Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:18 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Európai összefogást sürgetett az olasz kormányfő a járvány okozta sokkhatással szemben
A miniszterelnök az olasz kormány gazdasági-pénzügyi terveit mutatta be az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek csütörtöki tanácskozása előtt. Kijelentette, az Európai Unió nem ismételheti meg a 2008-as pénzügyi válságban elkövetett hibákat, amikor nem tudott egységes választ adni a krízishelyzetre.

El kell kerülni, hogy az EU-nak bocsánatot kelljen kérnie - hangoztatta az olasz kormányfő arra utalva, hogy az EU a több mint tíz évvel ezelőtti döntéseiért később bocsánatot kért Görögországtól. Most pedig Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke előbb az olasz sajtóban, majd az Európai Parlamentben kért bocsánatot Olaszországtól, amiért nem nyújtott gyors segítséget a Covid-19 járvány olaszországi terjedésének februári kezdetén.

"Most az EU bátor, ambiciózus és azonnali válaszadására van szükség a járvány okozta sokkal szemben" - hangsúlyozta Giuseppe Conte. Megjegyezte, nem vár végleges döntést az EU állam- és kormányfőinek csütörtöki virtuális csúcstalálkozóján, de a tagországok vezetőinek "világos politikai irányt" kell mutatniuk a járvány utáni újrainduláshoz.

Giuseppe Conte először a római szenátusban, majd képviselőházban vázolta kormánya álláspontját. Felszólalását a kevés, személyesen jelenlevő parlamenti tag szájmaszkban és kesztyűt viselve hallgatta.

Conte hangoztatta, hogy Olaszország óvatosan, de mérlegeli a rendelkezésre álló EU-források felhasználását. Kifejtette, hogy az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) kínálta pénzügyi eszközök másfajta krízishelyzetben születtek, és egyes tagállamok megsegítésére szolgálnak. Úgy vélte, a járvány teremtette "korszakváltó kihívással" szemben az ESM elégtelennek bizonyul. Hozzátette, hogy az ESM-forrásokat a római kormány kizárólag feltételek nélkül vagy az eddigi feltételek módosításával tudná elfogadni. Giuseppe Conte az eurókötvények finanszírozását szorgalmazta. Megjegyezte, az EU közös célja, hogy eredményt mutasson fel, mivel a megosztottság olyan veszélyt képez, amelyet az Európai Unió nem engedhet meg magának. A legjelentősebbnek azt nevezte, hogy az EU-források azonnal a tagállamok rendelkezésére álljanak.

"Jelenleg nincs győztes vagy vesztes, vagy mindannyian győzelemre vezetjük a közös európai elképzeléseket, vagy mindannyian veszítünk!" - hangoztatta a miniszterelnök. Elemzők rámutattak Giuseppe Conte szűk mozgásterére: a mögötte álló populista kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) határozott nemet mond az ESM-források használatára, az Olaszország által szorgalmazott eurókötvényeket viszont többek között Németország és Hollandia is ellenzi. Az egyetlen járható út Róma számára az lehet, ha az ESM-forrásokat kedvezőbb visszafizetési kritériumokkal tudja megszerezni.

Giuseppe Conte bejelentette, hogy a héten közlik a korlátozó intézkedések májustól tervezett fokozatos oldásának ütemezését. Az óvintézkedéseket gazdasági ágazatok és nem tartományok szerint enyhítik majd, tehát egész Olaszországban ugyanazt az időbeosztást követik. Kiemelte, hogy a márciusi 25 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomag után további 50 milliárddal készülnek támogatni a vállalkozásokat és a családokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 17:32
Címkék: Európai Unió, Európai Bizottság, Európai Parlamentben, Giuseppe Conte, Európai Stabilitási Mechanizmus, Csillag Mozgalom,
Kommentek
Férfi kézilabda vb-selejtező - Megsérült a szlovén Matej Gaber szeme
teljesítményében, mert a kézilabda egyetlen elemében sem volt megfelelő, amit produkáltak.

"A játék és a hozzáállás sem volt jó, még a hazafiasság is hiányzott. Kapusaink mintha egyáltalán nem is lettek volna. Minden labda a hálónkba került, ami eltalálta a kapunkat. Nem volt igazi vezérünk, Marko Bezjak és Miha Zarabec sem volt az" - nyilatkozta csalódottan az edző.

Vujovic hozzátette, nem érti, hogyan vezethettek egy góllal a szünetben, hiszen nem érdemelték meg, majd úgy fogalmazott, sokkhatással ért fel számára a vereség, amellyel nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

"A magyarok végül megérdemelt győzelmet arattak. Szerdán mindent megteszünk, harcolni fogunk a legvégéig, de ilyen játékkal fényévnyire vagyunk a világbajnokságtól." - fogalmazott.

A világbajnokságot január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 17:41
Görög adósság - Londoni elemzők: a piac még mindig derűlátó
Az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays 1244 intézményi ügyfelét vonta be gyorsfelmérésébe. A ház által pénteken ismertetett eredmények szerint a megkérdezett befektetési társaságok 66 százaléka várja azt, hogy a görög választók a vasárnapi referendumon igent mondanak a hitelezők legutóbbi reformjavaslataira.

A Barclays körkérdésébe bevont befektetési cégek fele abban is bízik, hogy ha mégis a kedvezőtlen forgatókönyv érvényesül, és Görögországnak távoznia kell az euróövezetből, annak csak csekély globális negatív következményei lennének, tekintettel a görög gazdaság kis méretére és az euróövezetben kiépített pénzügyi védőmechanizmusokra.

A válaszadók nem egészen ötöde tart attól, hogy ha Görögország kiesik az euróövezetből, annak súlyos és az egész világgazdaságra kiterjedő hatásai lennének.

A Barclays londoni elemzői a felméréshez fűzött saját értékelésükben maguk is felhívták a figyelmet arra, hogy a görög válság változatlanul komoly járványkockázatokat
velemenyezd, 2015. július 03. péntek, 19:12
Görög adósság - Londoni elemzők: Görögországban katasztrofális, Közép-Európában enyhe következményei lennének a
(GDP) 25 százalékkal zuhanna.

A régi-új valuta, a drachma az S&P számításai szerint a görög euróövezeti csatlakozás előtt rögzített 340 drachma/euróról az idei negyedik negyedévre 540 drachma/euróig gyengülne, az utána következő néhány negyedévben azonban 440 drachma/euróig erősödne vissza, így összességében 30 százalékkal gyengülne az eredeti átváltási árfolyamhoz képest.

A hitelminősítő mindezek alapján azzal számol, az esetleges Grexit a görög gazdaságban négyszer olyan súlyos bizalmi sokkhatással járna, mint a Lehman Brothers amerikai nagybank összeomlása után elharapózott globális pénzügyi pánik.

A Standard & Poor's szimulációs előrejelzési modellje szerint a görög gazdaság Grexit esetén soha nem térne vissza a 2008 előtti növekedési pályára, mivel a beruházások zuhanásszerű visszaesése az euróövezeti távozást követő években maradandó veszteségeket okozna a görög gazdaság kibocsátási potenciáljában.

A ház szerint az euróövezetben maradó nagyobb gazdaságok ugyanakkor nem sínylenék meg
velemenyezd, 2015. július 02. csütörtök, 16:32
Megvonta az elsőrendű besorolást Olaszországtól a Fitch Ratings
negatív kilátást hagyott érvényben.

A "BBB" osztályzati sáv továbbra is befektetési ajánlású kategória, de az "A" besorolási szintnél nagyobb adóskockázatra figyelmezteti a befektetőket.

A Fitch a leminősítéshez fűzött elemzésben kiemelte, hogy a február végi olasz parlamenti választások eredményeként valószínűtlen egy stabil kormány megalakítása a következő hetekben. A hitelminősítő szerint a megnövekedett politikai bizonytalanság és a további szerkezeti reformoknak nem kedvező háttér újabb sokkhatással ér fel az egyébként is mély recesszióban lévő olasz gazdaságban.

A Fitch Ratings kiemelte azt is, hogy a tavalyi negyedik negyedévi adatok tanúsága szerint az olasz gazdaság recessziója egyike a legmélyebbeknek Európában. A hitelminősítő közölte, hogy az idei év egészében az olasz bruttó hazai termék (GDP) 1,3 százalékos visszaesését várja a tavalyi 2,4 százalékos GDP-mínusz után. A hitelminősítő szerint a 2013-ra várt újabb recessziót jórészt a tavalyi visszaesés áthúzódó hatásai
velemenyezd, 2013. március 08. péntek, 19:53
Sisi az ifjú császárné
kizárólag az önmegvalósításnak élt. Főleg szépsége segítette abban, hogy felülemel-
kedhessen a bécsi udvar - szemében - kicsinyes nyüzsgésén. Erzsébet ugyanakkor
nagyon művelt nő is volt. Nemcsak magyarul, de újgörögül is tökéletesen megtanult.
Idős korában szinte az antik Görögország világában élt, Korfun építtetett egy kastélyt,
melyet kedvenc hőse, Achilleus után Achilleionnak nevezett el.

Fiának 1889-ben Mayerlingben elkövetett öngyilkossága azonban olyan sokkhatással
volt rá, hogy azután többé semmiféle becsvágyat nem mutatott már. Utolsó éveit
vándorló mater dolorosaként állandóan feketébe öltözve, a bécsi udvartól távol, hosszú
utazásokkal töltötte, főleg Görögországban időzött. Évtizedekig tartó fogyókúrái és az
ehhez társuló mozgáskényszer, amely órákig tartó gyalogtúrákra késztették, a koplalás
következtében fellépő ödémához, depresszióhoz és öngyilkossági gondolatokhoz
vezettek. Lucheni, az olasz anarchista, aki őt
klarika47, 2010. december 09. csütörtök, 21:25
Sissi
nem akart tudomást venni, s kizárólag az önmegvalósításnak élt. Föleg szépsége segítette abban, hogy felülemelkedhessen a bécsi udvar - szemében - kicsinyes nyüzsgésén. Erzsébet ugyanakkor nagyon müvelt nö is volt. Nemcsak magyarul, de újgörögül is tökéletesen megtanult. Idös korában szinte az antik Görögország világában élt: Korfun építtetett egy kastélyt, melyet kedvenc höse, Achilleus után Achilleionnak nevezett el.

Fiának 1889-ben Mayerlingben elkövetett öngyilkossága azonban olyan sokkhatással volt rá, hogy azután többé semmiféle becsvágyat nem mutatott már. Utolsó éveit vándorló mater dolorosaként állandóan feketébe öltözve, a bécsi udvartól távol, hosszú utazásokkal töltötte, föleg Görögországban idözött. Évtizedekig tartó fogyókúrái és az ehhez társuló mozgáskényszer, amely órákig tartó gyalogtúrákra késztették, a koplalás következtében fellépö ödémához, depresszióhoz és öngyilkossági gondolatokhoz vezettek. Lucheni, az olasz anarchista, aki öt Genfben mint a gyülölt monarchista elv
szelli, 2010. október 12. kedd, 08:00
Sisi
elnevezett Grassalkovich-kastélyt a hozzá tartozó birtokkal, plusz százezer aranyat, amit a királyi pár a szabadságharc rokkantjai, özvegyei és árvái számára ajánlott fel. A Bécsben csak ,,magyar asszonynak" csúfolt Erzsébet negyedik gyermekét, Mária Valéria főhercegnőt a Budai Várban szülte meg.
A koronázást követően teljesen visszavonult a politikától, kizárólag az önmegvalósításnak élt: utazott, lovagolt, nevelte Mária Valériát. 1889-ben tragikus esemény, Rudolf fiának öngyilkossága sokkhatással volt rá. Bokáig érő haját levágatta, innentől kezdve csak fekete ruhában, mater dolorosaként Hohenembs grófné néven inkognitóban utazgatott. Megtanult görögül, és felépítette magának az Achilleion-kastélyt kedvenc hőse után. Házassága plátói levelezésben folytatódott, és nem titkolta, sőt protezsálta férje szeretőjét, Stratt Katalint. Genfben 1898. szeptember 10-én hajókirándulásra igyekezett, melynek során egy Luigi Lucheni nevű olasz anarchista az uralkodóház iránti ellenszenvtől vezéreltetve egy
yaskane, 2009. november 19. csütörtök, 08:44
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
összefogást.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 14:14
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
O.V.-parlamentben.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:18
Göncz Á.-Parlamentben.jpg
agica2004
2015. október 13. kedd, 20:36
Parlamentben egyedül.jpg
kohlinka
2014. november 11. kedd, 21:31
parlamentben 3.jpg
kicsoda57
2013. szeptember 28. szombat, 22:28
parlamentben 2.jpg
kicsoda57
2013. szeptember 28. szombat, 22:27
Parlamentben megint ülése
basikele
2012. december 16. vasárnap, 04:30
parlamentben.jpg
kicsoda57
2012. november 18. vasárnap, 20:13
Parlamentben.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 00:26
Clinton a parlamentben.jp
agica2004
2011. július 06. szerda, 11:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.