Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 23:07 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Operatív törzs: pénteken három újabb fertőzött magyart diagnosztizáltak, mindhárman kórházban van
Közlése szerint továbbra is egyedi esetek vannak. Azon dolgoznak, hogy megelőzzék a gócpontok kialakulását - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy visszaállították a határellenőrzést. Egyes országokból érkezőkre vonatkozóan beutazási tilalom van. Elmondta, hogy mostanáig 11 437 magyar állampolgárt ellenőriztek. Ebből 166 magyar állampolgár vonatkozásában rendelték el a hatósági házi karantént. Egy külföldi állampolgárt vittek kórházba koronavírus-gyanúval. 204 emberrel szemben megtagadták az országba való belépést - ismertette a részleteket Lakatos Tibor.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs egyetlen település lezárását sem tartja indokoltnak - jelentette ki az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

Lakatos Tibor hangsúlyozta: nyomatékosan felhívják az idősek figyelmét arra, hogy maradjanak otthon, a családtagjaik pedig figyeljenek rájuk jobban. Emlékeztetett: a kormány döntött a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltásáról a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében.

Mindenkire, aki a haza szolgálatáért esküdött fel, szükség van: az egészségügyi dolgozókra, a rendőrökre, katonákra és a kormánytisztviselőkre - hangsúlyozta, kiemelve a média szerepét is abban, hogy közvetítse azt az üzenetet, miszerint a járványt komolyan kell venni. Arra kérte a médiumokat, hogy tegyék közzé a közcélú tájékoztató anyagokat, különösen az időseknek szóló felhívásokat.

Elérkeztünk arra a szintre, hogy a járványügyi hatóságoknak minden perc számít - fogalmazott. Hozzátette: a fertőzöttek számának növekedésével nő a járványügyi kontaktkutatások, valamint a potenciális fertőzöttek száma, ezért a járványügyi nyomozásban mostantól a rendőrség is részt vesz.

Lakatos Tibor a lakosságot is együttműködésre kérte, hogy segítsenek megakadályozni a pánikkeltést. Álhírnek nevezte, hogy Budapestet vagy bármelyik várost lezárnák. Az álhírek terjesztéséről szólva figyelmeztetett: közveszéllyel fenyegetésnek minősül, a Nemzeti Nyomozó Iroda folyamatosan monitorozza az online felületeket és ha bűncselekmény gyanúját észleli, eljárást indít, jelenleg is 4 ilyen van folyamatban. Ha az álhír nem meríti ki a bűncselekmény fogalmát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság segítségével intézkednek az áltartalmak eltávolításáról. A szóbeszédet, pletykákat nehéz megakadályozni, ezért is kérik a lakosság segítségét, hogy csak ellenőrzött információkat, valós tényeket közöljenek - mondta.

A környező országokról azt mondta: Ausztriában 302, Csehországban 117, Horvátországban 19, Lengyelországban 58, Szerbiában 19, Szlovákiában 16, Szlovéniában 89 koronavírusos beteget regisztráltak, Ausztriában és Lengyelországban 1-1 beteg elhunyt. Megerősítette: Magyarországon senki sem vesztette életét a koronavírus miatt, viszont egy fertőzött meggyógyult.

Arra kérdésre, hogy miért nem vizsgálták meg annak a budapesti középiskolásnak az osztálytársait, akinek az édesanyjánál kimutatták a fertőzést, azt mondta: bízik a járványügyi szakemberek tudásában, ha ők így ítélték meg, biztosan megalapozottan döntöttek.

A büntetés-végrehajtás által gyártott, alapvetően az egészségügyi ellátórendszernek szóló maszkok drágulását azzal indokolta, hogy a büntetés-végrehajtás három műszakos munkarendre állt át, valamint a Kínából importált alapanyag ára emelkedett.

Az egészségügyben dolgozók védőfelszereléseiről azt mondta: a szükséges készletek rendelkezésre állnak, a háziorvosok 3 speciális maszkot tudnak átvenni a mentőszolgálattól, amelyeket akkor kell viselniük, ha fertőzött személlyel kerülnek kapcsolatba.

A határellenőrzésről az MTI kérdésére elmondta: a karanténba vonulás kötelezettsége mindenkire érvényes, így a magyar állampolgárságú kamionsofőrökre is. Hozzátette: a gócpontnak számító országokból érkező más állampolgárok belépését megtagadják, a 14 napos hatósági házi karantén azokra vonatkozik, akik magyar állampolgársággal vagy azzal is rendelkeznek.

Arról a videóról, amelyen egy rendőr azt javasolja egy sofőrnek, ne vallja be, hogy Olaszországból érkezett, azt mondta: elítélik a hanyag szolgálatellátást, különösen akkor, ha a magyar emberek életéről, egészségéről van szó. Hozzátette: ki fogják vizsgálni az ügyet és a lehető legszigorúbb eljárást fogják lefolytatni.

Arról, hogy több iskola is engedélyezte tanulóinak az igazolt távollétet: a kormány korábbi határozata nem engedi az oktatási szünet elrendelését, de az az iskola hatásköre, ha hazaküldi a diákokat.

A hatósági házi karanténról azt mondta: Budapesten a fővárosi, vidéken a járási hivatalok hoznak határozatot róla, a rendőrség ellenőrzi az érintetteket és figyelnek arra, hogy a lehető legkisebb mértékben korlátozzák a személyiségi jogaikat. Ugyanakkor a karantént szándékosan megszegők ellen fel fognak lépni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 20:03
Címkék: Lakatos Tibor, Nemzeti Nyomozó Iroda, Nemzeti Média-, Hírközlési Hatóság, gócpontok kialakulását, hatósági házi,
Kommentek
Koronavírus - Újabb enyhítéseket jelentett be a szlovák kormányfő
szükséges regisztráció jelenleg csak a Ligetfalu-Berg és a Járfalu-Köpcsény (Kittsee) szlovák-osztrák határátkelőhelyeken, illetve a Drietoma-Starý Hrozenkov szlovák-cseh határátkelőhelyen valósítható meg. Az "intelligens karantén" intézményének lehetőségével hétfő délutánig már több mint 1300 személy élt - idézte Igor Matovic bejelentését a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szlovákiában az elmúlt napokban továbbra is viszonylag alacsony szinten maradt a koronavírus-fertőzéssel újonnan diagnosztizáltak napi átlaga: ez a szám már mintegy négy hete öt alatt van. A központi válságstáb honlapján hétfőn közölt adatok szerint vasárnap egy, az elmúlt három napban pedig együttvéve hét személynél mutatták ki a Covid-19 fertőzés kórokozóját, így jelenleg - a korábbiakkal együtt - már 1511 fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. Közülük hivatalosan 1307-et már gyógyultnak nyilvánítottak, és a gyógyultnak nyilvánítottak száma mintegy négy hete minden nap meghaladja az újonnan regisztrált fertőzöttekét. A
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 20:12
Koronavírus - Törökországban ismét ezer felett alakul az új esetek száma
A kis-ázsiai országban nyolc hét elteltével szerdán csökkent ezer alá a mutató, három napig 952 és 972 között ingadozott, majd szombaton 1186-ra nőtt. A járvány április 11-én érte el a csúcspontot, akkor 5138 embernél diagnosztizálták a vírust.

A tárcavezető által megosztott táblázatból az is kiderült, hogy az elmúlt napban - miként szombaton is - 32-en haltak meg a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 4340-re emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta mérséklődik.

Az intenzív gondozásra, valamint a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma vasárnap is csökkent, az előbbi 775-ről 769-re, az utóbbi 388-ról 385-re. A gyógyultnak minősítettek száma 1092-vel, 118 ezer 694-re nőtt, így továbbra is ők teszik ki az összes eset több mint háromnegyedét.

A 83 milliós országban a hatóságok eddig körülbelül 1,83 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország május 4-től kezdve lépett át a járvány elleni védekezés második fázisába, amely a
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 20:12
Koronavírus - New York államban továbbra is emelkedik a járvány halálos áldozatainak száma
betegségbe, míg egy nappal korábban 105 volt a halálos áldozatok száma. Hozzátette, hogy ugyanakkor a kórházba szállított új betegek aránya csökkent.

A kormányzó hangsúlyozta, hogy Long Island-en, valamint a Hudson vidékének egyes részein várhatóan a jövő héten indulhat újra az élet. Emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma a New Yorktól északra fekvő Rhode Island államban is. Gina Raimondo kormányzó pénteken azt közölte, hogy 23 beteg halt meg a Covid-19-ben és 170 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Ebben az államban jelenleg csaknem 14 ezer fertőzöttet tartanak számon.

Az amerikai sajtó pénteken nagy teret szentelt annak a Lancet című tudományos szaklapban megjelent tanulmánynak, amely szerint a hidroxiklorokin nevű szernek nincsenek kedvező hatásai a Covid-19-betegségben szenvedők kezelésénél. A gyógyszert malária és egyes súlyos autoimmun betegségek kezelésére alkalmazzák, és Donald Trump amerikai elnök többször is népszerűsítette, sőt, a napokban bejelentette, hogy bár ő nem
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 21:23
Koronavírus - Törökországban harmadik napja 1000 alatt maradt az új esetek száma
A kis-ázsiai országban nyolc hét elteltével szerdán csökkent ismét 1000 alá a mutató, ami akkor 972, csütörtökön pedig 961 volt. Koca a bejegyzésében rámutatott: az újonnan regisztrált fertőzöttek száma annak ellenére 1000 alatt maradt, hogy a szerdai mintegy 21 ezer teszttel szemben pénteken már nagyjából 37 500 tesztet végeztek el. A járvány volumene április 11-én volt a csúcspontján, akkor 5138 embernél diagnosztizálták a vírust.

A tárcavezető által megosztott táblázatból az is kiderült, hogy az elmúlt napban - miként csütörtökön is - 27-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 4276-ra emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta mérséklődik.

Az intenzív gondozásra, valamint a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma pénteken is csökkent, az előbbi 820-ról 800-ra, az utóbbi 424-ről 401-re. A gyógyultnak minősítettek száma 1121-gyel 116 111-re nőtt, így ők teszik ki az összes eset több mint háromnegyedét.

A 83
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 20:13
Otthoni gyógymódok csontritkulásra (oszteoporózisra)
A csontritkulás a kor előrehaladtával egyre súlyosbodik, a csontszövet újratermelődése lelassul, és a csontszövet sűrűsége lecsökken vagy azért, mert túl sok csontszövet rész pusztul el, vagy azért mert kevés új keletkezik, vagy a kettő együtt.

A csontritkulás a férfiakat és a nőket egyaránt érinti, azonban a menopauza után lévő nők körében a leggyakoribb a szervezet ösztrogénszint csökkenésének következtében. Emellett az ázsiai és a kaukázusi ember a leghajlamosabb erre a betegségre.

Az (Amerikai) Nemzeti Egészségügyi Intézet adatai szerint több mint 40 millió ember szenved csontritkulásban vagy az alacsony csonttömeggel kapcsolatos betegségekben. Nincs okunk feltételezni, hogy nálunk jobb lenne ez az arány.

Fontos kockázatot növelő tényező még a nem megfelelő étkezés, a mozgáshiány, a dohányzás, bizonyos orvosságok, az alacsony testtömeg, a vékony csontozat és az örökletes faktorok. A pajzsmirigy a mellékpajzsmirigy, illetve az adrenalin mirigyek túlműködése is köthető a
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 23:03
Koronavírus - Törökországban tovább lassult a járvány
A kis-ázsiai országban nyolc hét elteltével szerdán csökkent ismét 1000 alá, 972-re az újonnan igazolt koronavírusos esetek napi száma, amit Koca "a végső siker jelének" minősített. A járvány volumene április 11-én járt a csúcspontján, akkor 5138 embernél diagnosztizálták a vírust.

A tárcavezető által megosztott táblázatból az is kiderült, hogy az elmúlt napban 27-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 4249-re emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta mérséklődik, bár az előző napi adat 23 volt.

Az intenzív kezelésre, valamint a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma csütörtökön is csökkent, az előbbi 877-ről 820-ra, az utóbbi 445-ről 424-re. A gyógyultnak minősítettek száma 1003-mal 114 990-re nőtt, így ők teszik ki az összes eset csaknem háromnegyedét.

A 83 milliós országban a hatóságok eddig körülbelül 1,73 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország két hete lépett át a járvány elleni védekezés második
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 20:42
Koronavírus - Az Egyesült Államokban már meghaladja 94 ezret a járvány halálos áldozatainak száma
míg más tagállamok a lassabb és óvatosabb megoldásokat választják.Alaszkában és Iowában a kormányzó szerdán bejelentette: a héten pénteken megindul a gazdasági élet, és reggeltől ismét nyitva lesznek a templomok, múzeumok, könyvtárak, fitnesztermek. Mike Dunleavy alaszkai kormányzó irodája szerdán jelezte, hogy Alaszka azon kevés állam közé tartozik, ahol április közepe óta folyamatosan egy számjegyű az újonnan regisztrált fertőzöttek aránya, e hét hétfőjétől pedig egyáltalán nem diagnosztizáltak vírusfertőzöttet.Iowában Kim Reynolds kormányzó szerdán bejelentette, hogy péntektől megnyitják a mozikat, színházakat, múzeumokat, uszodákat, és lehet már tartani esküvőket is. Az éttermeket és a sportlétesítményeket azonban május végétől nyitják ki. Iowában kedden 212 új fertőzöttet regisztráltak, de a kormányzói hivatal adatai szerint ez a szám egy hét óta folyamatosan csökken.New York államból és Marylandből viszont azt jelezték, hogy továbbra is emelkedik az új betegek
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 07:04
Koronavírus - Törökországban közel két hónap után ismét 1000 alá csökkent az új esetek száma
Koca előzőleg, az egészségügyi tárca által létrehozott tudományos tanács szerdai értekezletét követő ankarai sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy ha az új esetek száma 1000 alá csökken, "az felér majd a végső siker jelével". A járvány volumene április 11-én érte el az eddigi csúcspontját, akkor 5138 embernél diagnosztizálták a vírust. A mutató kedden 1022-őn, hétfőn pedig 1158-on állt.

A tárcavezető a sajtótájékoztatón egyúttal jelezte, hogy a továbbra is teljesen korlátozott beföldi légi és vasúti közlekedés a jövőben a minisztérium mobilalkalmazásán keresztül igényelt alkalmi kóddal lesz igénybe vehető. A miniszter arról is beszélt, hogy szerdától 31, járványügyi szempontból kis kockázatot jelentő országból fogadni kezdték azok jelentkezését, akik gyógykezelés céljából keresnék fel Törökországot. A páciensek számára az igény nagyságától függően akár charterjáratokat is szerveznek - mutatott rá.

Koca esti mikroblog-bejegyzésében arról számolt be, hogy az elmúlt napban 23-an vesztették életüket
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 21:38
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Lakatos
eva6
2019. február 01. péntek, 08:06
lakatosok
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:40
Lakatos Levente
dogunalom
2016. augusztus 26. péntek, 16:41
Lakatos Levente.jpg
bbbarbara
2015. augusztus 05. szerda, 21:57
Lakatos József-Tanya tele
ametiszt54
2014. december 28. vasárnap, 08:40
lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:00
Ibolya lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:49
Elizabett Lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:43
lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
ibolya lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:30
elizabet lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:26
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.