést. A zöldpárti Judith Sargentini által összeállított dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 10:36
Kövér: elődeink sokat küzdöttek azért, hogy működőképes demokráciában élhessünk
embereknek - fogalmazott az Országgyűlés elnöke.Kitért arra is: a magyar politika annak a tudománya, hogy Magyarország egy olyan anyaország maradjon, amelyre minden magyar ember mindenkor számíthat, és minden magyar embert mindenkor segít abban, hogy megőrizze anyanyelvét, kultúráját, hagyományait és a szülőföldjén élve tudjon boldogulni.

Kövér László azt mondta, az elődeink Magyarországon és Erdélyben egyaránt sokat küzdöttek azért, hogy 1990 óta - még ha nem is tökéletes, de működő - demokráciában élhessünk.

Az Országgyűlés elnöke szerint három oka is van, amiért a gyerekek itthon érezhetik magukat az ország, illetve a nemzet házában: ebben az épületben benne van az erdélyi emberek tudása és munkája is, itt az ő jövőjüket is befolyásoló döntések születtek és fognak születni, és ez az épület adott esetben nemcsak idelátogató turistaként, érdeklődőként várja vissza őket, hanem a jövőbeni magyar érdekek képviselőiként, védőiként is.

A diákok rövid ismertetőt hallgattak meg a
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 10:51
Sargentini-jelentés - Kormányszóvivő: egy országot próbálnak elítélni koncepciós perben
az ügyben. Arra a kérdésre, hogy milyen jogi lépéseket tesznek, a hétfői kormányülés utánra ígért választ.

Kovács Zoltán önmagában abszurdnak nevezte, hogy bár az egyik vád Magyarországgal szemben az európai uniós szabályok be nem tartása, az országot megbüntetni akarók folyamatosan érdekeik szerint alakítják a szabályokat. Hangsúlyozta, a vonatkozó szerződés egyértelműen határoz: a leadott szavazatok kétharmadára van szükség, márpedig a tartózkodás leadott szavazatnak számít, "mint bármely demokráciában".

Kovács Zoltán azt mondta: három tucat "súlyos ténybeli tévedés" van a jelentésben, amely alkalmas arra, hogy megtévessze azt, aki nem ismeri a magyar viszonyokat.

A magyar kormányt támogató lengyel és litván reakciókra utalva azt mondta: jó, hogy kiállnak Magyarország mellett, van szolidaritás a közép-európai és a volt szocialista országok között, és ez az eljárás elindításával kapcsolatban is egyfajta biztosítékot ad.

Úgy vélte: nem pusztán az illegális migráció kérdésében vannak
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 21:52
Katalán válság - A barcelonai rendőrség szerint egymillióan vonultak utcára az önálló katalán köztársaság megal
szavazást rendeztek - jegyezte meg.

"Azt reméljük, hogy ez lesz az utolsó szeptember 11-e, amikor a spanyol rezsimnek vagyunk alávetve, egy szabad, szuverén államot szeretnénk" - mondta Carles, aki Molins de Reyből érkezett kisfiával és feleségével a felvonulásra.

A férfi szerint a katalán társadalom törekvése nyilvánvaló, ő maga egy referendummal hitelesített elszakadásban hisz, a tavaly október 1-én tartott, alkotmányellenesnek nyilvánított népszavazást legitimnek tartja.

"Egy demokráciában az embereket hagyni kell szavazni, és minket nem hagynak, és ez a nagy baj" - vélte a nyugdíjas Monserrat.

A rendezvény hivatalosan 17 óra 14 perckor vette kezdetét, mivel a katalán nemzeti ünnepen az 1714-es barcelonai csata évfordulójára emlékeznek, amikor is a spanyol örökösödési háborúban V. Fülöp spanyol király csapatai bevették a várost.

A szervezők az esemény kezdetén néhány perces csendre próbálták inteni az egybegyűlteket, majd egy jelzőrakéta kilövése után minél erősebb kiabálásra
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 19:23
Katalán válság - Quim Torra a jövő heti katalán nemzeti ünnepen való tömeges részvételre szólított fel
alkotmányellenesnek ítélt, s amelynek megrendezése rendőri erőszakba torkollott - kiindulópontnak tekintik.

Véleménye szerint az állam erőszakos fellépése eltemette az emberi jogokat és szabadságot Katalóniában, amelyek védelme érdekében mostantól folyamatos megmozdulásokra kérte az embereket egészen addig, amíg tartanak a bírósági eljárások a katalán függetlenségi politikusokkal szemben. Quim Torra hangsúlyozta: ezekben a perekben csak a felmentő ítéletet tartja elfogadhatónak, mivel egyetlen demokráciában sem lehet bűn a szavazás megrendezése.

Kitért arra is, hogy a kialakult konfliktust a spanyol állammal egyezetett, kötelező érvényű és nemzetközileg elismert önrendelkezési népszavazás oldaná meg. Követendő példaként említette Skóciát és Kanadát. "Ennél kevesebbet nem fogadok el" - tette hozzá.

Lényegében elutasította Pedro Sánchez szocialista spanyol kormányfő hétfői ajánlatát, miszerint a katalán autonómia alapokmányáról (Estatut) kellene népszavazást tartani Katalóniában, ami azonban nem
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 23:57
Kiszorította a kormányellenes tüntetőket a román csendőrség a bukaresti Victoria-térről
Az erőszakos tömegoszlatásról szóló parancsot azt követően adták ki, hogy a tüntetők és karhatalom közti összetűzések során a rendbontók körbevettek és ütlegelni kezdtek két csendőrt, akiket - a hírtelelevíziók élő közvetítésének tanúsága szerint - az erőszakot elutasító többi tüntető testével védve mentett meg a lincseléstől.

A csendőrség rohamosztagai könnygázgránátokkal és vízágyúkkal mintegy fél óra alatt kiszorították a tüntetőket a Victoria-térről. Az arcukat elfedő rendbontók azonban a környező utcákban folytatták a csatározást a karhatalommal, köveket dobáltak, és betörtek a környező üzletekbe, ahol egyes média-értesülések szerint két fegyvert is "zsákmányoltak" az ellenük ivezényelt rendőröktől.

Az erőszakot Klaus Iohannis államfő Facebook-bejegyzésben ítélte el.

"Egy igazi demokráciában mindenkinek joga van tüntetni, de az erőszak - politikai nézetektől függetlenül - elfogadhatatlan. Határozottan elítélem a csendőrség brutális, a Victoria-téren tüntetők többségének
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 23:08
Rókának miért nem tetszik, ha az ő stílusában válaszolnak neki????
Mi is kell a "nem tűréshez"?....:D Diktatúra....Agresszió... Pénz.... Fegyver....Mert csak az teheti meg a világban, hogy ne tűrjön, aki rendelkezik, hasonló dolgok felett....Mert egy demokráciában gondolkozó, az el tudja viselni, hogy van más vélemény... Azt is el tudja viselni, ha egy ország választ és dönt .... Aki ezeket nem viseli el, az valójában egy áldemokrata, álliberális, és hazudós pojáca.

Aki demokráciában gondolkozva közösségi oldalon jelenik meg, az ugye nem cigányozik, nem arabozik, és nem szidja sem a kínaiakat, sem az anyukáját senkinek sem....
hatibacsi, 2018. augusztus 03. péntek, 22:03
Képek, videók
O.V.-demokrácia.png
agica2004
2015. szeptember 02. szerda, 21:43
demokracia-d0001A417cc f9b
megyerimihaly
2015. február 04. szerda, 00:56
o-v-demokracia a csatorná
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:54
O.V. demokrácia.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:31
Demokrácia-VILÁGOSKÉK
1vargaildyko
2014. május 15. csütörtök, 09:23
demokrácia.jpg
agica2004
2014. március 06. csütörtök, 12:58
OV és a demokrácia
lovaszmarika
2012. március 31. szombat, 13:32
A demokrácia....
rodes53
2011. november 19. szombat, 13:46
Demokrácia 6.jpg
megyerimihaly
2009. május 06. szerda, 09:30
A hazug demokráciája
ezerjo
2008. október 23. csütörtök, 10:46
Jézus így válaszolt
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:23
Ica is válaszolt
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 22:41
Anci is válaszolt
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 22:18
Gigi is válaszólt
csalogany13
2011. július 17. vasárnap, 12:01
Ildikó válaszolt.gif
csalogany13
2010. október 28. csütörtök, 13:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.