Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 04:52 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajttekercs egyszerűen recept
Hozzávalók:

12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.

A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére eákenjük a tojásfehérjés krémet. Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.

A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.

Vékonyra felszeletelve tálaljuk.


suzymama, 2019. március 05. kedd, 18:50
Címkék: tojásokat megfőzzük, gáztepsibe sütőpapírt, szeletelt sajtot, reszelt sajtot, tojásokat elvágjuk, edénybe tesszük,
Kommentek
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!

Avagy sajt, sajt hátán! Tudtátok, hogy a sajt egy kis forró vizes fürdő után úgy nyújtható, mint egy tészta? Én nem, és meg is lepődtem, de örülök, hogy találkoztam ezzel a jelenséggel, mert nekem, mint sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni, mert rendkívül gyorsan, rendkívül kiadós és látványos sajttekercseket készíthetünk. Remélem Nektek is kedvetekre való lesz, én ezzel szeretnék Nektek vidám húsvétot kívánni...

Hozzávalók:

- 40 dkg trappista vagy edámi sajt

- 4 tömlős natúr sajtkrém

- 20 dkg vaj

- 20 dkg szeletelt sonka (lehetőleg szögletes)

- só, bors ízlés szerint




Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.

2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk,
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:05
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!

Avagy sajt, sajt hátán! Tudtátok, hogy a sajt egy kis forró vizes fürdő után úgy nyújtható, mint egy tészta? Én nem, és meg is lepődtem, de örülök, hogy találkoztam ezzel a jelenséggel, mert nekem, mint sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni, mert rendkívül gyorsan, rendkívül kiadós és látványos sajttekercseket készíthetünk. Remélem Nektek is kedvetekre való lesz, én ezzel szeretnék Nektek vidám húsvétot kívánni...

Hozzávalók:

- 40 dkg trappista vagy edámi sajt

- 4 tömlős natúr sajtkrém

- 20 dkg vaj

- 20 dkg szeletelt sonka (lehetőleg szögletes)

- só, bors ízlés szerint


Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter
vorosrozsa66, 2018. április 22. vasárnap, 18:19
Sajttekercs-2
Sokféle töltelékkel megtölthetjük. Nálunk a sonkával és sajtkrémmel töltött az első számú kedvenc, de tölthetjük kőrözöttel vagy tojáskrémmel is. Az mindegyikben közös, hogy mikróban puhítsuk fel 30 dkg ementáli vagy félzsíros trappista sajtot, gyúródeszkán nyújtsuk akkora téglalappá, hogy kb. 1 - 1,5 mm legyes a sajt vastagsága, majd töltsük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel, mint egy tekercset, csomagoljuk be alufóliába, és tegyük hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Tálaláskor vágjuk fél centi széles szeletekre, és helyezzük francia bagett szeletekre.

Kőrözöttes töltelék:
20 dkg juhtúró
20 dkg puha vaj
2 tk mustár
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt köménymag
10 csepp worcester szósz
1 közepes fej lilahagyma
snidling ízlés szerint.
A juhtúrót a vajjal alaposan egy villa segítségével jól összedolgoztam, hozzáadtam a mustárt, a fűszereket és a worcester szószt. Alaposan elkevertem.
A hagymát és a snidlinget apróra
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:11
Sajttekercs
Recept:
30 dkg zsíros trappista sajt
1 doboz Medve sajt
10 dkg puha vaj
1 közepes gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg gépsonka.

A vajat, a Medve sajtot és a reszelt fokhagymát robot géppel jól elkeverem. Hozzáadom az apróra vagdalt petrezselyem zöldet, és azt is egyenletesen elkeverem.
A sajtot mikróban megolvasztom, hogy nyújtható legyen.
Gyúródeszkán tepsi méretűre nyújtom, befedem egy réteg gépsonkával, egyenletesen rákenem a krémet, és feltekerem, mint a piskótát.
Alufóliába csomagolom, néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem.
Karikára vágom, és francia bagett szeletre téve kínálom.
Ilike - konyháka
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:08
Sós sütemények
hűtjük.

SAJTOS TEKERCS
Veronika receptje

Hozzávalók:
fél kg liszt, 1 Ráma, 1 tejföl, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojássárgája, 1 kávéskanál só.
Ezeket összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kisodorjuk. Megkenjük 10 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt, pici pirospaprika, ketchup keverékével.
Feltekerjük, mint egy beiglit, egy napra hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük kb fél cm vastagságúra. Tetejére tehetünk sós mogyorót vagy sós mandulát és sütjük.

SAJTTEKERCS
Veronika receptje

40 dkg eidami sajtot megfőzünk (kb. 20 perc) alufóliába csomagolva forró víz felett egy főzőkanálra kötjük. Utána sodródeszkán kinyújtjuk.
Töltelék:
3 db medve sajt, 10 dkg vaj, 20 dkg zalai v. gépsonka, 1 paradicsompaprika, 1 zöldpaprika v. petrezselyem, ízlés szerint mustár.
Ezeket jól összekeverjük és a kinyújtott sajtra kenjük. Tekercsbe sodorjuk és kihűtjük.

SAJTFASÍRT

35 dkg. trapista sajtot (lereszelve) 3 egész
bkisseva, 2018. február 16. péntek, 07:56
Sajttekercs
Recept:
30 dkg zsíros trappista sajt
1 doboz Medve sajt
10 dkg puha vaj
1 közepes gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg gépsonka.
A vajat, a Medve sajtot és a reszelt fokhagymát robot géppel jól elkeverem. Hozzáadom az apróra vagdalt petrezselyem zöldet, és azt is egyenletesen elkeverem.
A sajtot mikróban megolvasztom, hogy nyújtható legyen.
Gyúródeszkán tepsi méretűre nyújtom, befedem egy réteg gépsonkával, egyenletesen rákenem a krémet, és feltekerem, mint a piskótát.
Alufóliába csomagolom, néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem.
Karikára vágom, és francia bagett szeletre téve kínálom.
Ilike -Konyhája
reifregina, 2018. január 04. csütörtök, 20:54
sonkás-krémes tavaszi satjttekercs
Mindenféle tavaszi hidegtálon remekül mutat egy sonkás sajttekercs!
A benne lévő krémet ízesítsük kedvünkre.

hozzávalók / 8 adag

40 dkg trappista sajt
1 db főtt tojás
1 közepes db kápia paprika
0.5 csokor snidling
12 dkg tömlős krémsajt (natúr)
12 dkg tömlős krémsajt (füstölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 dkg sonka (6 szelet)

elkészítés

A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük.
Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot.
Közben a főtt tojást és a kápiát vágjuk kis kockákra, és aprítsuk fel a snidlinget.
A két sajtkrémet öntsük össze, és keverjük bele a paprikát, a tojást és a snidlinget. Ha szükséges, fűszerezzük.
Egy vágódeszkát vonjunk be fóliával. Vegyük ki a sajtot a forró vízből, vágjuk ki a zacskó szákét, és öntsük a tartalmát a fóliára. Sodrófával nyújtsuk akkorára, mint deszka, majd fedjük be a
suzymama, 2017. április 09. vasárnap, 21:36
Képek, videók
töltött sajttekercs
ibolya58
2012. december 31. hétfő, 12:06
töltött sajttekercs.jpg
cocco
2012. április 11. szerda, 09:07
sajttekercs-150x150.jp g
sarkadykati
2011. december 03. szombat, 13:05
sajttekercs-150x150.jp g
snbela44
2011. december 03. szombat, 12:05
spenótos sajttekercs/opál
kilofalok
2011. június 17. péntek, 16:20
sajttekercs.jpg
jucianyu
2011. február 22. kedd, 18:51
sajttekercs.jpg
yaskane
2010. december 09. csütörtök, 17:57
Sajttekercs / Manka
kilofalok
2010. február 22. hétfő, 18:10
sajttekercs2.jpg
veronika74
2010. január 02. szombat, 09:55
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.