Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 20:12 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mese átirat


Csipkerózsika


Na végre! Felértem. Kíváncsi lennék, ki volt az a barom építész, aki 865 lépcsőt tervezett a toronyszobához? Még jó, hogy minden nap children - fitneszezek, és tajcsizok a tengerparton. Futni is szoktam a kastély melletti erdőben. Már kértem apámtól egy olyan szintetikus futópályát, amilyen a Margitszigeten van, Magyarországon. Érdekes lehet ez az ország. Olvastam, hogy szuper színitanodáik vannak. Jelentkeztem is az egyikbe, aminek megtetszett a hosszú neve: Goór Nagy Mária Színitanoda Egyesület Művészeti Szakgimnázium. Visszaírták, hogy jelenleg királylányokat nem vesznek fel, most a csúnya, karakteres arcok a menők. Különben is mit akarok én, ha nemsokára megszúrom az ujjam, és 100 évig fogok aludni. 115 éves nőkre már nincs szükségük, azokat már nem akarják zaklatni a hetvenes rendező-férfiak.
Úristen! Milyen ráncos az arca az anyókának. Az biztos, hogy nem kapott se botox injekciókat, se HIFU ( Nagy-Intenzitású Fókuszált Ultrahang) kezelést soha életében. Jó reggelt öreganyó! Megjöttem. A sorsát senki sem kerülheti el. Mutassa meg melyik az orsó, gyorsan megszúrom magam, és haladjunk. Aludni szeretnék már, ha a Grimm testvérek voltak olyan galádok, hogy 100 év alvásra ítéltek. Szabad ilyet csinálni? Ezt tanították nekik a kreatív írói kurzusokon? Végül is jól jártam, hisz a királyfi csókja felébreszt majd, és élünk utána, mint Marci Hevesen. Már most mondom, hogy csak szép hapsit fogadok el, minimum olyan legyen, mint Vecsei H Miklós, a 21. század Rómeója, akinek csodálatosan duzzadt száját öröm lesz megérintenem ajkaimmal. Már a gondolatára is vibrálok.
Mi van? Elmarad az alvás? Ne má! Nekem kell megcsókolnom egy csúf békát? Kikérem magamnak! Én Csipkerózsika vagyok, nem csókolgatok mindenféle varangyokat. Falhoz is vághatom? Na, ez már döfi, mindig is érdekelt a szado-mazo.

( A mese átirat egy Irka házi feladat volt.)

illusztrációk: pixabay.com és http://disneyhercegnok.hupont.hu/
gallokovacs, 2018. május 02. szerda, 14:29
Címkék: Goór Nagy Mária Színitanoda Egyesület Művészeti Szakgimnázium, Nagy-Intenzitású Fókuszált Ultrahang, Marci Hevesen, Vecsei Miklós, kastély melletti, olyan szintetikus,
Kommentek
Csökkenti az impotencia és az inkontinencia kockázatát az új prosztatarák-terápia
A 41 ember bevonásával készült tanulmányban célzott ultrahanggal, a szokásosnál kisebb területen kezelték a prosztatarákkal diagnosztizált pácienseket.

A standard kezelésben sebészileg vagy sugárzással az egész prosztatát kezelik, így károsodást okozhatnak a környező szövetekben is, ami azzal a következménnyel járhat, hogy a későbbiekben merevedési zavar és vizelettartási rendellenesség jelentkezik az érintetteknél.

A londoni University College kórházának orvosai nagy intenzitású fókuszált ultrahangot (HIFU) használtak a kezeléseknél. Ennek során a prosztatában csak a rákos sejtcsoportokat célozták meg. Az eljárásban hanghullámokkal 80 Celsius-fokra melegítették fel a sejteket, így minimalizálták a környező idegek és izmok károsodását.

A brit Orvosi Kutatási Tanács támogatásával elvégzett tanulmány első éve sikerrel zárult. Mint Hashim Ahmed urológiai sebész a BBC hírportáljának elmondta, a kezeléseket követő 12 hónap nagyon biztató. "Megmutattuk, hogy tíz férfiból kilencnél nem
velemenyezd, 2012. április 17. kedd, 11:03
Mi köze a teliholdnak a vesekö
készülék kifejlesztésén dolgoznak, amelynek segítségével egyes kóros agyi állapotokat - epilepszia, Parkinson-kór - képesek pozitív irányba befolyásolni. A kísérleti laboratóriumban kiderült, hogy a precízen célzott rezgéshullámok képesek az agy bizonyos sejtjeinek működésére hatni; serkenteni vagy éppen blokkolni azokat. Az eredmények biztatóak.

Angliában már ma is egyre nagyobb körben alkalmazzák azt a társadalombiztosítás által is támogatott prosztatakezelést, amely nagy intenzitású fókuszált ultrahanghullámokkal semmisíti meg a szerv rákos sejtjeit. Izraeli kutatók pedig olyan intenzív hanghullámokat keltő eszköz kifejlesztésén dolgoznak, amelyről úgy vélik, hogy az erekciós problémákat tudja majd orvosolni.

Az agy maga is elektromos jeleket bocsát ki és fogad be - az elektromágnesesség segítségével ezeket az adott esetben helytelen jeleket próbálják megváltoztatni.
A mágnesnek ősidők óta gyógyhatást tulajdonítanak, tudományosan azonban csak a kellő
katicacska, 2011. október 06. csütörtök, 20:57
zsíreltávolítás
Az alakformálás új lehetősége- UltraContour

Világújdonság Magyarországon

Első, sebészeti beavatkozást nem igénylő végleges zsíreltávolítás

A közeljövőben Magyarországon is elérhető lesz az új technológia - az UltraContour A kezelés lényege a zsírszövetek nem műtéti úton való eltávolítása, alakformálás kettős hatásmechanizmusú ultrahangos zsírlebontás által. A módszer alapja a gyógyászatban HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), azaz Magas Intenzitású Fókuszált Ultrahang kezelés. Ezzel a módszerrel sikeresen kezelik egyebek között a vese-epeköveket, prosztatadaganatot stb. A módszer kozmetikai sebészeti kiterjesztése lehetővé teszi a zsírsejtek lebontását külső lökéshullámot létrehozó erős ultrahang segítségével.

A működési elvből adódóan orvosi kezelésnek minősül és alkalmazása orvosi felügyeletet igényel.

Az UltraContour eszköz és szabadalmaztatott módszer az első lehetőség a világon, mely kettős ultrahang hatást kínál a kezelőorvosnak és
zsuzso3, 2007. július 09. hétfő, 11:16
Képek, videók
Magamért Egyesület.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:24
Az 56-os Egyesület az Ara
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:09
SZOLIDARITÁS EGYESÜLET al
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 17:36
Fókuszált napsugarak hatá
raczandris
2006. november 07. kedd, 00:29
Marci Hevesen na meg a ro
basikele
2013. február 21. csütörtök, 23:53
vecsés honfoglalás szobor
menusgabor
2018. december 21. péntek, 19:16
bÚCSÚ VECSÉS
eva0817
2016. október 05. szerda, 07:41
ildyko vecses9 27.jpg
charlotteani
2016. március 10. csütörtök, 17:33
HULLÓ FALEVÉL VÉcsey Ernő
feviroza
2014. október 19. vasárnap, 11:37
vecsési sertésszelet Anik
snbela44
2014. május 31. szombat, 18:52
090806 12-05 Vecsés után
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:35
Vecsés város.jpg
gigi55
2011. október 19. szerda, 19:08
Káposztafesztivál-Vecs és.
niagara60
2011. október 03. hétfő, 11:18
vecses.jpg
jolcsi49
2011. március 08. kedd, 17:50
_trianon_emlekmu_vecse s_h
jolcsi49
2011. március 08. kedd, 17:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.