Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:42 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
karácsonyi muffinok



Gesztenyés cupcake

Hozzávalók: kb. 25 kis vagy 8 normál muffinhoz:

 12,5 dkg liszt
 6 dkg cukor
 1 db tojás
 2 evőkanál olaj
 1 dl tej
 5-10 dkg (aprított) étcsokoládé
 1 teáskanál sütőpor
 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
 ízlés szerint porcukor
 20 dkg mascarpone
 ízlés szerint rum
 10 dkg gesztenyemassza
 ízlés szerint narancseszencia

Elkészítés

A muffinhoz a tejet a kakaóval és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat/vajat, majd legvégül a sütőporral elkevert lisztet. A papírkapszlival bélelt mélyedésekbe kanalazzuk, a tetejére csokoládépasztillákat/aprított csokoládét szórunk. 160 °C-on 20 percig sütjük, vagy addig, amíg a teteje megreped. Amíg hűl a muffin, elkészítjük a krémet. A mascarponét robotgéppel kissé kihabosítjuk, majd beleszórjuk a gesztenyemasszát is. Ízlés szerint tehetünk bele még porcukrot, rumot, narancseszenciát. Nem szabad sokáig keverni, mert ,,szétesik". A habos krémet nyomózsákból csillag mintában rányomjuk a muffinok tetejére, erre szórhatunk még díszítőcukrot, kakaóport, csokoládéreszeléket.

Csokoládés-narancsos muffin

Hozzávalók:

 225 g liszt
 negyed kiskanál sütőpor
 negyed kiskanál szódabikarbóna
 125 g megolvasztott vaj
 15 dkg cukor
 2 tojás
 egy narancs leve és reszelt héja
 100 ml joghurt
 100 g csokoládépasztilla

A csokoládémázhoz:

 100 g étcsokoládé
 egy kiskanál olaj




Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját.
Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.

Almáspite-muffin - Dubrovecz Emese receptje

Hozzávalók:

 15 dkg liszt
 15 dkg barna cukor
 fél kiskanál sütőpor
 fél kiskanál szódabikarbóna
 2 tojás
 2-3 evőkanál tej
 125 g megolvasztott margarin
 2 darab édes alma
 10 dkg dió apró darabokra zúzva
 1 kiskanál fahéj

A mascarponekrémhez:

 250 g mascarpone
 80 g puha margarin
 3-4 evőkanál porcukor

Díszítéséhez:
 porcukorral összekevert darált dió

Elkészítés:

A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel, vagy béleld ki a formát papírkapszulával.
Hámozd meg az almát, a húsát vágd fel apró kockákra.
A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval, fahéjjal.
Add hozzá a durvára darabolt diót és a kockára vágott almát.
A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolvasztott, puha vajat és 2-3 evőkanál tejet. Ezt fakanállal keverd össze a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. A formát csak a 2/3 részéig töltsd meg, különben a tészta túlságosan kidagad a formából.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.
Amikor kihűlt, kend meg vajas mascarponekrémmel. Ehhez a puha margarint keverd össze a mascarpone sajttal, ízesítsd 2-3 evőkanál porcukorral. A tetejét szórd meg porcukorral elkevert darált dióval.
Fogyasztásig tárold a hűtőben.

Rövid útmutató a muffin sütéséhez

A muffinformát elég kétharmad részig megtölteni, különben szétfolyik, és nem lesz kupola alakú a teteje.
A sütőt melegítsd elő.
Az üresen maradt muffinformába mindig tölts vizet.
A sütés első 15 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik.
A receptben megadott sütési idő előtt egy-két perccel már végezhetsz tűpróbát; nem mindegyik sütő süt egyformán, van, amelyik gyengébb, van, amelyik erősebb, típusától és korától függően.
A sütés után hagyd a levegőn pihenni a muffint néhány percig, így könnyebben kijön majd a formából.
A krém nélküli muffinokat tárold légmentesen záródó dobozban, így sokáig friss marad.
A nyers tészta jól fagyasztható: a tésztát töltsd formába, majd tedd a fagyasztóba, amikor megfagyott, vedd ki a formából a fagyos sütit, és a továbbiakban zacskóba átcsomagolva tárold.
faciendum, 2014. december 19. péntek, 21:59
Címkék: Dubrovecz Emese, cukorral simára, sütőporral elkevert, papírkapszlival bélelt, teteje megreped, mascarponét robotgéppel,
Kommentek
Kavart almás
cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük
a tésztát.
A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral
bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
A hagyma gyógyhatásairól
növénynek
számított.

Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika".
Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a
gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A nyers
hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás
gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal
szemben is.

Nyákoldó hagymaszirup
Két-három hagymát felaprítunk majd három evőkanál cukorral vagy mézzel
édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező szirupot
leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal fogyasszuk.

Hagyma az ágy mellett
Nátha esetén helyezzünk el egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk
mellé, fejmagasságban. A hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással bírnak
egészségünkre.

Megfázás esetén
Egy hagymát apróra vágva két percig vízben felfőzünk. A főzetet
pacsakute, 2019. szeptember 13. péntek, 22:56
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Paskó atya
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Vizes piskóta
Hozzávalók:

18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor

Elkészítés ideje:

40 perc.
Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd
elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások
fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd
add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet,
majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.

Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos
tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe.
Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:21
Hólabda
dkg porcukor
(Anyukám receptjében 40 dkg porcukor szerepel, úgyhogy ez ízlésfüggő)
9 kanál forró víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
és a felolvasztott vajat, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük, még a bacon szép pirosra sül (én légkeverésnél 160 fokon pároltam, majd 180 fokon sütöttem pirosra).

Ameddig a hús sül, készítsük el a köretet és az áfonyamártást.

A vörös áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a citrom levével és héjával, a fűszerekkel és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral. Főzzük kb 10 percig, majd vegyük ki a fahéjat, és a szegfűszeget.

Ezután forraljuk fel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, még kellően besűrűsödik (2-3 perc alatt besűrűsödik).

Közben készítsük el a krumplipürét is.

Tálalás előtt szeleteljük fel a hústekercseket, majd helyezzük a tányérra. Ezután kanalazzuk mellé a krumplipürét az áfonyamártást és így
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:26
Meggyes,vaníliás krémes
RECEPT:

Egy közepes tepsit,kibéleltem sütőpapírral, megkentem nagyon vékonyan olajjal(így biztos,hogy szépen leválik majd a piskótáról),majd meghintettem 70 dg kimagozott,levétől lecsepegtetett meggyel.6 tojásnak a fehérjét kemény habbá vertem leheletnyi sóval,13 dg cukorral,majd bele forgattam finom mozdulatokkal a tojások sárgáját,2 evőkanál olajat,és 13 dg lisztet,amiben előzőleg elvegyítettem fél tasak sütőport és egy evőkanál kakaóport.Ezt a piskóta masszát ráöntöttem a meggyszemekre és megsütöttem.

Miután kissé hűlt a tészta,tálcára borítottam,lehúztam róla a sütőpapírt,így a meggyes rész került felülre.Lekentem vékonyan 3 evőkanál meggylekvárral(akar el is maradhat) és hagytam teljesen kihűlni.Közben elkészítettem a krémet:2 tasak vanília pudingot simára kevertem 6 dl tejjel,15 dg cukorral és állandó keverés mellett,sűrűre
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:15
Vaníliás - csokis-diós szelet
töltelékhez:
8-10 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
30 dkg darát dió
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csg. főzni való csokoládé ízű pudingpor
6 gr sütőpor
0,5 dl rum
3 dl tejföl 20°%-os
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk,a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk,majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle,amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióvll,a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk..
A rummal,a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot.
Óvatosan bele forgatjuk csokoládés-diós-
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:06
Képek, videók
Dubrovnik
sanci81
2017. február 04. szombat, 17:36
Dubrovnik ; Horvátország.
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:30
Horvátország - Dubrovnik.
farkas1945
2013. október 14. hétfő, 13:14
V-0530-Dubrovnik-44847 .jp
johannanna
2013. június 04. kedd, 15:21
dubrovnik lanovka
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 20:30
dubrovnik
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 13:28
dubrovnik domonkos kolost
lacipecsenye
2012. december 30. vasárnap, 11:04
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Kávé cukorral Annától
csalogany13
2011. január 10. hétfő, 14:28
cukorral.png
simonfai
2010. szeptember 15. szerda, 14:02
bögre cukorral.jpg
oella
2008. február 25. hétfő, 14:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.