Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 18:56 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csevapcsicsa recept
Hozzávalók:

50 dkg marhanyak
20 dkg báránycomb vagy birkahús
30 db sertés comb vagy lapocka
2 db Knorr Házias Marhahús Levesalap
8 g szódabikarbona
1 evőkanál olaj
1 evőkanál citrom lé
10 dkg lilahagyma
5 dkg fokhagyma gerezd

borsikafű
bors

Elkészítés:

Az étel a húsimádóknak kedvez, hiszen szinte 100%-osan csak húsból készül - melynek során több fajta húst keverünk össze. Ebből egy nagyszerű, grillen is elkészíthető ételt fogunk kapni.
Egy kisebb tálban elkészítjük azt a pácot, mellyel a húst majd össze tudjuk forgatni, hiszen jelen esetben nem adunk a húshoz semmiféle olyan anyagot, amely összekötné azt (pl. tojást, lisztet, vagy zsemlemorzsát). Egy kis forró vízben teljesen feloldunk 2 db Knorr Marha Házias Levesalapot, hozzáadjuk még a szódabikarbónát, amit szintén alaposan elkeverünk, ezután belecsepegtetjük a citrom kifacsart levét, vigyázzunk arra, hogy a magok ne kerüljenek a páclevünkbe. Sót nem kell hozzáadnunk. Amikor elkavartuk, ne ijedjünk meg, mert pezsegni fog a szódabikarbónától, erre azért van szükség, hogy a hús, az érlelése folyamán nagyon jól magába szívhassa ezt a folyadékot, pontosan ezért, hogy puha, ízletes és omlós legyen a végeredmény. Eldolgozzuk, majd félretesszük.
Daráljuk le alaposan húsokat: a marhanyakat, a sertéscombot és a báránycombot. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a marhahúst, a bárányhúst, és a sertéshúst, elkezdjük összegyúrni, lehetőleg a kezünkkel. Miután összegyúrtuk a húsokat, adjuk a hozzá az előzőleg már elkészített páclevünk egy részét, ne öntsük hozzá egyszerre az egészet, mert azzal nehéz dolgozni és forró is lesz. Apránként, 3-4 adagban keverjük össze a hússal, hogy az jól magába tudja szívni a páclevet. Adjunk hozzá még egy kevés borsikafüvet, zúzott fokhagymát és frissen őrölt borsot, majd ezekkel is alaposan gyúrjuk össze. Fóliázzuk le az edényt, rakjuk hűtőbe, és hagyjuk, hogy összeérjenek benne a hozzávalók - kb. fél napig, de ha egy napig állni hagyjuk, attól csak még jobb lesz.
Ha tehetjük, grillezük meg a hús rudakat, ha erre nincs lehetőségünk, akkor a serpenyő alatt gyújtsunk be, a húsokat ugyanis jó forró serpenyőbe kell rakni, hogy a külső rétegük jól meg tudjon pirulni. Kicsit olajozzuk be a kezünket, majd kezdjük el megformázni a húsmasszát - hosszú, kb. 8 cm hosszú és 3 cm vastag rudakat formázzunk két tenyerünkkel. A rudacskákat helyezzük forró serpenyőben egymás mellé, pirítsuk meg, amikor a hús elkezd kifehéredni, a lángot vegyük vissza alacsonyabb hőfokra és így süssük tovább. 4-5 perc eltelte után kezdjük csak forgatni a hús rudacskákat - a forgatáskor érdemes még hozzáadni egy kevés étolajat.
Akkor lesz igazán jó íze az ételünknek, hogyha a kisült húsdarabokat egy lilahagymás tálba rakjuk bele, és a vékonyra szeletelt, szétmorzsolt lilahagymába beleforgatjuk. A hagymákra rakjuk rá a minden oldalukról megpirult húsokat és öntsük rá a pecsenyelevet, majd rázzuk össze.
A csevapot friss kenyérrel, kevés lilahagymával, esetleg ajvarral (paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártással), hideg tejföllel vagy friss salátával tálaljuk.
jamborlulu, 2012. június 18. hétfő, 14:12
Címkék: Knorr Házias Marhahús Levesalap, Knorr Marha Házias Levesalapot, húsimádóknak kedvez, kisebb tálban, húst majd, húshoz semmiféle,
Kommentek
Csevap szaftosan, a grillpartik kedvence
Cookta
2016. augusztus 6.

A horvátországi tengerparti nyaralások emlékét egyszerűen felidézhetjük, ha csevapcsicsát készítünk. A kis omlós kolbászkák biztos sikerre számíthatnak minden kerti partin, főleg, ha többféle húst teszünk bele, és nem marad el a porhanyósságát adó trükkös hozzávaló.
A darált húsból készülő különféle gombócok, pogácsák és kolbászkák népszerűsége töretlen. Bármilyen húsféléből készíthetjük, különféle fűszerekkel izgalmassá tehetjük, és színes salátákkal, jóféle mártogatósokkal tálalva minden elismerést bezsebelhetünk érte, főleg grillen sütve.
A csevap is egy darált húsos sikerdarab, aminek különlegességét nem a fűszerezés adja, hanem az, hogy háromféle húsból - marhából, sertésből és birkából - készül, omlósságát pedig a belekevert szódabikarbónának és szódavíznek köszönheti, ami a hús rostjait kellően fellazítja.
A csevapcsicsát klasszikusan enyhén sózott édes hagymával, ajvárral és kenyérrel fogyasztják, de bátran kínálhatunk hozzá
tinka1951, 2016. augusztus 06. szombat, 21:51
A hétvégén egy rövid túrát tettünk Szerbiában
A hétvégén egy rövid túrát tettünk Szerbiában. A szabadkai piac volt a cél. Időben, reggel 6 után indultunk. Tőlünk egy 50 km-es út, tehát igazán nem sok.

Röszkénél léptük át az országhatárt. Elegendő a személyi igazolvány, nem kell útlevél csak a gyerekeknek.

Az utak rendben vannak viszont a magyar vámügyintézők nem lopták a szívünkbe magunkat. A szerbek teljesen normálisak voltak, és gyorsan átengedték az embert. A sebességhatárok eltérnek a mieinktől. Szigorúan figyeljetek erre és a biztonsági övre is!

Horgos felé vettük az irányt. A település határában valaha jobb napokat megélt régi csárda állt. De ez a romos hely valahogy még így is tetszett nekem. Az út mentén temérdek almafa található, és sok mindent magyar nyelven is kiírnak. Egyszerű eligazodni.

A piacot kicsit kalandosan lehet megtalálni. A Horgos felől érkezőknek át kell menni a város másik oldalára. Mindenki a pékséget említette, ott kell lefordulni balra. Onnan már csak egy jobb kanyar és ott is
horvathnemagdi, 2014. november 07. péntek, 07:13
Kedd - családi nap
fejünket.
Este Robika z új játékkal foglalta el magát, a lányok is elvoltak, mi pedig csak néztük őket milyen édesek.
Vacsi /melegszendvics hegyek/ , fürdés, és ágy. JAj de jó volt bebújni az ágyba. Teljes megváltás :-)
Fáradt voltam, de talán inkább a megfázás döntött le a lábamról.
A gyerekek gyorsan kidőltek, és nekem sem volt erőm már az olvasáshoz.
Reggel korán keltem, és már megterveztem a mai ünnepi menüt. Hiszen ma van a 12. szülinapja!!!
A kedvencét készítem. Micshús vagy csevapcsicsa, sok különbség nincs. És puding tál a torta helyett, hiszen az tegnap már volt, ez pedig most újra kedvenc lett.
Megvettük a husikat, rengeteg marha és disznó húst daráltam és fűszereztem be.
Kész hozzá a lila hagymás paradicsom-sali bazsalikommal, és most érik össze a husi.
Hamarosan elkezdem kisütni, de előtte még rendbe teszem a konyhát, hiszen ha az idő engedi akkor kinti buli lesz ez nekünk :-) Csodás napot kívánok mindenkinek legalább olyan finom ebéddel, mint
dundulino, 2014. augusztus 27. szerda, 11:46
A leggulyásabb gulyás
jó sok hagyma, fokhagyma nem, fokhagyma is - és az eltérő vélemények sora folytatható napestig.

Ha valami, hát az biztosan nagyon távol áll tőlem, hogy egy bizonyos ételből az eredetit, a hagyományosat, az igazit preferáljam. Nem hiszek ezekben a fogalmakban. A lényeg, hogy az adott étel finom legyen, nevezzék bárhogyan is. Vannak olyan fogások, amelyeknél újra és újra felmerül a kérdés, hogy milyen is az eredeti. Eredeti brassói, somlói galuska, szegedi halászlé, bajai halászlé, csevapcsicsa vagy épp gulyás.

Az eredeti gulyás Ínyesmestertől receptjéért kattints ide!
Ott válnak ezek a viták igazán ölre menővé, ahol olyan ételekről van szó, amelynek minden családban megvan a maga hagyománya. Az emberek ilyenkor a saját családi hagyományukat érzik sértve attól, ha mások kritizálják az adott elkészítési módot. És valószínűleg így van ez jól. A magam részéről kedvelem az ilyen vitákat, bár sosem vennék részt bennük. Minden étel és a receptje attól lesz igazán élővé, ha sokat
horvathnemagdi, 2014. június 22. vasárnap, 12:23
Hihetetlen időjárás
A hatalmas szélviharok után jött a jó idő. Szombaton végre itthon voltam a gyerekekkel. A házimunkák után elmentünk a gyerekekkel a termálba Veresre. Fantasztikus idő volt, még a nap is megfogott minket :-) A gyerekek nem bírtak betelni velem, nem tudtam melyikre figyeljek. Aztán kimentünk az állomásra, amíg apát vártuk vettem nekik krumplit,én meg egy gíroszt akartam volna elfelezni a kedvessel,de nagyon finom volt, és mire bejött a vonat....gyorsan vettem neki is, nehogy kimaradjon a jóból. Utána még elmentünk a kedvenc fagyizónkba. A nap fénypontja gondoltam, de mégsem, hiszen hazafelé megbeszéltük, hogy grillezünk. Hipp-hopp megváltunk a téliesítéstől,faszén, és egy óra múlva már ontotta magából a forróságot. Csevapcsicsát tettem kis fanyársakra. Jó sok fokhagyma, fűszerek...tzatziki,görög sali... mennyei volt. DE még mindig volt a napból.... Hohó, akkor mozi!
10-re kerültek ágyba a csöppségek. Gyorsan elaludtak, de még Zsuzsi megjegyezte,hogy ez nagyon jó nap volt, együtt :-) Igen,csodás nap volt,
dundulino, 2014. március 23. vasárnap, 22:11
Tényleg ez az utolsó Pokoli történet?
Szily Nóra:Tényleg ez az utolsó Pokoli történet?


"Nagyon örülök, hogy itt vagytok, és ha nem írtok egy sort sem, már akkor is nagy öröm, hogy eljöttetek" - kezdte Tvrtko, miközben montenegrói barátai a konyhapulton balkáni ételeket tálaltak. Füstölt sonka, csevapcsicsa, sajtok, kajmak (megaludt édes tejszín megsózva), ajvár, no meg burekek sorakoznak a fatálakon. Hm... "Lakás-sajtótájékoztatón" fogadta Szily Nórát Vujity Tvrtko, abból az alkalomból, hogy megjelent "A pokol tanúja" című könyve.

Tavaly bemutattam a Királynő beszéde című könyvemet. A helyszín egy luxusszálló nagyterme volt, ahol összevissza szaladgáló pincérek hozták a kaját. Megérkezett 40 újságíró, mindent megettek, minden könyvet elvittek. Az egyikük még az édesanyjának és a húgának is kért. Aztán írtak összesen hat cikket. Azt gondoltam: kell ez nekem? Az újságírás a világ legszebb szakmája és én az újságírókat mindig meg fogom
taltos1, 2013. december 29. vasárnap, 19:08
Kebapcse !
1 kg marhahús
40 dkg báránylapocka
1 / 2 dl viz
4 gerezd fokhagyma

bors
csombor
1 kk. szódabikarbóna

A húsokat először kockákra vágjuk majd finomra daráljuk,/ lehet 2 x darálni, úgy finomabb lesz / meghintjük sóval, borssal, ízlés szerint borsikafűvel (csombor), majd beletörjük a fokhagymát. Jól összedolgozzuk és 1 órára hideg helyre tesszük.

Még egyszer át dagasztjuk, majd ujjnyi nagyságú 14-16 cm-es kolbászokat formálunk belőle, amit enyhén olajos kézzel a legkönnyebb. Tálra rakjuk és a hűtőszekrénybe 1 órát pihentetjük. Mérsékelt tűzön, roston sütjük, hogy a csevapcsicsák ne égjenek meg.

Vöröshagymát, paprikát, paradicsomot tálalhatunk mellé
lehet mellé ajvárt is kinálni.

A csombor kellemes aromája teszi ízletessé a kolbászkákat.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
ibolya58, 2012. május 17. csütörtök, 21:51
Képek, videók
csevapcsicsa.jpg
sarkadykati
2011. február 24. csütörtök, 11:18
csevapcsicsa kajcsi.jpg
goronrita
2009. augusztus 04. kedd, 17:55
kebab és csevapcsicsa
limara
2008. július 20. vasárnap, 13:25
levesABCs.gif
pintyo1964
2007. augusztus 17. péntek, 17:42
aranyosi_ervin-hazias_ loc
menusgabor
2016. december 01. csütörtök, 20:58
O.V.-házias.jpg
agica2004
2014. január 07. kedd, 15:35
ugye milyen házias vagyok
futokinga
2008. július 21. hétfő, 16:38
Házias
paneav
2008. április 24. csütörtök, 16:15
csak háziasan! :)
agicab
2007. március 19. hétfő, 08:29
Házias eb
alassea
2007. február 16. péntek, 14:26
házias a fiam!!! :)
dirdur
2006. augusztus 29. kedd, 11:55
soha ne kedvezz.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:07
Nekem kedvez...
jozsuzsa
2013. október 08. kedd, 21:42
Semilyen szél nem kedvező
pacsakute
2012. december 06. csütörtök, 14:10
Semmilyen szél nem kedvez
edesanya
2009. április 23. csütörtök, 23:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.