Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 17:31 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy megható történet
Egy megható történet

Van egy keresztyén sebészorvos, akit egy gyermek imádsága térített meg az Úrhoz. A 6 éves Jani nagy beteg volt, de nem tudta. Az orvos és az ápolónő érte jöttek, hogy egy majdnem kétségbeesett kísérletet téve még megpróbálják megmenteni életét egy műtéttel. Begördítették ágyacskáját a gyermekek kórterméből a műtőbe. Az orvos nagyon szerette a fiúcskát. ,,Most adni fogok a karodba egy szúrást, azután aludni fogsz. /Aludni fogok?/ Igen, úgy van./ De akkor először el kell mondanom az imádságomat."
És a kis fehérruhás alak feltérdelt, behunyta szemét, és összekulcsolta a kezét. Míg Isten, az orvos és a nővérek figyeltek, ő ezt mondta. ,,Most, hogy álomra hajtom fejem, kérlek, Uram őrizd meg lelkem!"
A kis Jani soha többé nem ébredt fel. Csakugyan ,,elaludt". De azon az éjszakán a doktor ezt suttogta: ,,Atyám, a te kezedbe teszem le az életemet!"

Andrew Kuyvenhoven
kalmanpiroska, 2020. március 26. csütörtök, 08:37
Címkék: Andrew Kuyvenhoven, megható történet, megható történetVan, keresztyén sebészorvos, gyermek imádsága, ápolónő érte,
Kommentek
Isten szomorúsága
Isten szomorúsága

,,Bárcsak rám hallgatna népem, az én utaimon járna Izráel!" (Zsolt 81,14)

Irtózatos mennyiségű szenvedés van a világban. Mindenütt van, és mindenkit elér. Csak a puszta rágondolás is szenvedést okoz az embernek.
Van fizikai fájdalom, van lelki fájdalom. Van szenvedés, amit meg lehet szüntetni, és van olyan is, amit nem lehet megszüntetni, mivel az emberi sors tartozéka. Van szenvedés, amit az ember maga hoz magára, mert tévedett, mert hibás nézetei vannak, vagy mert vétkezett, de vannak olyan szerencsétlenségek is, melyeket nem lehet előre látni vagy megakadályozni.
Lehetetlennek látszik, hogy tökéletesen csoportosítsuk őket. Az ember megpróbálhatná osztályozni a szenvedések különféle fajtáit, és mégis, valahogy úgy látszik, minden szomorúság összefügg egymással létünk mélységeiben, mint valami dúsan elágazó hajtás. Az emberiség csupa fájdalom. A sebek már régen léteztek, mielőtt megszülettünk.
A Biblia lerántja a leplet előttünk egy olyan
kalmanpiroska, 2020. március 31. kedd, 08:18
A királyság és a szenvedés
A királyság és a szenvedés

,,...mivel sok nyomorúságon át kell bemennünk az Isten országába." (ApCsel 14,22)

Amikor az ősegyház misszionáriusai eredményesen térítettek a városokban, ahol hirdették az evangéliumot, szokásuk volt, hogy visszamentek bátorítani az újdonsült keresztyéneket. Becsületesen megmondták nekik, hogy ,,sok nyomorúságon át kell bemennünk az Isten országába". Ezt az üzenetet úgy közölték, mint ami általános szabály. Nem így szóltak: ,,Néhányatoknak valószínűleg szenvedni kell, mások pedig boldogan élnek majd, amíg meg nem halnak!" Nagyon világosan megmondták, hogy nincs fájdalommentes út a dicsőségbe.
A mai misszionáriusok elmondják, hogy az iszlám országokban, Kínában és másutt (is) milyen sok ember szenved üldöztetést, amikor Jézus tanítványa lesz. De nem szabad csak rájuk gondolnunk. A szabály ránk is vonatkozik. A szenvedés nem véletlenszerű vagy történelmi. Hozzátartozik az üdvösség útjához. Ezt nem lehet kikerülni, és nem
kalmanpiroska, 2020. március 30. hétfő, 20:14
Énekelj, míg szenvedsz
Énekelj, míg szenvedsz

,,De éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent. A foglyok pedig hallgatták őket." (ApCsel 16,25)

Úgy látszott, hogy a két börtönlakó, aki a belső biztonsági cellába volt bezárva, semmiben nem különbözött a többi, a római magisztrátus által lakat alá helyezett fogolytól. Ruhájuk le volt tépve a hátukról, és úgy tűnt, alaposan benne vannak a pácban. Lehet, hogy néhány ütéssel többet kaptak, mint szokásos. De egyébként csak foglyok voltak, a börtönőr szempontjából. Ő pedig ,,a belső börtönbe vetette őket, és a lábukat kalodába zárta."
Éjféltájt azonban fölöttébb világossá vált, hogy ezek a börtönlakók Jézus Krisztus követei.
Börtönben mindenki hozzá van szokva a trágársághoz. Átkozódással senkit nem tudsz kihozni a sodrából. De ez a két ember elkezdett imádkozni és himnuszt énekelni Istenhez. Ez rendkívül szokatlan volt.
Pál és Szilász láthatólag nem úgy gondolkodott, hogy épp most kell igehirdetést
kalmanpiroska, 2020. március 29. vasárnap, 08:10
Az én Mesterem az én Istenem
Az én Mesterem az én Istenem

,,...az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében..." (Mt 28,19)

Jézus halála és István halála nagyon hasonlít egymáshoz. A Szentlélek azért mondatta el nekünk István halálának történetét, hogy megmutassa, hogyan tanulhat a tanítvány tanítójától. István megtanulta Jézustól, hogy mint kell imádkoznunk: ,,Atyám, bocsáss meg nekik, ne tulajdonítsd nekik ezt a bűnt!" És megtanulta István azt is, hogy hogyan kell meghalni. ,,A te kezedbe teszem le az én lelkemet!"
Van azonban egy lényeges különbség Jézus utolsó szavai és István utolsó szavai között. Jézus Istenhez, az ő Atyjához imádkozott: ,,Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet!" István Krisztushoz beszélt: ,,Úr Jézus, vedd magadhoz lelkemet!" Jézus Istenhez, az Atyához imádkozott, István pedig Istenhez, a Fiúhoz.
Amivel itt találkozunk, az nem csupán egy probléma. Problémákat meg lehet oldani. A Biblia legnagyobb titkához jutottunk el
kalmanpiroska, 2020. március 27. péntek, 08:04
Jó éjszakát
Jó éjszakát

"Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet!" (Lk 23,46)

"Amikor megkövezték Istvánt, az így imádkozott: Úr Jézus, vedd magadhoz lelkemet!" (ApCsel 7,59)

Jézus utolsó szavai gyermekeink lefekvés előtti imájának szavai: "Most, hogy álomra hajtom fejem, kérlek, Uram, őrizd meg lelkem!"
A kereszt! Micsoda halálos ágy! Milyen különös hely, hogy "jó éjszakát" köszönéssel búcsúzzon el valaki! Mégis, ez az egyetlen hely, ahol megtanulhatunk meghalni.
Jézus a mi tanítónk az élet minden területén és minden időben. Megmutatta nekünk, hogy hogyan éljünk, és meg fog tanítani arra is, hogy miként haljunk majd meg. Ha megtanultuk, hogyan éljünk, nem szabad félnünk attól, hogy nem tudunk majd meghalni. A "Tanító" ott lesz velünk.
Jézus halála óta a keresztyének haldoklását mindig "elalvásnak" hívják. Még István erőszakos halálát, amikor a sziklakövek bezúzták koponyáját, ezt is elalvásnak hívjuk. "És amikor ezt mondta, elaludt." (ApCsel 7,60 - a Budai fordította
kalmanpiroska, 2020. március 26. csütörtök, 19:50
A szolga olyan, mint a mester
A szolga olyan, mint a mester

,,Azután térdre esett, és hangosan felkiáltott: Uram, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!" (ApCsel 7,60)

Az embereket érdekli a mártírok története. A mártírokról szóló könyvek a középkor ,,bestsellerei" (divatos könyvújdonság, - A fordító megj.) voltak. Igaz, hogy manapság egy kiadó nagyobb sikerre számíthat egy utcanő életrajzával, mint egy keresztyén mártír történetével, azonban valamennyi szekta és sok egyház továbbra is érdeklődik saját mártírjai és hősei iránt.
A Biblia nagyon mértéktartó ebben az ügyben. Jakab apostol halálát egyetlen mondatban említi meg. (ApCsel 12,2) Nem mondja el, hogy hol és hogyan halt meg Pál és Péter. Ha tudnánk, egy tucat templomot építenénk, meg vagy húsz kegyhelyet. Milliók zarándokolnának el arra a helyre, ahol ők meghaltak. De a Biblia éppúgy ellen van minden ilyesminek, ahogy az emberek ,,odáig vannak érte".
Ezért látszik különösnek, hogy az első mártírnak, Istvánnak a haláláról
kalmanpiroska, 2020. március 25. szerda, 08:21
Imádság a hóhérokért
Imádság a hóhérokért

,,Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lk 23,34)

Nem olyan volt ez mint ,,az imádság édes órája, mely a gondok világából elszólít". Az az óra volt ez, amikor a csúf fájdalom elkezdődött. Egy gerendán függött. Kezei egy keresztgerendához voltak szögezve. Teste égő fájdalomban vonaglott.
Vannak emberek, akik sajátos, ,,vallásos" hanghordozást használnak, amikor a keresztről beszélnek. A kereszt valójában primitív kínzó és kivégző eszköz volt a bűnözők számára. Míg a kereszten volt, Jézus imádkozott.
,,Atyám..." Atyjához imádkozott, mert hite nem ingott meg. Néhányan csak addig hiszünk Atyánkban, míg boldogok vagyunk és biztonságban érezzük magunkat. Amikor olyasmi történik velünk, ami nem kellemes, vagy sért minket, kételkedünk, hogy egyáltalán van-e Atyánk a mennyben. De Jézus ebben az irtózatos órában így szólt: ,,Atyám..."
Azt kérte az Atyjától, hogy bocsásson meg a
kalmanpiroska, 2020. március 24. kedd, 08:31
Képek, videók
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
St Andrews katedrális.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:11
St Andrews katedrális Skó
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:10
Andrew Matthes Barátozni
sanci81
2014. október 08. szerda, 20:31
Meghalni boldogan Andrew
hollyka
2014. március 22. szombat, 19:53
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
1-Andrew Gn ,dívattervezö
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -1.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -2.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -3.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -4.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Andrew Gn -5.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Megható történetek:Szerel
moncsicsi83
2007. december 30. vasárnap, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.