Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 15:31 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás - Biden megkezdte alelnök-jelöltjei kiválasztását, de hallgat a szexuális zaklatási vádró
Biden korábban azt ígérte, hogy női politikust választ alelnök-jelöltjéül. Amerikai sajtóinformációk szerint a jelöltjei Kamala Harris, kaliforniai és Amy Klobuchar minnesotai szenátor, Gretchen Whitmer, Michigan kormányzója és a georgiai Stacey Abrams. Valamennyien a 77 éves Bidennél jóval fiatalabbak, és eddig tartózkodtak attól, hogy bíztassák Bident a szexuális zaklatási vádak tisztázására.

Bident a korábban mellette dolgozó, jelenleg 56 esztendős Tara Reade vádolta meg szexuális zaklatással. Azt állította, hogy a politikus még szenátorként 1993-ban a falhoz lökte és erőszakoskodott vele, majd miután ezt a nő szóvá tette, kirúgták állásából. Az amerikai sajtóban több tanú megerősítette az elmondottakat, és kiderült, megvan a videó arról is, hogy abban az évben a nő édesanyja betelefonált a CNN akkori egyik sztárja, Larry King műsorába, javasolva, hogy nézzenek utána egy bizonyos "ismert szenátor" dolgainak.

Biden akkori szenátusi munkatársai vagy azt mondják, hogy nem emlékeznek a történtekre, vagy tagadják Reade állításait.

Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök csütörtökön azt mondta: "elégedett" azzal, hogy Biden nem foglalkozik a vádakkal.

Joe Biden még áprilisban szóvivője, Kate Bedingfield közvetítésével tagadta a vádakat, de személyesen nem szólalt meg. A vele készített interjúkban a riporterek nem firtatják az ügyet.

Elemzők szerint a demokraták nehéz helyzetben vannak, mert eddig mindig az ilyen ügyek kivizsgálását követelték és élére álltak a 2017 októberében kezdődött - a nők szexuális zaklatása elleni harcot zászlajára tűző - MeeToo-mozgalomnak is. Több elemző emlékeztet arra, hogy a kinevezése előtti meghallgatás-sorozaton Brett Kavanaugh konzervatív főbírónak milyen hevesen hangoztatott - és mint később kiderült, megalapozatlan - szexuális zaklatási vádakkal kellett szembenéznie.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 07:04
Címkék: Kamala Harris, Gretchen Whitmer, Stacey Abrams, Tara Reade, Larry King, Nancy Pelosi,
Kommentek
Az elmúlt év sportolói és edzői 2019 évben
atléta)
*
csapat:
Kosárlabda-válogatott (Magyar Speciális Olimpia Szövetség)
Labdarúgó-válogatott (Magyar Speciális Olimpia Szövetség)
Női kerekesszékes vívó-válogatott (Magyar Paralimpiai Bizottság)
*
edzők:
Pruzsina István (Magyar Paralimpiai Bizottság, kajak-kenu, Kiss Péter Pál)
Szabó Álmos (Magyar Paralimpiai Bizottság, paraúszás, Illés Fanni, Száraz Evelin)
Szalma László (Magyar Paralimpiai Bizottság, atlétika, Ekler Luca)

*
- Kihirdették az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála idei jelöltjeit 2019.12.16
Megkezdődött az internetes szavazás 2019 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 62. alkalommal voksolhatnak.
A jelöltek:
férfi sportolók:
Halász Bence (kalapácsvető)
Kopasz Bálint (kajakos)
Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó)
Lőrincz Tamás (birkózó)
Lőrincz Viktor (birkózó)
Michelisz Norbert (autóversenyző)
Milák Kristóf (úszó)
Rasovszky
maroka, 2020. január 10. péntek, 21:55
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyásznap, mentelmi ügy, Fővárosi Közgyűlés)
Ház elé kerülnek, de a kormánypártok alapelve változatlan: a törvényeket pártállástól függetlenül mindenkinek be kell tartani. Azt firtatta, rendben van-e az, hogy politikusok rontanak be egy szerkesztőségbe.

Azt is tudakolta, hogyan kérheti számon egy DK-s képviselő a demokráciát és a jogállamiságot, amikor pártelnöke kormányzása idején kordonozták körbe a parlamentet és lövettek a békésen tüntető tömegbe. Szóvá tette azt is, hogy Brüsszelben Gyurcsány Ferenc felesége "fúrja" a magyar kormány jelöltjeit és újra az uniós forrásokra fáj a foga. A baloldal semmit sem változott - hangoztatta, hozzátéve: nem szabad hagyniuk, hogy visszajöjjön az a "posztkommunista klán, amelyik egyszer már majdnem térdre kényszerítette az országot".Párbeszéd: kedden vége lesz a főváros elnyomásának

Szabó Tímea (Párbeszéd) elmondta, hogy kedden tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, amellyel hivatalosan is vége lesz Budapest kilenc éve tartó "elnyomásának". A közgyűlés olyan fontos határozatokkal kezdi
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 15:21
Önkormányzat 2019 - Megalakult a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés
Mester László, a területi választási bizottság elnöke elmondta, hogy a 21 tagú testületbe a Fidesz-KDNP pártszövetség 15, a Jobbik, a DK és a Momentum 2-2 képviselője jutott be.

Az október 13-án tartott önkormányzati választás során összesen 109 554-en adták le szavazatukat a megyei önkormányzat tagjaira. A Fidesz-KDNP jelöltjeire 65 391, a Momentumra 12 511, a Jobbikra 11 337, a DK-ra pedig 11 154 szavazat érkezett. Az MSZP-re, amely ezúttal nem jutott be a közgyűlésbe, 4 802 szavazat érkezett.

Németh Zoltánt titkos szavazáson 19 szavazattal választották a testület elnökévé, főállású alelnöknek pedig ismét Ivanics Ferencet (Fidesz-KDNP) és Pető Pétert (Fidesz-KDNP), szintén 19-19 szavazattal.

Négy állandó bizottság alakult meg, a pénzügyi és ügyrendi, a területfejlesztési és nemzetiségi, az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat ellenőrző, valamint a közbeszerzési bizottság, amelynek megválasztották tagjait is.

Németh Zoltán elmondta, hogy az elmúlt öt évben elért eredményekre a
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 13:21
Önkormányzat 2019 - Sneider: sikerült felfelé ívelő pályára állítani a Jobbikot
Sneider Tamás úgy fogalmazott, a Jobbik azzal, hogy rengeteg önkormányzati pozíciót szerzett, megmutatta, képes feléledni.

Kiemelte, a vasárnapi voksolás azt is bizonyítja, fel lehet lépni a kormányzati arroganciával, hatalmi gőggel szemben, van értelme a Fidesz ellen szavazni.

A Jobbik elnöke szerint a még nem végleges megyei listákból látható: pártja továbbra is az ellenzék vezető ereje.

Sneider Tamás gratulált a Jobbik polgármesteri címet szerzett jelöltjeinek, elsőként Mirkóczki Ádámnak, aki Eger várását vezetheti, majd Pintér Tamásnak (Dunaújváros), Szabó Zoltán Ferencnek (Szentes), Budai Lórántnak (Jászberény), Mikola Gergelynek (Encs), Janiczak Dávidnak (Ózd), Dobó Zoltánnak (Tapolca) és Markót Imrének (Törökszentmiklós).

A Jobbik vezetője kitért arra is, pártja aktivistái Miskolcon, Pécsen, Tatabányán és Hódmezővásárhelyen is jelentős támogatást biztosítottak az ellenzéki győzelemhez.

Sneider Tamás gratulált Karácsony Gergelynek a főpolgármesteri címhez és reményét
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:15
Önkormányzat 2019 - Gulyás: a kormány együttműködésre készül minden önkormányzattal
Gulyás Gergely közölte: a kormánypártok jelöltjei természetes módon az együttműködésre, a közös építkezésre készülnek, az ellenzék jelöltjei azonban kampányuk során az ország több pontján nyilvánvalóvá tették, hogy azokat a településeket, amelyeken megválasztják őket, a kormány elleni harcuk eszközeként a politikai csatározások terepévé kívánják tenni.

A miniszter úgy fogalmazott: Szombathelyen az ellenzék "Czeglédy Csabát se lenyelni, se kiköpni nem volt képes". Elképesztőnek nevezte, hogy egy jogerősen elítélt, jelenleg is büntetőeljárás alatt álló személy képviselőjelölt az egyik szombathelyi körzetben.

Megjegyezte, hogy a Demokratikus Koalíció is rendkívül aktív Szombathelyen, ezért ha valaki Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc közös jelöltjét akarja támogatni, a demokrácia szabályai szerint most arra is megvan a lehetőség.

Velük szemben azonban a kormánypártok jelöltje Balázsy Péter önkormányzati szakember, aki eddig megyei jegyzőként dolgozott, és aki elkötelezett a város fejlődése
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 18:03
Önkormányzat 2019 - Cser-Palkovics: a kormánnyal együttműködve lehet eredményeket elérni a következő években
Szavai szerint a kormány korrekt módon járt el, amikor például az ellenzéki vezetésű Szeged számára is megteremtette a fejlesztési forrásokhoz való hozzájutást, de harmonikus együttműködésre, igazi közös gondolkodásra a kormánnyal a fideszes polgármesterektől és a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeitől lehet számítani.

A politikus úgy vélekedett, hogy hamis logikát követnek az ellenzéki pártok, amikor kampányukban nem az önkormányzatok kompetenciájába tartozó kérdéseket állítanak a középpontba.

Október 13-án nem országgyűlési választás, nem európai parlamenti választás lesz, hanem polgármestereket és önkormányzati képviselőket választunk - hangsúlyozta.

Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje azt hangoztatta, hogy Szombathelynek nem a kormánnyal való szembenállásra és vitákra, hanem nyugodt, békés fejlődésre van szüksége a következő öt évben is.

Programját pontokba szedve az önkormányzati utak és járdák rendbetételét, a tömegközlekedés korszerűsítését
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 22:03
Román kormányválság - Kelemen Hunor: az RMDSZ gyors megoldást akar
elnök nem akarta megelőlegezni, hogyan fog reagálni az RMDSZ arra, ha felkérést kap egy következő kormánytöbbség kialakítására, de leszögezte: sürgős megoldásra van szükség, egy elhúzódó válság ellehetetlenítené a jövő évi költségvetés megtervezését, a bizonytalanságot az ország gazdasága megsínyli.

Kelemen Hunor úgy értékelte: az RMDSZ megerősödve került ki az idei európai parlamenti (EP-) választásból, sikerült megőriznie európai képviseletét. A rendkívül magas részvétel közepette a szövetség jelöltjeire 476 ezer szavazat érkezett, 126 ezerrel több, mint a legutóbbi EP-választáson, és több, mint 2004 óta bármelyik országos választáson.

A szövetségi elnök szerint a következő időszak három romániai választása közül az önkormányzati a legfontosabb az RMDSZ számára: a magyar közösségnek vissza kell szereznie Marosvásárhely polgármesteri tisztségét, meg kell tartania Szatmárnémetit, meg kell erősítenie képviseletét, hogy a következő négyéves választásmentes időszakban folytathassa az
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 14:42
Képek, videók
Az MSZP jelöltje.jpg
basikele
2012. december 18. kedd, 05:56
A FIDESZ gyulai jelöltje.
caris11935
2010. március 14. vasárnap, 10:05
nyelv kiválasztása
raczandris
2008. február 20. szerda, 01:30
szereplők kiválasztása
bartokiovi
2007. október 03. szerda, 13:53
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
Kamala10.jpg
kpista64
2009. szeptember 14. hétfő, 10:10
DE_Kamala_300.jpg
jakabgasparne
2007. december 15. szombat, 18:36
gretchen.jpg
konoksag
2008. augusztus 12. kedd, 00:29
Stacey Solomon(21).jpg
farkas1945
2013. április 17. szerda, 12:42
Stacey Dash 44.jpg
farkas1945
2011. február 28. hétfő, 17:25
Stacey Sharp vision.jpg
mailona
2011. február 04. péntek, 11:54
Winter_Fairy_by_Stacey 1mb
szabokatalin64
2010. május 29. szombat, 10:15
Winter_Fairy_by_Stacey 1mb
gizellalapu
2009. december 18. péntek, 07:51
stacey800.jpg
konoksag
2008. október 10. péntek, 06:46
Stacey-V.Á.-Vicky-Mont rea
vinczesgym
2008. július 06. vasárnap, 20:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.