Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 05:53 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagy szél
A rendőr egy bűnözőt kísér át a bíróságra. Hirtelen nagy szél támad, és elviszi a rendőr sapkáját. A gyanúsított ravaszan azt mondja:
- Őrmester úr! Megengedi, hogy a sapkája után fussak?
- Persze, hogy megszökjél, te kis ravasz? - mondja a rendőr - Te csak maradj itt, majd én futok a sapkám után!
eva6, 2018. június 26. kedd, 19:09
Címkék: bűnözőt kísér, rendőr sapkáját, gyanúsított ravaszan, sapkája után, sapkám után, gyanúsított,
Kommentek
János szeretnék lenni
János szeretnék lenni

János szerettem volna lenni én is.
A Te halk szavú, csöndes Jánosod.
Aki nem beszélt, inkább Rád figyelt,
és minden szót jól meggondolhatott
a csöndben, mert szerette a csöndet,
az Olajfák méla bánatát,
az esti órák meghitt magányában
lesve leste, várta ajkadnak szavát.
- A kebledre vontad, mint gyermeket:
szeretted Őt, szeretted nagyon.
Szíved dobogását hallgathatta
harmatos reggelen, meghitt alkonyon.
- Szeretnék én is szelíd, csöndes lenni
a kirobbanó Péterek között:
Szívedre borulni úgy, ahogyan ő,
földi bánatok özöne fölött.
Figyelni csendben az Ige szavát
kétezer év összegyűrt ráncában,
kibogozni mindig az igazat;
kuszált napok rohanó táncában.
De az események sűrű szövevénye
megfogja lábamat és a szívemet,
annyi szörnyűség, annyi fájdalom
kiáltásra kényszerítenek!
- Vagy halk szavú, csöndes imádságra,
mint azt a másikat az Olajfák
kalmanpiroska, 2020. július 06. hétfő, 19:33
Ma van a Csók Világnapja!
influenza vagy a herpesz is kijöhet tőle. A legszomorúbb azonban a kéthónapos Kaiden McCormick története, aki koraszülöttként érkezett, s az édesapja ártatlan puszija során elkapott herpeszvírusba halt bele.
Tovább élsz tőle
Segíti a jótékony hormonok működését, adrenalint szabadít fel, és még edzésben is tart: percenként 2-6 kalóriát éget el, hiszen alaposan megmozgatja arcizmainkat.
Elmúlik az allergia
Egy japán felmérés során arra jutottak, hogy fél órányi szenvedélyes csókolózás nagy mértékben csökkenti az allergiások tüsszögéséért és orrfolyásáért felelős IgE ellenanyag szintjét.
A leghosszabb csók
Thaiföldön nemrég egy versenyt is rendeztek, ahol a leghosszabb folyamatos csók rekordját igyekeztek felállítani: kilenc pár szállt ringbe, akik még az illemhelyre is csak összetapadva mehettek ki, enni és inni is csak szívószálon át engedték őket. Végül a párok közül négyen több mint ötven órán át csókolóztak, így új Guinness-rekord született.
Olyan, mint egy szerződés
liliana01, 2020. július 06. hétfő, 16:12
PM: a válság ellenére sem nőnek a lakossági adóterhek
kiskereskedelmi különadó a kormány számításai szerint összesen 91 milliárd forinttal járulhat hozzá a válságkezeléshez - közölte az államtitkár, majd megjegyezte, hogy csaknem ugyanekkora összeg maradt a vállalkozóknál és a vállalatoknál az elmúlt hónapokban adókedvezményként. Július 2-ig a kiskereskedelmi cégek 11 milliárd forintot, a bankok 18 milliárd forintot fizettek be. A járvánnyal összefüggő közvetlen támogatások és a védekezési költségek elérték a 600 milliárd forintot, de a gazdaságvédelem ennél jóval nagyobb teher, összege az adókedvezményeket, a hitelmoratóriumokat, a hitel- és garanciaelemeket is beleszámolva a GDP 20 százalékára tehető - tette hozzá.

Izer Norbert kifejtette, hogy a Magyarországon működő 35 ezer kiskereskedelmi vállalkozásból 2 ezret terhel különadó. Ennyien vannak, akiknek az éves árbevétele meghaladja a félmilliárd forintot. A legmagasabb adósáv a 100 milliárd forint felettiekre, vagyis alig egy tucat társaságra vonatkozik. A kormány az uniós szabályoknak megfelelően
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 12:41
LMP: azonnal mentőövet kell nyújtani a vízügyi ágazatnak
Keresztes László Lóránt hétfői online sajtótájékoztatóján egyebek mellett a szektort terhelő különadó eltörlését szorgalmazta.

Közölte: a kormány csak súlyosbított a vízügy nehéz helyzetén. 2012 óta duplájára nőtt a rendszer meghibásodásainak száma, mára a hálózat kevesebb mint 20 százaléka rendelkezik megfelelő minősítéssel.

A szakmai szervezeteket szerint a következő 15 évben 1500-3000 milliárd forintra lenne szükség a hálózat karbantartására, fejlesztésére. A cégek jelentős része ugyanakkor a csőd szélén áll, így a megelőző karbantartások is elmaradnak.

Keresztes László Lóránt arra figyelmeztetett, hogy emiatt az infrastruktúra jelentős, most még megóvható része mehet tönkre, a vízbázisok sérülése pedig helyrehozhatatlan károkat okozhat.

A politikus kifogásolta, hogy a kormány mindezek ellenére csak a többségi állami tulajdonú cégeknek nyújt némi segítséget, miközben az önkormányzati társaságok sem fogják tudni kigazdálkodni a hiányzó fejlesztési forrást.

Az LMP a szakma
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 11:32
KSH: májusban 2,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma
A tájékoztatás szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,8 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 0,7 százalékkal nőtt, az üzemanyag-kiskereskedelemben 13,8 százalékkal csökkent az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

A KSH adatai szerint 2020. január-májusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 1,5 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

Megjegyzik, a járványügyi veszélyhelyzet csillapodásával május elejétől vidéken, május közepétől Budapesten és Pest megyében is feloldották a kiskereskedelmi üzletek nyitvatartási korlátozását, amely a nem élelmiszer üzletek forgalmára volt leginkább hatással.

Részletezik, hogy a 2020. májusi kiskereskedelmi forgalom csökkenését jelentős részben a koronavírus okozta járvány hatása váltotta ki, a járvány miatt előállt veszélyhelyzet 8,6 százalékpontos csökkenést idézett elő, a járvány nélkül becsült 6,5 százalékos növekedésnek
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 09:51
Ferenc pápa vasárnap délben: 07.05
bőséges könyöradomány, hanem a szegények abból fakadó öröme, hogy hirdették nekik az örömhírt és egy új emberiség építői lehetnek. Ez a megkönnyebbülés: az öröm, az öröm, melyet Jézus ad nekünk. Ez egyedülálló öröm, az az öröm, amely őt magát eltölti. Ez az üzenet valamennyiünkhöz, minden jóakaratú emberhez szól. Jézus ma is ezzel az üzenettel fordul a világhoz, mely azokat magasztalja, akik gazdagok és hatalmasok. Hányszor mondjuk: ,,Ó, de szeretnék olyan lenni, mint az a férfi, az a nő, aki gazdag, nagy hatalommal rendelkezik, mindene megvan!" A világ a gazdagokat és a hatalmasokat magasztalja, az eszközökben sem válogat, az emberi személyt és annak méltóságát is lábbal tiporja. Mindennap látjuk ezt, a lábbal tiport szegényeket.
Ez üzenet az Egyház számára, amelynek gyakorolnia kell az irgalmasság cselekedeteit, evangelizálnia kell a szegényeket, szelídnek és alázatosnak kell lennie.
Az Úr azt akarja, hogy Egyháza ilyen legyen, vagyis, hogy mi ilyenek legyünk!
Mária, a
maroka, 2020. július 06. hétfő, 08:48
Osztrák Nagydíj - Bottas nyerte a nyári idénynyitót
vissza.

Húsz körrel a leintés előtt a műszaki hiba miatt a pálya szélén leálló George Russell (Williams) autójának mentése miatt ismét bejött a Safety Car, ezekben a körökben néhányan újfent kereket cseréltek. Az újraindításkor Kimi Räikkönen Alfa Romeójának jobb első kereke leszakadt a célegyenesre fordulva, így azonnal visszajött a mezőny elé a biztonsági autó.

A versenyzőket az utolsó 10 körre engedte szabadon ismét a Safety Car, a sorrend Bottas, Hamilton, Albon volt a dobogós helyeken. A nagyobb tempót biztosító lágy gumikat használó Albon azonnal támadni kezdte a kemény keveréket használó Hamiltont, a kigyorsítás közben a Red Bull jobb hátsó és a Mercedes bal első kereke összeért, Albon megpördült, Hamilton viszont tovább tudott menni.

Bottas győzelmét a végén már semmi sem veszélyeztette, Hamilton még a leintés előtt büntetést kapott az Albonnal történt ütközés miatt, így a folyamatosan egyre feljebb kapaszkodó Leclerc, valamint Norris kaparintotta meg a dobogó második és harmadik
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:45
Aratás
szép, öreg fa ami szentélyként szolgált számtalan madárnak, amelyek vidám dalai szinte betöltötték a friss, üde levegőt. Láttam két tehenet, az árnyékban feküdtek, mint a megelégedettség valódi képei. Lent az úton pedig szemet gyönyörködtető sárga pitypangok keveredtek a vad ibolyák királyi bíborával. Hosszú ideig rátámaszkodtam a kerítésre, lakomáztatva éhes szememet, és azt gondolva, hogy Isten még sohasem alkotott szebb helyet, mint amilyen ez a csodás mező.
Másnap végigmentem ezen az úton, és legnagyobb döbbenetemre a pusztítónak a keze volt látható mindenütt. Egy földműves nagy traktorával, ami éppen akkor mozdulatlanul állt a mezőn, egy nap alatt szörnyű pusztítást végzett. Ahelyett, hogy a lágy, zöld füvet láttam volna, most a csúf, kietlen és barna föld került a szemem elé. És a sok éneklő madár helyett most csak néhány volt ott, amelyek szorgalmasan kutatták a talajt a kukacokért. Szomorúságomban így szóltam: ,,Hogy tud valaki egy ilyen szépet ennyire tönkretenni?"
Aztán
kalmanpiroska, 2020. július 05. vasárnap, 18:24
Képek, videók
Jaguar-a-nagy-Cat-szél esv
charlotteani
2016. november 26. szombat, 20:34
Ha a Nagy-Szellem.jpg
szelidszeder
2011. szeptember 15. csütörtök, 16:29
nagy szelet
gizellalapu
2010. október 17. vasárnap, 19:09
nagyon fújt a szél
irmus
2009. szeptember 22. kedd, 09:29
nagy öltéssel a szélét
katusom
2007. december 27. csütörtök, 17:35
Most nagyon szelíd.JPG
barkaszjudit
2007. október 26. péntek, 08:47
a nagy hegyi szellem.JPG
kacskaringo
2007. június 27. szerda, 02:13
Macron-bűnözővel.jpg
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 19:27
magyarorszag_bunozoje_ .jp
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:52
amit a bűnözők hordanak.j
agica2004
2012. február 15. szerda, 19:21
bűnözők jelölései.jpg
tinka1951
2011. október 02. vasárnap, 08:38
Rendőrbűnök, bűnöző rendő
hollygergo
2008. december 18. csütörtök, 15:03
BUNÖZÖ
ezerjo
2008. november 29. szombat, 23:39
Mint bűnöző,.,.,.,.,
xandrea
2008. október 31. péntek, 18:34
én mint bünözö
erzsi36
2008. október 18. szombat, 07:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.