Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:48 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MÚSZ - Visszahívták posztjáról Bienerth Gusztáv elnököt
A kezdés előtt Bienerth Gusztáv - aki január 8-án egyedüli jelöltként váltotta a poszton a 24 év után leköszönő Gyárfás Tamást - lépett a pódiumra, és elmondta, hogy a világbajnokság előtt kialakult kritikus helyzetben lett elnökjelölt.

Ahogy fogalmazott, elődje lemondása után sokan úgy látták, hogy egy kívülről jött embernek kell "egy-két dolgot helyre hozni". Megjegyezte: az azóta eltelt hét hónapban sok változás és határozott döntés született a MÚSZ-nál. Beszámolt többek között az elmúlt időszak kiváló eredményeiről (vizes-vb, masters-vb, junior Eb és vb), programokról, pályázatokról.

Bienerth Gusztáv ezt követően ismertette a Deloitte könyvvizsgáló cég jelentését, amely a MÚSZ korábbi működéséről készült. Ennek alapján elmondta: a szervezetnek nem volt belső ellenőrző szabályzata, több esetben szerződésszegések történtek. A jelentés szerinta szponzori pénzekből jutalékot osztottak, nem készítettek leltárt, értékaránytalan megállapodások születtek, visszafizetési kötelezettségek és jelentős kockázatú közbeszerzési eljárásokat és szponzori megállapodásokat kapcsoltak össze.

Bienerth Gusztáv ezután jelezte, első napirendi pontként bizalmi szavazást kér maga ellen, mert "bizalom nélkül nincs legitim vezetés".

Az esemény némileg komikus jelenetekkel kezdődött, ugyanis Bienerth Gusztáv maga akarta levezetni a közgyűlést, azonban a küldöttek erről szavazni szerettek volna. A "kötélhúzás" nagyjából negyedórán át tartott, a küldöttek végül felálltak és az elnöknek hátat fordítva tapsoltak, Bienerth Gusztáv ezt követően szavazásra bocsájtotta a kérdést, és Sándor Elek lett a levezető elnök. Volt, aki már ekkor Bienerth Gusztáv azonnali távozását javasolta.

A napirendi pontok elfogadása előtt Fodor Szabolcs elnökségi tag jelezte lemondását, így már csak Sós Csaba szövetségi kapitány és Bienerth Gusztáv maradt az eredetileg 15 fős elnökségben. Nem sokkal később Sós Csaba bejelentette, hogy a szövetség következő közgyűléséig tölti csak be a szakmai alelnöki posztot annak ellenére, hogy mindössze öten támogatták, hogy a "fennmaradó elnökségi tagok", azaz az ő visszahívását is vegyék fel a napirendre.

A küldötteknek már ekkor fel kellett venniük a napirendre az egyes posztok, új elnök és főtitkár, elnökségi tagok megválasztását is, bár erről végül csak a következő közgyűlésen szavaznak majd.

Az első napirendi pont előtt Bienerth Gusztáv titkos szavazást kért maga ellen, de ez csak 28 voksot kapott - legalább 50 százalék kellett volna -, így nyílt szavazás következett. Ezen egyértelmű többséggel visszahívták posztjáról az elnököt, ezt a 200 tag közül a közgyűlésen részt vevő 153 küldöttből 141-en támogatták, tizen tartózkodtak, és mindössze ketten ellenezték.

"A végsőkig bíztam abban, hogy folytathatom a megkezdett munkát, és bár nem értek egyet vele, természetesen elfogadom a döntést" - fogalmazott hivatalos közleményében Bienerth Gusztáv, és hozzátette: nehéz, intenzív, de rendkívül sikeres időszakon van túl a magyar úszósport.

"A hazai rendezésű vizes világbajnokság, az Indianapolisban megtartott ifjúsági világbajnokság, a netanyai ifjúsági Európa-bajnokság, az EYOF és az Universiade rengeteg örömet szerzett a magyar úszósport kedvelőinek, és ami ennél is fontosabb: a magyar sportolók sikere nyomán bizonyára minden eddiginél több gyerek gondolja majd úgy, hogy úszni kezd" - közölte Bienerth Gusztáv.

Hangsúlyozta: büszke arra, hogy a magyar sport szempontjából kiemelten fontos időszaknak aktív részese lehetett, és munkájával hozzájárulhat a sikerekhez.

"Nincs okom szégyenkezésre. A sportsikereken túl a szövetségben is nagyot léptünk előre. Kinevezésemmel új korszak kezdődött. Susmorgás helyett nyílt viták voltak. Felszámoltuk a barterkorszakot, nyílt és demokratikus lett a MÚSZ. A tagoknak nem kellett félniük, mindenki elmondhatta a véleményét következmények nélkül. A Deloitte-jelentés pedig feltárta az elmúlt évek gazdasági visszásságainak okait. Bízom abban, hogy erre lehet majd egy új gazdálkodást építeni" - fogalmazott Bienerth Gusztáv, és megjegyezte, reméli, hogy utódja az általa megkezdett munkát folytatja majd.

Az ezt követő rövid szünet után a közgyűlés úgy döntött, hogy az új elnökről és elnökségi tagokról a szeptember 24-én sorra kerülő halasztott közgyűlésen szavaznak majd.

A 62 éves Bienerthnek - aki korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, illetve a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke és turizmusért felelős kormánybiztos is volt - azt követően kellett összehívnia a rendkívüli küldöttgyűlést, hogy az elnökség sorozatos lemondások után működésképtelenné vált.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 13:52
Címkék: Bienerth Gusztáv, Gyárfás Tamást, Sándor Elek, Fodor Szabolcs, Magyar Labdarúgó Szövetségnél, Magyar Kézilabda Szövetségnél,
Kommentek
MÚSZ - Öt elnökjelölt
A MÚSZ kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két olimpiai bajnok, az 1980-ban győztes Wladár Sándor, valamint az 1996-ban aranyérmes Czene Attila mellett Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely elnöke, a sportágon kívülről érkező Horváth Gergely Domonkos, valamint Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke jelölt a posztra.

Gyárfás Tamást is jelölték, aki 23 évig irányította a szövetséget, ő azonban nem vállalta az elnökjelöltséget, ugyanis - ahogyan az MTI-nek hétfőn fogalmazott - azok az okok, amelyek miatt november 30-án lemondott posztjáról, továbbra is fennállnak.

A MÚSZ éléről a tagok szeptember 1-jén hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt, aki hét hónapig irányította a szervezetet. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 15:13
MÚSZ - Gyárfás Tamás nem vállalja az elnökjelöltséget
A MÚSZ-t 23 éven keresztül irányító sportvezető az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta, nem tudja, melyik tagszervezet jelölte őt, azonban nem vállalja az elnökjelöltséget, ugyanis azok az okok, amelyek miatt november 30-án lemondott posztjáról, továbbra is fennállnak.

A szövetség korábbi információi szerint az 1980-ban olimpiai aranyérmes Wladár Sándor jelölt még a posztra. A MÚSZ hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy szerdán hozza nyilvánosságra a jelöltek nevét.

A MÚSZ éléről a tagok szeptember 1-jén hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt, aki hét hónapig irányította a szervezetet. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.
velemenyezd, 2017. szeptember 11. hétfő, 18:43
Vér, könnyek, letépett herék a medencében
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.
Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!
Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik
bordat, 2017. augusztus 05. szombat, 20:12
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a sport és a politika szétválasztására
vélekedett.

A képviselő kijelentette: a Jobbik szerint a vizes világbajnokság sikeres rendezvény volt, de fontos megnézni, hogy az elköltött pénzt hogyan használták fel, ettől még nem lesz bárki "Soros-bérenc" vagy nemzetietlen.

Úgy vélte, a vb világított rá arra, hogy nem jó, ha nem a szakmára bízzák az irányítást, hanem fideszeseket ültetnek sportági szakszövetségek és klubok élére. Már egy nappal a vb után nem a sikerekről beszéltek, hanem sportolók, szakmabeliek szólították fel lemondásra Bienerth Gusztávot - közölte.

Szilágyi György kiemelte: a Fidesz teljes mértékben megpróbálja kisajátítani a sportot, és ezzel óriási károkat okoz annak. A demokratikus társadalmakban a sport és a politikai vezetés élesen elkülönül egymástól, és a sporttársadalom fejlődése érdekében elengedhetetlen, hogy ez Magyarországon is így legyen - magyarázta.

A szombaton benyújtott törvényjavaslat szerint nem lehetne sportvezető például országgyűlési képviselő, állami vezető, kormánymegbízott, önkormányzati
velemenyezd, 2017. augusztus 05. szombat, 13:51
Vizes vb - MÚSZ-együttműködés az Afrikai Úszó Szövetséggel
A MÚSZ csütörtöki tájékoztatása szerint Bienerth Gusztáv elnök, Sam Ramsamy CANA-vezető és Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnöke egy 3 évre szóló fejlesztési projektről állapodott meg. Az eseményen jelen volt Julio C. Maglione, a vizes sportok világszervezetének (FINA) elnöke is.

A MÚSZ közleménye kiemelte, hogy a mostani együttműködés fontos stratégiai lépés, mivel a külgazdasági déli nyitás politikájának jegyében tovább épülhetnek a magyar-afrikai politikai és gazdasági kapcsolatok.
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 19:14
Vizes vb - Szabó Tünde: régi és új generációk küzdenek a magyar sikerekért
követő világbajnokság egy hosszabb távú építkezés kezdete.

Kemény Dénes szerint a férfiakról kijelenthető, hogy hazai környezetben a gyengébb csapatokat már magabiztosan győzi le a válogatott, ez pedig egy jó alapot jelenthet az azonos képességű gárdák elleni összecsapásokra. A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok szakember megjegyezte, korábbi tanítványaival hétfőtől kezdik meg a felkészülést a masters világbajnokságra, ahol egyértelműen a győzelem a céljuk.

Az úszók részéről Bienerth Gusztáv, a szövetség elnöke hangsúlyozta, "két világbajnoki címet már ki lehet adni", hiszen a Duna Aréna felépülése, illetve Budapest felkészülése is rendkívül rövid idő alatt, magas világszínvonalon sikerült. Hozzátette, az úszók ennél jobb feltételek mellett még egyetlen világversenyre sem készülhettek fel.

Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, ennek a világbajnokságnak az egyik érdekessége, hogy a magyar közönség egyszerre láthatja majd azokat a sportolókat, akik az
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 15:27
Az úszószövetség a FINA-hoz fordul
A MÚSZ keddi közleményében jelezte, hogy a "nemzetközi szinten is nagy vihart kavart" döntéssel kapcsolatban azonnal kezdeményezte a szabályok átgondolását, s ebben "a MÚSZ a FINA magyar alelnökének (Gyárfás Tamás) megértő támogatását kérte".

"Tekintettel arra, hogy ezt a kezdeményezést a FINA elutasította, a MÚSZ Hosszú Katinka és a többi magyar úszó érdekében további lépéseket tesz a FINA budapesti kongresszusán, hogy a versenykorlátozó szabályokat az úszók érdekében megváltoztassák. Bienerth Gusztáv, a MÚSZ elnöke a vizes világbajnokság ideje alatt tárgyalásokat folytat a FINA, valamint a nemzetközi szövetségek vezetőivel is az ügyben." - áll a közleményben, amely szerint a "MÚSZ kiemelt feladatának tekinti a magyar úszók érdekeinek képviseletét".

A FINA május végén hozta nyilvánosságra a vk-t érintő módosításokat, amelyek egyik legfontosabb eleme, hogy egy versenyző egy viadalon legfeljebb négy egyéni számban indulhat. Korábban előfordult, hogy Hosszú Katinka - az elmúlt öt év összetett
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 12:52
Képek, videók
amigurumi-minimee-bien e-h
pergerne
2017. január 26. csütörtök, 15:17
maskeR07biene.jpg
cady89
2014. március 13. csütörtök, 03:24
biene-0020.gif
feviroza
2014. március 09. vasárnap, 10:46
maske_gitter_biene.jpg
sakira
2013. november 27. szerda, 15:11
maskeR07_biene.jpg
sakira
2013. november 26. kedd, 16:42
maskclouds1_biene.jpg
mama57
2012. december 09. vasárnap, 09:46
maske_rechts_biene.jpg
mama57
2012. július 25. szerda, 15:21
wilmke2+-+Burst+(Biene )+2
jucinenadov
2011. november 26. szombat, 21:14
Maybe+_biene.jpg
jucinenadov
2011. november 26. szombat, 21:10
biene1.jpg
vicus076
2011. október 02. vasárnap, 08:58
maskeR07_biene.jpg
herminaanna
2011. április 01. péntek, 16:03
maskeR07_biene.jpg
sissy73
2011. március 25. péntek, 14:27
visszahívlak...jpg
jpiros
2013. február 04. hétfő, 15:07
7 vicces visszahívlak, é
lovaszmarika
2012. október 25. csütörtök, 17:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.