Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 11:09 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Szakértő: bevándorlási pontrendszert alakítana ki Amerika
Kérdéses, hogy ez a rendszer az Egyesült Államokban beválna-e, hiszen egy szigeten sokkal könnyebb betartatni egy ilyen szabályozást, mint egy olyan területen, amelynek több ezer kilométeres közös határa van Mexikóval - tette hozzá.

A pontrendszer fő kritériumai várhatóan a nyelvtudás és a végzettség lesznek, különös tekintettel a hiányszakmákra - vélekedett.

Emlékeztetett: nemrég az amerikai elnök a mexikói termékeket sújtó, amerikai büntetővámok kilátásba helyezésével elérte, hogy a mexikói vezetők több ezer katonát és rendőrt vezényeljenek déli határaikhoz. Ettől függetlenül a migráció még mindig probléma a területen, csak 2019 első pár hónapjában 100-120 ezer illegális bevándorló érkezett az Egyesült Államokba - fűzte hozzá.

A szakértő kitért arra is, hogy az Amerikában elkezdett kitoloncolások hatása gazdasági szempontból még kérdéses, hiszen 10-11 millió illegális bevándorló él az országban. Ők főleg olyan munkakörökben dolgoznak, amelyeket az amerikaiak nem szívesen vállalnak el. Az összes illegális bevándorló kitoloncolásával a mezőgazdasági- és szolgáltató szektor körülbelül 20-25 százaléka elveszne Amerikában egy felmérés szerint - magyarázta Magyarics Tamás.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:40
Címkék: Egyesült Államokban, Egyesült Államokba, Magyarics Tamás, szigeten sokkal, ilyen szabályozást, olyan területen,
Kommentek
Az egészséges életmód segít megelőzni a stroke-ot a genetikai kockázat ellenére is
ember, ha abbahagyja a dohányzást és nem hízik el - írták a tudósok a The British Medical Journal orvostudományi folyóirat aktuális számában.

A stroke vagy szélütés, az agy hirtelen kialakuló, vérkeringési zavar okozta károsodása összetett betegség, hátterében genetikai és környezeti tényezők egyaránt állnak.

A kutatók azt akarták megtudni, vajon az egészséges életmód ellensúlyozza-e a gének hatását - számolt be róla a MedicalXpress.com.

Kifejlesztettek egy genetikai kockázatértékelő pontrendszert, amely a stroke-kal összefüggő 90 génváltozaton alapult és a résztvevőket kockázati kategóriákba sorolta. A résztvevők köre az Egyesült Királyság félmillió lakosának információit tartalmazó biológiai adatbankjából (UK Biobank) került ki.

A kutatás több mint 306 ezer, 40-73 éves brit férfi és nő adatait elemezte, egyiküknek sem volt még szívrohama vagy stroke-ja a kutatás kezdetéig.

Az egészséges életmódot négy tényezővel határozták meg: dohányzásmentesség, gyümölcsben, zöldségben és halban
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 18:21
Az iskolázottsággal összefüggésben álló csaknem 1300 génvariációt azonosítottak a kutatók
publikált mostani tanulmány készítői 1271 ilyen génvariációt azonosítottak.

Robbee Wedow, a boulderi Coloradói Egyetem végzős hallgatója, a tanulmány egyik szerzője szerint az eredmények új megvilágításba helyezik a genetika befolyásoló erejét az összetett emberi viselkedésekre nézve.

A kutatók ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az egyes génvariációk önmagukban csekély előrejelző-értékkel bírnak.

Az 1271 génvariáció jelentőségének felmérése érdekében a kutatók készítettek egy "poligenetikus pontrendszert", amely egymillió génvariáció - beleértve az iskolázottsággal összefüggő, valamint a genomban azonosított többi génvariáns - együttes "előrejelző-erejét" mutatja meg.

"Megállapítottuk, hogy az iskolázottsággal összefüggő génvariációk jelentős része az agyfejlődés gyakorlatilag összes szakaszában, valamint az agyi idegsejtek közti kommunikációban is jelentős szerepet játszik" - mondta Peter Visscher, az ausztrál Queenslandi Egyetem professzora, a tanulmány egyik szerzője.

A szakember
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 13:20
Krónika 1. rész (alapvető jogok biztosának beszámolója)
Alapvető jogok biztosa: magas a hivatal társadalmi elismertségeAz alapvető jogok biztosa Magyarország emberi jogi térképeként jellemezte a beszámolót, és fontosnak nevezte, hogy erről parlamenti párbeszéd legyen. Elmondta: tavaly 8399 beadvány érkezett a hivatalhoz, ami nem mutat szignifikáns eltérést az előző évhez képest, ugyanakkor egy "imponáló szám", mert azt jelzi, hogy a hivatal társadalmi elismertsége, presztízse meglehetősen magas, van iránta bizalom.Jelezte: tavaly a hivatal 520 ajánlást tett, amit 382 esetben a címzett elfogadott és csak 41 esetben utasított vissza; 97 ügyben még folyik az utólagos kommunikáció. Ez kilenctizedes arány, ami nagyon imponáló szám, és azt mutatja, hogy "ez a hivatal egészen elfogadhatóan működik" - értékelt Székely László.

Jelezte: az elmúlt évben többletforrást kapott a hivatal, amire azért volt szükség, mert 2014-től folyamatosan nőttek a feladataik. Hozzátette: a legköltségesebb új funkció a Nemzeti megelőző mechanizmus
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 11:00
Trócsányi: a közigazgatási bíráskodáshoz bírói gondolkodás és közigazgatási gyakorlat is kell
az államigazgatási főiskola egykori hallgatóiból toborozzák, valamint megkövetelik a közigazgatási joggyakorlatot. Utóbbi Ausztriában is szempont.

Magyarországon a közigazgatási bírák kiválasztása is a bírák kezében van - jelezte, kifejtve, hogy az álláspályázatok kiírása, az értékelés, a rangsor felállítása és a döntés is a bírósági szervezeten belül történik. "A bírói függetlenség sérelme fel sem merülhet ebben a folyamatban" - emelte ki.

Trócsányi László szerint a kormányzat olyan pontrendszert szeretne bevezetni az Országos Bírósági Hivatal támogatásával, amely a közigazgatásban töltött joggyakorlatot, a közigazgatás-tudományban való jártasságot is megfelelően honorálja, mert a jelenlegi rendszer erre nem garancia. Miniszteri rendelettel fogják "ezt a hiátust pótolni" - jelezte.

A miniszter azt is írta, hogy az ellenzéki pártok a bírói függetlenség felszámolását vizionálják, pártbíróságokkal fenyegetnek. Hangsúlyozta azonban, hogy sértő az egész magyar köztisztviselői karra nézve az az
velemenyezd, 2017. augusztus 10. csütörtök, 09:41
Brexit - Elemző: a munkaerőhiány ellenére nem csökken a brit kiválás népszerűsége
Kiss István hangsúlyozta: a felmérések azt mutatják, hogy megéri a bevándorlás korlátozása a briteknek a gazdaság időszakos gyengülése ellenére. Főleg az idősebbek vélekednek így.

Ugyanakkor a Brexittel kampányoló két nagy párt növelni tudta a szavazatainak számát, míg az új referendumot szorgalmazók gyengültek - tette hozzá.

Mint elmondta: az elmúlt fél évben a Brexittel kapcsolatos félelmek miatt egyre csökken az Egyesült Királyságba érkező munkavállalók száma és a munkaadók egyre inkább munkaerőhiányra panaszkodnak.

Példaként említette, hogy csak az egészségügyi szektorból 40 ezer munkavállaló hiányzik és a rekord alacsony munkanélküliség is azt mutatja, hogy a munkaerőhiány kívülről pótolható.

Várhatóan egyfajta pontrendszert vezetnek be a kiválással egy időben, csak bizonyos végzettségek, szaktudás megléte esetén lehet majd munkát vállalni az országban - mondta Kiss István.
velemenyezd, 2017. augusztus 10. csütörtök, 08:41
Brit EU-népszavazás - Boris Johnson bevándorlási pontrendszert vezetne be Brexit esetén
A tervezetet Johnson és Michael Gove igazságügyi miniszter terjesztette elő kedd este. Johnson és Gove a kilépésért kampányoló tábor két frontembere, jóllehet mindketten a kormányzó brit Konzervatív Párt tagjai. A konzervatív párti brit kormány hivatalos álláspontja az, hogy Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, vagyis a volt londoni polgármester és az igazságügyi tárca vezetője a saját pártja vezette kormány ellenében kampányol a kilépés mellett.

Johnsont a brit sajtó David Cameron miniszterelnök legesélyesebb utódjelöltjei között tartja számon.

A két konzervatív politikus által előterjesztett terv szerint Nagy-Britannia 2020-ra, a következő brit parlamenti választások idejére honosítaná meg az új bevándorlási mechanizmust, amely különböző kritériumok alapján, pontozásos rendszerrel bírálná el a letelepülési és munkavállalási kérelmeket a külföldi EU-tagállamokból érkezők esetében is.

Ez véget vetne az uniós állampolgárok jelenlegi szabad nagy-britanniai munkavállalásának,
velemenyezd, 2016. június 01. szerda, 07:04
Az Együtt bemutatta javaslatait a gyermekvállalás és a munkavállalás összehangolására
Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő, az Együtt elnökségi tagja Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz "hierarchikus, tradicionális" családszemléletével szemben pártja egy modern családmodellt támogat, amelyben két kereső és két gondoskodó szereplő van, amelyben a szülők megosztják a munkavállalás és a gyereknevelés feladatait és örömeit is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unióban a 6 év alatti gyermeket nevelő nők 60 százaléka dolgozik, míg Magyarországon csak 38 százalékuk, amivel "utolsók vagyunk Európában". Magyarországon a gyermekvállalást a társadalom "bünteti", mert a gyermekükkel sokáig otthon maradó nők nehezen kapnak munkát, és ha visszatérnek a munkaerőpiacra, akkor is jellemzően a képzettségüknél alacsonyabb beosztásban - értékelt.

Javaslataik közül Szelényi Zsuzsanna kiemelte, támogatnák az úgynevezett apahónapok bevezetését: azok a családok emelt ellátást kapnának, ahol a férfi vállal a gyed idejéből legalább három hónapot. Másodikként az ellenzéki
velemenyezd, 2015. október 01. csütörtök, 14:19
Képek, videók
Pontrendszer
gemsziget
2009. szeptember 30. szerda, 01:00
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
A nap kérdése
irmus
2018. augusztus 15. szerda, 05:52
kryon-kerdesek-es-vala szo
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 11:43
Kérdések.jpg
chillik
2018. február 17. szombat, 05:16
Kérdések munka közben.jpg
chillik
2018. január 28. vasárnap, 04:14
festői_kérdések....jpg
2kovijuli
2017. november 25. szombat, 06:24
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
Máhek kérdése
sanci81
2017. augusztus 13. vasárnap, 17:16
Ital kérdése
sanci81
2017. augusztus 12. szombat, 16:36
Felvállalás kérdése
sanci81
2017. május 14. vasárnap, 13:08
Vacsora kérdése
sanci81
2017. május 14. vasárnap, 13:06
Szíek kérdése
sanci81
2017. május 07. vasárnap, 09:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.