Belépés
2020. február 20. csütörtök | 8. hét | 51. nap | 17:28 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Coop Rally - Az Alföldi Tej Kft. belföldön piacvezető
A versenyt Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárának jelenlétében indították el. A helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta a kiváló minőségű, egészséges magyar élelmiszer - amelynek előállításához, adott a jó minőségű alapanyag és kellő szaktudás is - csak úgy juthat el a fogyasztóig, ha a termelő, a feldolgozó és a kiskereskedő is együttműködik.

Az elmúlt időben több olyan szervezeti változás is történt, amely erősítette a formális együttműködést. Megalakult például a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, és elkezdtek működni azok a szakmaközi szervezetek, ahol a termelők, a feldolgozók és a kiskereskedők közösen dolgoznak egy-egy termékpálya sikereiért - mondta a helyettes államtitkár.

Mélykuti Tibor felidézte: az Alföldi Tej Kft. 2003 áprilisában 23 taggal, 6,7 millió forint jegyzett tőkével és 85 millió liter tejtermelő kapacitással alakult meg Hajdú-Bihar megyében, debreceni központtal. Jelenleg a tulajdonosi kör 101 tagú, a társaság jegyzett tőkéje pedig eléri a 4,3 milliárd forintot. Évi 330 millió liter nyerstejet dolgoznak fel a cég székesfehérvári és debreceni üzemében.

A tulajdonosi csoport tagjainak termelése adja a belföldi ipari nyerstej termelés 28 százalékát. Működése alatt eddig a cég termelése évente mintegy 20 százalékkal emelkedett volumenben és várhatóan így lesz az idén is.

Székesfehérváron az elmúlt évtizedben mintegy 7 milliárd forint értékű fejlesztést valósítottak meg. Tavaly pedig megvették a debreceni tejüzemet, ahová átcsoportosították a teljes túrógyártást: Székesfehérváron évente 3000 tonna túrót gyártottak, Debrecenben a beruházás megvalósítása után 7800 tonnát állítanak elő.

Mélykuti Tibor az MTI-nek elmondta: az idén a cég nettó árbevétele a tervek szerint legalább 1,5 százalékkal nő majd. Emellett a tejpiaci kereslet növekedése miatt a társaság már augusztusban emelte átvételi árait is literenként 3 forinttal. Így literenként 68-69 forintra nőtt a termelőknek fizetett összeg. Az ügyvezető igazgató szerint a következő hónapokban - az év végéig - tovább emelkedik majd az átvételi ár.

A Coop Csoport által tizenegyedik alkalommal megszervezett országjáró autós túra két napja alatt több mint 600 kilométert tesznek meg a versenyzők, a Dunántúlon nyolc állomáson keresztül Székesfehérvárról Szombathelyet, Sárvárt, Pécsváradot, Szekszárdot elhagyva érnek Velencére. Eközben több ismert és kevésbé ismert élelmiszergyártó cég telephelyét érinti az útvonal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. szeptember 08. csütörtök, 10:31
Címkék: Coop Rally, Alföldi Tej Kft, Feldman Zsolt, Földművelésügyi Minisztérium, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Mélykuti Tibor,
Kommentek
Coop Rally - Idén 14. alkalommal indul el az élelmiszer-feldolgozás seregszemléje
Az államtitkár kiemelte: az idei Coop Rally jelentőségét jól mutatja, hogy a résztvevők a magyar élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2 ezer milliárd forintot kitevő termékértékesítést, és a Coop-csoporttal együtt több mint 50 ezer munkavállalót képviselnek.

Zsigó Róbert elmondta, hogy a Coop Rally szakmai programja az elmúlt csaknem másfél évtizedben 111 kiváló magyar élelmiszeripari szereplő tevékenységét mutatta be a nagyközönségnek. A rendezvény jelentős marketingértékkel bír, hiszen a minőségi magyar élelmiszerek és gyártóik ismertségét növeli, valamint a vásárlói tudatosságot is erősíti. "Éppen ezért a kormány, az agrártárca teljes szívvel áll e kezdeményezés mögé" - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években a hazai élelmiszeripar jövedelmezősége jelentősen nőtt. 2010 óta az ágazat teljes árbevétele közel 50 százalékkal emelkedett, az export aránya is dinamikusan növekszik. Ezzel párhuzamosan a növekvő támogatásoknak köszönhetően emelkedik a beruházási kedv is. 2014-től
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 14:02
Coop Rally - AM: a magyar élelmiszer kiváló minőségű
A helyettes államtitkár elmondta, a Coop Rally megmutatta, nem elég előállítani a kiváló minőségű élelmiszereket, hírt is kell adni róluk. Ebben a munkában az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is partner kíván lenni - tette hozzá.

Kifejtette, ma még a vásárlók 75 százaléka az ár alapján választ termékeket. "Szeretnénk elérni, hogy a jövőben minél inkább a minőség alapján döntsenek, egyre több jó minőségű, egészséges magyar élelmiszert vásárolva, és ezzel a nemzetgazdaságot is erősítve" - fogalmazott.

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a Coop Rallyt a magyar élelmiszerek népszerűsítésére és a partnerek tevékenységének megismertetésére szervezik.

A 2018-as rallyn közel 100 élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és média cég csapata több mint 105 autóval Nyugat-Magyarország hat meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint két Coop tagvállalathoz látogatott el.

A verseny győztese a Metsa Tissue Hungary
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 23:02
Coop Rally - Bognár Lajos: folyamatosan nő a magyar élelmiszeripar eredményessége
Bognár Lajos az MCS Vágóhíd Zrt. 2016 áprilisában átadott telephelyén rendezett eseményen azt mondta: a húsfogyasztás növekedéséből szerencsére a sertéshús is kivette a részét. Hangsúlyozta, hogy az eredményességet tekintve Magyarországon az élelmiszeripar a második a járműgyártás után, ugyanakkor tovább kell növelni az élelmiszeripar termékeinek értékesítését, amihez állami szerepvállalásra is szükség van. A szerepvállalás részleteiről szólva, Bognár Lajos a piaci szereplők közti verseny tisztaságának megteremtését, és az élelmiszerbiztonság garantálását említette.

Bognár Lajos beszámolt arról is, hogy új programként olyan nemzeti védjegyrendszert próbálnak kialakítani, amely mögött az állam és a Nébih által garantált minőséget találhatnak majd a vásárlók.

Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja köszöntőjében a házigazda MCS Vágóhíd Zrt. tevékenységét méltatva kiemelte, hogy a társaság képes volt megfordítani a munkaerő kivándorlását, mivel számos korábban külföldön dolgozó
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 14:32
Coop Rally - Folyamatosan emelkedik a kereslet a magyar termékek iránt
Fekete Tibor konkrét számok említése nélkül elmondta, hogy exponenciális növekedés tapasztalható mérésük szerint a magyar termékek iránt, ugyanakkor erősebb a növekedés a keleti országrészben. A növekedéssel meglátása szerint az élelmiszer- biztonság is nő Magyarországon, mert a hazai szabályozások sokkal erősebbek, mint az európai uniós előírások.

A kiváló minőségű és biztonságos magyar élelmiszerek népszerűsítéséért és a partnerek tevékenységének megismeréséért indított rally harmadik helyszínén a vezérigazgató kitért arra is, hogy a vállalatnak országszerte 85 településen 152 üzlete van, ahol 1750 embert foglalkoztatnak. Tavaly 22 millió vásárlójuk volt, s elindítottak egy üzletmegújítási programot, hogy minél jobban ki tudják elégíteni a megváltozott fogyasztói igényű vásárlók elvárásait.

Rédei István, a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának tagja arról beszélt, hogy azon dolgoznak, hogy a versenyképességüket biztosítani tudják. A csoporton belül a legdinamikusabban fejlődő vállalat a Coop
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:43
Coop Rally - Feldman Zsolt: a kormány partnerei a magyar élelmiszeripar szereplői
és a magyar élelmiszeripar között. Hozzátette, hogy 2017-ben egy átlagos vásárló tíz százalékkal többet költött élelmiszerre, mint egy évvel korábban.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy 2014 óta körülbelül 230 milliárd forint támogatást ítéltek meg az élelmiszeripar fejlesztésére, ősszel 50 milliárd forintos pályázati forrás nyílik a feldolgozás fejlesztésére, valamint több alapvető élelmiszer áfája csökkent.

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke szólt arról, hogy a Coop Rallyt a magyar élelmiszerek népszerűsítésére és a partnerek tevékenységének megismerése érdekében hozták létre.

A 2018-as Coop Rallyn közel 100 élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és média cég csapata több mint 105 autóval Nyugat-Magyarország hat meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint két Cooptagvállalathoz látogat el.

A Coop üzletláncnak 1700 településen mintegy 2700 boltja van, és további 2000 üzletet lát el áruval, naponta 1,5 millió vevő fordul meg üzleteiben.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:13
Coop Rally - Tizenharmadik alkalommal indul idén a rendezvény
Az államtitkár rámutatott, nemcsak a Coop Rallyn, hanem az élelmiszerek piacán is verseny van. A piacgazdaság motorja a résztvevők versengése, a magyar gazdaság sikere pedig az eredményesen működő hazai vállalkozások sikeréből adódik össze - fejtette ki.

Kiemelte, hogy a nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik. Ezen belül az élelmiszeripar a második legtöbb árbevételt és kibocsátást realizáló ágazat a járműgyártás után. Emellett egyben a második legnagyobb foglalkoztató is. Az ágazat árbevétele tavaly meghaladta a 3600 milliárd forintot, ennek harmada az export.

Elmondta, a szükséges technológiai beruházások elindulását és a termelékenység növekedését jelzi, hogy az egy foglalkoztatottra jutó árbevétel 20 százalékkal nőtt az elmúlt 5 év alatt, de az élelmiszeripari reálbérek is 30 százalékkal emelkedtek.

Kitért arra is, hogy a magyar vállalkozások fejlesztéseinek és a kormány stratégiájának köszönhetően a magyar élelmiszeriparban évről-évre nő a
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 17:02
Az autósoknál Joan Roma nyerte a 15. Hungarian Baja terepralit
A spanyol pilóta mögött második helyen a lengyel Jakub Przygonski végzett, míg harmadik az orosz Vlagyimir Vasziljev lett.Második helyével Jakub Przygonski továbbra is vezeti a világkupa pontversenyét.

A célba érkezés után Joan Roma azt mondta: nehéz volt a verseny, főleg a víz és a sár miatt, de mindenkinek ugyanolyan körülmények közt kellett teljesíteni a feladatot. A spanyol versenyző 2013 után nyerte meg ismét a Hungarian Baját.

A világkupa pontversenyét vezető Jakub Przygonski is arról beszélt, hogy sokat csúszkáltak a vizes pályán, ráadásul az utolsó öt kilométeren defektet kaptak, így lyukas bal hátsó kerékkel értek célba.

A motorosoknál - mivel a veszprémi futam volt az idei utolsó - a verseny a világkupa-győzelemről is szólt. A futamot a szlovák Stefan Svitko nyerte a portugál Mario Patrao és a cseh Jan Brabec előtt, azonban a világkupa pontversenyét végül a Veszprémben hatodikként célba érő, egyesült arab emírségekbeli Mohamed al-Balusi nyerte. A futam után Svitko és al-Balusi
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 22:15
Feldman Zsolt: a magyar élelmiszeripar és élelmiszerkereskedelem kimagasló teljesítményre képes
Feldman Zsolt kiemelte: a versenyen kilenc olyan céget látogattak meg a résztvevők Északkelet-Magyarországon, amelyeknél kimagasló szerepet játszik az innováció, ami hosszú távra biztosítja a versenyképességet.

Hozzátette, a Coop Rally másik legfontosabb tapasztalata az volt, hogy a cégek igénylik: a kormány, illetve a szaktárca, valamint a szakmai és civil szervezetek minden eszközt használjanak fel a magyar fogyatók magyar termékek felé orientálásában. Emellett segítséget várnak a fejlesztéseiknél, beruházásaiknál is.

Látni kell, hogy az élelmiszer-előállítás és -kereskedelem is üzlet, és az üzlet akkor működik a legjobban, ha személyes kapcsolatok vannak a résztvevők között. A Coop Rally pedig ezeket akapcsolatokat erősítette a termék-előállítók, a kereskedők és a fogyasztók között - mondta Feldman Zsolt.

Tóth Géza, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott: "a minőségi magyar élelmiszerekért" jelmondat jegyében megtartott rendezvény széles körű publicitást
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 21:44
Képek, videók
Lancia Rally Car (1991).j
farkas1945
2012. június 26. kedd, 11:44
Lancia Rally Car (1991) -
farkas1945
2012. június 26. kedd, 11:43
Land Rover Dakar Rally (2
farkas1945
2012. június 23. szombat, 13:32
Bowler Wildcat Rally.JPG
farkas1945
2012. június 23. szombat, 13:29
Európai Rally 043.jpg
orgopapa
2012. február 28. kedd, 18:56
Alföldi G. Magyarnak lenn
menusgabor
2018. november 13. kedd, 18:24
Pipacsos, alföldi út, for
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:38
Alföldi emlék.jpg
chillik
2017. november 09. csütörtök, 05:19
Alföldi képek 01.jpg
chillik
2017. október 14. szombat, 05:15
Alföldi képek 02.jpg
chillik
2017. október 14. szombat, 05:14
Alföldi képek 03.jpg
chillik
2017. október 14. szombat, 05:14
Alföldi képek 04.jpg
chillik
2017. október 14. szombat, 05:13
Alföldi képek 05.jpg
chillik
2017. október 14. szombat, 05:13
Alföldi képek 06.jpg
chillik
2017. október 14. szombat, 05:13
Alföldi képek 07.jpg
chillik
2017. október 14. szombat, 05:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.