Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:36 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás 2014 - Az átjelentkezők szavazatait zöld borítékba kell helyezni
Amikor egy átjelentkező választópolgár jelentkezik szavazásra a számára kijelölt szavazókörökben, a szavazatszámláló bizottság először megállapítja a személyazonosságát és lakcímét vagy személyi azonosítóját (személyi számát), valamint azt, hogy szerepel-e a névjegyzékben.

A bizottság az átjelentkezett választópolgár esetében a névjegyzék alapján megállapítja, hogy melyik egyéni választókerület szavazólapját kell átadnia és azt, hogy párt- vagy nemzetiségi listát kell-e adnia. A bizottságnak zöld borítékot kell adnia az átjelentkezett választópolgárnak (a fehér boríték a szavazókör területén lakcímmel rendelkező választók szavazatainak elhelyezésére szolgál).

A borítékon annak az egyéni választókerületnek a neve szerepel, amelyben a választópolgár lakcíme van, amelynek egyéni képviselőjére szavaz. Ha a szavazatszámláló bizottság nem a megfelelő borítékot adja át a választópolgárnak, az a szavazat eredménytelenségéhez vezet. A szavazatot ugyanis a borítékon szereplő választókerület szavazatszámláló bizottsága bontja fel, és akkor látja majd, hogy nem az ő választókerületének szavazólapja szerepel a borítékban, de ekkor már (részben a voks titkosságának megszűnése miatt) nincs mód a szavazat "utaztatására" a megfelelő választókerületbe.

Az átjelentkező választópolgárnak - beletéve a szavazólapjait - a borítékot le kell ragasztania, különben a szavazata érvénytelen lesz (mert ha nem ragasztaná le, elvileg bárki "kicserélhetné" a szavazólapját). A zöld borítékot ezután az urnába kell dobni.

A szavazatok összeszámlálásakor először (az adminisztratív teendők elvégzése után) a bizottság különválogatja az urnákból a zöld borítékokat, megszámlálják és szállítóborítékba (sok voks esetén dobozba) teszik. Erre rá kell írni a szavazókör megyéjét, a választókerület számát és a település nevét.

A zöld borítékokat tilos felbontani, azokat előbb a Nemzeti Választási Irodába viszik, ahol felbontják a szállítóborítékokat és különválogatják a 106 egyéni választókerület szerint az átjelentkező szavazatokat. A voksok ezután (a külképviseleteken leadott szavazatokkal együtt) kerülnek el a "cél-választókerület" kijelölt szavazatszámláló bizottságához, legkésőbb a voksolás utáni szombaton.

A borítékokat akkor "bekeverik" a választás estéjén fel nem bontott urnákba, és így számlálják meg a szavazatokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. április 06. vasárnap, 08:21
Címkék: Nemzeti Választási Irodába, átjelentkezők szavazatait, átjelentkező választópolgár, számára kijelölt, szavazatszámláló bizottság, átjelentkezett választópolgár,
Kommentek
Választási csalást gyanítanak az ellenzéki pártok...
jelentősen veszített a korábbi támogatottságából, ennek ellenére a hivatalos adatok szerint még jóval több szavazatot is nyertek, mint négy évvel ezelőtt. Hozzátette,

ez lehet az első olyan választás, melynek a végeredményét a demokratikus sokaság nem fogja elfogadni.
A Jobbik közleményt adott ki, amiben többek között ezt írták:

,,A voksolási folyamat során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények, az ellenzéki szavazatok feltételezhető ,,kreatív könyvelése" (példának okáért Budapest 2-es választókerületének 4. szavazókörében a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat a Netpárt neve mellé kerültek elszámolásra) rendszerszintű hibák és visszaélés gyanúját vethetik fel."

Az MSZP a dokumentumokba és jegyzőkönyvebe akar belenézni
Az MSZP is közleményt adott ki, amiben bejelentik, hogy a
tinka1951, 2018. április 14. szombat, 09:15
Választás 2018 - NVI: nagyon kevés delegáltat jelentettek be a szavazatszámláló bizottságokba
külképviseleti megfigyelőket bejelenteni, és ugyaneddig delegálhatnak a jelölőszervezetek 5-5 embert az NVI-hez, a levélszavazatok feldolgozásának ellenőrzésére.

Az NVI elnöke elmondta, a külképviseleti névjegyzékbe mintegy 40 ezren regisztráltak már, ez 11 ezerrel meghaladja a négy évvel ezelőtti számot. A legtöbben továbbra is Londonban szavaznának, 6400-an, Münchenben 3200-an, Stuttgartban 2300-an, Hágában 1700-an. A külképviseleti névjegyzékbe március 31-én 16 óráig lehet jelentkezni.

Az átjelentkezők száma is nő, már 66 200-an jelezték, hogy nem a lakóhelyükön, hanem egy másik magyarországi településen szavaznának. Az átjelentkezésekre április 6-án 16 óráig van lehetőség. Négy évvel ezelőtt 128 ezren jelentkeztek át.

A levélben szavazók regisztrációja március 24-én zárul, eddig 372 ezren regisztráltak, a szavazási levélcsomagokat hétfőn adta postára az NVI.

A nemzetiségiek pénteken 16 óráig kérhetik, hogy nemzetiségük listájára szavazzanak. Pálffy Ilona elmondta: eddig összesen
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:03
Aláírásgyűjtést indít a DK az Ukrajnából átjelentkezők magyar nyugdíja ellen
Az aláírásgyűjtést Gyurcsány Ferenc pártelnök jelentette be a DK országos tanácsának kibővített évindító ülésén, amelyet egy fővárosi rendezvényteremben tartottak pénteken.

A párt kérdése így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne kaphassanak Magyarországon nyugdíjat olyan orosz, illetve ukrán állampolgárok, akik soha nem fizettek Magyarországon nyugdíjjárulékot".

A tízezres nagyságrendű ukrajnai bejelentkezőről beszélő Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem ritka a két-háromszázezer forintos nyugdíj sem, amelyhez elé egy végzettséget igazoló papír és egy korábbi ukrajnai munkaviszonyról szóló igazolás.

Megjegyezte, hogy az egyik településen talált olyan romos, lakhatatlan épületet, ahova 202 embert jelentettek be. A befogadók között vannak, aki ezt pénzért csinálják, de több településen is azt mondják az ott lakók, hogy a polgármester az, aki úgy gondolja, hogy így képes megvásárolni elegendő szavazatot ahhoz, hogy soha többé ne kelljen félnie kihívóitól - fogalmazott a politikus.

A
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 17:35
Aláírták a szerződést a déloszét csapatoknak az orosz hadseregbe történő betagozódásáról
Oroszország a 2008-as orosz-grúz háború után ismerte el a Grúziából 1991-ben egyoldalúan kivált Dél-Oszétia függetlenségét. Tbiliszi továbbra is Grúzia részének tekinti a területet, csakúgy, mint a szintén elszakadt Abháziát.

Sojgu az aláírási szertartáson a kaukázusi térséget "stabilizáló" tényezőnek nevezte az orosz-déloszét együttműködést.

Az egyezmény értelmében az orosz fegyveres erőkbe a köztársaság területén katonákat fognak toborozni, akik a Dél-Oszétiában lévő, 4. orosz katonai bázison szolgálnak majd.

Az orosz hadseregbe átjelentkezőket a déloszét fegyveres erőktől leszerelik majd, és ezekre a katonákra az orosz törvények fognak vonatkozni.

Oroszország és Dél-Oszétia a 2015. március 18-án megkötött szövetségi és integrációs egyezmény keretében állapodott meg arról, hogy a chinvali védelmi minisztérium alá tartozó egyes egységeket az orosz haderőbe integrálnak majd.
velemenyezd, 2017. március 31. péntek, 17:17
Putyin jóváhagyta a déloszét csapatoknak az orosz hadseregbe való betagolásáról szóló tárgyalásokat
Moszkva a 2008-as orosz-grúz háború után ismerte el a Grúziából 1991-ben kivált Dél-Oszétia függetlenségét. Tbiliszi továbbra is Grúzia részének tekinti a területet, csakúgy, mint a szintén elszakadt Abháziát.

Putyin felhatalmazta a védelmi minisztériumot, hogy kezdjen tárgyalásokat a déloszét egységek integrálásának rendjéről. Az előkészületben lévő egyezség értelmében az orosz fegyveres erőkbe a köztársaság területén katonákat fognak toborozni, akik a Dél-Oszétiában lévő orosz katonai bázison szolgálnak majd.

Az orosz hadseregbe átjelentkezőket a déloszét fegyveres erőktől leszerelik majd, és ezekre a katonákra az orosz törvények fognak vonatkozni.

Oroszország és Dél-Oszétia a 2015. március 18-án megkötött szövetségi és integrációs egyezmény keretében állapodott meg arról, hogy egyes, a chinvali védelmi minisztérium alá tartozó egységeket az orosz haderőbe integrálnak majd.
velemenyezd, 2017. március 14. kedd, 19:03
Kvótareferendum - Egy budapesti szavazókör fél nyolc után zárt
megjelent ittas embert nem tudták eltávolítani a szavazókörből, ezért tudott csak később bezárni ez a szavazókör.

Tájékoztatása szerint a XIII. kerületben bombariadó volt három szavazókörben fél 7-kor, ott rendőrség és a tűzszerészek intézkedése következtében 7 óráig vissza tudtak menni a szavazatszámláló bizottságok, és mindenki szavazhatott, aki 7 óráig beállt a sorba.

Ezért nem tudott minden szavazókör bezárni este 7 órakor, a szavazás végén - közölte. Hozzátette: kivételesen most nem az átjelentkezők sorban állása miatt történt a csúszás. Mint fogalmazott, valamennyi helyi választási iroda "fantasztikusan felkészült" és be tudtak zárni 19 órakor.

Elmondta azt is, hogy a szavazókörökben már folyik a szavazatok összesítése. A névjegyzékben a pénteki záráskor 8 272 625 választópolgár volt jogosult részt venni a szavazáson, ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, 4 136 313 érvényes szavazatra van szükség.

A sajtótájékoztatón Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke
velemenyezd, 2016. október 02. vasárnap, 20:24
Kvótareferendum - NVI: a külképviseleten szavazók és az átjelentkezők mielőbb nyújtsák be kérelmüket!
A külképviseleti névjegyzékbe szeptember 24-én 16 óráig lehet jelentkezni online a valasztas.hu honlapon, levélben vagy személyesen a lakóhely szerinti jegyzőnél. Eddig8 830-an jelezték, hogy valamelyik külképviseleten voksolnának.

Az NVI azt javasolja, hogy azok, akik már most tudják, hogy külképviseleten kívánnak voksolni, ne hagyják az utolsó pillanatra a jelentkezést. Korábban több probléma is volt a nyomtatványok kitöltésével, illetve túl sokan akarták az utolsó napon leadni kérelmüket, ami túlterhelte az informatikai rendszert.

Az NVI ugyanebből az okból javasolja, hogy az átjelentkezéssel szavazók is mihamarabb nyújtsák be kérelmüket.

Az országos népszavazáson azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választók, akik nem a lakóhelyük szerinti településen kívánnak szavazni, átjelentkezéssel voksolhatnak. Ehhez szeptember 30-án 16 óráig kérniük kell az átjelentkezésüket a lakóhely szerinti település jegyzőjétől online a valasztas.hu honlapon, levélben vagy személyesen. Eddig 28
velemenyezd, 2016. szeptember 22. csütörtök, 08:01
Tapolcai választás - NVI-elnök: várhatóan csütörtökön lesz eredménye a választásnak
Pálffy Ilona emlékeztetett rá: vasárnap este azért áll meg - viszonylag magasan - a feldolgozottság, mert a választás eredményének megállapításához meg kell várni a külképviseleteken leadott voksokat is és az átjelentkezők - azaz a választókerület területén, de nem a lakóhelyükön voksolók - szavazatait is.

A szavazás befejezése után egy előre kijelölt szavazókörben - ez Tapolca 6. számú szavazóköre - nem számolták össze a voksokat, mindössze arról készítettek egy jegyzőkönyvet, hogy a szavazókörben lakóhellyel rendelkezők közül mennyien szavaztak a szavazóhelyiségben és mozgóurnával - mondta.

Hozzátette: a szavazatok titkosságának biztosítása érdekében ezek közé a szavazatok közé fogják keverni a külképviseleteken leadott voksokat és az átjelentkezéssel szavazók szavazatait. A választási bizottság csak ezt követően tudja megállapítani előbb a szavazóköri, majd az országgyűlési egyéni választókerületi eredményt.

Mint mondta, várhatóan kedden érkeznek Magyarországra a külképviseleti
velemenyezd, 2015. április 12. vasárnap, 21:53
Képek, videók
szavazat.jpg
maroka
2013. február 19. kedd, 21:11
Csak a szavazatod kell ne
basikele
2012. október 03. szerda, 02:41
szavazat.jpg
dnemethk
2012. január 25. szerda, 20:37
a szavazat kell.jpg
agica2004
2011. október 22. szombat, 16:15
1468 szavazat-Orbán.jpg
agica2004
2011. július 04. hétfő, 15:35
szavazati jogot.jpg
agica2004
2011. április 18. hétfő, 14:32
lenyúlt szavazat.jpg
agica2004
2010. április 19. hétfő, 15:01
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
Választási lehetőség
sacimama
2013. június 05. szerda, 00:51
MDF választási lap
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:18
Carter választási központ
mecsery
2013. január 16. szerda, 05:05
12672-valasztasi-regis ztr
menusgabor
2013. január 04. péntek, 15:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.