Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:51 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kalapácsvető Halász Bence olimpiai szintet dobott Lengyelországban
A magyar szövetség (MASZ) tájékoztatása szerint a 21 éves versenyző több mint másfél méterrel megdöntötte idei legjobbját (76,61), s a kvalifikációs szintet (77,50) is magabiztosan túldobta, így indulhat a jövő évi ötkarikás játékokon.

Halász - aki a hétpróbázó Krizsán Xénia után a második olimpiai szinttel rendelkező magyar atléta - a negyedik helyen végzett.

"Igazából nem volt kérdés, hogy Bence meg fogja dobni a szintet, ugyanakkor lelkileg megnyugvást adhat neki, hogy ilyen hamar sikerült. Ez már most látszott, hiszen a következő dobása még nagyobb volt, sőt, az azt követő nyolcvan méter fölé szállt, de ott kilépett a körből" - mondta az MTI-nek Németh Zsolt, aki testvérével, Németh Lászlóval közösen felel Halász Bence felkészítéséért.

A szakember hozzátette, rendkívül sűrű program vár tanítványára, aki a felnőtt világbajnokság mellett indul az U23-as Európa-bajnokságon is, illetve többek között a Gyula István Memorialon is dobókörbe lép.

Az Irena Szewinska-emlékversenyen Nguyen Anasztázia 6,57 méterrel megnyerte a női távolugrást, Szűcs Valdó pedig 13.98 másodperccel ötödik lett 110 méter gáton.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 20:29
Címkék: Halász Bence, Krizsán Xénia, MTI-nek Németh Zsolt, Németh Lászlóval, U23-as Európa-bajnokságon, Gyula István Memorialon,
Kommentek
Krónika 4. rész (interpellációk)
párbeszédhez?

Tilki Attila (Fidesz) arról kérdezte a külgazdasági és külügyminisztert, mikor tér vissza a román partner a párbeszédhez, azt hangsúlyozva, nehéz a magyaroknak úgy megbékélni, amikor nyilvánvaló tényhamisítás és soviniszta orvakció zajlik az úzvölgyi magyar katonai temető ellen, ahol a hatszáz halott közül ötszáz magyar, de egyetlen egy sem román.

Arra emlékeztetett: az európai parlamenti választások eredménye után válságba került a bukaresti kormány, a kisebb pártok elkezdtek a zavarosban halászni, kijátszva a "magyar kártyát" is.

Menczer Tamás, a külügyi tárca parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a magyar kormányzat mindig azt teszi, amit a határon túli magyarok kérnek tőle, és jelenleg is folyamatosan kapcsolatban állnak az RMDSZ-szel.

Jelenleg a román hatóságok azokat az embereket büntetik, akik békésen, imádkozva, élőláncot alkotva voltak jelen az úzvölgyi katonai temetőben, nem pedig azokat, akik nyilvánvalóan agresszíven lépnek fel - jelentette ki.

Hangsúlyozta:
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 17:12
Halász Bence harmadik lett Lengyelországban
A magyar versenyző, aki már teljesítette a tokiói olimpiai induláshoz szükséges szintet, ezúttal 78,07 méterig jutott.

Az első két helyen hazai versenyző zárt a lengyelországi Chorzówban: a győzelmet Pawel Fajdek szerezte meg 80,87 méterrel, míg második Wojciech Nowicki 79,52-vel.
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 21:12
Négy előadást kínál a kaposvári nyári színház
Török Tamás művészeti vezető csütörtökön Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Szólt arról, hogy a mintegy két évtizedes múltra visszatekintő nyári színház "otthona" a kaposszentjakabi 13. századi bencés monostor romjainál van, de az ott zajló ásatás és rekonstrukció miatt az első előadást a Vigasságok terén, a többit a Szivárvány Kultúrpalotában tartják, a darabokra alkalmanként 400-an válthatnak belépőt.

A nyári színháznak köszönhetően olyan kiváló művészek lépnek fel Kaposváron, mint Teremi Trixi, Halász Aranka, Géczy Dorottya, Heller Tamás, Gesztesi Károly, Kiss Ramóna, Száraz Dénes és mások mellett Bánfalvy Ágnes is - jegyezte meg.

Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója kiemelte: számos városban nagy hagyománya van annak, hogy kőszínházak társulatai a helyi szabadtéri színpadokon is bemutatkoznak.

Hozzátette, a kaposvári teátrum művészei a Dámák című produkcióval lép a nyári színház közönsége elé, s azt tervezik, hogy a darabot a felújítás alatt álló Csiky Gergely Színház októberi
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:09
Krónika 8. rész (közigazgatási bíróságok)
Jobbik: reméljük soha nem vezetik be a közigazgatási bíráskodást

Gyüre Csaba, a Jobbik vezérszónoka pártja nevében üdvözölte, hogy elhalasztják a közigazgatási bíróságról szóló törvény hatályba lépését és reményét fejezte ki, hogy soha nem is fogják bevezetni. Úgy vélte: a közigazgatási bíróságok rendszerét azért akarta bevezetni a kormány, mert 2010 óta nem tudja a "bedarálni maga alá" a bírósági rendszert, nem tudja elfogadni, hogy független bíráskodás van Magyarországon.

Szerinte a közigazgatási bíráskodás nem ördögtől való, de csak akkor működne jól, ha a megfelelő garanciákat is biztosítják ahhoz, hogy a végrehajtói hatalom ne tudjon beleszólni az ítélkezésbe.

A jobbikos képviselő ugyanakkor úgy vélte: a kormány a közigazgatási bíróságoknak egy olyan rendszerét akarta bevezetni, amelyben megjelent az ügyek politikai befolyásolásának lehetősége, és amely bírói függetlenség csorbításával, az egységes bírói szervezet megbontásával járt volna.

KDNP: helyes döntés a
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:29
Márton Anita és Halász Bence is indul a Budapest Openen
A XVI. kerületi Ikarus BSE pályáján rendezendő eseményen az elmúlt években a hazai élvonal mellett több mint 20 ország atlétái - köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, országos csúcstartók - vettek részt. Ezúttal érkeznek atléták többek között Nagy-Britanniából, Kínából, Malajziából, Belgiumból, Németországból vagy Horvátországból.

A hazai indulók között lesz Magyarország első atlétikai világbajnoka, az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok súlylökő Márton Anita, illetve az Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence.

A Budapesti Atlétikai Szövetség hetedik éve tagja az EAP-körnek, s rendezheti meg így a Budapest Opent - a kapcsolat folytán az elmúlt években több mint 200 magyar atléta kapott meghívást Európa több országába, s mérethette meg magát nemzetközi versenyeken.
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 09:11
Gyulai Memorial - A dobószámokban erős mezőny várható
Az esemény keddi hírlevele szerint férfi diszkoszvetésben Kővágó Zoltán és Huszák János mellett dobókörbe lép a világ- és Európa-bajnok litván Andrius Gudzius, a vb- és Eb-ezüstérmes svéd Daniel Stahl, illetve a világbajnoki harmadik amerikai Mason Finley is.

Férfi kalapácsvetésben a hazai színeket az Eb-bronzérmes, U20-as világbajnok Halász Bence képviseli, ő a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdekkel, honfitársával, az Európa-bajnok Wojciech Nowickival, valamint az olimpiai bajnok tadzsik Dilshod Nazarovval csaphat össze.

Női súlylökésben az olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok Márton Anita is tagja lesz az igen erős mezőnynek, míg a nők kalapácsvető számában Gyurátz Rékáért szoríthatnak majd a nézők - utóbbi egyik ellenfele az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok, világcsúcstartó lengyel Anita Wlodarczyk lesz.

Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik Székesfehérváron.
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 08:21
A népmesékről rendeztek konferenciát Budapesten
A TEMI Fővárosi Művelődési Házában rendezett konferencián Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára előadásában az élőszavas mesemondás jelentőségéről, a népmesék nemzeti kultúrában betöltött szerepéről beszélt.

Felidézte: az Emmi 2015-ben meghirdetett programja, amely a népmesemondás hagyományainak felelevenítését, népszerűsítését és újszerű alkalmazását tűzte ki célul, nagyon sikeres volt, ezen felbuzdulva indították el a Népmesepont hálózat kialakítását, amelyre csaknem 1,2 milliárd forintot fordítottak. Ennek eredményeként a duplájára bővült Mesemúzeumon kívül jelenleg országszerte 14 helyszínen találhatóak Népmesepontok, amelyek egyszerre játszóházak és közösségi terek is, a legmodernebb technikával felszerelve.

Mint fogalmazott: a Népmesepontok a népmesék megélésnek fontos, igényes helyszínei, ahol a gyerekek a különböző meseszerepeken, történeteken keresztül játékos formában ismerhetik meg a felnőtté váláshoz vezető út
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:55
Képek, videók
halász bence bronz0807.jp
maroka
2018. augusztus 07. kedd, 22:04
Valahol Lengyelországban
maszoka
2007. április 12. csütörtök, 19:36
Még Lengyelországban
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:35
Arc vagy halász.jpg
pacsakute
2019. május 24. péntek, 18:13
halászok 1130.jpg
maroka
2018. november 30. péntek, 16:03
halászlé főző verseny0901
maroka
2018. szeptember 01. szombat, 15:32
A balatoni halász.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:31
csontvary_az_oreg_hala sz.
tunkiss
2018. május 13. vasárnap, 09:38
A halász és aranyhal. 01.
chillik
2018. február 08. csütörtök, 06:21
A halász és aranyhal. 02.
chillik
2018. február 08. csütörtök, 06:20
A halász és aranyhal. 03.
chillik
2018. február 08. csütörtök, 06:20
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szövetség Istennel
dandej
2018. június 13. szerda, 12:38
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.