Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 14:26 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az orosz kormányfő óva intette honfitársait a külföldi nyaralástól
"Igen, a koronavírus-fertőzés terjedése elleni küzdelemben értünk el sikereket, de emlékszünk rá, hogy a fertőzést külföldről hurcolták be, ezért célszerűnek tartjuk a külföldi turistautaktól való tartózkodást" - mondta Misusztyin a járványellenes koordinációs tanács elnökségi ülésén.

Az orosz kormányfő rámutatott, hogy miközben több, az idegenforgalmi bevételektől függő ország a karanténelőírások lazítása mellett döntött, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) még nem tett erre javaslatot. Arra figyelmeztette honfitársait, hogy túl nagy árat fizethetnek néhány napos nyaralásért.

A VCIOM állami közvélemény-kutató intézet szerint az oroszok 31 százaléka tervezi, hogy szabadságot vegyen ki nyáron. Közülük 61 százalék belföldi nyaralásra készül, és csak 4 százalék gondolkodik azon, hogy külföldre utazzon. Tavaly az oroszok 13 százaléka fordult meg más országban a szabadság alatt.

Dmitrij Csernisenko miniszterelnök-helyettes hétfőn bejelentette, hogy Oroszország június 1-jétől elkezdi fokozatosan feloldani a belföldi turizmusra vonatkozó korlátozásokat. Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője úgy vélekedett, hogy a maszkviselési kötelezettséget egy-két hónapig még mindenképp be kell tartani.

Alekszandr Gincburg akadémikus, a Nyikolaj Gamaleja nevét viselő Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) igazgatója, a Pervij Kanal állami tévécsatornának nyilatkozva hétfőn kijelentette, hogy kimutatták az új típusú koronavírus antitestjét azoknak a kollégáinak a vérében, akik beadták maguknak a Covid-19 ellem készülő perspektivikus vektorvakcinát. Gincburg pénteken arról számolt be, hogy az oltóanyagnak nincs mellékhatása.

Az akadémikus úgy vélekedett, hogy Oroszországban ősszel már megkezdődhet a tömeges vakcináció, de a folyamat akár hét-kilenc hónapig is eltarthat. Azt javasolta, hogy legelőször a járvány elleni küzdelemben részt vállaló egészségügyi dolgozókat oltsák be. Gincburg beszámolója szerint a szérum klinikai tesztelése június első harmadától indulhat be.

Az akadémikus korábban elmondta, hogy az általa vezetett intézet által kifejlesztett perspektivikus vektorvakcina egy olyan adenovírus-DNS-en alapul, amelybe beépítették a SARS-CoV-2 koronavírus egyik génjét. Az adenovírust az eljárás során olyan "tartályként" használják fel, amely a koronavírus-gént a sejthez szállítja, ott beindítja az új koronavírus burkának fehérjeszintézisét, és ily módon "megismerteti" az immunrendszert a potenciális ellenséggel. Az ilyen típusú készítményeket nevezik vektorvakcinának.

Solban Kara-ool, a Mongólia határán fekvő Tuvai Köztársaság vezetője hétfőn az Instagramon közölte, hogy megfertőzte a Covid-19, és több munkatársával együtt kórházba került. Ő a második oroszországi régióvezető, aki hivatalosan bejelentette, hogy megbetegedett. Korábban, május 11-én Alekszandr Drozdenko, Leningrád megye vezetője tett így.

Május 21-én több orosz sajtóforrás is arról számolt be, nem nevesített forrásokra hivatkozva, hogy koronavírus-fertőzés gyanújával Moszkvában kórházba szállították Csecsenföld vezetőjét, Ramzan Kadirovot. Magomed Daudov, a köztársaság parlamentjének elnöke a hírt kacsának minősítette. Groznijban több más hivatalos személy is azt állította, hogy Kadirov jól van.

Maga a csecsen vezető a hétvégén a televízióban sugárzott üzenetben üdvözölte szűkebb hazájának honfitársait a muszlim ramadán hónapot lezáró böjtmegtörés (uraza bajram vagy íd al-fitr) alkalmából. A videofelvételen azonban csak egy mecset, nem pedig Kadirov volt látható.

Hétfőn kiengedték a kórházból Dmitrij Peszkovot, a Kreml szóvivőjét, akit május 12-én szállítottak be Covid-19 elleni kezelésre. Felesége, Tatyjana Navka olimpiai bajnok műkorcsolyázó, jégtáncos már korábban távozhatott. Peszkovnak két hétig még otthoni karanténban kell maradnia.

Oroszországban egy nap alatt 8946-tal 353 427-re emelkedett az igazolt Covid-19-fertőzések száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint. Ez 2,6 százalékos, és tizedik napja 10 ezer alatti napi növekményt jelent. Az újonnan diagnosztizált esetek 43,7 százaléka tünetmentes. A halálozások száma 92-vel 3633-ra, a gyógyulásoké 5499-cel 118 789-re emelkedett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:52
Címkék: Egészségügyi Világszervezet, Dmitrij Csernisenko, Anna Popova, Alekszandr Gincburg, Nyikolaj Gamaleja, Nemzeti Járványügyi,
Kommentek
Koronavírus - A brit miniszterelnök szigorúbb intézkedéseket ígért, Németországban közel 60 ezer fertőzött
szólította fel a lakosságot, hogy maradjon otthon, egyben közölte, hogy még szigorúbb intézkedések jöhetnek.

A levelet 30 millió brit háztartásba küldik el.

Johnson kiemelte, hogy a helyzet még súlyosbodni fog, mielőtt javulás mutatkozna. Megfelelő lépéseket tesznek a járvány elleni küzdelemben, és minél többen tartják be a szabályokat, annál kevesebben halnak meg a betegság következtében, annál hamarabb tér vissza az élet a normális kerékvágásba - közölte.

A miniszterelnök azt kérte honfitársaitól, hogy maradjanak otthonaikban, ezzel is védelmezve a nemzeti egészségügyi rendszert, miközben életeket mentenek meg. A politikus, aki maga is vírusfertőzött, figyelmeztetett a távolságtartás szabályának szigorú megtartására.

Nagy-Britanniában vasárnapra átlépte az ezret az új típusú koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma, a fertőzötteké 17 pedig ezerre ugrott.

Németországban viszont már megközelítette a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 13:11
Koronavírus - Tömegek "menekülnek" délre Észak-Olaszországból, a déli tartományok vissza akarják őket fordítani
Michele Emiliano az olasz csizma sarkában található Puglia tartomány elnöke közösségi oldalán még éjszaka arra kérte az Észak-Olaszországban élő vagy dolgozó "déli honfitársait", hogy ne induljanak el dél felé.

"Ha elindultatok, álljatok meg, és térjetek vissza északra. Szálljatok le az első vasútállomáson, ne szálljatok repülőre Bari és Brindisi felé, forduljatok meg az autókkal, és azonnal szálljatok le a buszokról" - írta Emiliano. Hangsúlyozta: "ne hozzátok Pugliába a lombardiai, venetói és emiliai járványt, menekülve a kormányrendelkezések elől".

"Ez őrület" - nyilatkozta Jole Santelli az olasz csima orrában levő Calabria tartományi elnöke.

A felhíváshoz többek közt a dél-olaszországi Campania, Basilicata, Szicília, Szardínia kormányzója is csatlakozott az északi városokban tanuló, dolgozó déliek "hazazarándoklásának" megállítására. Bejelentették, hogy az északi "vörös zónákból" délre érkezőknek két hétig karanténban kell maradniuk.A tízmilliós Lombardia tartomány munkaerő piacán
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 15:32
Koronavírus - Donald Trump: dolgoznak a vakcinán, egyelőre nem indokolt szükségállapot az Egyesült Államokban
A sajtóbeszélgetésen részt vett Mike Pence alelnök és Alex Azar, a humán erőforrásért és egészségügyért felelős tárca vezetője is.

Donald Trump kifejtette: egyelőre nem látja szükségesnek az országos egészségügyi szükségállapot kihirdetését a megbetegedések miatt, de nem zárta ki, hogy a közeljövőben ez is megtörténhet. Ismételten felkészültnek mondta a kormányzatot az esetleges járvány elleni küzdelemre.

Az elnök elmondta: a kormány még mindig fontolgatja utazási korlátozások bevezetését egyes, a vírusfertőzés által nagyobb mértékben érintett országokból, de nem nevezte meg, mely országok lennének ezek.

Mike Pence, aki a koronavírus elleni országos küzdelmet koordinálja, arról tájékoztatott, hogy telefonon egyeztetnek valamennyi amerikai tagállam kormányzójával, és kapcsolatban állnak a légitársaságokkal, valamint üdülőhajókat működtető vállalatokkal is.

Az alelnök úgy vélekedett, hogy nyárig vagy ősz elejéig rendelkezésre állhat az új típusú koronavírussal fertőzött betegek
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 07:05
Szijjártó: a magyar kormány az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt
A tárca MTI-hez eljuttatott tájékoztatása alapján a miniszter arra az álláspontra helyezkedik, hogy a jószomszédi kapcsolatok helyreállítása Magyarországnak, Ukrajnának és a kárpátaljai magyar közösségnek is jó lenne.

"Fontos és szép gesztusnak tartjuk, hogy az ukrán elnök magyarul is beszélt újévi köszöntőjében, egyben reméljük, hogy szavait mihamarabb tettek is követik, és az ukrán parlament úgy módosítja majd az oktatásról és a kisebbségi nyelvek használatáról szóló törvényeket, hogy azzal visszaadják a kárpátaljai magyaroktól korábban elvett jogokat" - hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy a magyar kormány készen áll a magas szintű párbeszédre, és a továbbiakban is készen áll megadni minden segítséget ahhoz, hogy Ukrajna minél gyorsabban fejlődhessen.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök magyar szavakat is szőtt első, államfőként elmondott újévi köszöntő beszédébe, amelyben összefogásra biztatta honfitársait a köztük lévő különbségek ellenére. A szerda hajnalban
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 15:21
Román miniszterelnök: Románia a kisebbségi jogok védelmének az egyik legelismertebb modellországává vált
Ludovic Orban úgy vélte: a romániai nemzeti kisebbségek mindegyike értékei által hozzátesz valamit a többség és kisebbség közötti kulturális és együttélési kölcsönhatáshoz, amely valóságos modellé vált.

A miniszterelnök felidézte: Románia állampolgáraiként a többségiek és a kisebbségiek ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek, együtt élték át a történelmi megpróbáltatásokat, három évtizeddel ezelőtt együtt küzdötték le az önkényuralmi rendszert, és együtt indultak el a demokrácia útján, amelyen jelenleg is együtt haladnak. Azt is hozzátette, hogy etnikai kulturális identitástól függetlenül mindenki arra vágyik, hogy olyan országban éljen, amely jólétet biztosít, és elkötelezett a demokrácia értékei mellett.

Ludovic Orban úgy vélte: a román társadalom az elmúlt 30 évben eljutott "a multikulturalizmustól az interkulturalizmusig", és ezzel azt bizonyította, hogy a különbözőség nem megosztottságot, hanem többletet nyújt mindenki számára. Azt a meggyőződését hangoztatta, hogy a közös célokhoz: a
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 10:32
A Dorian óránkénti 280 kilométeres széllökésekkel ötös erősségű hurrikán lett
felkorbácsolhatja a tenger hullámait.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ vasárnapi jelentése szerint a Dorian "a földkerekség legerősebb hurrikánja" lesz az idei évben. A szakemberek életveszélyesnek minősítették a vihart. Kiderült az is, hogy a hurrikán nemcsak erősödött, hanem szélesebb sávban mozog, 75 kilométeres szélességűre terjedt.

Vasárnap rendkívüli állapotot hirdettek Észak-Karolinában is. Roy Cooper kormányzó elrendelte a Nemzeti Gárda mozgósítását, és közleményében arra szólította fel honfitársait, hogy kezdjék meg a felkészülést a - mint fogalmazott - "nagyon komoly viharra".

Floridában és Georgiában az illetékes hatóságok folyamatosan adják ki a listákat az elérhető menedékhelyekről. Több kelet-floridai megyében - köztük például Palm Beachben - kötelező evakuálást rendeltek el. Rick Scott floridai szenátor arra sürgette a floridaiakat, hogy tegyenek eleget a rendelkezésnek. Közölte, hogy a katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) washingtoni központjában Donald Trump elnökkel
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 20:01
El-selejtező - Kiélezett mérkőzésre számít a Suduva trénere
"Az első meccs gól nélküli döntetlennel zárult, így se győztese, se vesztese nem volt. Mindkét fél kielemezhette az ellenfelét, ennek fényében kiélezett küzdelemre számítok" - mondta a kazah tréner, aki biztos benne, hogy mindkét együttes legjobbját nyújtja majd tekintve, hogy a tét a csoportkörbe jutás. - "Jó mérkőzés lesz, a játékosok tudásuk száz százalékát adják majd".

Arra a felvetésre, hogy ugyanúgy elsősorban kontrajátékra rendezkednek-e be, mint az első találkozón, Cseburin úgy válaszolt, hogy a Ferencváros sem bizonyult hatékonyabbnak támadásban, mint saját csapata.

"Hiszek a csapatomban, megfelelően felkészültünk, megvan a válaszunk a Ferencváros játékára" - jelentette ki a kapus, Ivan Kardum, aki elárulta: az esetleges büntetőkre is felkészültek.

A horvát kapus azt mondta, látta a Ferencváros mindkét mérkőzését a Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőben, így nem volt szüksége arra, hogy felhívja honfitársait jó tanácsért. Hozzátette: azt már akkor megállapította, hogy
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 20:12
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
jó nyaralást...
cuppika59
2018. június 04. hétfő, 22:50
Kellemes nyaralást.jpg
suzymama43
2015. július 24. péntek, 19:22
Jó nyaralást.jpg
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 17:38
Jó nyaralást, jó pihenést
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 20:07
Örömteli szép nyaralást.j
suzymama43
2014. július 28. hétfő, 13:25
Kellemese nyaralást.jpg
suzymama43
2014. július 24. csütörtök, 09:20
4 vidám nyaralást cdn.jpg
lovaszmarika
2014. március 13. csütörtök, 16:45
csodás nyaralást.jpg
bnedora
2013. december 15. vasárnap, 17:48
Vidám nyaralást.jpg
suzymama43
2013. július 25. csütörtök, 21:34
Kellemes nyaralást!.jpg
jucinenadov
2013. július 18. csütörtök, 21:29
Kellemes nyaralást páros
gosztmagdi
2013. március 08. péntek, 14:45
4 kellemes nyaralást 6_n
lovaszmarika
2012. szeptember 22. szombat, 15:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.