Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:20 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ankara bekérette a belga nagykövetet
A beszámoló szerint a Törökországban 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) köthető 36 érintett között voltak a nyugati, főként török állampolgárok által is lakott országokban is tevékeny terrorszervezet európai vezetői. A brüsszeli vádhatóság a belga terrorellenes törvényre hivatkozva döntött arról, hogy nem vonja felelősségre a szóban forgó magán- és jogi személyeket.

Hami Aksoy török külügyi szóvivő múlt pénteki közleményében elfogadhatatlannak minősítette a határozatot. Mint írta: a döntés nagyon veszélyes "visszaélési felületet nyit" a terrorszervezetek számára. "Azt várjuk szövetségesünktől, Belgiumtól, hogy a terrorizmus elleni harcban vállalt felelősségéhez mérten jár el, és megteszi a szükséges lépéseket a PKK terrorszervezetével szemben" - fogalmazott Aksoy.

A PKK-t Törökország mellett korábban az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek nyilvánította.

A kurd kisebbség függetlenségéért küzdő lázadók és a török biztonsági erők között lassan csaknem 35 éve zajló konfliktusban közel 50 ezer ember vesztette életét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:01
Címkék: Kurdisztáni Munkáspárthoz, Hami Aksoy, PKK-t Törökország, Európai Unió, Egyesült Államok, belga nagykövetet,
Kommentek
EU-tisztújítás - Szlovénia uniós nagykövetét jelöli EU-biztosnak
Az 51 éves, pártok kívüli jogász korábban Ljubljana nagykövete volt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél (EBESZ), de a szlovén ENSZ-küldöttség titkáraként is dolgozott, valamint többször is magas beosztást töltött be a szlovén kormányban.

A csütörtöki ljubljanai sajtójelentések nem tértek ki arra, hogy milyen funkciót tölthet be az Európai Bizottságban Janez Lenarcic. A távozó szlovén biztos, Violeta Bulc a közlekedésért felelt, de egyelőre semmi nem utal arra, hogy Lenarcic is ezt a területet kapná.

Marjan Sarec miniszterelnök egy nappal korábban közölte, hogy véleménye szerint azért jó választás Lenarcic, mert nem tagja egyik pártnak sem, így a koalíciós partnerek sem vádolhatják elfogultsággal. A kormányfő szerint jó döntés párttag helyett szakembert jelölni az uniós tisztségre.
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 15:11
Iráni atomprogram - Brit külügyminiszter: még megmenthető a megállapodás
Jeremy Hunt az EU-tagországok hétfői brüsszeli külügyminiszteri találkozója előtt, a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: ha Irán nukleáris fegyverre tenne szert, az nagyon veszélyes helyzetet teremtene.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a nemzetközi közösség megítélése szerint Irán "még egy jó évnyire" van ettől, és továbbra is van valamelyes, bár egyre szűkülő lehetőség az iráni atomprogram korlátozásáról kötött egyezmény megmentésére.

"A megállapodás még nem halott" - fogalmazott a brit külügyminiszter.

A megállapodásban részes három nyugat-európai hatalom, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország az uniós külügyminiszteri találkozó kezdete előtt közös közleményben erősítette meg elkötelezettségét az iráni nukleáris megállapodás fenntartása mellett.

A közlemény felidézi, hogy a három ország már tavaly májusban - amikor Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy az Egyesült Államok kivonul a megállapodásból és visszaállítja az Irán elleni szankciókat - sajnálkozásának és
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 15:01
Diplomáciai kiszivárogtatás: Trump csak azért mondta fel az iráni nukleáris egyezményt, mert azt Obama kötötte
táviratokból kitűnik az is, hogy semmi hatása nem volt Trump döntésére Boris Johnson akkori brit külügyminiszter sebtében megszervezett tavaly májusi washingtoni látogatásának, amellyel Johnson célja kifejezetten az volt, hogy az amerikai elnököt lebeszélje az iráni atomalku felmondásáról.

Donald Trump már az első kiszivárogtatott táviratcsomag múlt heti nyilvánosságra kerülése után "félnótásnak", "igen ostoba fickónak", "felfuvalkodott bolondnak" nevezte Twitter-bejegyzéseiben a washingtoni brit nagykövetet.

Theresa May brit miniszterelnök és Jeremy Hunt jelenlegi brit külügyminiszter azonban egyaránt igen elismerő szavakkal méltatta Sir Kim Darroch munkásságát, és mindketten mélységes sajnálkozásuknak adtak hangot a nagykövet idő előtti távozása miatt.

Hunt - alig burkoltan visszautasítva az amerikai elnök által a brit nagykövettel szemben használt jelzőket - hangsúlyozta, hogy valahányszor Washingtonban járt, mindig megragadta Sir Kim Darroch professzionalizmusa és intellektusa.

A
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 07:04
Lemondott a washingtoni brit nagykövet a diplomáciai táviratok kiszivárogtatása miatt
táviratok tanúsága szerint a távozó nagykövet valószínűtlennek tartja, hogy a Trump-kormányzat a jelenleginél valaha is "számottevően normálisabb, kevésbé működésképtelen, kevésbé kiszámíthatatlan, kevésbé megosztott, diplomáciailag kevésbé kétbalkezes" lesz.

Donald Trump a táviratok nyilvánosságra kerülése után azonnal bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolattartást a diplomatával, Twitter-bejegyzéseiben pedig "félnótásnak", "igen ostoba fickónak", "felfuvalkodott bolondnak" nevezte a brit nagykövetet.

Trump kitért a Brexit-tárgyalásokra is, azt írva: ő megmondta Theresa Maynek, hogyan kell egyezségre jutni az Európai Unióval, de May "a saját ostoba módján" intézte a tárgyalásokat, és kudarcot is vallott, "az egész egy katasztrófa lett".

Theresa May erre hivatalosan nem reagált, de a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi órájának elején külön nyilatkozatban méltatta a washingtoni brit nagykövetet, mélységesen sajnálatosnak nevezve Sir Kim
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 14:32
Brit külügyminiszter: Trump tiszteletlenül beszél a brit miniszterelnökről
elnök pályafutása "dicstelen véget érhet".

Darroch a kiszivárgott diplomáciai táviratok tanúsága szerint valószínűtlennek tartja, hogy a Trump-kormányzat a jelenleginél valaha is "számottevően normálisabb, kevésbé működésképtelen, kevésbé kiszámíthatatlan, kevésbé megosztott, diplomáciailag kevésbé kétbalkezes" lesz.

Trump szinte azonnal bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolattartást a diplomatával, keddi Twitter-bejegyzéseiben pedig "félnótásnak", "igen ostoba fickónak" nevezte a brit nagykövetet.

"Nem ismerem (a brit) nagykövetet, de azt hallottam róla, hogy egy felfuvalkodott bolond" - tette hozzá az amerikai elnök.

Trump kitért a Brexit-tárgyalásokra is, azt írva: ő megmondta Theresa Maynek, hogyan kell egyezségre jutni az EU-val, de May "a saját ostoba módján" intézte a tárgyalásokat, és kudarcot is vallott, "az egész egy katasztrófa".

Jeremy Hunt kedden, ugyancsak a Twitter portálon közölt reagálásában úgy fogalmazott, hogy "a barátok őszintén beszélnek egymással", így ő is
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 19:41
Az amerikai nagykövet nyitotta meg Kelet-Jeluzsálemben a helyreállított kétezer éves zarándokutat
változatát már az időszámítás előtti tizedik században, az első Szentély idején, a babiloni fogság előtt megépítették. 2004-ben egy markológép véletlenül feltárt egy három hold nagyságú, korában hatalmasnak számító víztározót, amelynek minden oldala lépcsős volt, hogy a zarándokok könnyen megmerítkezhessenek. Ez a későbbi Siloach medence, amelynek partján az Újszövetség szerint Jézus csodát tett, Heródes és Jézus korában, a rómaiak rombolásáig szolgálhatta a várost és a zarándokokat.

David Friedman nagykövetet a The Jeruzsálemi Post című angol nyelvű izraeli újságban vasárnap közzétett interjúban megkérdezték, hogy szerinte Izrael egy békemegállapodás részeként beleegyezhet-e valaha abba, hogy a palesztinok irányítsák a Sziluánban található helyet. Friedman válasza az volt, hogy "ez hasonló lenne ahhoz, mintha Amerika visszaadná a Szabadság szobrot."

"Akkor lesz lehetséges a diplomáciai előrehaladás, ha az emberek majd nem tesznek úgy, mintha az izraeli telepek okoznák a béke hiányát, amelyeket én
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 09:41
Megérkezett Kanadába a szemetet szállító konténerhajó
indult útnak, és szombaton kötött ki a vancouveri kikötőben.

Ottawa májusban már jelezte, hogy kész visszaszállítani az öt éve odahordott szemetet, de előbb biztosítani akarja, hogy a hulladékkezelés a kanadai biztonsági és egészségügyi előírásoknak megfelelően történjen. Manila sérelmezte, hogy a kanadai hatóságok halogatják a döntést, és május 15-ig adott határidőt a szemét visszaszállítására. Kanada ezt határidőre nem tette meg, Manila pedig másnap bekérette a külügyminisztériumba a kanadai nagykövetet.

Ottawa végül azt ígérte, hogy június végéig visszaviszi a szemetet, de Manila túl későinek tartotta az időpontot, és Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök utasítására egy hajózási vállalatot bíztak meg a szemét visszaszállítására, Kanada pedig vállalta, hogy kifizeti a szállítási költségeket.

A több száz konténernyi szemetet - műanyag palackokat, zacskókat, újságpapírokat és használt pelenkákat - a Chronic Plastics nevű, azóta megszűnt ontariói székhelyű vállalat szállította a
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 19:03
Az új amerikai ENSZ-nagykövetjelölt szerint a klímaváltozás "valós veszély"
Craft, aki jelenleg az Egyesült Államok kanadai nagykövete, a szenátus külügyi bizottsága előtt hangsúlyozta, hogy szerinte az emberi viselkedés igenis hozzájárul a klímaváltozáshoz, amellyel okvetlenül foglalkoznia kell minden országnak.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad "aránytalanul nagy terhet" vállalnia az éghajlatváltozás következményeinek elhárításában, nem szabad olyan intézkedéseket hoznia, amelyek veszélybe sodorhatják a gazdaság növekedését. Azzal érvelt, hogy a két legnagyobb károsanyag-kibocsátó országot, Kínát és Indiát senki nem kérte, hogy az Egyesült Államokhoz hasonló mértékű terhet vállaljon a klímaváltozás elleni küzdelemben.

"Tisztában vagyok azon tudományos eredmények jó részével, amelyek a klímaváltozásra és az embernek a klímaváltozásban játszott szerepére vonatkoznak, és ha megszavazzák jelöltségemet, a klímaváltozás elleni küzdelem szószólója leszek" - fogalmazott a nagykövetjelölt. Ezzel lényegében azoknak az aggodalmaikat hangoztató
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 22:37
Képek, videók
Brit Nagykövetség
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:02
Botka -kinai nagykövet.jp
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:33
Bp-Libiai nagykövetség.jp
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 09:57
Angol nagykövet beszéde (
wallenberg
2010. november 19. péntek, 10:40
A mongól nagykövettel
csalogany13
2009. július 14. kedd, 22:15
nagykövetség.jpg
jakabgasparne
2008. február 09. szombat, 15:04
Tallinn,Magyar Nagykövets
pecsioszi
2007. július 12. csütörtök, 14:58
Magyar Nagykövetség Talli
pecsioszi
2006. augusztus 09. szerda, 18:49
munkáspárt- május 12013-1
megyerimihaly
2013. május 05. vasárnap, 13:43
Finom cica hami.gif
pacsakute
2015. május 20. szerda, 16:54
Ádám- hami.jpg
galnet
2013. január 05. szombat, 22:53
hamizás2.
vica13
2012. július 11. szerda, 17:40
hamizás 1.
vica13
2012. július 11. szerda, 17:39
hami.jpg
agica2004
2011. június 24. péntek, 12:37
hami.gif
agica2004
2011. május 25. szerda, 12:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.