Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:31 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Kiemelkedő forgalom mellett esett a vezető részvények többsége
A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 33,2 milliárd forint volt. A vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben az OTP, közel 3 százalékkal.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy az előző napok emelkedését követően korrekciót lehet látni a tőzsdéken. Európában az elmúlt napok szárnyalása után több bankpapír is korrekcióba kezdett, így például az OTP és a Raiffeisen. Az olajpapírok piacán nagyobb esés tapasztalható, az osztrák OMV például 5 százalékos mínuszban volt a magyar piac zárásakor, de közel 1 százalékkal gyengült a Mol is. Hozzátette, az olajpiaci papírok alulteljesítése valószínűleg annak is tulajdonítható, hogy májusra rendkívül gyenge finomítói marzsokat várnak a piacon.

A devizapiacon folytatódott a dollár gyengülése, az euróval szemben áttörte az 1,10-es, lélektanilag és technikailag is fontos szintet, és elment egészen 1,1150-ig, a következő erősebb ellenállásig, ahol kicsit megállt. A dollár gyengülésével a forint erősödni tudott, a BÉT zárásakor 347 forint volt az euró/forint árfolyam.

A vezető üzletkötő szerint az árfolyamok csökkenése az amerikai-kínai feszültségek éleződésével magyarázható. Mindenki a Trump-beszédet várja, az amerikai elnök nagy valószínűséggel újabb szankciókat fog bejelenteni Kínával szemben Hongkong miatt, ami akár a kereskedelmi háború újraélesedéséhez is vezethet - mondta.

A kínai parlament csütörtökön elfogadta a Hongkongra vonatkozó, vitatott nemzetbiztonsági törvényt, amely tiltja a lázadást, az elszakadási törekvések hangoztatását és a központi kormányzat ellen irányuló, felforgatónak minősített cselekményeket. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Ausztrália is azzal vádolta meg Kínát, hogy a sokak által bírált jogszabály elfogadásával megsértette nemzetközi kötelezettségeit. Amerikai és brit kezdeményezésre összehívták péntekre az ENSZ Biztonsági Tanácsát.

A Mol árfolyama 17 forinttal, 0,86 százalékkal 1970 forintra csökkent, 9,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 320 forinttal, 2,99 százalékkal 10 370 forintra esett, forgalmuk 18,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 7,50 forinttal, 1,87 százalékkal 393 forintra gyengült, forgalma 352,9 millió forint volt.

A Richter-papírok 45 forinttal, 0,67 százalékkal 6810 forintra erősödtek, forgalmuk 3,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3546,92 ponton zárt pénteken, ez 30,05 pontos, 0,84 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 18:01
Címkék: Kéri Lajos, Erste Befektetési Zrt, Egyesült Államok, ENSZ Biztonsági Tanácsát, Magyar Telekom, vezető részvények,
Kommentek
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
Sehol!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278343&kid=1039726&sort=
*
4. Hol van ebben a videóban a fegyveres harcok előtt megalakult KATONAI BIZOTTSÁGRÓL szó? SEHOL!
Pedig, HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án VALLOMÁST tett az ÜGYÉSZSÉGEN.
IDÉZEM:
,,"... a mi am orf testületünk ... létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt.""
*

5. NA ÉS? KIT ÉRDEKEL? SENKIT! PEDIG, APRÓ
furaila, 2020. július 03. péntek, 01:44
MSZP: a kormány intézkedései nem nyújtottak hatékony segítséget a nyugdíjasoknak
Korózs Lajos a Magyar Nemzeti Bank elemzésére hivatkozva azt mondta: a járvány alatt hozott kormányzati intézkedések költségvetésre gyakorolt hatása a nemzeti össztermék (GDP) százalékában a családok és nyugdíjasok esetében nulla százalék, a munkahelyvédelemnél 0,5 százalék, a munkahelyteremtési programokban pedig 0,7 százalék volt.

A szocialista politikus a tizenharmadik havi nyugdíj fokozatos visszavezetését igazságtalannak nevezte, mert- mint mondta - nem segít "az alul levőknek" és aránytalanul sokat juttat azoknak, akiknek milliós nyugdíja van.

Hozzátette: az MSZP azt javasolja, hogy jövő januárban minden nyugdíjas egy teljes havi nyugdíjat kapjon, melynek összege egységesen 140 ezer forint.

Kitért arra: a svájci indexálás figyelembevételével 6,5 százalékos nyugdíjemelésnek kellett volna megvalósulnia idén, szemben a tényleges 2,8 százalékkal. Azoknál a nyugdíjasoknál, akik százezer forintnál kevesebbet kapnak, Korózs Lajos szerint azonnali nyugdíjkorrekciós program kidolgozására
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 12:09
Az őszödi beszéd üzenete "...nem csináltunk semmit..."
Tanácsa pl.: úgy tárgyalta a sortűz-pereket - ÉVEKIG hiába KERESVE azokat, akik kiadták a FEGYVERTELEN TÖMEGBE VALÓ LÖVETÉSI PARANCSOT - hogy közben, TUDTAK ARRÓL, már 1994. március 16-án, HEGEDÜS ANDRÁS VALLOMÁST TETT AZ ÜGYÉSZSÉGEN! Idézem:
,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
furaila, 2020. május 28. csütörtök, 01:15
BÉT - Erősödött a vezető részvények többsége
A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 19,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta: ahogy az előző napokban is, különösebb hírek nélkül, pozitív hangulatban indult a kereskedés az európai piacokon, amit támogatott, hogy 750 milliárd eurós uniós helyreállítási alapra tett javaslatot az Európai Bizottság. A nap felénél azonban kezdtek kicsit elfáradni az európai börzék, jelentős részét vissza is adták az emelkedésnek.

Azok a papírok, amelyek az előző pár napban is nagyon mentek, mint például a bankrészvények vagy az autószektor papírjai, szépen emelkedni tudtak, de a technológiai szektor már korrigált - mondta.

Kéri Lajos úgy vélte, a nap második felében a rossz hangulatot az is fokozhatta, hogy a Fitch nemzetközi hitelminősítő lefelé módosította 2020 egészére vonatkozó világgazdasági GDP-előrejelzését, az eddigi 3,9 százalékkal szemben most
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 18:43
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
éri,
De könny meg nem hatja:
- Sirassátok meg szegényt, mert
Nem volt édesanyja...

... S ha, mikor a szívünk
Megtelik jósággal,
A szemünk könnyünkkel,
Lelkünk imádsággal,
Mikor egy-egy nemes
Tettet viszünk végbe:
Csókoljuk meg édesanyánk
Lábanyomát érte!

Megbocsáthatatlan mulasztást követnék el és lelkiismeret-furdalást éreznék, ha az édesanya iránti rajongó szeretetnek azokból a színes virágaiból nem mutatnék be, amelyek Pósa Lajosnak a szívében termettek. Sokan, nagyon sokan tanulhatnának az én áldott emlékű, mosolygószemű Pósa bácsimtól édesanyát tisztelni, szeretni! A Gömör-megyei, radnóti kendős öreg nénit, édesanyját, falusias, egyszerű öltözékében a világ kincséért sem restellte volna. Elment vele boldogan, karonfogva nemcsak a királyi palotába, Nemzeti Múzeumba, de nagy emberek előkelő társaságába is, - és mindenütt boldogságot sugárzó arccal, határtalan büszkeséggel úgy mutatta be azoknak, akik még nem ismerték:
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
BÉT - Vegyesen zártak a vezető részvények
A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint mindenféle fontosabb, új hír nélkül emelkedtek a tőzsdék. Kedden Jerome Powellt, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökét hallgatta meg a szenátus, ahol Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter is beszélt, de mindketten azt mondták, amit a piac várt, így a meghallgatásnak nem volt különösebb hatása - mondta.

Az amerikai jegybank elnöke szerint mindaddig folyamatosan nulla körüli szinten marad a kamat, amíg nem bizonyosodnak meg arról, hogy a gazdaság a növekedés útjára lépett, és tartósan csökkenni kezd a munkanélküliség. A pénzügyminiszter azt mondta, magas lesz a munkanélküliség a második negyedévben, de összességében javul a helyzet, ahogy újraindul az amerikai gazdaság. Steven Mnuchin szerint a harmadik és a negyedik negyedévben már javulnak a gazdasági feltételek.

A vezető üzletkötő
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 18:18
A Jóisten nagyon jól kitalálta ezt a világot, csak mi mindig
Kerényi Lajos piarista szerzetes, pap, teológus, író, évtizedek óta kórházlelkész, fiatalok több nemzedékének nevelője, a Nagymarosi és az Egerszalóki Ifjúsági Találkozók egyik létrehozója, számos könyv szerzője. A 93 éves Lajos atyával telefonon beszélgettünk.
............
Több mint hatvan éve szolgál kórházlelkészként. Hogyan éli meg azt, hogy most már hetek óta nem keresheti fel a betegeket?
Nagyon hiányoznak, imádkozom értük. A világban nagyszerű erőterek vannak, amelyekről az ember a kinyilatkoztatásból és a hatásuk alapján is tudomást szerezhet. Benne van a Szentírásban: jó dolog a halottakért imádkozni, hogy feloldozást nyerjenek bűneikből. Ebben a világban, ahol mi élünk, imádkozunk a megholtakért, akik egy másik dimenzióban vannak, és jobb lesz nekik ott az imádságból sugárzó erő és szeretet révén. A hitnek is tárgya ez, de már az itteni életünkben is így van: ha valaki tudja, hogy nagyon szeretik,
maroka, 2020. május 13. szerda, 16:45
Képek, videók
Izsó Lajos fest műv.jpg
liliana01
2020. február 25. kedd, 18:25
kassák Lajos.jpg
liliana01
2019. augusztus 26. hétfő, 17:57
lajos kútja0820_2.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 23:13
lajos kútja0820.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 23:13
Gulyás Lajos
azenujsagom
2019. július 13. szombat, 08:06
kossuth_lajos1.jpg
menusgabor
2019. március 30. szombat, 22:02
Kossuth_Lajos_színezet t_l
menusgabor
2019. március 30. szombat, 21:15
Boros Lajos-Isten szeret
dandej
2018. szeptember 23. vasárnap, 12:30
Katalin és a kis Lajos.pn
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:42
Katalin és Lajos herceg.p
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:41
Vilmos-Lajos keresztelője
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:37
Befektetési Tanácsadó
sanci81
2015. június 22. hétfő, 20:06
1 unciás befektetési aran
tvnati
2012. november 15. csütörtök, 07:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.