Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 13:35 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában



Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában

Mi az oka annak, hogy a lúgosító zöld italok olyan jótékonyan hatnak szervezetünk működésére? Íme 7 ok, amiért minden nap szükséges valamilyen lúgosító italt fogyasztani.
1, a lúgosító italok segítségével (SuperGreens, pH Miracle Greens, Green Magma) tudjuk leghatékonyabban lúgosítani szervezetünket, közömbösíteni a mindennapi életünk során testünkbe jutó, vagy éppen biológiai folyamataink során abban keletkező káros savakat, melyek pl. krónikus gyulladásokat okozhatnak szervezetünkben.

2, rendkívül gyors felszívódás: a zöld italok értékes hatóanyagai azonnal bejutnak a véráramba és eljutnak a több 100 trillió sejtünkhöz, megfürdetve őket elektron gazdag tápanyagokkal és oxigénnel

3, elektronban gazdag összetevők: a zöld italok összetevői növényi eredetűek, elektronban gazdagok, így közömbösítik az anyagcsere során felgyülemlő savakat vérünkből és szöveteinkből

4, azonnali energia: a gyorsan felszívódó zöld italok azonnali energiával látják el sejtjeinket

5, alacsony glikémiás index: a zöld italok glikémiás indexe nagyon alacsony, így cukorbetegek is fogyaszthatják

6, a fotoszintézis erejével: a zöld italok egyik legértékesebb összetevője a zöld színüket adó klorofill, melynek molekula szerkezete nagyon hasonlít a vérben található hemoglobinéhoz

7, megszüntetik a savak okozta károsodást a gyomorban, nyelőcsőben és a belek falában





A nélkülözhetetlen fűszerek

A fűszerek nem csak ételeink ízesítői, hanem természetes gyógyszerek, amik helyesen alkalmazva egészségünket is óvják. A helyes étkezés és fűszerelés egészség megóvó hatását a kínai orvosok már évezredekkel ezelőtt jól tudták. Arra törekedtek, minden betegük egye egészségesre magát, mert honoráriumot csak addig kaptak, amíg az általuk kezelt család tagjai egészségesek voltak.

Ha megbetegedtek, a gyógyításért már nem járt pénz, hiszen nyilván valamit nem jól csináltak, így kötelességük volt a hibát kijavítani.

Nézzünk néhány példát!

A citromlé: önmagában, salátában, langyos vízben hígítva, mártásokban és öntetekben ecet helyett több mint kiváló.

Bazsalikom: paradicsomért és olíva olajért kiált.

Boróka: a vadhúsokhoz nélkülözhetetlen, minden vadpác alapja.

Fahéj: sütemények, forralt bor és a gyümölcslevesek része kell, hogy legyen.

Curry: rizses, halas ételek pótolhatatlan összetevője.

Fokhagyma: főzelékek levesek, mártások, sültek és pácok alapja.

Gyömbér: a kalács, a gyömbéres limonádé fogalom.

Sáfrány: húslevesek, rizottók, paellák, mártások fontos összetevője.

Oregáno: paradicsom, tészták, pizzák, tök és bab, illetve pástétomok része. Helyettesíthető a kevésbé harsány kakukkfűvel.

Levendula: a báránycombhoz kiváló, de éppen ilyen jó a rozmaring is kevés mennyiségben.

Petrezselyem: mártások, levesek, főzelékek, a paradicsom, sültek és tojás ételek része.

Majoranna: hústöltelékek (hurkák) mellett jól harmonizál a tökkel, paradicsommal, csirke és marha sültekkel.

Koriander: a káposztás ételek mellé való, de a szárnyasok mellé is nagyon jó.

Kapor: főzelékek (tök), húsgombócok, mártások része.

Szerecsendió: csak igen keveset a sóletbe, mert álmatlanságot, nyugtalanságot okozhat.

Torma: kolbászok, virslik mellett kiváló mártás alapanyag is.

Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).

Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.

Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.

Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül ajánlott.

Babér: 1-2 db kell a krumpli főzelékbe, pácok, savanyú mártások része.

Ánizs: süteményekbe, édes rizsekhez adható.

Paprika: oly sok mindenhez adjuk, hogy az szinte már túlzás, ezért, bár egészséges, de nem azon az áron, hogy a többi fűszert kiszorítsa.

Kömény: körözöttek, képosztás ételek és sertés sültek mellé való (malacsült).

Édeskömény: a párolt halhoz illik a legjobban és a grillezett zöldségekhez.

A sort mindenki tudja tovább folytatni, bíztatom Önöket, tegyék is meg.

A jól alkalmazott fűszerek gyógyszerek!







Erős, mint a vas?

A vas valóban nélkülözhetetlen nyomelem. Mint azt korábban láttuk, az oxigént szállító hemoglobin molekula közepén egy vasatom van, de ezen kívül az izmokban lévő myoglobin, valamint a fehérvérsejtek baktérium és vírusölő enzimrendszerei sem működhetnének vas nélkül.
Az emberi szervezet kb. 4g-nyi vasat tartalmaz. A táplálékból a vas a vékonybél felső szakaszán szívódik fel, de nem magától, hanem egy nagyon jól szabályozott, rendkívül precíz mechanizmus révén. A sok vas ugyanis toxikus.

Van olyan betegség, ami a vasfelszívódás zavarával jár, azaz a kelleténél több vas szívódik fel a szervezetbe. Ilyenkor mindig nagy a baj, mert az emberi szervezet nem tud megszabadulni a felesleges vastól. Így a vasfelesleg a belső szervekbe (máj, szív), ill. a bőrbe rakódik le, súlyosan károsítva azok működését.

Ezért normális körülmények között bármilyen súlyos vashiányban szenved a beteg, naponta maximum 70-90 mg vas szívódhat fel a szervezetbe.

A vashiány betegség leggyakrabban a nőket érinti, a terhes nőkben alakul ki, de figyelembe kell venni, hogy a menstruációs vérvesztés havi 50-60 ml (ami 30 mg vas veszteséget jelent havonta).

Nem lehet eléggé hangsúlyozni azt a tényt, hogy nem minden vérszegénység oka a vas hiánya, ugyanis gyulladásos és tumoros betegségekben a sejtpusztulás során felszabaduló vasat a szervezet nem képes újra hasznosítani és ezen a vaspótlás nem segíthet semmit.

A zöld növények is tartalmaznak vasat, de nem igazi vasforrások, mert belőlük a szervezet a vasat nehezen képes csak kinyerni. A hús, a máj, a belsőségek nagyon gazdagok vasban, a szervezet ezekből könnyen ki tudja nyerni a számára szükséges mennyiséget.

Viszont ez utóbbi ételek zsír és koleszterin tartalma igen magas, ami káros, hiszen a telített zsírok és a koleszterin képezik a két legfontosabb rizikó faktorát a szív és keringési rendszer betegségeinek.

A SuperGreens 49 féle zöld növényt tartalmazó keveréke viszont hatékonyan gátolja meg a koleszterin felszívódását, mert a növényi szterinek megakadályozzák a koleszterin felvételét, miközben ők maguk csak alig szívódnak fel, értékes vitaminjaik, polifenoljaik akadályozzák a plakk képződést (erekben kialakuló koleszterin, zsír, kalcium, vérlemezke, vörösvérsejt ,,dugó") kialakulását, ezzel is hatékonyan védve az infarktustól.

Így hát láthatjuk, ha a húsfogyasztás megfelelő mennyiségű és minőségű növényi táplálék bevitelével párosul, akkor a szervezet természetes egyensúlya megmarad, nem csúszik el egyik szélsőség irányába sem (vegetarainizmus-vashiány, sok hús fogyasztás-infarktus).







A hagyma

A vöröshagyma, a fokhagyma, a póréhagyma egyaránt a liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozik. Ki más, mint a világ legnagyobb botanikusa, Linné sorolta be az akkor ismert hatezer növényfaj közé helyesen. Talán a legöregebb a póréhagyma, mert már egy négyezer éves báránypörkölt receptjében is szerepel egy Babilonban talált ékírásos agyagtáblán.

Európában a görögök és főként a rómaiak terjesztették el. Afrikában, az ókori Egyiptomban a hagyma alapvető élelmiszernek számított. Különös, misztikus tulajdonsággal ruházta fel a hagymát a mitologikus gondolkodás (tehát még jóval a vallások megjelenése előtt).

Pl. a vöröshagyma távol tartja a betegségeket, a fokhagyma a híres vámpírűző, a tűzbe dobott hagyma elűzi a balszerencsét, hagymával álmodni jót jelent.

Ha hagymát szelünk, egy jellegzetes, magas kéntartalmú vegyület kerül a levegőbe, a tiopropán-kéndioxid. Ettől elered a könnyünk, és a könny ugyan az, ami nagy bánatkor, fájdalom esetében vagy akár nagy örömünkben, meghatottságunkban jelenik meg a szemünk sarkában. Hát hogyne tulajdonítottak volna neki különleges tulajdonságot, ,,mágikus hatásokat".

Minden részét felhasználjuk, még a barna héját is. Teának kiváló köhögés csillapító. Féreghajtó hatását már az ókorban is ismerték. Magas illóolaj tartalma miatt a légzést könnyíti, a lázat csillapítja.

Mivel illóolaj tartalma igen magas, ezért pl. epekövességben, megtört epehólyaggal élők nem nagyon tudják fogyasztani, mert puffadást, epegörcsöt okozhat. Szelén és szilícium tartalma sem elhanyagolható. Paracelsus, a középkor legnagyobb orvosa valóságos patikának tartotta. Ízületi fájdalmakra, torokgyulladásra ajánlotta és ez is helyes megfigyelése volt, Illóolajai csökkentik a magas vérnyomást.

C-vitamint, B vitaminokat, valamint számottevő mennyiségben foszfort, rezet, cinket, magnéziumot és káliumot is tartalmaz. Illóolajai főleg olajban, zsírban oldódnak jól ki, ezért alapja az olajban párolt hagyma sok-sok ételnek.

Már napi fél hagyma rendszeres fogyasztása is véd az infarktussal szemben. Természetes antibiotikus hatása révén, az antibiotikumok felfedezése előtt a fertőző betegségek legjobb ellenszereként tartották számon.

Az Újvilágba a Mayflower-rel érkezett meg Európából a hagyma, cserébe kaptuk a krumplit, a kukoricát, a burgonyát, a dohányt, stb.

Az a hagyma a legízletesebb és a leghatásosabb, ami a legtöbb könnyet csalja a szemünkbe és a legjobban csíp. Ilyen a méltán világhírű makói hagyma is. Aki teheti, az naponta fogyasszon el egy fél fej hagymát minden nap.



Görögdinnye az alhasi zsír és artériás lerakódások ellen




Görögdinnye az alhasi zsír és artériás lerakódások ellen

A Kentucky Egyetem kutatói kimutatták, hogy a görögdinnye levének fogyasztása jelentős pozitív hatást gyakorolhat az artériákat eltömeszelő lerakódásokra a vérzsír összetételének módosításával és a veszélyes hasi zsír felhalmozódásának csökkentésével.

A szívbetegség gyanútlan emberek millióinak életét követeli évente, melynek a szívrohamhoz vezető érelmeszesedés a leggyakoribb formája. Több különböző dinnyefajta is bizonyítottan jótékony hatású az egészségre, a görögdinnye sem kivétel ez alól. Rendszeres fogyasztása segít a zsírlerakodás kezelésében és az ideális testsúly elérésében, miközben csökkenti a koszorúér lerakódással és szívbetegséggel kapcsolatos kockázatokat.

A kutatók egereken végeztek kísérletet, az egyik csoport magas koleszterin tartalmú étrendet és kiegészítésként görögdinnye levet kapott, míg a másik csoportot normál étrenddel és tiszta vízzel táplálták. A nyolcadik hét végén a görögdinnyét fogyasztó egerek testsúlya alacsonyabb volt a kontrollcsoporténál, a csökkent zsírtömegnek köszönhetően. A zsírmentes testtömegben nem volt tapasztalható csökkenés, tehát az izomtömeg nem csökkent és a fogyás oka a hasi testzsír csökkenése volt.

Továbbá, a tanulmány szerzői megállapították, hogy a plazma koleszterin koncentrációja lényegesen alacsonyabb volt a görögdinnye csoportban, a kontrollcsoporttal összehasonlítva. A plakkos elváltozást érintő területeken végzett vizsgálat is jelentős csökkenést mutatott ki, ami statisztikailag szignifikáns mértékben csökkenti a szívroham és az érfalak összeszűkülésének kockázatát.

A tanulmányt vezető kutató, Dr. Sibu Saha szerint a görögdinnye számos egészségügyi előnyei közül az egereken végzett vizsgálat több lényegeset is kimutatott.

Sok más zöldséghez és gyümölcshöz hasonlóan a görögdinnye is tartalmaz erőteljes hatású karotinoid antioxidáns vegyületeket, melyek elősegítik az egészség megőrzését és támogatják a betegségek elleni harcot.

A görögdinnye színe a benne található likopinnak köszönhető, ez a közismert tápanyag képes felvenni a harcot a prosztata- és végbélrákok ellen. Továbbá a görögdinnye fogyasztása védelmet biztosit a szemfenéki meszesedéssel szemben és segít csökkenteni a vérnyomást.

Korábbi tanulmányok során napi 7 dl görögdinnyelé vagy 400g gyümölcs elfogyasztásával biztosították a megfelelő likopin szintet.






Nyers étrenddel a sikeres fogyásért

Kevés olyan fogyókúrás program létezik, amely annyira egyszerű és egyértelmű lenne, mint a nyers étrend diéta. Az emberek gyakran megfeledkeznek a különböző főzési technikák kalórianövelő hatásáról. Az olaj és vaj, valamint az általános sütési és főzési folyamatok akár 25 százalékkal is megnövelhetik egy étel kalóriatartalmát.

Továbbá, mivel a nyers élelmiszerek emésztése egy kicsivel több energiával jár, így lényeges a különbség a bevitt kalória mennyiségében. A Forbes Magazineban nemrégiben megjelent ebben a témában egy nagyon érdekes tanulmány. A kutatócsoport laboratóriumi patkányokat vizsgált, melyek 40 napon át nyers, míg a másik csoport főtt ételt ettek. A két csoport közti testtömeg különbséget vizsgálva megállapították, hogy a nyers élelmiszer fogyasztása fogyáshoz vezet.

Ha a kitűzött célunk fogyáshoz vagy alacsonyabb kalória bevitelhez kapcsolódik, akkor javasolt a főtt ételeket nyersre cserélni ennek eléréséért. Józanésszel végiggondolva a főzés megnöveli egy étel kalóriatartalmát, az emberek többsége mégis ragaszkodik hozzá.

Milyen nyers élelmiszereket fogyasszunk?

A válasz egyszerű: sötét, leveles zöldségeket. Köztudott, hogy az egészséges táplálkozáshoz szükség van leveles zöldségekre. Ezek tele vannak vitaminokkal és tápanyagokkal. Ironikus azonban, hogy a többség nem is tudja, mi minősül sötét, leveles zöldségnek.

Javasoljuk azoknak, akik előre terveznek és bevásárló listával járnak vásárolni, hogy egyszer térjenek el ettől a szokástól és ezen zöldségeket keresve gyűjtsenek ötleteket. Rengeteg zöldséget lehet magas tápértékű, egyszerű és gyors receptekhez használni, és megismerve az összetevők neveit, könnyebben találunk rá ezekre a receptekre. Különösen a kelkáposzta- és pitypangfélék alkalmasak a felfedezés megkezdésére.

A sok bizonytalansággal és egészségügyi kockázattal járó fogyási módszerrel ellentétben, a nyers étrend diéta igazán természetes lehetőséget kínál a súlyvesztésre. Továbbá a diéta élvezetes és egy csodálatos felfedezésekkel teli út, mely során megkóstolhatjuk a már ismert élelmiszerek új ízeit és rábukkanhatunk olyanokra, amit még nem is próbáltunk.

SZEM- Diólevél tea
2013-04-04 16:48:38, csütörtök

SZEM- Diólevél tea
Szemünkre nagyon kell vigyázni. A szemünk gyógyítására két növényt használunk, az egyik a diólevél, a másik a szemvidító fű.
A diólevél hivatalosan is ki van mutatva a szemnek a működését segíti, és csak bele kell dörzsölni fél decinyi diólevelet.

Nagyon jó látásjavító és szemfenéktisztító a diólevél.

Szürke hályog ellen ajánljuk, amikor még nem alakul ki, akkor naponta, hogy egy kicsikét csak négyszer-ötször bekenjük a szemünket, bele is kell, hogy menjen a szemfenékbe, mert ki kell tisztítani. Ha már kialakult a szürke hályog, akkor már nem használ.
A zöld hályognál viszont sokáig kell használni, egy évig, és annál használ.

Látásjavító, hogyha nem termel könnyet a szemünk, akkor száraz szem ellen lehet használni. Egyik telefonálóm visszahívott,hogy megszűnt a kettős látásom a diólevéltől. Beleteszi a kezét a diólevél-teába, és dörzsöli naponta ötször-hatszor. Nem gézzel, nem vattával, hanem kézzel.
A másik betegnél a ciszta eltűnt a szemfenékről.

Tehát:
SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea: egy csapott evőkanál, 2 dl. víz,leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.
Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

Az alábbi videot ajánlom megnézni ♥
Az új orvostudománynak köszönhetően megnyílt az emberiség számára a biologikus gondolkozás lehetősége. Az utolsó csepp is betelt a pohárban a természettudományok szinte minden területén.
Beigazolódott, hogy MINDENNEK VAN CÉLJA,
ÉRT-ELME. Ha ebből a szemszögből vizsgáljuk
a megbetegedéseket, olyan lehetőségeink tárulnak fel, melyeket korábban gondolni sem mertünk volna.

A biologikus szemlélet,a biologikus gondolkozásmód hívta életre a BIOLOGIKA Szabadegyetemet.Ennek célja és értelme, hogy mindentől független,elkötelezetlen kívülálló intézményként az élet több területén is segítségére legyen mindenkinek. Legyen szó elváltozásokról,élettanról, biológiáról,
gyógyszertanról, stb.




Miért is jó az uborka?

Az uborka dobogós helyet foglal el a termesztett zöldségek között világszerte, sokan szuper táplálékként tekintenek rá. Nézzük meg, milyen okok vezethetnek minket az uborka rendszeres fogyasztásához?
1, Az uborka kiváló B-vitamin forrás.

2, Hidratálja és lúgosítja a szervezetet, mivel 95%-a víz.

3, Elősegíti a méregtelenítést, miközben biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminokacucumber_6.jpgt és ásványi anyagokat.

4, Az uborka héja C-vitamint tartalmaz nagyobb mennyiségben és az aloéhoz hasonlóan bőrirritációra, leégés kezelésére kiválóan alkalmas.

5, Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a szemre helyezve lehúzza a duzzanatot.

6, Az uborkában található 3 olyan vegyület, melyekről a kutatók anti-tumor tulajdonságot feltételeznek: lariciresinol, pinoresinol, secoisolariciresinol.

7, 30 másodpercre a nyelvünkre helyezve elűzheti a kellemetlen szájszagot, mivel elpusztítja azokat a baktériumokat, amik a szájban megtelepednek.

8, B-vitamin tartalmának köszönhetően másnaposság és fejfájás esetén is javasolt a fogyasztása.

9, Az uborka rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást, szinte mindenféle diétába könnyedén beépíthető, kalóriatartalma minimális.

10, Az uborka lé a benne docbrocs110.jpglévő speciális hormonoknak és fitonutrienseknek köszönhetően kedvező lehet cukorbetegségben, magas vérnyomás és koleszterinszint esetén.

11, Az uborka kiváló szilícium forrás, ezáltal elősegíti a csontok és a kötőszövetek megfelelő működését. Répa lével összekeverve csökkentheti a húgysavszintet, ami köszvény esetén igen előnyös lehet.

A Doc Brocs lúgosító ital nagy mennyiségben tartalmaz uborkát és más fontos, egészséges összetevőket.








kannalidia, 2013. április 07. vasárnap, 00:02
Címkék: Miracle Greens, Green Magma, Kentucky Egyetem, Sibu Saha, Forbes Magazineban, SZEM- Diólevél,
Kommentek
Lúgosító citromfű
Lúgosító citromfű

A citromfű fontos részét képezi a SuperGreens, pH Miracle Greens és Doc Brocs Power Plants lúgosító italoknak. Nézzük meg, milyen pozitív hatásai lehetnek a citromfűnek az emberi szervezetre.
1, Anti-tumor hatás: a citromfűben és a citrom héjában található vegyület, a citrál képes lehet átalakítani a rákos sejteket. Egy 2006-os tanulmány szerint a citrál az egészséges sejtekre nincs hatással, a rákos sejteknél azonban elősegíti a természetes sejthalál folyamatát.

2, Immunrendszer erősítés: a friss citromfű kis mennyiségben tartalmaz olyan antioxidáns vegyületeket, mint a C-, és A-vitamin.

3, Méregtelenítés: a citromfű elősegíti a szervezet méregtelenítését, képes megtisztítani a szerveket a káros savaktól.

4, Keringés javítás: a citromfű javítja a keringést azáltal, hogy gátolja a plakkok kialakulását az erekben, valamint csökkentheti a vér koleszterin szintjét.

5, Sejtosztódás, DNS-szintézis: a citromfű leveiben található
horvathnemagdi, 2013. november 17. vasárnap, 21:00
A lúgosító zöld italok előnyei
Mi az oka annak, hogy a lúgosító zöld italok olyan jótékonyan hatnak szervezetünk működésére? Íme 7 ok, amiért minden nap szükséges valamilyen lúgosító italt fogyasztani.

1, a lúgosító italok segítségével (SuperGreens, pH Miracle Greens, Green Magma) tudjuk leghatékonyabban lúgosítani szervezetünket, közömbösíteni a mindennapi életünk során testünkbe jutó, vagy éppen biológiai folyamataink során abban keletkező káros savakat, melyek pl. krónikus gyulladásokat okozhatnak szervezetünkben.

2, rendkívül gyors felszívódás: a zöld italok értékes hatóanyagai azonnal bejutnak a véráramba és eljutnak a több 100 trillió sejtünkhöz, megfürdetve őket elektron gazdag tápanyagokkal és oxigénnel

3, elektronban gazdag összetevők: a zöld italok összetevői növényi eredetűek, elektronban gazdagok, így közömbösítik az anyagcsere során felgyülemlő savakat vérünkből és
pacsakute, 2013. október 29. kedd, 03:47
Nincs Cím
támogatta.



Mi az oka annak, hogy a lúgosító zöld italok olyan jótékonyan hatnak szervezetünk működésére? Íme 7 ok, amiért minden nap szükséges valamilyen lúgosító italt fogyasztani.

1, a lúgosító italok segítségével (SuperGreens, pH Miracle Greens, Green Magma) tudjuk leghatékonyabban lúgosítani szervezetünket, közömbösíteni a mindennapi életünk során testünkbe jutó, vagy éppen biológiai folyamataink során abban keletkező káros savakat, melyek pl. krónikus gyulladásokat okozhatnak szervezetünkben.

2, rendkívül gyors felszívódás: a zöld italok értékes hatóanyagai azonnal bejutnak a véráramba és eljutnak a több 100
kannalidia, 2013. szeptember 14. szombat, 22:15
Búzafű, búzafűlé
Búzafű alatt a fiatal, zsenge, zöld búza növényt értjük, amit még az előtt betakarítanak, hogy a magok kifejlődnének és a növény sárgásbarnává színeződne. A búzafüvet általában dzsúsz formájában fogyasztjuk, ami tulajdonképpen a búzafű préselésével készíthető el.
A búzafű számos értékes tápanyagot tartalmaz, ezek közül a legfontosabbak: biotin, kolin, lutein, likopin, béta-karotin, tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, piridoxin (B6 vitamin), folsav, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, kobalt, réz, alanin, arginin.

Emellett a búzafű aminosavakat és más tápanyagokat is tartalmaz kisebb dózisban.

Nehezen meghatározható, hogy a történelemben mikor kezdődött el a búzafű fogyasztása, de azt tudjuk, hogy maga a búza az egyik legrégebbi terményünk, már 9 000 évvel ezelőtt termesztették az Eufrátesz folyó völgyében, az ókori Mezopotámiában.

A búzafüvet dózistól függően
totherzsi, 2013. június 05. szerda, 23:47
Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában
Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában

Mi az oka annak, hogy a lúgosító zöld italok olyan jótékonyan hatnak szervezetünk működésére? Íme 7 ok, amiért minden nap szükséges valamilyen lúgosító italt fogyasztani.
1, a lúgosító italok segítségével (SuperGreens, pH Miracle Greens, Green Magma) tudjuk leghatékonyabban lúgosítani szervezetünket, közömbösíteni a mindennapi életünk során testünkbe jutó, vagy éppen biológiai folyamataink során abban keletkező káros savakat, melyek pl. krónikus gyulladásokat okozhatnak szervezetünkben.

2, rendkívül gyors felszívódás: a zöld italok értékes hatóanyagai azonnal bejutnak a véráramba és eljutnak a több 100 trillió sejtünkhöz, megfürdetve őket elektron gazdag tápanyagokkal és oxigénnel

3, elektronban gazdag összetevők: a zöld italok összetevői növényi eredetűek, elektronban gazdagok, így közömbösítik az
gereica, 2013. április 05. péntek, 18:07
Színes ételekkel szemünk védelmében
Színes ételekkel szemünk védelmében

Több kutatás is arra a megállapításra jutott, hogy a színes zöldségek rendszeres fogyasztása segíthet az AMD (időskori makula degeneráció) megelőzésében, mely az idős korban kialakuló látásvesztés fő okozója. Milyen ételeket fogyasszunk tehát szemünk egészségének megóvása céljából?
1, Sárgarépa béta-karotinnal

A sárgarépa narancssárga színét a benne található béta-karotinnak köszönheti, mely a szervezetben A-vitaminná alakul. A béta-karotin a sárgarépán kívül más zöldségekben és növényekben is megtalálható a klorofill kísérőjeként. A nyers répa elfogyasztásakor a benne lévő béta-karotin mindössze 5%-a hasznosul a szervezetben, ezt az arányt úgy növelhetjük, ha megfőzzük vagy megpároljuk.

A béta-karotin egy természetes vegyület és egy zsíroldékony vitamin. Az A-vitamin nagy mennyiségben mérgező lehet, azonban ha béta-karotin formájában fogyasztjuk, akkor a szervezet csak annyit alakít át A-vitaminná, amennyire szüksége
gereica, 2013. április 03. szerda, 11:51
Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában
Lúgosító zöld italok, a pH-csoda nyomában

Mi az oka annak, hogy a lúgosító zöld italok olyan jótékonyan hatnak szervezetünk működésére?
Íme 7 ok, amiért minden nap szükséges valamilyen lúgosító italt fogyasztani.

1, a lúgosító italok segítségével (SuperGreens, pH Miracle Greens, Green Magma) tudjuk leghatékonyabban lúgosítani szervezetünket, közömbösíteni a mindennapi életünk során testünkbe jutó, vagy éppen biológiai folyamataink során abban keletkező káros savakat, melyek pl. krónikus gyulladásokat okozhatnak szervezetünkben.

2, rendkívül gyors felszívódás: a zöld italok értékes hatóanyagai azonnal bejutnak a véráramba és eljutnak a több 100 trillió sejtünkhöz, megfürdetve őket elektron gazdag tápanyagokkal és oxigénnel

3, elektronban gazdag összetevők: a zöld italok összetevői növényi eredetűek, elektronban gazdagok, így közömbösítik az anyagcsere során felgyülemlő savakat vérünkből és szöveteinkből

4, azonnali energia: a gyorsan felszívódó
roanna, 2013. január 03. csütörtök, 19:23
Képek, videók
Dubai Miracle Garden 2.jp
menusgabor
2018. május 13. vasárnap, 21:45
Dubai Miracle Garden.jpg
menusgabor
2018. május 13. vasárnap, 21:44
Miracle flowers.jpg
mbartis
2016. január 11. hétfő, 23:26
alma repa cekla miracle j
baratha
2014. március 08. szombat, 17:39
Miracle-Drink-alma-cek la-
baratha
2014. március 08. szombat, 17:37
miracle_at_st_anna3 Axis
onallovelemeny
2014. január 25. szombat, 22:37
miracle6248995588lSmal l.j
wiwat
2013. szeptember 05. csütörtök, 09:42
Miracle ital rák ellen.jp
pacsakute
2013. június 17. hétfő, 20:49
miracle-drink.jpg
sarkadykati
2013. május 24. péntek, 05:17
Ferrari Black Miracle (Ha
farkas1945
2013. január 12. szombat, 11:45
51128568-snowy-green-g ras
kathyvp
2018. szeptember 20. csütörtök, 17:01
green-heart-tree-PNG-t hum
kathyvp
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:25
EV-GREEN.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:12
GReen-RLEV.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 10. péntek, 14:22
Green towel másolata (2).
kathyvp
2018. június 24. vasárnap, 20:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.