Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 11:13 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Múló idő


Csomor Henriett:
Múló idő fontossága

Nincsen házam, se kertem,
amit magam építettem s műveltem.
Pedig szerettem volna
otthonomat szépíteni virágokkal,
s fenyőfákkal körbeültetni,
hogy fészket rakhassanak
dalos ajkú madárkáim.
Szomorú, öreg napjaimban
legalább madaraim
éneke vidítana.
Gyermekemnek gyermekei
sem szaladgálnak körülöttem,
mert még gyermekem sincsen.
Mintha születésem pillanatában
azt mondták volna, hogy
csak módjával a boldogsággal.
Jobb napokon sem
fordulnak utánam a férfiak.
Fáj, amikor azt kiabálja
gyerek s felnőtt egyaránt:
"Ott egy nyomorék!"
Igyekszem kizárni a
csúf s kegyetlen világot.
Néha öröm költözik szívembe,
amikor megfogalmazódik bennem
egy-egy jó vers,
s eljut hozzád, hű barátom.
Évekkel ezelőtt a lélek útján
eljöttél hozzám, amikor a
legnagyobb szükségem volt rád.
S még ma is szükségem van rád.
Az egyetlen vagy, aki
szép szavaiddal elvezettél,
hogy élményektől gazdag
helyet mutass,
ahol csak az értelem számít.
Pár könyvem
s benne néhány száz versem
bizonyítja ezen időszakom
legfontosabbját, amit veled tölthetek.
foldinefehereva, 2020. május 23. szombat, 21:37
Címkék: Csomor Henriett, lélek útján, egyetlen vagy, értelem számít, legfontosabbját, megfogalmazódik,
Kommentek
Ferenc pápa: A misszió a Lélek ingyenes ajándéka
A Szentatya üzenetet küldött a Pápai Missziós Műveknek abból az alkalomból, hogy a napokban tartották volna éves közgyűlésüket, amelyet el kellett halasztaniuk a koronavírus-járvány miatt. Ferenc pápa arra buzdítja a szervezetet, hogy missziójuk az imára és a szeretetcselekedetekre alapozva haladjon előre.
Az evangélium hirdetése teljesen más, mint bármely politikai, kulturális, pszichológiai és vallási prozelitizmus - szögezi le üzenetében Ferenc pápa, melyben a keresztény misszió alapjairól elmélkedik.
A küldetés megkülönböztető jegyeiről szólva elsőként a vonzást emeli ki a Szentatya: az Egyház a vonzás által növekszik a világban, nem a prozelitizmusnak köszönhetően. Fontos a hála és az ingyenesség, mert a missziós lelkület nem gondolkodás, számítgatás következménye, hanem a hála visszatükröződése. A misszióhoz alázatra van szükség, valamint arra, hogy elősegítsük és ne komplikáljuk a dolgokat, felesleges nehézségekkel terhelve az emberek életét. További jellemzőként az élethez való
maroka, 2020. május 22. péntek, 13:29
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja
édesanyánkra tekinthetünk rá. A szeretett tanítvány, János, akire Jézus a keresztről rábízta édesanyját, és aki most már saját anyjaként tekint az Istenszülőre, az egész Egyház jelképe.

Mária lelki anyasága egyetemes, mert az üdvösség műve is egyetemes; mély lelki anyaság fűzi mindazokhoz, akik a keresztség által a kegyelem rendjében Fiának testvéreivé lettek.
A liturgikus emléknap megválasztása átgondolt döntés eredménye, hiszen az Istenszülő közbenjáró imájának nagyon is köze van a pünkösdi Lélek-áradáshoz. ,,Az Egyház, amelyet Krisztus az apostolokra épített, pünkösdkor ébredt tudatára Isten nagy tetteinek, amikor az utolsó vacsora termében összegyűlve mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket. Ebben a pillanatban indult el az Egyház a hitnek azon az útján, mely emberek és népek történetén átvezető zarándokút. Tudjuk, hogy ennek az útnak a kezdeténél jelen van Mária, ott látjuk őt az apostolok között, az
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 10:03
Ferenc pápa vasárnap délben: A Szentlélek segít, hogy ne ...
Ferenc pápa vasárnap délben: A Szentlélek segít, hogy ne roskadjunk össze!
Május 17-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy életünkben az első szeretetnek felebarátaink felé kell irányulnia, mégpedig Jézus ingyenes szeretetével kell tudnunk szeretni őket. Erre viszont csak akkor vagyunk képesek, hogy engedjük, hogy a Szentlélek vezessen bennünket.
A mai, vasárnapi evangélium (vö. Jn 14,15-21) két üzenetet tolmácsol nekünk: a parancsok megtartását és a Szentlélek megígérését.
Jézus az iránta érzett szeretetet összekapcsolja a parancsok megtartásával, és búcsúbeszédében ezt hangsúlyozza: ,,Ha szerettek engem, tartsátok meg parancsaimat" (Jn 14,15); ,,az szeret engem, aki elfogadja és megtartja parancsaimat" (Jn 14,21). Jézus azt kéri, hogy szeressük őt, de elmagyarázza: ez a szeretet nem merül ki az utána való vágyakozásban, vagy egy érzelemben, nem, hanem megkívánja a hajlandóságot arra, hogy kövessük az ő útját, vagyis az Atya
maroka, 2020. május 18. hétfő, 08:39
XVI. Benedek: II. János Pál nem erkölcsi rigorista, az Isten
politikai sikerük révén. A párbeszéd útján Nagy Szent Leó képes volt meggyőzni Attilát, a hunok fejedelmét, hogy megkímélje Rómát, Péter és Pál apostolfejedelmek városát. Fegyverek nélkül, katonai vagy politikai hatalom nélkül, a hit iránti meggyőződés hatalma révén képes volt meggyőzni a rettegett zsarnokot Róma megkíméléséről. A szellem és az erő közötti harcban a szellem erősebbnek bizonyult.
-I. Gergely sikere nem volt ilyen látványos, ám többször is képes volt megvédeni Rómát a lombardoktól. Itt is a lélek ereje állt szemben a hatalommal, és a lélek győzedelmeskedett.
Ha összehasonlítjuk mindkét történetet II. János Pál történetével, akkor a hasonlóság egyértelmű. II. János Pálnak sem katonai, sem politikai hatalma nem volt. Az Európa és Németország jövőbeli jellegéről 1945 februárjában folytatott vita során azt mondták, hogy a pápa reakcióját is figyelembe kell venni. Ezután Sztálin megkérdezte: ,,Hány hadosztálya van a pápának?" Nos, nem volt hadserege. A hit hatalma azonban olyan
maroka, 2020. május 16. szombat, 07:59
A pápa a diákokért és a tanárokért imádkozott a szerda regge
mondja, hogy legyünk világosság, így fogalmaz: ,,Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Mt 5,16)
Ez azt jelenti, hogy Jézusnak szüksége van a mi tanúságtételünkre. Arra, hogy tanúskodjunk az ő nevéről, mert a hit, az evangélium a tanúságtétellel növekszik.
Jézusnak szüksége van a mi tanúságtételünkre, hogy az Egyház növekedjék. Ez tehát a kölcsönös megmaradás misztériuma. Jézus, az Atya és a Szentlélek bennünk marad, mi pedig megmaradunk Jézusban.
ót fog tenni nekünk, ha elgondolkodunk ezen: megmaradni Jézusban, Jézus pedig megmarad bennünk. Megmaradni Jézusban, hogy eljusson hozzánk az éltető nedv, az erő, hogy megigazuljunk, megkapjuk az ingyenességet, hogy termékenyek legyünk. Ő pedig bennünk marad, hogy erőt adjon, és ezáltal gyümölcsöt teremjünk, megadja nekünk a tanúságtételhez szükséges erőt, amely által növekszik az Egyház. Jézussal való kapcsolatunk bensőséges, misztikus, szavak nélküli
maroka, 2020. május 13. szerda, 17:06
Ölelés, vagy műpuszi!? - Ballagás virtuálisan
számított, magunkkal vihessük. Mit szoktunk ilyenkor felidézni? Semmiképpen nem a teljesítményeket, az adatokat... Csupa személyes élményt, emléket, embereket, történeteket, találkozásokat, sírós-nevetős pillanatokat, - EGYMÁST. Amit adtunk, és kaptunk egymástól, és Attól, Aki minket életünk egy igen fontos szakaszában egy kis időre összeterelt. Megünnepeljük, megörvendezzük, újra ízleljük, meg-megrendülünk, és ami érték volt benne, abba belekapaszkodunk. Furcsa összehangolódást élünk ekkor át, lélektől-lélekig. Nem is tudjuk kifejezni igazán. Segítségül hívunk hát minden közvetítőt: zenét, költészetet, retorikát, ajándékokat, virágot, az öleléseket, a véget nem érő kézfogásokat, a tekintetek egymásba fonódását. Magunkkal visszük, ha igazán átéltük. Valóságosan is.
Lehet, hogy most készítünk egy-két klipet, megpróbálunk egy ,,mintha-együttlétet" a technika segítségével megteremteni, de tudnunk kell, hogy ez soha nem lesz képes még arra sem, amit egy poros udvaron, kicsit kuszán
maroka, 2020. május 01. péntek, 10:42
Imádkozzunk, hogy befejeződjön a keresztények üldözése!
áprilisi katekézisében a Szentatya a nyolcadik boldog mondásról, az igazságért üldözöttek boldogságáról (vö. Mt 5,10) elmélkedett április 29-én délelőtt.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai kihallgatással befejezzük az evangéliumban található boldogságok tárgyalását. Amint hallottuk, a legutolsó boldog mondás az igazságért üldözöttek eszkatológiai örömét hirdeti meg.
Ez a boldog mondás ugyanazt a boldogságot jelenti ki, mint az első: a mennyek országa ugyanúgy az üldözötteké, mint a lélekben szegényeké. Így megértjük, hogy egy a korábbi kijelentésekben kibontott egyenes út végéhez érkeztünk.
A lélekben való szegénység, a sírás, a szelídség, a szentség szomjazása, az irgalmasság, a szív megtisztítása és a béke cselekedetei üldözéshez vezethetnek Krisztus miatt, ám ez az üldözés a végén örömre ad okot, és nagy jutalom vár az üldözöttekre a mennyben. A boldogságok útja egy húsvéti út, mely a világ szerinti életből az Isten szerinti életbe, a ,,test" - vagyis az
maroka, 2020. április 29. szerda, 20:16
Képek, videók
henrietta név.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:36
Március 16. Henrietta
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:14
Március 2. Henriett
rushlilly
2018. január 27. szombat, 10:48
henrietta névv.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta névg.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta neve.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta.jpg
agica2004
2016. augusztus 31. szerda, 16:39
Henrietta, akire ...
furaila
2015. november 18. szerda, 10:01
HENRIETTA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 07:35
HENRIETTA NÉV.jpg
zsokica45
2015. március 23. hétfő, 10:14
henrietta névm.jpg
zsokica45
2015. március 16. hétfő, 17:18
A lélek útján
sacimama
2015. január 25. vasárnap, 15:11
Lélek útján 8.o
sacimama
2014. augusztus 16. szombat, 03:08
Lélek útján 7.o
sacimama
2014. augusztus 16. szombat, 03:07
Lélek útján
sacimama
2014. augusztus 16. szombat, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.