Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 19:40 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz-kongresszus - Németh Szilárd: a terrorizmus veszélye nem múlt el
Németh Szilárd kiemelte: azt vallják, a modern és ütőképes honvédség megteremtésének kulcsa a korszerű fegyverek hadrendbe állítása mellett a fiatalítás és az önkéntesség.

Emlékeztetett: 2010-re a "Gyurcsány-Vadai-féle szándékos haderő-tönkretételi ámokfutás" következményeként 17 tartalékos katonája volt az országnak, mára 8900-an döntöttek úgy, hogy civil életük megőrzése mellett önkéntes területvédő és egyetemi századokban fegyveresen is a haza szolgálatába kívánnak állni.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kitért arra, hogy 2026-ra 20 ezerre nőhet az önkéntesek száma, de nagy szükségük is van az önkéntes védelmi képességre, mivel Európa, így Magyarország számára is legnagyobb biztonsági kockázat továbbra is a migráció, és így a terrorizmus veszélye sem múlt el.

Kifejtette: az európai politikai döntéshozók között még mindig többségben vannak a bevándorláspártiak, akik az embercsempészekkel és "Soros álciviljeivel" közösen mindent megtesznek, hogy bevándorlókkal árasszák el kontinensünket. A baloldali kormányok ezért nyitják meg a határokat, a kikötőket, és ezért akarják ismét a tagországokra erőszakolni a kötelező betelepítési kvótát.

Úgy fogalmazott: az ellenőrizetlen tömeges migráció és a terrorizmus "kéz a kézben járnak", és teljesen elhibázott "álmodozni" "az európaiságtól irtózó, a kereszténységet megvető bevándorlók integrációjáról". A legsúlyosabb gyilkos merényleteket közösen tervelték ki és hajtották végre a régi bevándorlók második vagy harmadik generációs leszármazottai - akik már uniós állampolgárok - és a határokon "átgázoló", a brüsszeli és a nagyhatalmi politikusok által felbiztatott tömegek közé rejtőző, kiképzett menekültek- mondta.

Megjegyezte: közös pont volt, hogy mindegyik támadás az európai életforma és a keresztény értékrend ellen irányult. Azért lehet Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, mert a magyarok időben döntöttek arról, hogy közösen védik meg a határokat, őrzik meg az országot "magyar Magyarországnak" - tette hozzá.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt hangoztatta: büszke arra, hogy Magyarország szuverén ország, amely képes megvédeni az itt élőket, képes biztonságot nyújtani és nem szorul alamizsnára. Nincs szüksége továbbá Magyarországnak kioktatásra, tiszteletet követel, és ezt másoknak is megadja - tette hozzá.

Úgy folytatta: büszke arra is, hogy aktív tagja lehet a Fidesznek, amely ma Európában a legerősebb támogatottságú jobboldali erő.

Kitért arra, büszkén vallja magát konzervatívnak, tudva, hogy a konzervatív nem a múltba réved, hanem a jövőbe tekint, nem relativizálja az alapvető értékeket.

Azt mondta: ma 188 ezerrel többen élnek házasságban, mint kilenc évvel ezelőtt, 20 éve nem volt olyan magas a házasságkötési kedv, mint most, júliusban 31 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint az előző év ugyanezen hónapjában. A gyermekvállalási kedv 20 éves csúcson van, az elmúlt években több mint 20 százalékkal emelkedett - sorolta az eredményeket.

Ugyanakkor megjegyezte: messze vannak még attól, hogy a magyar nemzet ismét gyarapodó, fiatalodó nemzet legyen.

Büszke arra is - folytatta -, hogy nemzeti egyetértés van abban: a legjobb befektetés, ha támogatják a magyar gyermekek megszületését és tisztességben történő felnevelkedését. Magyarországon egyedülálló módon segítik a családokat, nemzetközileg is kiemelkedő összeget, a GDP öt százalékát fordítják a támogatásukra - emelte ki.

Eddig csaknem 60 ezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamely elemét - jelezte a családügyi államtitkár. Arról is beszélt, hogy január 1-jétől - egyedülálló módon - a 4 gyermekes édesanyáknak nem kell szja-t fizetniük, és ez a kedvezmény életük végéig érvényes. Megemlítette, hogy jövőre elindul a nagyszülői gyed is.

Az a cél, hogy mindenki akkor és annyi gyermeket vállalhasson, amikor és amennyit szeretne - hangsúlyoztat Novák Katalin.

Arra figyelmeztetett: nem szabad bedőlni a "balliberális mantrának", hogy a nőknek a férfiakkal folyamatosan versenyezniük kell.

Mint mondta, büszke a magyar kajakos, ultrafutó lányok sikereire, a női vállalkozókra, a tehetséges női művészekre, tudósokra, diplomatákra és a közéletben egyre nagyobb számban szerepet vállaló nőkre.

Jó megtapasztalni, hogy a Fidesz háza táján "nem az ajtónak rohangáló, földön fetrengő, hisztérikusan ordítozó, magukat valóságshow-ban érző és a hazájuk ellen dolgozó nők" keresik a számításaikat, hanem a határon innen és túl olyan nők találnak értelmes feladatukra, akik a családjuk mellett tágabb környezetükért is szeretnének felelősséget viselni - mondta a régi-új alelnök, aki hangoztatta: nem hisz a kvótákban és a felülről erőltetett szerepekben.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:01
Címkék: Németh Szilárd, Honvédelmi Minisztérium, Novák Katalin, terrorizmus veszélye, korszerű fegyverek, haza szolgálatába,
Kommentek
Németh Szilárd: a magyarok minden körülmények között számíthatnak a katonákra
Németh Szilárd elmondta: 171 évvel ezelőtt ezen a napon vették be a magyar honvédok Buda várát.

"Azóta is büszkék vagyunk a magyar virtusra és a magyar katonákra" - fogalmazott, hozzátéve: örök hála és tisztelet a '48-as honvédoknak és Görgei Artúrnak.

Köszönet és elismerés a mai Magyar Honvédségnek is, amely példamutató módon szolgálja a hazát, őrzi Magyarország függetlenségét, a békét, a magyar biztonságot és szabadságot - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarország sikeresen küzdött le a koronavírus-járvány első szakaszát, abban kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a honvédségnek is.

A katonák most szolgálatot adnak a rendőrökkel a déli határokon. Hermetikusan zárták a határt, így védték Európa és Magyarország biztonságát a koronavírus gócokból érkező migránsokkal szemben - mondta Németh Szilárd.

Elmondta, a honvédelem napján, munkaszüneti napon is folytatták az idősotthonok fertőtlenítését, amit szintén egy munkaszüneti napon, húsvétvasárnap kezdtek.
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:12
Illegális bevándorlás - Németh Szilárd: járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának
Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön. Ezért sem lehet feladni a kerítést, nem lehet megszüntetni a tranzitzónát - tette hozzá.

A határőrizeti rendszer, amelyet a magyar kormány az emberek felhatalmazása alapján tart fenn 2015 óta, meghozta a hatását - fogalmazott. Az ellenzék is többször beszél arról, hogy nincs migráns az országban - folytatta -, azért nincs, mert "védjük a határokat". Ez a műszaki, jogi és az élőerős határzárnak, vagyis a kerítésnek, a tranzitzónának és a határra vezényelt katonák és rendőrök munkájának köszönhető - mondta.

Kitért arra is, hogy a Magyar Honvédség azoknak is lehetőséget jelent, akik a járvány miatt elvesztették a munkájukat. A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat hat hónap kiképzést jelent, melyet az ország 25 helyszínén lehet teljesíteni. Azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat várják, akik elvesztették a munkájukat és megfelelnek a követelményeknek. Az illetmény havi
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 09:26
Koronavírus - Már 873 idősotthonban fertőtlenítettek a katonák
Csak pénteken tizenkét helyszínen dolgoznak, amelyek közül három csepeli intézmény. Munkájukról Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Fővárosi Önkormányzat Tapló utcai idősek otthonában tájékozódott pénteken.

A honvedelem.hu-nak adott nyilatkozatában Németh Szilárd elmondta: az élet újraindításának szakaszában, a Covid-19 okozta járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani, hiszen az orvosok, a szakemberek, szakértők egész Európában egyetértenek abban, hogy nagyon nagy a kockázata a vírus második hullámának. Hozzátette, hogy a fővárosban az idősotthonok azok, amelyek a leginkább ki vannak téve a veszélynek. Németh Szilárd emlékeztetett, hogy minden negyedik beteg, illetve minden negyedik elhalálozottaz idősotthonokhoz köthető.

Az államtitkára kiemelte: a hatóságok áprilisban "rettenetes állapotokat találtak a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti Idősek Otthonában". Ekkor döntöttek arról, hogy az idősotthonokban a Magyar Honvédség
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 15:25
Koronavírus - Nő az óvodák iránti igény vidéken
felügyeltek a létszámkorlátok betartása mellett.

Pécsen Péterffy Attila polgármester tájékoztatása szerint egyre több óvodás és bölcsődés korú pécsi gyermek szülei kezdenek újra dolgozni, az óvodai ellátás és étkezés iránti igény szinte naponta érezhetően növekszik. Hétfőn újabb három óvoda nyitott ki, összesen nyolc csoporttal.

Dombóváron három önkormányzati óvoda 75, a bölcsőde 30 gyermeknek tud felügyeletet biztosítani, ezt hétfőn 60, illetve 20 gyermeknek kértek a szülők - mondta Pintér Szilárd polgármester az MTI-nek. Hozzátette: nő az igény a gyermekfelügyelet iránt, ezért a térség országgyűlési képviselőjénél kezdeményezte, hogy a csoportokban 5 helyett 10 gyermeket láthassanak el.

Kaposváron a múlt héten bölcsődei elhelyezést 22, óvodait 79 gyermek vett igénybe - közölte Szita Károly polgármester. A héten a gyermekszám növekedésére számítanak, az eddigi egy ügyeletes bölcsőde mellett még egyet, a hat ügyeletes óvodán kívül még hármat kinyitnak, hogy fogadni tudják a
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:32
Krónika 12. rész (honvédség, biztonság)
foglalkoztatni, hogy az nem számít túlszolgálatnak.

Azt kérte, hogy az államtitkár reagáljon arra, hogy a javaslatok miért ilyen módon kerültek a Ház elé.

Indokolt lenne a honvédség iránti megbecsülést anyagiakban is kifejezni - közölte, hozzátéve: az elkötelezettséget nem lehet pénzzel megfizetni, de azért meg lehet próbálni.

Ezt követően Hiller István levezető elnök lezárta az általános vitát.

Kormány: a honvédek pontosan elvégzik a feladataikat

Az elhangzottakra reagálva Németh Szilárd honvédelmi államtitkár azt mondta, a honvédek naprakészen és pontosan végzik el a különleges jogrendben rájuk háruló feladatokat.

Hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslat hosszú hónapok elemző munkája nyomán készült el.

A módosítások célja a bürokrácia csökkentése, az egyszerűsítés és a pontosítás, hogy ezekkel is elősegítsék a honvédség fejlesztését - szögezte le.

Több a rendőrséget és a közlekedést érintő törvény is módosul

A parlament az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 20:44
Krónika 11. rész (honvédség)
Kormány: a honvédség teljes képességével szolgál most isNémeth Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára expozéjában először beszámolt a koronavírus-járványról, közölve: egy olyan veszély csapott le a világra, amelyre nem gondolt senki, ám minden nehézség ellenére az elmúlt hetekben a magyarok rendkívüli összefogásról tettek tanúbizonyságot.

A honvédség teljes képességével szolgál most is - hangsúlyozta. Példaként említette, hogy védik a határt, ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását, őrzik a védőeszközöket tároló központi raktárakat, kórházparancsnokokat adnak, kiemelt cégeknél koordinálják a veszélyhelyzeti működést, és idősotthonokat fertőtlenítenek.

A tárgyalt törvényjavaslatra rátérve közölte: az előterjesztés több jogszabály módosítására irányul, ezek egy része technikai jellegű, az elsődleges cél pedig a bürokráciacsökkentés, az egyszerűsítés, elősegítve ezzel a honvédség fejlesztését, hogy mind békeidőben, mind különleges jogrendben a lehető legmagasabb
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:53
Koronavírus - Csepeli polgármester: Karácsony antidemokratikusan akart Csepel belvárosában hajléktalanszállót n
Borbély Lénárd kedden a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: Karácsony Gergely egyszemélyes döntéshozóként olyan épületben akart hajléktalanszállót nyitni, amely iskolák, óvoda, gyermek és felnőtt orvosi rendelők, valamint a piac közvetlen szomszédságában van. Abban a volt iskolaépületben, amelyet "szellemi elődje, Demszky Gábor záratott be" - jegyezte meg.

A polgármester úgy fogalmazott: a főpolgármester "mindezt teljesen antidemokratikus módon, titokban, a csepeli önkormányzat megkerülésével és a csepeli emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával akarta véghezvinni."

Semmiféle tájékoztatás, előzetes egyeztetés, megkeresés nem érkezett. Csak annyi történt, hogy elkezdték az épületet átalakítani. A munkálatokat leginkább éjszaka végezték, hogy ne keltsenek feltűnést - olvasható a bejegyzésben.

A polgármester szerint a cél az volt, hogy Budapest belvárosából több száz hajléktalant költöztessenek át Csepelre. Azt írta: a veszélyhelyzetben kapott felhatalmazását a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 11:11
Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: Csepel helyett a Városházán lesz karantén hajléktalanoknak
között.

A csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy a fővárosi önkormányzat ideiglenes otthon biztosítson olyan hajléktalan embereknek, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. A főváros az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni - olvasható a közleményben, amelyben úgy fogalmaztak: "ám azok után, hogy a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és a kerületben egyéni képviselőnek sikertelenül indult Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, akiknek az élete múlhat azon, hogy gondoskodunk-e róluk, a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre".

A kommüniké szerint az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet. "A járványügyi veszélyhelyzet idejére azok az otthontalan budapestiek költözhetnek be, akikkel szemben Csepel
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:42
Képek, videók
Németh Szilárd.jpg
agica2004
2013. december 21. szombat, 12:11
2014.nov.22 Kongresszus 0
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:56
terrorizmus.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:12
Putyin- terrorizmus.png
agica2004
2015. december 12. szombat, 22:27
a terrorizmus új formája
ninetta
2007. április 11. szerda, 13:39
Búcsú a fegyverektől erne
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:28
fegyverek.jpg
basikele
2012. október 20. szombat, 00:49
Külömbözö fegyverek..JPG
wob
2011. november 29. kedd, 20:15
fegyverek a bunkerbe
ircsi61
2011. október 07. péntek, 22:54
9Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
8Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
7Fegyverek.png
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
6Fegyverek.gif
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
5Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:43
4Fegyverek.jpg
sztana45
2010. július 22. csütörtök, 15:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.