Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:40 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hétvégi programom
Most pedig leírom,hogy én melyik programokon voltam a hétvégén.

Szombaton az Epreskerti Esték 2009 sorozat zenés irodalmi estjén volt szerencsém verseket és zenei betéteket hallgatnom egy csodálatos barokk kálváriaépület előtt.

A program a 20. századi magyar vallásos költészet nagyjait idézte meg, az éppen 120 éve
született Sík Sándortól a közelmúlt költőin, Pilinszky Jánoson és Rónay Györgyön át egészen
a kortársakig, a folyóiratban rendszeresen publikáló mai szerzőkig.
Bevezetőt mondott: Dr. Lukács László, a Vigilia folyóirat főszerkesztője
Az alábbi verseket Horváth Zsuzsa, Csépai Eszter és Fodor Tamás színművészek tolmácsolták.

Sík Sándor: Örvénynek az örvény (Radnóti Miklós emlékezetének)
Krisztus mindenfelől
A néma Miatyánk
Rónay György: Babits a betegágyon
A tenger pántlikái
Te hordozol
Pilinszky János: Introitusz
Egyenes labirintus
Meditáció
Terek
Jóhír
Vasadi Péter: Fénytelenek
Nagytúra
Vörös István: A minden feltámadó útja
Borbély Szilárd: Egy fénykép mélyéhez
Győrffy Ákos: Ruysbroek-töredékek
Halmai Tamás: Gregorián

A zenei betéteket egy különleges zenekar szólaltatta meg: az Ormányos Falka Fagott Fagottino Zenekar Bach,Händel és Haydn-műveket játszott, G. Marek Katalin vezényletével.

Részletek Georg Friedrich Händel: Tűzijáték szvitjéből
Mária énekek
J. S. Bach: Korálok
Franz Joseph Haydn: Menüettek
mezixy, 2009. szeptember 14. hétfő, 12:24
Címkék: Epreskerti Esték, Pilinszky Jánoson, Rónay Györgyön, Lukács László, Horváth Zsuzsa, Csépai Eszter,
Kommentek
Krónika 10. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Jobbik: a munkáltató bármikor felmondhatja a kollektív szerződést

Rig Lajos (Jobbik) színtiszta hazugságnak nevezte az elmondottakat. Kijelentette: a munkáltató bármikor felmondhatja a kollektív szerződést, onnantól pedig a munka törvénykönyve hatályos. Bírálta a jelenlegi szakszervezeti vezetőket, akik szerinte "mindent aláírnak".

Számos munkahelyen nincs szakszervezet - mutatott rá.

"Nem követem azt a példát, amit ellenzéki képviselők, akik azt mondták, hogy Kósa Lajos (Fidesz) elmeképességét megkérdőjelezik. Én inkább azt mondanám, hogy amikor gondolkodik, nincs szerencséje" - jelentette ki, és szerencsét kívánt a javaslat előterjesztőjének.

Fidesz: sok munkavállaló érti a jogszabály lényegét

Böröcz László (Fidesz) útszélinek nevezte az ellenzék stílusát. Azt kérdezte Tordai Bencétől, ha nem tiszteli a Házat, miért ül be jegyzői pozícióba.

A levezető elnök őt is arra intette, maradjon a tárgynál, és az ellenzékieket is rendre utasította.

Szerinte vannak olyan
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:46
OGY- A hétfői ülés további részén nem vesz részt az ellenzék
akarta eltávolítani az ellenzéki képviselőket az ülésteremből.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke egyértelműnek nevezte, hogy a kormánypártok rettegnek. A Fidesz-KDNP sem az emberekkel, sem más pártokkal nem tárgyal és már a saját szabályait sem hajlandó betartani, mert "az egyetlen eszköz, ami a kezében maradt, az az erőszak" - jelentette ki.

Amennyiben a "rabszolgatörvényt" elfogadják, akkor az ellenzék az Alkotmánybírósághoz és a Emberi Jogok Európai Bíróságához fog fordulni - közölte.

Lukács László, a Jobbik frakcióigazgatója azt mondta, az emberek jövőjét meghatározó egyik legfontosabb témáról van szó, ezért ők is kivonultak, mert az ellenzéknek egységesen kell fellépnie az ügyben.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke hangsúlyozta, hogy ez a kérdés egy táborba sodorta az egyébként nagyon sok kérdésben eltérő véleményt képviselő ellenzéket. A "rabszolgatörvény" a parlamenti ciklus legveszélyesebb indítványa, a törvényjavaslat elfogadásának megakadályozása nemzeti ügy - tette
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 17:22
Ökölvívó ob - Élvezetes, színvonalas döntőkkel zárult a bajnokság
a versenyzők.

Eredmények, döntők:

férfiak:

--------49 kg: Bernáth Attila (DVSC)-Szabó Erik (Kőbánya SE) 5-052 kg: Virbán Martin (UTE)-Szaka István (FTC) 3-256 kg: Csóka Nándor (M1 Fitness)-Bundovics István (Győri Gladiátor) 1. menetes leléptetés60 kg: Gálos Roland (Baja)-Danyi Dániel (Egris Sportiskola) 5-064 kg: Fodor Milán (Vasas SC)-Kovács Richárd (NYVSC) 3-269 kg: Kozák László (Vasas SC)-Vadász András (Kőbánya SE) 5-075 kg: Harcsa Zoltán (Vasas SC)-Oroyovwe Isaac (Szeged) 5-081 kg: Lukácsy Bence (PVSK)-Tóth Ádám (DVSC) 3-291 kg: Hámori Ádám (Fit-Box)-Nagy Bence (DVSC) 4-1+91 kg: Berki Károly (Kőbánya SE)-Lénárt Péter (Varkocs György BC) 4-0

nők:

----48 kg: Tóth Szilvia (Hegyvidék HKAS)-Pap Zsófia (Vecsés) 5-051 kg: Berki Krisztina (UTE)-Herczeg Virág (Hell Fight Club) 5-054 kg: Szűcs Szabina (Vecsés)-Tiringer Enikő (Egri Sportiskola) 5-057 kg: Benke Sára (Vasas SC)-Nagy Angéla (DVSC) 5-060 kg: Pribojszki Kata (Gyevát SE)-Mezővári Kinga (Sárospataki TC) 5-064 kg: Oláh Eszter (Egri
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 22:22
Jobbik: jogtechnikai kérdés, hogy még nem nyújtotta be lemondását Szávay István
Szilágyi György pénteki sajtótájékoztatójánhangsúlyozta: azt szeretnék, hogy ne legyen üres mandátum, ezért keresik, hogy kiveszi majd át Szávay István helyét. Jelezte: Szávay frakcióvezető-helyettesi posztjára Brenner Kolomant, jegyzői helyére Lukács László Györgyöt választotta a képviselőcsoport.

Szávay István hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról.

AHír TV közölt egy videoriportot arról, hogy a képviselő a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van.

A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt. Az ellenzéki politikus az ügy miatt lemondott országgyűlési jegyzői és a Jobbikban betöltött frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Hétfői bejegyzésében Szávay István azt közölte: a parlamenti megbízatásairól
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 13:11
OGY Krónika 8. rész (napirend után)
emlékezett meg napirend után, felidézve a település Árpád-korig visszanyúló történelmét és az utóbbi évek fejlesztéseit.

Halála századik évfordulója alkalmából Quittner Zsigmond építészre emlékezett Fónagy János (Fidesz).

Schmuck Erzsébet (LMP) a kiskunhalasi veszélyeshulladék-telep kármentesítését kérte számon a kormányzaton napirend után felszólalva, míg frakciótársa, Ungár Péter a beszélni vagy írni képtelen, de gondolatait belül megélő, megőrző afáziás betegek problémájáról szólt.

Lukács László György (Jobbik) a fogyatékos emberek világnapja kapcsán a fogyatékkal vagy fogyatékosokkal élők problémáira, az előttük álló kihívásokra hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy ők alkotják a társadalom több mint négy százalékát.

A szintén jobbikos Magyar Zoltán a világszerte tapasztalható "földrablásokról" beszélt, mondván, annak érdekében alakult ki ez a rendszer, hogy a nagybirtokosok kezébe kerüljenek a túlélésünket biztosító termőföldek.

Cigányúton a cigányintegráció címmel szólalt fel
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 16:36
Krónika 9. rész (államháztartás)
Államháztartási törvény módosítása

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára expozéjában kifejtette: a javaslat olyan módosításokat fogalmaz meg, amelyek a közpénzek felhasználásának gyakorlatát egyszerűsítik.

A rendelkezések között szerepel a bürokráciacsökkentés azon szándéka, hogy a költségvetési fejezetek közötti előirányzat-átcsoportosítás végrehajtásához az eddigi előzetes egyetértés kérése helyett immár csak az államháztartásért felelős miniszter tájékoztatása szükséges. A javaslat értelmében a fejezetet irányító szervtől eggyel alacsonyabb szintre kerülnek a különféle költségvetési szervek közötti előirányzat-módosítási jogkörök - ismertette.

A törvényjavaslat megteremti annak lehetőségét is, hogy a helyi önkormányzatok támogatási fejezetéből a helyi önkormányzatoknak nyújtott - főszabályként a folyósítási évet követő év végéig felhasználandó - költségvetési támogatás felhasználási határidejét a támogató egy alkalommal legfeljebb egy évvel
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:06
Ma 14 éve, hogy meghalt Bubik István
karcolás nélkül szállt ki az autóból, feleségét a biztonsági öv mentette meg, őt kulcscsonttöréssel szállították a ceglédi kórházba. A Blikk kórházi ágyánál kereste fel a karambol egyik túlélőjét, Papp Lászlónét (56):
- Seattle-ben élő lányomat, Emíliát vittük Ferihegyre, onnan tartottunk hazafelé, Karcagra - idézte fel a baleset előtti pillanatokat Pappné. - Jeges volt az út, a ködben alig lehetett látni, ezért az uram lassan és nagyon óvatosan vezetett.

Gyorsan hajtott a művész?
Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Blikknek elmondta: az elsődleges vizsgálatok szerint Bubik István nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetett. Egyelőre vizsgálják a baleset pontos körülményeit, így azt is, fogyasztott-e alkoholt valamelyik sofőr.
Tegnap kora délelőtt szomorú, sírással küszködő színészek gyűltek össze az Új Színházban. A színház Bubik Istvánt saját halottjának tekinti.
Egy konvojban haladtunk, egyszer csak a szemközti sávban feltűnt a
furaila, 2018. november 28. szerda, 16:32
OGY Krónika 8. rész (napirend után)
diákokat.

Frakciótársa, Potocskáné Kőrösi Anita a rokkantnyugdíjasok problémáira hívva fel a figyelmet, mondván, a folyamatosan emelkedő árak mellett mind nehezebb helyzetben vannak ezek az emberek.

A szintén jobbikos Z. Kárpát Dániel - a kilakoltatási moratórium kapcsán - a kormányzat gazdasági árulásának nevezte a lakáskasszák megszüntetését, kifogásolva, hogy az új rendszerben például nem takarékoskodhatnak ilyen módon a társasházak.

Tasó László (Fidesz) Hajdú-Bihar megye napjáról emlékezett meg.

Lukács László György (Jobbik) a hajléktalanok problémájának kezeléséről szólt, mint mondta, nem az a legjobb megközelítés a hajléktalanhelyzet megoldására, amelyet a kormány választott, és amellyel láthatatlanná akarják tenni a fedél nélkülieket. Emellett szót emelt amiatt is, hogy a kórházaknak többlet terhet jelent, ha olyan hajléktalant visznek be, akiknek egészségügyi helyzete azt nem indokolja.

Ander Balázs (Jobbik) a szakképzési centrumokhoz történő kancellári kinevezésekről
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 16:48
Képek, videók
Váradi esték.jpg
chillik
2018. május 23. szerda, 06:36
Kittytol5estekep2017-1 0-1
charlotteani
2017. október 20. péntek, 20:12
Váradi esték.jpg
taszat
2017. július 19. szerda, 01:09
Veszélyesek az esték.jpg
chillik
2017. május 15. hétfő, 05:41
estéket téli.jpg
erzsi9561
2017. január 14. szombat, 12:08
szép estekép33.jpg
53ilona
2016. szeptember 02. péntek, 11:40
estekmn15.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:21
estek06.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:02
estekk17.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:01
estekk09.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:01
Pilinszky János Harmadn
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:14
Pilinszky János - De élsz
sanci81
2018. március 24. szombat, 19:12
pilinszky-janos-a-vara koz
menusgabor
2017. november 27. hétfő, 18:13
Pilinszky Egy szenvedély
menusgabor
2017. november 27. hétfő, 17:46
Pilinszky János
sanci81
2015. november 02. hétfő, 15:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.