Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 23:49 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szunnyadó tehetség
Úgy akarod leélni az életed, hogy a benned lakó tehetségről senki ne tudjon? Hogy a legszebb, legigazabb, legteljesebb önmagad ne tudjon felszínre törni? Választás kérdése, hogy alacsonyabb energia-szinten, kevesebb örömmel, a középszerűség mocsarába süllyedve élsz-e, vagy megpróbálod az ajándékként kapott tehetséged fejleszteni és megélni. Tekintheted magad a Föld legbonyolultabb biológiai rendszerének, vagy hiheted, hogy Isten adományozta a képességeidet. Egyben azonban biztos lehetsz. Egyedi vagy és megismételhetetlen.

Csíkszentmihályi Mihály a magyar származású, világhírű pszichológus boldogságot kutató megfigyelés-sorozata több, mint egy évtizedet ölelt át. Azt tapasztalta, hogy azok az emberek a legboldogabbak, akik sok energiát fektettek a képességeik csiszolásába, és aztán óriási örömmel gyakorolták, amiben jók lettek. Valószínűleg azért olvasod most ezt az írást is, mert az átlagosnál tehetségesebb vagy, nagyobb alkotásvágy szorult beléd és ösztönösen magadhoz vonzod a kreatív témákat. Mindig is kerested azokat a területeket, amiben megnyilvánulhatna ez a tehetség.

Önismeret, a legbecsesebb kincsed

Mert olyan területeken is lehetsz sikeres, amelyek nem adják meg a kiteljesedettség és a boldogság érzetét hosszú távon. Ilyenkor gyakori, hogy az évtizedeken át elhanyagolt, gyerekkori vágyak és tehetség a felszínre tör és valami olyasmibe kezdesz, amivel a legjobban szerettél volna foglalkozni. A pályaválasztás már régen nem egy életre szól, de azért sok buktató és kudarc elkerülhető, ha pontos válaszaid vannak az ehhez hasonló kérdésekre.

Munka közben nem érezheted jól magad - de igen
Még mindig erősen él az a hiedelem a magyar társadalomban, hogy csak olyan tevékenységért fizetnek pénzt, ami stresszes vagy unalmas. Hihetetlen, hogy még mindig hány emberben él ez a téveszme. Különösen gyanús az alkotás, a mondén szabadúszó életforma, amikor valaki mondjuk egy kávéházban kezdi a munkanapot. Könyörgöm, a művész-kispolgár szembeállítás elmúlt száz éves, ideje lenni eltemetni végre.

Soha olyan könnyű nem volt kreatív munkából megélni, mint a XXI. században. Soha nem értékelte ennyire a társadalom a kreatív elméket és a kreatív munkát, mint ma.
Egy jó grafikai érzékkel rendelkező ember számtalan jól fizető állás közül választhat, feltéve, hogy megszerzi azt a modern tudást, ami ezt a tehetséget valódi fizetőeszközzé változtatja. Bárki árulhatja a rajzait a nemzetközi online piacokon, és a profi grafikai szoftverek is karnyújtásnyira vannak. Soha ilyen kényelmesen és olcsón nem lehetett szaktudást szerezni, mint az internet megjelenése óta. Lehetsz webdesigner, illusztrátor, front-end programozó még akkor is, ha lekésted az egyetemet, vagy már munka közben akarod tovább képezni magad. Persze ehhez bátorság kell, céltudatosság, és rengeteg munkával töltött hétköznap.

Link
kirscha, 2018. június 12. kedd, 21:59
Címkék: Csíkszentmihályi Mihály, benned lakó, középszerűség mocsarába, ajándékként kapott, magyar származású, évtizedet ölelt,
Kommentek
Szép gondolatok...
,,A boldogság nem olyasmi, ami csak úgy megtörténik velünk,
és nem kapcsolatos a szerencsével vagy a véletlennel sem.

Nem vásárolható meg pénzzel, nem szerezhető meg hatalommal.
Nem a külső eseményektől függ, inkább attól, hogyan értelmezzük
azokat mi magunk.

A boldogság valójában olyan állapot, amelyre fel kell készülni,
és mindenkinek magának kell ápolnia és óvnia."

Csíkszentmihályi Mihály /Flow : Az áramlat.
aranyoslila, 2018. március 20. kedd, 22:13
Március 20, a boldogság világnapja
PERMA betűszót, mely a boldogság alkotóelemeit gyűjti össze: pleasure - élvezetek, engagement vagy flow - elmélyülés, relationships - szociális kapcsolatok, meaning (of love) - élte értelme, accomplishments - eredmények.

A kutatások bebizonyították, hogy képesek vagyunk saját boldogságunkat önerőből fokozni. A vallás a PERMA modell számos elemét magában hordozza, így a vallás sikeres út a boldogságérzet eléréséhez.

Flow elmélet

Csíkszentmihályi Mihály kutatásai az intenzív boldogságérzés jelenségére irányulnak. Az elmélet azt a jelenséget írja le, amikor az ember tér és időérzékét elveszítve olyan tevékenységet folytat, amibe teljesen belefeledkezik. Úgy vélem, mindenkinek meg kellene találnia életében azt a tevékenységet, mely ilyen hatással van rá. Boldogságra, alkotásra teremtettünk, higgyük el végre... és éljünk eszerint.

Az embereknek két bajuk van az életben: ha nem kapnak meg valamit, és ha megkapják, amit akarnak. Ebből
taltos1, 2018. március 20. kedd, 21:52
Barátok....
Ha valaki olyan barátokkal veszi körül magát, akik pusztán csak megerősítik a kifelé mutatott személyiségét, akik soha nem kíváncsiak álmaira és vágyaira, akik soha nem biztatják arra, hogy új utakat próbáljon ki, akkor elmulasztja azokat a lehetőségeket, amelyeket a barátság nyújthat.
Az igazi barát olyasvalaki, akivel időnként bolondozhatunk, aki nem várja el tőlünk, hogy mindig a papírformát hozzuk; olyasvalaki, aki segít bennünket az önmegvalósításban, és ezért hajlandó osztozni a kockázatban, amely minden komplex tevékenységben jelen van
/Csíkszentmihályi Mihály / ---Az áramlat........

Forrás: Internet
bozsanyinemanyi, 2018. február 01. csütörtök, 22:30
Szép gondolatok...
"A valóságban az élet minősége nem függ közvetlenül attól, hogy mink van vagy mit gondolnak rólunk mások. Ha van valaminek egyáltalán szerepe ebben, akkor annak, hogy mi hogyan érezzük magunkat és mit gondolunk arról, ami történik velünk. Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni."

Csíkszentmihályi Mihály
aranyoslila, 2018. január 30. kedd, 21:39
Ötéves az Öt kontinens - egy nemzet című műsor
A heti rendszerességgel, szombat délelőttönként jelentkező magazinműsor a diaszpórában élő magyarokról készül - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője elmondta, hogy a 26 perces adás, amely a Duna World egyetlen saját gyártású műsora, a híd és a közvetlen kapocs szerepét kívánja betölteni Magyarország és a világ különböző részein élő magyarság tagjai között. A rádióműsorban a kezdetek kapcsán felidézték, hogy az adás eleinte havonta, majd kéthetente jelentkezett a Duna World csatornán, két és fél éve pedig már hetente számolnak be a világban élő magyarok mindennapjairól, ünnepeiről.

Siklósi Beatrix az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában az évforduló alkalmából elmondta, hogy a műsorról sok visszajelzés érkezik a szerkesztőségbe, így a diaszpórában élő magyarokkal együtt alakítják az adások szerkezetét. Elmondta, hogy a magyar közösségek
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 15:08
Amerikában élő magyar tudósokról vetíti új sorozatát a közmédia
forgattak Kaliforniában, egyrészt az Öt kontinens - egy nemzet című műsor számára készítettek 20 kis anyagot, amelyben 1956-ban kivándorolt magyarok idézték fel történeteiket, emlékeiket a forradalomról, valamint bemutatnak olyan közösségeket is, amelyek fontos magjai a kaliforniai vagy Los Angeles-i magyarságnak az Egyesült Államokban. A harmadik kiemelte céljuk az volt, hogy portrékat készítsenek olyan emberekről, akikről keveset hallhattak még az érdeklődők a közmédia műsorában, így mások mellett Csíkszentmihályi Mihály pszichológusról vagy Pavlics Ferencről, aki az első holdjárművet tervezte. Az interjúalanyok többsége az 1956-os forradalom után került Amerikába és azóta is ott élnek, tevékenykednek, de jó kapcsolatuk van Magyarországgal, segítik a magyarokat, a magyar tudományt.

A tudományos élet olyan kiemelkedő tudósait, tehetségeit szerették volna bemutatni, akikre büszkék lehetünk: egyrészt mert olyan tettek le az asztalra a saját területükön belül, amely világszerte elismert, másrészt fontos
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 10:09
Helyettes államtitkár: a magyarság megmaradásának záloga az anyanyelvi oktatás
Szilágyi Péter a Pest megyei településen köszöntötte az Így tedd rá! második pedagógus tábor és továbbképzés magyarországi, erdélyi, felvidéki, ausztriai, németországi és amerikai magyar pedagógus résztvevőit.

Az Így tedd rá! program 2010 óta Magyarország vezető népi játék-, illetve néptáncmódszertani programja, amelynek programgazdája Balatoni Katalin neveléstudományi kutató és néptáncpedagógus.

A helyettes államtitkár a több mint száz részt vevő előtt felidézte Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus gondolatait: "meg kell tanítani a gyermekeknek azt, hogy önmagukért élvezzék a tanulást, ne csak azért, hogy jó jegyeket kapjanak. Azok a gyermekek, akik élvezik a kihívások legyőzését, felnőtt életükben is keresni fogják a kihívásokat jelentő helyzeteket".

Szilágyi Péter elmondta, hogy a külhoni régiókban és a diaszpórában dolgozó pedagógusok sokkal nehezebb helyzetben vannak anyaországi kollégáiknál, mivel nekik a többségi nemzettel való versenyben is helyt kell állniuk. A
velemenyezd, 2017. augusztus 14. hétfő, 15:32
Képek, videók
Csíkszentmihály
terezia1951
2013. június 23. vasárnap, 08:44
Hiszek Benned Jézusom
dandej
2019. december 19. csütörtök, 21:38
benned bízom.png
menusgabor
2019. január 16. szerda, 18:22
a benned lévő.jpg
sz719eszter
2018. október 05. péntek, 19:43
Istenem! hiszek benned
sanci81
2018. február 11. vasárnap, 16:54
Benned Újra Élünk Krisztu
sacimama
2016. december 31. szombat, 21:46
Boldogság benned ..._1.jp
dnemethk
2016. december 28. szerda, 20:01
Benned.png
sz719eszter
2016. november 27. vasárnap, 17:34
Bennedvan.png
sz719eszter
2016. november 23. szerda, 13:37
Csak is benned van.
alvaro-hopihe
2016. augusztus 01. hétfő, 22:01
benned9.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 14:22
benned8.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 14:21
benned6.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 14:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.