Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:58 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz-kongresszus - Németh Szilárd: a terrorizmus veszélye nem múlt el
Németh Szilárd kiemelte: azt vallják, a modern és ütőképes honvédség megteremtésének kulcsa a korszerű fegyverek hadrendbe állítása mellett a fiatalítás és az önkéntesség.

Emlékeztetett: 2010-re a "Gyurcsány-Vadai-féle szándékos haderő-tönkretételi ámokfutás" következményeként 17 tartalékos katonája volt az országnak, mára 8900-an döntöttek úgy, hogy civil életük megőrzése mellett önkéntes területvédő és egyetemi századokban fegyveresen is a haza szolgálatába kívánnak állni.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kitért arra, hogy 2026-ra 20 ezerre nőhet az önkéntesek száma, de nagy szükségük is van az önkéntes védelmi képességre, mivel Európa, így Magyarország számára is legnagyobb biztonsági kockázat továbbra is a migráció, és így a terrorizmus veszélye sem múlt el.

Kifejtette: az európai politikai döntéshozók között még mindig többségben vannak a bevándorláspártiak, akik az embercsempészekkel és "Soros álciviljeivel" közösen mindent megtesznek, hogy bevándorlókkal árasszák el kontinensünket. A baloldali kormányok ezért nyitják meg a határokat, a kikötőket, és ezért akarják ismét a tagországokra erőszakolni a kötelező betelepítési kvótát.

Úgy fogalmazott: az ellenőrizetlen tömeges migráció és a terrorizmus "kéz a kézben járnak", és teljesen elhibázott "álmodozni" "az európaiságtól irtózó, a kereszténységet megvető bevándorlók integrációjáról". A legsúlyosabb gyilkos merényleteket közösen tervelték ki és hajtották végre a régi bevándorlók második vagy harmadik generációs leszármazottai - akik már uniós állampolgárok - és a határokon "átgázoló", a brüsszeli és a nagyhatalmi politikusok által felbiztatott tömegek közé rejtőző, kiképzett menekültek- mondta.

Megjegyezte: közös pont volt, hogy mindegyik támadás az európai életforma és a keresztény értékrend ellen irányult. Azért lehet Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, mert a magyarok időben döntöttek arról, hogy közösen védik meg a határokat, őrzik meg az országot "magyar Magyarországnak" - tette hozzá.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt hangoztatta: büszke arra, hogy Magyarország szuverén ország, amely képes megvédeni az itt élőket, képes biztonságot nyújtani és nem szorul alamizsnára. Nincs szüksége továbbá Magyarországnak kioktatásra, tiszteletet követel, és ezt másoknak is megadja - tette hozzá.

Úgy folytatta: büszke arra is, hogy aktív tagja lehet a Fidesznek, amely ma Európában a legerősebb támogatottságú jobboldali erő.

Kitért arra, büszkén vallja magát konzervatívnak, tudva, hogy a konzervatív nem a múltba réved, hanem a jövőbe tekint, nem relativizálja az alapvető értékeket.

Azt mondta: ma 188 ezerrel többen élnek házasságban, mint kilenc évvel ezelőtt, 20 éve nem volt olyan magas a házasságkötési kedv, mint most, júliusban 31 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint az előző év ugyanezen hónapjában. A gyermekvállalási kedv 20 éves csúcson van, az elmúlt években több mint 20 százalékkal emelkedett - sorolta az eredményeket.

Ugyanakkor megjegyezte: messze vannak még attól, hogy a magyar nemzet ismét gyarapodó, fiatalodó nemzet legyen.

Büszke arra is - folytatta -, hogy nemzeti egyetértés van abban: a legjobb befektetés, ha támogatják a magyar gyermekek megszületését és tisztességben történő felnevelkedését. Magyarországon egyedülálló módon segítik a családokat, nemzetközileg is kiemelkedő összeget, a GDP öt százalékát fordítják a támogatásukra - emelte ki.

Eddig csaknem 60 ezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamely elemét - jelezte a családügyi államtitkár. Arról is beszélt, hogy január 1-jétől - egyedülálló módon - a 4 gyermekes édesanyáknak nem kell szja-t fizetniük, és ez a kedvezmény életük végéig érvényes. Megemlítette, hogy jövőre elindul a nagyszülői gyed is.

Az a cél, hogy mindenki akkor és annyi gyermeket vállalhasson, amikor és amennyit szeretne - hangsúlyoztat Novák Katalin.

Arra figyelmeztetett: nem szabad bedőlni a "balliberális mantrának", hogy a nőknek a férfiakkal folyamatosan versenyezniük kell.

Mint mondta, büszke a magyar kajakos, ultrafutó lányok sikereire, a női vállalkozókra, a tehetséges női művészekre, tudósokra, diplomatákra és a közéletben egyre nagyobb számban szerepet vállaló nőkre.

Jó megtapasztalni, hogy a Fidesz háza táján "nem az ajtónak rohangáló, földön fetrengő, hisztérikusan ordítozó, magukat valóságshow-ban érző és a hazájuk ellen dolgozó nők" keresik a számításaikat, hanem a határon innen és túl olyan nők találnak értelmes feladatukra, akik a családjuk mellett tágabb környezetükért is szeretnének felelősséget viselni - mondta a régi-új alelnök, aki hangoztatta: nem hisz a kvótákban és a felülről erőltetett szerepekben.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:01
Címkék: Németh Szilárd, Honvédelmi Minisztérium, Novák Katalin, terrorizmus veszélye, korszerű fegyverek, haza szolgálatába,
Kommentek
November 4. - Németh Szilárd: Wittner Mária erkölcsi mérce, példakép
Németh Szilárd a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, a Kortanúk - '56 lángjának őrzője: Wittner Mária című filmet ajánlva úgy fogalmazott: 1956-ban idegen hadsereg érkezett az országba, hogy eltapossa a forradalmat, de nem tudták eltaposni "a szabadságszerető magyar nép lángját".

Ennek a szabadságszerető magyar népnek az egyik legkiemelkedőbb, legszebb, legtisztább példája Wittner Mária, 1956 hőse - tette hozzá az államtitkár.

Azt mondta, ezzel "zárójelbe lehet tenni" azt a 46 évet, amikor "nem mi döntöttünk a magunk sorsáról, hanem Berlinből vagy Moszkvából diktáltak".

Wittner Mária az egyéni szabadság, az emberi szabadság, a nemzeti szabadság és a keresztény szabadság megtestesítője mindannyiunk számára - közölte Németh Szilárd.

A politikus idézett a Wittner Mária 80. születésnapjára írt leveléből, amelyben úgy fogalmazott, Wittner Mária élete példa arra, hogy egy magára hagyott, édesanyját kereső árva gyermeklányból hogyan lesz szabadságharcos forradalmár, akit mindezért meg
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 14:21
Boross Péter: az '56-os Kossuth téri sortűz volt a fegyveres szabadságharc kiváltó oka
A volt kormányfő, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke az akkori történelmi eseményekről saját személyes emlékeit is felidézve arról beszélt, hogy "az a gyilkos szándék, düh és kétségbeesés, amely ezt a rémtettet végrehajtotta", adott nagy lökést az ellenállásnak, a felkelésnek, a fegyveres szabadságharcnak.

Október 25. talán a legjelentősebb napja annak a folyamatnak, amely aztán 1956-ot (.) világszerte ismertté tette- mondta, hozzátéve: akkor lőttek a tömegbe, "amikor normális aggyal semmiképpen nem lehetett volna".

Boross Péter megfogalmazása szerint "az ostobaság és a terrorrendszer korlátai" vezettek oda, hogy amikor némileg enyhültek volna a tiltakozó megmozdulások, akkor hajtották végre a sortüzet. Ezután nem volt kétséges, hogy mit kell tenni ezzel a hatalommal - hangoztatta volt miniszterelnök.

Visszaemlékezésében Boross Péter szólt arról is, hogy a szabadságharcosok miért nem törődtek a "józan logika" azon hangjaival, amelyek az oroszok jelenlétére
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:52
Október 23. - Az 1956-os forradalomra emlékezett a magyarság
Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés kormánypárti elnöke.

Kolozsváron Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságügyért felelős államtitkára arról beszélt hogy, 1956 mércét állított a magyarság elé, és ennek a mércének kell megfelelnünk a jelenben is és a jövőben is.

Megemlítette, hogy 1956-ban a budapesti "jajkiáltás" nem jutott el a nyugati fülekig, de eljutott Újvidékre, Temesvárra, Aradra és Kolozsvárra, ahol sokan megszenvedték a szolidaritás kinyilvánítását.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a vajdasági központi ünnepségen, Szabadkán azt mondta, "hőseink példája és bátorsága ma is azt üzeni számunkra: a magyarok együtt, összefogva nagy dolgokra képesek". Hozzátette: "ma is csak együtt tudjuk megvédeni ezeréves értékeinket, keresztény hitünket, nemzeti kultúránkat, édes anyanyelvünket, magyar identitásunkat".

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Dunaszerdahelyen kijelentette: a mai
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 21:01
Október 23. - Pásztor István: 1956 annak a jelképe, hogy a szabadság nem csupán üres szó
nincs olyan nemzet, amelynek tagjai nem így akarnak élni. Meggyőződésem, hogy nincs olyan nemzet, amelynek tagjai egyebet akarnának, mint azt, hogy kiteljesítsék az életüket, tudjanak egyről a kettőre jutni, (.) éljék az életüket, élhessék a hétköznapokat" - adott hangot gondolatainak a VMSZ elnöke. Úgy folytatta: az is meggyőződése, hogy a birodalmi törekvések mindig a nemzetekkel szemben építkeztek a történelem során, és az volt a céljuk, hogy végképp eltöröljék, ami az útjukban állt.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédében rámutatott, hogy 1956-ban sokéves elnyomás, megaláztatás után fordulóponthoz érkezett a magyarság sorsa, az emberek szabadságvágyát már nem lehetett elfojtani. "1956 arról szólt, hogy a magyar nép végre maga akart dönteni Magyarországról" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a magyaroknak minden történelmi korban újra és újra meg kellett küzdeniük a szabadságért, "így aztán mi igazán tudjuk, milyen nagy dolog a szabadság".

"Hőseink példája és
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 19:12
În Canija a fost depusă piatra de temelie a Academiei de Lupte din Voivodina
dintre Primăria din Canija, Asociaţia Maghiară din Voivodina şi Academia Maghiară de Lupte "Kozma István", cu un sprijin de 963 de milioane de forinţi (2,9 milioane de euro) din partea Guvernului Ungariei.Iniţial, guvernul maghiar a alocat 50 de miliarde de forinţi (151,5 milioane euro) pentru programul de dezvoltare economică a Voivodinei, lansat în 2016, însă în cea de-a doua parte, suma creşte semnificativ, iar asta va permite, de asemenea, construirea academiei de lupte, a spus secretarul de stat Szilárd Németh, care este vicepreşedinte al Fidesz.Szilárd Németh a mulţumit guvernului maghiar şi celui sârb, precum şi tuturor celor care au realizat că investiţiile maghiare vor consolida Serbia la fel de mult precum consolidează Ungaria.István Pásztor, preşedintele Asociaţiei Maghiare din Voivodina, a mulţumit pentru sprijinul moral, politic şi financiar de care comunitatea maghiară din Voivodina a avut parte în ultimii aproximativ zece ani.Zeljko Trajkovic, preşedintele Federaţiei Sârbe de Lupte, a
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 16:41
Elhelyezték a Vajdasági Birkózóakadémia alapkövét Magyarkanizsán
A Vajdasági Birkózóakadémia alapkőletétele az összefogás újabb példája - hangsúlyozta Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke Magyarkanizsán. Kiemelte, hogy a vajdasági birkózás sok nagyszerű sportolót adott a világnak, és erre a hagyományra építve szeretnék tovább szélesíteni a versenyzők előtt álló lehetőségeket.

A Vajdasági Birkózóakadémia a magyarkanizsai önkormányzat, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia összefogásának köszönhetően, a magyar kormány 963 millió forintos támogatásával jön létre.

"A mai alapkőletétel fontos mérföldkő egy olyan álom megvalósulásának útján, amely sok ember közös elhatározása nyomán válhat valósággá" - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, honvédelmi államtitkár.

A kormány 2016-ban elindított vajdasági gazdaságfejlesztési programjára Budapest eredetileg 50 milliárd forintot szánt, a második szakaszban azonban jelentősen nő ez az összeg, és ez teszi lehetővé a birkózóakadémia felépítését is -
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 13:31
Önkormányzat 2019 - Németh Szilárd: olyan polgármesterekre van szükség, akik megvédik településüket
Németh Szilárd közölte: az elmúlt időszakban az országot járta, hogy beszámoljon a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról. Több egykori katonavárosban is járt, amelyeket a "Gyurcsány-, Juhász-, Vadai-ámokfutásnak köszönhetően" felszámoltak.

Az államtitkár kijelentette: a Magyar Honvédség garantálja, hogy az a város, amely helyőrséggé tud válni, a legbiztonságosabb város lesz az országban.

Közölte, a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség között több mint 100 évre visszatekintő, sokrétű, az egész társadalmat átfogó kapcsolat van. Németh Szilárd e kapcsolat három területét emelte ki.

Elsőként azt említette, hogy az első világháborúval kapcsolatban a kormány hirdetett egy programot a települések tulajdonában lévő temetőkben található hadisírok rendbetételéről. A több mint kétmilliárd forint értékű pályázati program keretében több mint 240 önkormányzattal vették fel a kapcsolatot, s a honvédség, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakmai irányítása mellett
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:32
Németh Zsolt: hála illeti Kornel Morawieckit az életművéért
A bizottsági elnök - miután részt vett Varsóban az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítójának temetésén - elmondta: a közép-európai népek függetlenségében visszaköszön Kornel Morawiecki munkája, ugyanakkor ez a függetlenség nem valósulhatott volna meg hit nélkül.

Németh Zsolt felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök márciusban a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést nyújtotta át Kornel Morawieckinek a Magyarország iránti szolidaritása és következetes kiállása, valamint a magyar-lengyel politikai kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Hozzátette, hogy a búcsúszertartáson átadták Orbán Viktor részvétét a gyászolóknak.

Elmondta azt is, hogy a temetésen vele együtt jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Kornel Morawiecki hetvennyolc éves korában, súlyos betegség következtében hunyt el szeptember 30-án. Az egykori lengyel Harcoló
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 18:42
Képek, videók
Németh Szilárd.jpg
agica2004
2013. december 21. szombat, 12:11
2014.nov.22 Kongresszus 0
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:56
terrorizmus.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:12
Putyin- terrorizmus.png
agica2004
2015. december 12. szombat, 22:27
a terrorizmus új formája
ninetta
2007. április 11. szerda, 13:39
Búcsú a fegyverektől erne
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:28
fegyverek.jpg
basikele
2012. október 20. szombat, 00:49
Külömbözö fegyverek..JPG
wob
2011. november 29. kedd, 20:15
fegyverek a bunkerbe
ircsi61
2011. október 07. péntek, 22:54
9Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
8Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
7Fegyverek.png
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
6Fegyverek.gif
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
5Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
4Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.