Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 18:23 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Biztosítási alkuszok: a külföldre utazók fele nem köt biztosítást
Molnár László hozzátette: ha egy külföldre utazó csak EU-s egészségbiztosítási kártyával rendelkezik, akkor csak állami intézményeknél jogosult ellátásra, és egyes országokban az ellátás 10-20 százalékos önrész kifizetésével is jár, ami több ezer eurót is jelenthet.

Nem mellékes, hogy az ekk-tól eltérően az utasbiztosítás felelősséget vállal a poggyászkárokra és a beteg esetleges szállítására, valamint a bajba került utasoknak 24 órás telefonos asszisztenciát is nyújt - fűzte hozzá.

Mint elmondta, a legfrissebb statisztikák szerint a külföldre utazók 20 százaléka az indulás előtti utolsó napokra hagyja biztosítása megkötését.

Ez rossz tendencia, hiszen az utasbiztosítás nemcsak szükséges, de az utazási célpont és a tervezett program alapján célszerű "testre szabottan" megkötni azt - hangsúlyozta Molnár László.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:27
Címkék: Molnár László, külföldre utazók, külföldre utazó, ellátás 10-20, ekk-tól eltérően, utasbiztosítás felelősséget,
Kommentek
Koronavírus - Hosszú távon is megváltoznak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai
vendéglátó üzletnek jól felfogott érdeke ezek betartása a vendégek biztonsága, és bizalmának megtartása érdekében. Mindez jelentős többletkiadást jelent az éttermeknek, ahogy a tálalási és egyéb higiéniai előírások betartása is, miközben az eredeti kapacitásnál kevesebb vendéget fogadhatnak. Az azonban kérdéses, hogy ez megjeleníthető-e az árazásban és milyen mértékben - jegyezte meg.

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke elmondta, hogy a szájmaszk viselését, a védőfal biztosítást, a fertőtlenítést még sokáig meg kell tartani a kisipari szolgáltatásban is. A munkát pedig úgy szervezik, hogy minél kevesebben legyenek egyszerre egy munkavégzési területen. A többletkiadások és az emelkedő beszerzési árak kissé drágíthatják a szolgáltatásokat, ráadásul a korábbinál jóval kevesebb a megrendelés, főleg az önkormányzati megbízás, ezért egyre több a fizetési gonddal küzdő kisiparos - mondta Németh László.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség (Okisz) ügyvezető elnöke az
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 07:04
Koronavírus - A déli Lampedusa és az északi Friuli is migrációs nyomás alatt van
léptek át a szlovén-olasz határon. Friuli Venezia Giulia kormányzója, a Liga politikusa Massimiliano Fedriga katonai ellenőrzést sürgetett a Trieszt közeli határszakaszon.

Ezzel egy időben vitát kavart az agrárminiszter, Teresa Bellanova, korábban az Öt Csillag Mozgalom (M5S), most az Élő Olaszország (IV) kormánypárt politikusának ismételt javaslata mintegy 600 ezer illegális migráns tartózkodásának rendezésére. Ideiglenes, meghosszabbítható tartózkodási engedélyt, társadalom- és egészségügyi biztosítást szorgalmaz az olasz családoknál dolgozó, többségben nem uniós európai országból érkezett bejárónők, idősgondozók, valamint legkevesebb 250-300 ezer afrikai, ázsiai migráns számára. Rájuk az észak- és délolasz mezőgazdaságban van szükség a járvány miatt a zöldség-gyümölcs ültetvényekről eltűnt idénymunkások pótlására.

Munkalehetőséget az olaszok számára kell biztosítani - jelentette ki a javaslatot elvető Mariastella Gelmini a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) képviselőházi
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 15:42
Tavaly 15,7 milliárd forint agrárbiztosítási díjat fizettek be a gazdálkodók
évhez képes. A vagyon- és felelősségbiztosítások díjelőírása 1,4 milliárd forint, kárfizetése 682 millió forint volt.

A mezőgazdasági biztosítások átlagos kárhányada 2019-ben 48 százalékos volt, a növénybiztosításoké 48,2 százalékos, az állatbiztosításé 46,2 százalékos, a vagyon- és felelősségbiztosítás kárhányada 46,4 százalékot tett ki, minden fő kategóriánál növekedett az előző évhez viszonyítva.

A nem díjtámogatott növénybiztosításoknál a jég-, tűz- és viharkárra kötöttek legtöbben biztosítást. A jég és tűz kockázati tényezőknél 37,7 százalékos, a vihar esetén 28,7 százalékos kárhányad keletkezett tavaly.

Az állatbiztosítások esetében tavaly továbbra is az elemi károkra kötöttek leginkább biztosítást a gazdálkodók, így 264,6 millió forint folyt be, amelyből 36 millió forint került vissza a termelőkhöz kárfizetésként. A betegség- és balesetbiztosítások kárhányada 75,7 százalékot tett ki, az egyéb járványos megbetegedéseké pedig 82,3 százalék volt 2019-ben.

A vagyon- és
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 09:21
Kereszt és korona
követnie kell ezt a változhatatlan törvényszerűséget: először a kereszt, aztán a korona. Az egyház jelenlegi létmódja: a kereszthordozó egyház.
A keresztyén egyház nem az a hely, ahol a szenvedés már elmúlt, mert jelen van a Lélek, ahogy -
úgy látszik - némelyek gondolják. A Lélek célja nem az, hogy elvegye tőlünk a keresztet, hanem, hogy erőt adjon nekünk a kereszthordozáshoz.
Az egyház nem is olyan intézmény, amelynek révén az ember valamiféle ,,örökélet- biztosítást"
köthet magának, amint - úgy látszik - még többen feltételezik.
Az egyház azoknak a társasága, akiket Jézus Krisztus hívott el. ,,Vele" vagy ,,benne" élnek.
Bármit terveznek, Krisztussal tervezik, bármit tesznek, Krisztussal teszik, bármik kívánnak lenni,
Krisztusban akarnak lenni. Mert nekik az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. ,,Vele" szenvednek, ,,vele" fognak megdicsőülni.

Napi gondolat

Mit jelent neked
kalmanpiroska, 2020. április 05. vasárnap, 20:12
Koronavírus - Az Európai Bizottság elérhetővé tette a nyilvános rövid lejáratú exporthitel-biztosítást
A bizottsági tájékoztatás szerint a módosítás tovább bővíti az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes keret által március 19-én bevezetett rugalmasságot: mostantól az állami biztosítók minden országban rövid lejáratú exporthitel-kockázatra biztosítást tudnak nyújtani anélkül, hogy a szóban forgó tagállamnak bizonyítania kellene, hogy ideiglenesen nem piacképes.

A piacképes kockázatú országok jegyzékéből ideiglenesen törölt országok között van valamennyi uniós tagállam, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Izland, Japán, Norvégia és Svájc. A közlemény szerint az Európai Bizottság a felsorolt országokat december 31-ig nem tekinti piacképesnek. Ezen időpont előtt a bizottság újraértékeli a helyzetet, és egyértelművé teszi a piacképes kockázatú országok december 31. utáni helyzetét - közölték.

Az exporthitelek lehetővé teszik az áruk és szolgáltatások külföldi vevői számára a fizetés elhalasztását. A halasztott fizetés hitelkockázatot jelent az eladók vagy exportőrök
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 21:33
Koronavírus - Az amerikai szenátus egyhangúlag megszavazta a gazdasági csomagtervet
kisvállalkozókat, továbbá szövetségi államokat és városokat támogató intézkedéseket tartalmaz, s segít az adófizetők napi gondjainak enyhítésében is.

A voksolás előtt a szenátorok heves vitába keveredtek, egyesek azt jósolták, hogy végül el is halasztják a szavazást. Nem rögtön alakult ki ugyanis egyetértés a munkanélkülieknek megállapított javadalmazás megszövegezésében. Három republikánus szenátor amiatt aggodalmaskodott, hogy a megfogalmazás - amely nem munkanélküli segélyt, hanem munkanélküli biztosítást említ - a munkaadókat inkább elbocsátásokra ösztönözné.

Steny Hoyer, a képviselőház demokrata párti frakciójának vezetője bejelentette: pénteken szavaznak a tervezetről. Lesznek képviselők azonban, akik várhatóan nem tudnak majd voksolni, két törvényhozónál ugyanis diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést.

Ha elfogadják, ez lesz már a harmadik nagy gazdasági csomag, amelyet a koronavírus miattmegszavazott az amerikai kongresszus. Ahogyan Mitch McConnell, a szenátus republikánus
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 07:05
AM: rekordmagas összegű kárenyhítő juttatás a termelőknek
A szaktárca közleményében ismertette: a gazdálkodóknak a 2019-es kárenyhítési évben is számos elemi káreseménnyel kellett megküzdeniük, amelynek következményeként több mint 16 ezer termelői kárbejelentés érkezett közel 300 ezer hektárra.

A legnagyobb területre Szabolcs-Szatmár-Bereg (86 965 hektár), Jász-Nagykun-Szolnok (32 314 hektár) és Csongrád (31 185 hektár) megyében jelentettek be károkat.

Országosan a legnagyobb területen aszálykárra (160 465 hektár) történt kárbejelentés. Ennek megfelelően a kárenyhítő juttatás teljes kifizetési összegének 49 százalékát (6,87 milliárd forint) aszálykárra, míg tavaszi fagykárra a teljes összeg 21,5 százalékát (3 milliárd forint) fizették ki.

Az Agrárminisztérium által létrehozott agrár-kárenyhítési rendszer mellett a termelői öngondoskodás is rendkívül fontos, ugyanis a termelők aktív közreműködésével, például mezőgazdasági biztosítás megkötésével tovább csökkenthetik a kedvezőtlen időjárási kockázatok hatásait - hangsúlyozta az AM. Hozzátették:
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 16:01
Koronavírus - Szakmai válaszokat vár az MSZP az oktatásirányítástól
Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta: az emberek élete és egészsége érdekében pártja különösen fontosnak tartja, hogy a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban a kormány hibátlanul végezze a dolgát, mert ez biztosítja, hogy az emberek bízzanak az állami szervek hozzáértésében. Kifogásolta, hogy szerda óta, amióta Magyarországon is igazolták a koronavírus jelenlétét, az oktatás területéről nem adtak tájékoztatást.

Amióta államosították az oktatást, több mint 140 ezer alkalmazottal a legnagyobb munkáltatóvá vált, több mint 4 ezer intézményről van szó - mutatott rá a politikus, hozzátéve: ezért is tartják fontosnak, hogy a gyerekeket, a szüleiket, a családokat és a pedagógusokat megfelelően szakmailag, szakszerűen és gyorsan tájékoztassa vagy a Klebelsberg Központ, vagy az oktatási kormányzat.

Bejelentette: levélben fordult a Klebelsberg Központ vezetőjéhez, amelyben választ vár, hogy hogyan végzik el járvány idején a feladatukat.

Kunhalmi Ágnes egyebek közt arra vár választ, hogy
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 12:01
Képek, videók
vicces biztositás.jpg
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 10:36
biztosítás
janna53
2013. augusztus 18. vasárnap, 21:12
családi otthon biztositás
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:42
biztositási kötvény II.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:16
biztositási kötvény I.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:15
biztositasos 011.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:53
biztositasos 010.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:53
biztositasos 009.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 008.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 007.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 006.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:52
biztositasos 005.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:51
Biztosítási Csalás.hu.jpg
rambobby
2007. június 21. csütörtök, 08:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.