Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 18:10 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiderült, h Orbán éveken át hazudott nekünk, most miért nincs tele a Kossuth-tér?
putnok7882 2018.02.08. 19:09 (#28)

Ha így van (Ezt nem tudja senki, mert ugye minden titkosítva van, csak azt mantrázzátok, amit 0rbán mond nektek.), akkor miért kellett ezt eltitkolni?

Emlékeztek még, mit is mondott tavaly október 23-án 0rbán?
"Közép-Európa az utolsó MIGRÁNSMENTES övezet."
Szerintem ez a szó egyértelműen azt jelenti, hogy egy migráns sincs nálunk.
Vagyis 0RBÁN HAZUDOTT! Gyurcsánynak a hazugságai miatt le kellett mondania.

Hiszen akkor már rég "migránssimogatók" voltunk, és ezt ő pontosan tudta. 2017 január és november között 1148 menedékkérőt fogadott be Magyarország. Miközben 0rbán a brüsszeli EU-csúcson küzdött a menekültek kötelező betelepítése ellen állítólag 2,3 millió nemzeti konzultációs papírral a hátizsákjában, addig a Belügyminisztérium háttérintézményének számító BMH soha annyi menekültstátust nem osztott még ki önként, mint 2017-ben. Ez a szám 2016-ban az ötszázat sem érte el. Emlékeztetőül: az Európai Bírósághoz 1294 menedékkérő miatt fordult keresettel a magyar és a szlovák kormány. A különféle státusban befogadott menekültek száma annak ellenére emelkedik, hogy a regisztrált menedékkérők száma meredeken zuhan: 2017 novemberéig 3187-en (egy hónap alatt 228-an) adtak be ilyen kérelmet, tavaly bőven 28 ezer fölött volt ez a szám. A kérelmezők 42%-a afgán (1349 kérelem), majd a kurdok következnek szintén közel 40%-kal, őket iraki vagy szír állampolgárként regisztrálják. Némileg érdekes, hogy török és kubai menekültek is Magyarországon nyújtották be kérelmüket, de pakisztáni, palesztin és iráni kérelmező is bőven akad. A hazai menekülttáborok pedig gyakorlatilag kiürültek: 2016-ban bőven 2000 fölött volt az elrendelt menekültügyi őrizetek száma, 2017-ben ez már a 400-at sem érte el. Na erről az ordenáré hazugságról kell elterelni a figyelmet ezzel a szintén hazug, megint csak több milliárdunkba kerülő óriásplakát-kampánnyal.

A FIDESZ LOP, CSAL, HAZUDIK!
jn, 2018. február 09. péntek, 19:24
Címkék: Európai Bírósághoz, utolsó MIGRÁNSMENTES, migráns sincs, hazugságai miatt, brüsszeli EU-csúcson, menekültek kötelező,
Kommentek
Jövő ősszel rendezi meg a Zeneakadémia a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt
felkészülésük és utazásuk bizonytalanná vált az eredeti, idén szeptemberi időpontban. A szervező Zeneakadémia a névadó-zsűrielnök operaénekesnővel egyeztetve ezért úgy döntött, hogy a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt a tervek szerint 2021. augusztus 29. és szeptember 5. között valósítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával.

Az énekversenyre a világ 47 országából 255 fiatal művész adott be érvényes jelentkezést. A Marton Éva vezette előzsűri - amelynek munkájában Kiss-B. Atilla Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, valamint Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója vett még részt - kifejezetten magas színvonalúnak értékelte az online beküldött jelentkezéseket, ezért is válogatott be több versenyzőt, mint bármelyik korábbi versenyen.

Az 59 férfiból és 57 nőből álló mezőny legfiatalabb és legidősebb tagja is bariton, előbbi egy 19 éves ukrán, utóbbi egy 35 éves japán énekes. A
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 12:32
A női traumák és szerhasználat összefüggéseiről szóló könyv jelent meg
A kötet szerzője, Kaló Zsuzsa pszichológus mintegy tíz éve kutatja a témát. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adjunktusa, az MTI-nek elmondta: "nemcsak magyar, hanem nemzetközi sajátosság is, hogy a női szerhasználat mint téma háttérbe szorult, vagy nem volt róla korábban szakmai diskurzus".

Mivel a szerhasználat statisztikailag több férfit érint, és a női szerhasználat stigmatizált, az addiktológiai ellátórendszer hosszú évtizedeken keresztül a férfiakra fókuszált. Ez a hozzáállás oda vezetett, hogy a nők igényei mintha teljesen kiszorultak volna az ellátásból - fejtette ki a kutató.

Bár a szakemberek az 1990-es évektől felismerték, hogy a nemi különbségek fontosak a szenvedélybetegség pontosabb megértésében és a szerhasználó nők hatékonyabb kezelésében, az ENSZ Nemzetközi Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC), valamint a Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) néhány évvel ezelőtt újra felhívta a szakemberek és a szakmapolitikusok
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 10:51
Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
képviselőházi társalgó részletes bemutatásából a látogatók megismerhetik e termek funkcióját és az ott lévő szobrokat. A Munkácsy-teremben pedig közelről szemügyre vehetik Munkácsy Mihály Honfoglalás című alkotását, mely az Országház legmonumentálisabb olajfestménye - írják a közleményben.

A parlament.hu weboldalról elérhető az Országgyűlési Múzeum tárlatvezetése is a magyar parlamentarizmus történetéről A magyar törvényhozás ezer éve címmel.

A közlemény szerint virtuális formában megtekinthető a Kossuth téren található In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás is. A tárlat különlegessége, hogy a Kossuth téri eseményeket nemcsak a földalatti kiállítótérben mutatja be, hanem a téren is. Így megtekinthetők például azok a helyszínek (a szovjet T-54-es harckocsik, az államvédelmi egységek és a határőr alakulatok elhelyezkedése), ahonnan feltételezhetően sortüzet adtak le a téren összegyűlt fegyvertelen civilekre.

Emellett az Országgyűlési Múzeum kisfilmek formájában dolgozta fel a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 16:22
Megújul a tiszafüredi Kossuth Lajos Általános Iskola
Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházásra a fenntartó karcagi tankerületi központ nyert el több mint 400 millió forintot a Terület-és településfejlesztési operatív program pályázatán, és a kormány több mint 100 millió forinttal egészítette ki a felújítás költségeit.

Hozzátette: a több mint kétezer négyzetméteres épületben már elkezdődött kivitelezés, amely a tervek szerint jövő tavasszal ér véget, a belső felújítási munkát igyekeznek úgy ütemezni, hogy az ne zavarja a szeptemberi tanévkezdést.

A beruházás során a lapostetős rész hő- és vízszigetelést kap, a magastető pedig a héjazat cseréjével újul meg. Utóbbi esetében nagy figyelmet fordítanak az ott élő denevérkolóniára, követve a szakemberek útmutatását.

Az iskola épületét akadálymentesítik, kicserélik a nyílászárókat, energetikai korszerűsítést végeznek, és egy természettudományi labor munkaállomásait is kiépítik - sorolta a polgármester, megjegyezve: a pályázati forrásból eszközbeszerzés is történt.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 07:04
Egy templom a panelrengetegben
László korai halála miatt át kellett vennie plébániai kormányzóként a hívek szolgálatát és az építkezést is.
,,Az épület, - amelyet sokan Makovecz Imre művének gondolnak, de Koppányi Imre és az általa vezetett Pannon Project cég tervezte - használható volt, de a falak még csupaszok, kábelek mindenütt, fém székeken ültek a hívek, s egy átmeneti fa oltár szolgált a szentmise céljára" - idézte fel a korábbi állapotokat Károly atya, akit 2017 őszén kértem, hogy mutassa be a Kossuth Rádió hallgatóinak az új templomot, amelyet 2017. október 1-én szentelt fel Erdő Péter bíboros.
Bár tudtam, hogy különleges a templom belső kiképzése, mégis meglepett, amikor belépve egy amfiteátrum-szerű tér tetején álltam.
,,Elődöm, László atya kiváló sportember is volt, a papi futballcsapat szervezője, tehát nem annyira színház, mint inkább a sportarénák, a küzdőterek lelátója élt benne, amikor a padsorokat elképzelte. Természetesen a szakrális tér áhítatát is igyekeztünk
maroka, 2020. május 11. hétfő, 11:07
Koronavírus - Járványügyi ellenőrzés volt a zselickislaki katolikus idősotthonban
Világos Krisztián, a fenntartó képviselője újságírókkal közölte: az ellenőrök az eljárásrendre, a fertőzéskontrollra, az izolációs területre voltak kíváncsiak, és úgy találták, hogy az intézmény közegészségügyi, járványügyi helyzete megfelelő, ezért intézkedésre, utóellenőrzésre nincs szükség.

Beszámolt arról, hogy a Kaposvárhoz közeli község Kossuth Lajos utcájában található otthon 1-3 ágyas szobáiban 99 emberről gondoskodnak, közülük 103 éves a legidősebb.

Az intézményben március 8. óta látogatási tilalom van, azóta új lakót sem vettek fel, betartják a kormányzati direktívákat és igyekeznek a legminimálisabbra csökkenteni az otthonon belüli kontaktusok számát - fogalmazott. Elmondta: a nagyétkezőt bezárták, a kápolnában nincs nyilvános miselátogatás, a mentális gondozás csak személyre szabottan, a szobákban folyik.

Világos Krisztián hangsúlyozta, hogy az intézményben rendelkezésre áll a megfelelő számú és mennyiségű tisztítószer, valamint védőeszköz, belépéskor ellenőrzik a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 14:32
Rövidített útvonalon jár a 2-es villamos szombattól jövő hét szerdáig
A tájékoztatás szerint május 11-13. között a reggeli forgalom segítése érdekében 8 óráig a teljes vonalon, a Jászai Mari teret is érintve közlekedik a villamos. A korlátozás idején a Kossuth Lajos tér és a körút közötti szakaszon a szokásosnál sűrűbben induló 15-ös és a 115-ös busszal lehet utazni.

A 2-es villamosra a Kossuth Lajos térnél a Széchenyi rakparti ideiglenes megállóban lehet felszállni - írta a BKK.
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 11:41
Trianon 100 - Blogul Bibliotecii Naţionale "Széchényi" din Budapesta prezintă o serie de monumente distruse
inegalabilă, contribuind astfel la dăinuirea trecutului milenar maghiar.Dualismul caracteristic epocii, în perioada Imperiului Austro-Ungar, era evident prezent atât în gândirea publică, cât şi în artele frumoase. Spre exemplu, Fadrusz a fost solicitat aproape în acelaşi timp să o modeleze pe regina Maria Tereza, dar şi pe regele Matia Corvin, care a ocupat Viena. Cetăţenii monarhiei au fost loiali faţă de împăratul austriac încoronat cu Sfânta Coroană a Ungariei, dar, în acelaşi timp, în inimile lor trăia Kossuth, cel care nu a fost dispus la compromisuri, şi căruia i-au fost închinate opere de artă frumoasă.În mod similar, câteva oraşe au comandat de la Stróbl Alajos statuia reginei Elisabeta, care a murit în circumstanţe tragice. În onoarea celebrării celor 1 000 de ani de statalitate ungară, au fost realizate nenumărate coloane şi obeliscuri cu care au fost marcate locurile unor bătălii victorioase sau înfrânte ale ungurilor.Această epocă de aur s-a încheiat după Primul Război Mondial şi Trianon, se
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 17:32
Képek, videók
Kaposvár - Kossuth tér.jp
menusgabor
2017. szeptember 02. szombat, 19:16
Kossuth Lajos tér.jpg
chillik
2016. október 09. vasárnap, 06:45
Készül a Kossuth tér
dandej
2015. október 25. vasárnap, 22:00
Az Új Kossuth Tér Felüln
dandej
2015. október 25. vasárnap, 21:51
Göncz Árpád-Kossuth tér.j
agica2004
2015. október 13. kedd, 20:52
2014 nov 17 Kossuth tér 0
eva_gyulai
2015. július 24. péntek, 15:24
17-szucs-zoltan-birosa gon
menusgabor
2020. január 16. csütörtök, 21:25
Bíróságon
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:47
SZKV- Bíróság előtt.jpg
agica2004
2016. június 04. szombat, 18:54
Szeged Lóvasút-Bíróság el
agica2004
2016. január 04. hétfő, 00:08
Rögtönítélő bíróság
sanci81
2015. május 01. péntek, 12:39
Legfelsőbb bíróság halál
furaila
2013. május 09. csütörtök, 15:44
birosag.BMP
tvnati
2013. március 30. szombat, 00:35
paris legfelsőbb biróság
lacipecsenye
2012. augusztus 23. csütörtök, 09:50
québec városi biróság
lacipecsenye
2012. augusztus 15. szerda, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.