Belépés
2020. február 17. hétfő | 8. hét | 48. nap | 06:12 | Donát
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt nyerte a vegyespáros curlingbajnokságot
A magyar szövetség honlapja szerint a hatnapos esemény végjátékában, a két nyert mérkőzésig tartó döntőben a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt és a vb-ezüstérmes Szekeres Ildikó, Nagy György páros harcolt egymással.

Hétfőn az első találkozót 6-5-re nyerte a Szekeres, Nagy duó, kedden viszont 6-5-re kikapott, így a legutóbbi fináléhoz hasonlóan, harmadik találkozó döntött a bajnoki címről, amit a Palancsa, Kiss egység 12-5-re megnyert.

A bajnok páros indulhat az áprilisi, kanadai világbajnokságon, amely az olimpiai kvalifikációba is beszámít.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 20:32
Címkék: Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt, Szekeres Ildikó, Nagy György, magyar szövetség, hatnapos esemény,
Kommentek
Curling Eb - A magyar női csapat jó hajrával bizonyult jobbnak a törököknél
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson nyolc end után még csak 2-2 volt az állás: a magyarok kétszer kerültek előnybe, a törökök mindkétszer egyenlítettek. A kilencedik endben aztán a Palancsa Dorottya vezette magyar csapat 3-0-val jobbnak bizonyult, a tizedik endet pedig már le sem játszották.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A magyarok hat fordulót követően két vereséggel és immár négy győzelemmel állnak.

A férfiaknál - akik szintén a B divízióban szerepelnek - kedden két mérkőzésen lépnek jégre a magyarok: az együttes délelőtt 8-5-re kikapott a spanyoloktól, este a finnekkel játszik.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba. A magyarok most két-két győzelemmel és
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 16:52
Curling Eb - A magyar női csapat legyőzte a litvánokat
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson a magyarok már a második szakaszban 5-0-s előnyre tettek szert, és könnyedén nyerték az összecsapást.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A magyarok négy fordulót követően két-két győzelemmel és vereséggel ötödikek. A Palancsa Dorottya vezette magyar csapat 19 órakor az angolokkal is megmérkőzik.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok egymással keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba. A magyar csapat eddig mindkét találkozóját megnyerte.

Eredmény, Európa-bajnokság, Helsingborg - B divízió:

nők:Magyarország-Litvánia 10-3

később:Anglia-Magyarország 19.00

később:

férfiak:Wales-Magyarország 14.00
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 12:22
Curling Eb - A magyar női csapat kikapott Spanyolországtól
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson öt endet követően 4-1-re még a magyarok vezettek, majd spanyol egyenlítést követően a nyolcadik end végén megint előnyhöz jutott a Palancsa Dorottya vezette magyar csapat (6-4). A záró két end azonban a 4-0-val a spanyoloké lett, akik így jobbnak bizonyultak.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A magyarok három mérkőzésük után egy győzelemmel és két vereséggel állnak.

A férfiaknál - ahol a magyarok a szombati nyitónapon győzelemmel rajtoltak - két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok egymással keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba.

Eredmények:

nők:Spanyolország-Magyarország 8-6

később:

férfiak:Észtország-Magyarország 19.00
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 18:01
Curling Eb - Javított a magyar női csapat
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson a negyedik endig fej fej mellett haladtak az együttesek, de a hetedik endtől már csak a Palancsa Dorottya vezette magyarok csináltak pontot.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, melynek győztesei jutnak fel az élvonalba. A férfiaknál, ahol a magyarok győzelemmel rajtoltak, két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok egymással keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az divízióba.

Eredmények:

nők:Magyarország-Finnország 10-5

korábban:Fehéroroszország-Magyarország 9-7 - extra enddel

férfiak:Magyarország-Szlovákia 9-5
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 07:04
World Tour-versenyt nyert a Szekeres Ildikó, Nagy György curlingpáros
A magyar szövetség vasárnapi híradása szerint 21 vegyespáros indult a 3000 euró összdíjazású fordulón, köztük a Vasas SC korábbi világbajnoki ezüstérmes egysége is. Szekeres Ildikó és Nagy György a csoportkört három győzelemmel és egy vereséggel zárta, majd a negyeddöntőben egy orosz, az elődöntőben egy skót, a fináléban pedig egy kínai duót győzött le.

A Szekeres, Nagy páros az ötödik sikerét érte el a WCT-sorozatban, legutóbb februárban, Aarauban sikerült győznie.

A múlt héten a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó megnyerte a németországi Geisingben rendezett a WCT-versenyt.
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 18:01
A háromszoros világbajnok Niklas Edin oktatta a magyar curlingeseket
előbbi esetben harmadikként, utóbbiban másodikként zártak. Hozzátette, a curling viszonylag kortalan sport, 45 évesen is vannak kiváló játékosok, így még van ideje megszerezni az éremgyűjteményéből hiányzó ötkarikás aranyat.

Stefan Lund, aki jelenleg a svéd szövetség főtitkáraként tevékenykedik, reményét fejezte ki, hogy hosszútávú lesz az együttműködés. Mint mondta, a kapcsolat számukra is gyümölcsöző lehet, mivel vegyespárosban a svédek is tudnának tanulni a magyaroktól, ugyanis Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya 2013-ban és 2015-ben világbajnok lett. Hozzátette, Edinnel nekik és a másik két duónak apró részletekre hívták fel a figyelmüket, hogy a különböző technikákat a megfelelő módon tudják alkalmazni a mérkőzéseken.

A szakember úgy vélte, mint Edin példája is mutatja, a curlinget is érdemes korán elkezdeni, mert a fiatalok egyre hamarabb betörnek, azaz aki később kötelezi el magát a sportág mellett, annak rengeteg munkát kell beletennie, hogy utolérje riválisait.

"Az edzések zöme a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 12:22
Nem sikerült kiharcolni a történelmi vb-részvételt a női curlingcsapatnak
A magyarok harmadikként zárták az alapszakaszt, így egyetlen esélyük volt az indulási jog megszerzésére. A döntőben Kína 4-3-ra legyőzte az addig veretlen északi együttest, amely így a magyarok ellen próbálkozhatott újra a vb-részvételért.

Amíg kedden az alapszakasz utolsó fordulójában nagy csatát hozott a két négyes mérkőzése, addig szerdán nem volt egy súlycsoportban a két gárda. Egy nappal korábban úgy nyertek 6-4-re a finnek, hogy a nyolcadik játékrész után még döntetlen volt az állás, ezúttal viszont addigra 8-1-es előnyt építettek, így az utolsó két endet már le sem játszották a felek. A Rókusfalvy Orsolya, Sándor Nikolett, Miklai Henrietta, Palancsa Dorottya összeállítású csapat a nyolc endből, csak az ötödiket tudta 1-0-ra megnyerni, a többit mind elvesztette.

A sportág történetében Magyarország még sem a férfi, sem a női vb-re nem jutott ki. A női vb-t 13 csapat részvételével március 16. és 24. között rendezik a dániai Silkeborgban.
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 08:41
Képek, videók
Palánták nevelése
furaila
2018. szeptember 10. hétfő, 14:06
Barátság - Palánkai Zsolt
dandej
2018. május 30. szerda, 13:20
palánta.png
chillik
2017. november 13. hétfő, 14:25
Palánta nevelő.jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:52
Szeged-Palánk.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 17:49
2013_04_PalankaY.jpg
charlotteani
2016. április 21. csütörtök, 20:40
palánták közt
orban47
2016. március 17. csütörtök, 20:40
Magyar palánta.jpg
chillik
2016. március 01. kedd, 05:44
hóember palánta
csupatalany
2015. november 22. vasárnap, 18:27
rolam a palán.jpg
maroka
2015. július 12. vasárnap, 12:22
palánták a polcokon ápril
zemenkati
2014. október 29. szerda, 20:20
varga zsolt0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:38
varga zsolt0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:38
Szüle Zsolt halála
furaila
2019. június 27. csütörtök, 12:35
zsoltár---.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 31. péntek, 13:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.