Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 08:19 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiderült, h Orbán éveken át hazudott nekünk, most miért nincs tele a Kossuth-tér?
putnok7882 2018.02.08. 19:09 (#28)

Ha így van (Ezt nem tudja senki, mert ugye minden titkosítva van, csak azt mantrázzátok, amit 0rbán mond nektek.), akkor miért kellett ezt eltitkolni?

Emlékeztek még, mit is mondott tavaly október 23-án 0rbán?
"Közép-Európa az utolsó MIGRÁNSMENTES övezet."
Szerintem ez a szó egyértelműen azt jelenti, hogy egy migráns sincs nálunk.
Vagyis 0RBÁN HAZUDOTT! Gyurcsánynak a hazugságai miatt le kellett mondania.

Hiszen akkor már rég "migránssimogatók" voltunk, és ezt ő pontosan tudta. 2017 január és november között 1148 menedékkérőt fogadott be Magyarország. Miközben 0rbán a brüsszeli EU-csúcson küzdött a menekültek kötelező betelepítése ellen állítólag 2,3 millió nemzeti konzultációs papírral a hátizsákjában, addig a Belügyminisztérium háttérintézményének számító BMH soha annyi menekültstátust nem osztott még ki önként, mint 2017-ben. Ez a szám 2016-ban az ötszázat sem érte el. Emlékeztetőül: az Európai Bírósághoz 1294 menedékkérő miatt fordult keresettel a magyar és a szlovák kormány. A különféle státusban befogadott menekültek száma annak ellenére emelkedik, hogy a regisztrált menedékkérők száma meredeken zuhan: 2017 novemberéig 3187-en (egy hónap alatt 228-an) adtak be ilyen kérelmet, tavaly bőven 28 ezer fölött volt ez a szám. A kérelmezők 42%-a afgán (1349 kérelem), majd a kurdok következnek szintén közel 40%-kal, őket iraki vagy szír állampolgárként regisztrálják. Némileg érdekes, hogy török és kubai menekültek is Magyarországon nyújtották be kérelmüket, de pakisztáni, palesztin és iráni kérelmező is bőven akad. A hazai menekülttáborok pedig gyakorlatilag kiürültek: 2016-ban bőven 2000 fölött volt az elrendelt menekültügyi őrizetek száma, 2017-ben ez már a 400-at sem érte el. Na erről az ordenáré hazugságról kell elterelni a figyelmet ezzel a szintén hazug, megint csak több milliárdunkba kerülő óriásplakát-kampánnyal.

A FIDESZ LOP, CSAL, HAZUDIK!
jn, 2018. február 09. péntek, 19:24
Címkék: Európai Bírósághoz, utolsó MIGRÁNSMENTES, migráns sincs, hazugságai miatt, brüsszeli EU-csúcson, menekültek kötelező,
Kommentek
Átadták a megújult Insula Lutherana épületegyüttest Győrben
a január végi időközi polgármester-választás után olyan köztiszteletben álló személy vezesse a várost, aki támogatja a megyeszékhelyen a történelmi egyházakat.

Fekete Dávid, Győr alpolgármestere arról beszélt, hogy a 20. század történelmi viszontagságai megtépázták az Insula Lutheranának helyet adó városrészt. Hozzátette, az elmúlt években sikerült városi, kormányzati és európai uniós forrásokból folyamatosan fejleszteni Újvárost, amely kezd "régi fényében ragyogni".

Dézsi Csaba András, a Kossuth Lajos utcai Református Egyházközség presbitereként a szomszédos református gyülekezet nevében üdvözölte az evangélikus sziget megújulását, és magától értetődőnek nevezte, hogy a Kossuth utcában jelen lévő öt felekezet, a katolikus, a görökkatolikus, a zsidó, az evangélikus és a református jól megfér egymással.

Emlékeztetett: az Öregtemplom felújítása alatt a református templom adott otthont az evangélikus gyülekezetnek is. Az épületek felújítása mellett fontos a közösségek és az emberek hitének
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:21
1.AZ ŐSZÖDI BESZÉD, az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE
AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK
*
1. rész:
A 2006 szeptember 17-én nyilvánosságra került - ŐSZÖDI BESZÉD-ként elhíresült szónoklat ÜRÜGYÜL szolgált a TV-székház ,,ostromára", a Kossuth téri tüntetésekre...
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q
*
Ami elgondolkodtató az egész beszéd-részletben azt kiemelem.
1. ,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük." (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években. Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... - mint baloldali- szocialista pártnak - megszűnt a politikai létjogosultságuk.
Az sem véletlen, hogy az MSZP-ből kiválva később Demokratikus Koalíció nevet
furaila, 2019. december 01. vasárnap, 11:24
Nagyszabású Gross Arnold-életműkiállítás nyílik Budapesten
bemutatva - hangsúlyozta művészettörténész.

Az MTVA Archívum jóvoltából a kiállítás keretében folyamatosan látható lesz Sós Mária 1978-as Játék-Film című, Gross Arnoldról készült portréfilmje.

A kiállítás anyagát a Gross Arnold Galéria és a Jászi Galéria gyűjteményéből állították össze, kiegészítve magángyűjtők, az ibis Mercure Castle Hill, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből származó alkotásokkal.

Négy éve hunyt el Gross Arnold, a nemzet művésze, Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus és festőművész, a rézkarc műfajának megújítója, Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb képzőművésze. A tordai születésű művész november 25-én ünnepelte volna 90. születésnapját. Ez alkalomból jelenik meg a Gross Arnold Galéria több éves előkészítése és kutatása nyomán született nagymonográfia Révész Emese művészettörténész tanulmányával. A művészet kertje - Gross Arnold (1929-2015) művészete című több mint 300 színes képpel illusztrált monográfia a tanulmány mellett
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 09:11
Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár
téren a közös fenyőfa köré felállított vásárváros. A Fő téren a megszokottnál kevesebb, 76 stand áll.

Pozsony közös karácsonyfáját egy néhány évtizedes hagyomány alapján önkéntesen felajánlott fák közül választják, idén egy 25 éves, 14 méteres erdei fenyőre esett a választás.

Újdonságnak számít a nagyszínpad helyszíne, ezt idén a Fő tér helyett a Ferencesek terén állították fel, ahol délután és este könnyű-, komoly-, illetve népzenei előadók sora lép fel. A vásár másik helyszíne az egykori Kossuth, ma Hviezdoslav tér, ahol a régi nemzeti színház előtt az óvárosi önkormányzat üzemeltet egy néhány tucat standos vásárt.

Matus Vallo, Pozsony tavaly megválasztott főpolgármestere új, "a minőségre és a környezetvédelemre összpontosító" karácsonyi vásárt hirdette meg. Ennek alapján a vásár történetében először a standosok csak visszaváltható vagy komposztálható poharakat, csomagolásokat használhatnak, a nagyszínpad korábbi helyére pedig szelektív hulladékgyűjtést lehetővé tévő kukákat helyeztek
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 20:06
Idén is lesz Budapest Fashion Night
"Egyre többen érdeklődnek a magyar tervezők iránt, a véleményformálók szerint a magyar márkák eljutottak oda, hogy nemzetközi szinten lehet őket értékesíteni" - mondta Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgató-helyettese, aki az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös vendége volt hétfőn.

Mint hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy tudatos vásárlói réteget építsünk ki Magyarországon. Tavaly decemberben ötven bolt csatlakozott a Budapest Fashion Nighthoz, idén is lesznek kerekasztal-beszélgetések, meg lehet ismerni a tervezőket. Forintos-Szűcs Anita hozzátette: szeretnének segíteni a magyar vásárlóknak a karácsonyi készülődésben.

"Magyarországon a fast-fashion, az outlet, a secondhand ruházat fut, de jó irány, amelyet a rendezvényünk is képvisel. Az elmúlt hétvégén a Budapest Central Europe Fashion Week-en nyolcvan külföldi vendég vett részt, a nagyközönség már a jövő tavaszi modelleket is láthatta" - jegyezte meg a
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 12:42
Gyurkovics Tibor - Mi lesz velünk?
Gyurkovics Tibor - Mi lesz velünk?

Mi lesz velünk ha nem leszünk
ha mind a ketten eltűnünk
a sürü ködben egy letűnt
világban mint a sebesült
mi lesz velünk?

Akkor majd kiket szeretünk
ha nem leszel és nem leszünk
ha a ködök közt lebegünk
mint akinek az esze tűnt
mi lesz velünk?

Én nélküled te nélkülem
fölszállunk majd egyenesen
a kék szelekbe szertelen
és túlvilági szerelem
mi lesz velem?

Mi ketten már egyek vagyunk
és soha el nem szakadunk
te nélkülem én nélküled
többé már soha nem leszek
ugye szeretsz?

Csak örökké ezt kérdezem
mint szél a faleveleken
csak pörgök fújok reszketek
velem leszel de nélküled
én hol leszek?

Az űrbe dobva mint a kő
a végtelenbe térülő
időben hol lesz az a nő
aki te vagy és én meg ő
és én meg
liliana01, 2019. november 17. vasárnap, 20:33
Átadták az idei Pro Architectura díjakat
megtapasztalhatja, kiemelkedően fontos jelentősége van az építőiparnak és az építészetnek" - mondta köszöntőjében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint megjegyezte, ez a terület nemcsak munkaadóként az egyik legfontosabb összetevője a gazdasági növekedésnek, hanem új kereteket és lehetőségeket teremt a mindennapi élet számára. Hangsúlyozta: a kortárs építészet nagy alkotásokra képes, csak az elmúlt kilenc évben megvalósult projektek közül példaként hozta fel a Puskás Ferenc Stadiont, a Kossuth téri projektet vagy a Ludovika Campus létrehozását.

"A most kitüntetett építészek, tervezők, kivitelezők munkájukkal életre keltették a múltat, javítottak a jelenen, irányt szabtak és utat mutattak a jövőnek" - fogalmazott Gulyás Gergely, aki átadta a Pro Architectura díjakat.

Idén tíz díjat adtak át, ezekhez egy-egymillió forint összegű pénzjutalom és oklevél jár.

Építészeti alkotás kategóriában Pro Architectura díjban részesült Furu Xénia, Guttmann Szabolcs István és Wagner
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 17:51
Liget Budapest - Főigazgató: folytatódik az új Néprajzi Múzeum beruházása
előrehaladott állapotban van, rövidesen elkészül a földfelszín alatti épületrész, ami a teljes múzeum mintegy kétharmadát teszi ki. Az épületet a tervek szerint 2021 végén adják át. Már idén elkészült azonban a Néprajzi Múzeum jövőbeli háttérbázisául szolgáló Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, ahol jelenleg a csúcstechnológiát képviselő raktártechnológia és gépészet beszerelése zajlik - fűzte hozzá.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy a hatályos kormányhatározat szerint mostani, Kossuth téri otthonukat 2020 júniusáig kell átadniuk, de az ígéretek szerint ez a dátum rövidesen 2020 végére módosul. A Kossuth tér megújítását célzó Steindl Imre Programmal nagyon jó az együttműködés - hangsúlyozta.

Kemecsi Lajos kiemelte: az új épület megnyitásáig a Néprajzi Múzeum még aktívabban van jelen az online térben, jól halad a költözés előkészítése és a gyűjtemény digitalizálása, valamint előrehaladott állapotban van a leendő állandó kiállítás tervezése is.Elmondása szerint az új Néprajzi
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 14:11
Képek, videók
Kaposvár - Kossuth tér.jp
menusgabor
2017. szeptember 02. szombat, 19:16
Kossuth Lajos tér.jpg
chillik
2016. október 09. vasárnap, 06:45
Készül a Kossuth tér
dandej
2015. október 25. vasárnap, 22:00
Az Új Kossuth Tér Felüln
dandej
2015. október 25. vasárnap, 21:51
Göncz Árpád-Kossuth tér.j
agica2004
2015. október 13. kedd, 20:52
2014 nov 17 Kossuth tér 0
eva_gyulai
2015. július 24. péntek, 15:24
Bíróságon
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:47
SZKV- Bíróság előtt.jpg
agica2004
2016. június 04. szombat, 18:54
Szeged Lóvasút-Bíróság el
agica2004
2016. január 04. hétfő, 00:08
Rögtönítélő bíróság
sanci81
2015. május 01. péntek, 12:39
Legfelsőbb bíróság halál
furaila
2013. május 09. csütörtök, 15:44
birosag.BMP
tvnati
2013. március 30. szombat, 00:35
paris legfelsőbb biróság
lacipecsenye
2012. augusztus 23. csütörtök, 09:50
québec városi biróság
lacipecsenye
2012. augusztus 15. szerda, 12:44
Biroság.JPG
cs-gyurka
2011. szeptember 29. csütörtök, 21:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.