Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 10:24 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Őrizetbe vették Alex Salmond volt skót miniszterelnököt
A szűkszavú rendőrségi közleményből egyelőre nem derült ki, hogy mivel vádolják a 64 éves politikust. Salmond ellen azonban tavaly ketten is feljelentést tettek szexuális zaklatás vádjával, és a Police Scotland vizsgálatot indított az ügyben.

Vizsgálta az ügyet a skót kormány is, és bizalmas jelentését már tavaly augusztusban megküldte a rendőrségnek.

A feljelentők szerint Salmond 2013-ban, miniszterelnöksége idején zaklatta őket szexuálisan.

Alex Salmond azonban folyamatosan tagadja a terhére rótt szexuális bűncselekmények elkövetését, és jogi eljárást indított a skót kormány ellen az ügy kezelése miatt.

Keresete sikerrel járt, mivel az edinburghi fellebbviteli bíróság két hete kimondta, hogy a skót kormány hibákat követett el a vizsgálat során. A legfőbb hiba a bírósági végzés szerint az volt, hogy a vizsgálatot egy olyan tisztviselő vezette, aki korábban jogi tanácsokban és támogatásban részesítette a Salmond elleni feljelentés benyújtóit.

A bírósági eljárás során a skót kormány jogi képviselője is elismerte, hogy ez jogsértő és részrehajlás feltételezésére okot adó eljárási hiba volt.

Salmond 2007-től a skót függetlenségről 2014-ben tartott népszavazásig állt az SNP vezette skót kormány élén. A referendumon a résztvevők 55 százaléka arra voksolt, hogy Skócia ne szakadjon el az Egyesült Királyságtól.

Salmond, aki a függetlenné válásért kampányolt, ezután lemondott; utódja a miniszterelnöki tisztséget jelenleg is betöltő Nicola Sturgeon lett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 12:53
Címkék: Alex Salmond, Police Scotland, Egyesült Királyságtól, Nicola Sturgeon, szűkszavú rendőrségi, skót kormány,
Kommentek
Brexit - Johnson nem engedélyezi az újabb skóciai függetlenségi népszavazást
Nicola Sturgeon skót kormányfőnek küldött, a Downing Street által ismertetett levelében Johnson leszögezi: Sturgeon és elődje, Alex Salmond előző skót miniszterelnök egyaránt személyesen ígérte meg a skót függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás előtt, hogy az a referendum egy teljes nemzedéknyi időre szól.

A 2014-es népszavazáson a résztvevők 55 százaléka arra voksolt, hogy Skócia ne szakadjon el Nagy-Britanniától.

Boris Johnson keddi levele szerint a brit kormány változatlanul a skót nép e demokratikus döntéséhez, valamint Nicola Sturgeon és Alex Salmond ígéretéhez tartja magát.

A brit miniszterelnök közölte: ennek alapján nem áll módjában teljesíteni azt a kérést, hogy London adja át az újabb függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges döntési hatásköröket Skóciának.

Nicola Sturgeon a decemberi nagy-britanniai parlamenti választás után szólította fel hivatalosan Londont annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi referendum
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 14:19
Brexit - London nem engedélyezi az újabb skót függetlenségi népszavazást
brit törvény meghatározza, hogy melyek azok a kérdések, amelyekben az egyébként igen széleskörű autonómia-jogkörökkel felruházott skót parlament önállóan nem dönthet. Ezek közé tartozik Skócia és Anglia uniójának sorsa, vagyis az ezt érintő kérdésekben - például a függetlenségi népszavazás ügyében - a skót és a brit kormánynak konszenzusos döntésre kell jutnia.

A 2014-es skóciai függetlenségi népszavazás szabályait rögzítő Edinburghi Egyezményt - többhavi kormányközi tárgyalássorozat után - Alex Salmond akkori skót kormányfő és David Cameron akkori brit miniszterelnök e törvény jegyében írta alá 2012 októberében a skóciai fővárosban.

London már korábban is jelezte, hogy nem kívánja hozzájárulását adni az újabb skóciai függetlenségi népszavazáshoz ugyanolyan módon, ahogy azt a 2014-es referendum előtt tette.

Nicola Sturgeon azonban az edinburghi parlament képviselőinek tartott szerdai tájékoztatásában "tarthatatlannak" nevezte az újabb népszavazással szembeni elutasító londoni
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 15:49
Brexit - A skót miniszterelnök szerint 2021-ig újabb függetlenségi népszavazást kell tartani
népszavazás jogi kereteit megteremtő törvény az idei év vége előtt megszületik. Egyenes utalást tett ugyanakkor arra, hogy a referendum kiírásához a brit kormány hozzájárulására is szükség lesz.

London már korábban jelezte, hogy nem kívánja hozzájárulását adni az újabb skóciai függetlenségi népszavazáshoz ugyanolyan módon, ahogy azt a 2014-es referendum előtt tette.

A 2014-es skóciai függetlenségi népszavazás szabályait rögzítő Edinburghi Egyezményt - többhavi kormányközi tárgyalássorozat után - Alex Salmond akkori skót kormányfő és David Cameron akkori brit miniszterelnök írta alá 2012 októberében a skóciai fővárosban.

Nicola Sturgeon azonban az edinburghi parlament képviselőinek tartott szerdai tájékoztatásában "tarthatatlannak" nevezte az újabb népszavazással szembeni elutasító londoni álláspontot.

Kijelentette: ha sikerül tovább erősíteni Skócia függetlenségének támogatottságát, akkor "nincs az a brit kormány, amely útját állhatná a nép akaratának vagy a népakarat
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:57
Brit választások - Theresa May kormányalakítási megbízást kér a királynőtől
Munkáspárt a választásokon jelentősen, a véglegeshez közeli adatok alapján 29 fővel 261-re növelte frakciójának létszámát, és a párt vezetője, Jeremy Corbyn pénteken utalást tett arra, hogy készen áll a kormányalakítási tárgyalásokra.

A Labour kormányalakítási lehetőségeit azonban korlátozza, hogy az egyik potenciális szövetséges, a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) jelentős veszteségeket szenvedett: eddigi 56 tagú frakciója 35 fősre olvadt. Kiesett a londoni alsóházból mások mellett Alex Salmond volt skót miniszterelnök és Angus Robertson, az SNP alsóházi frakciójának eddigi vezetője.

Jeremy Corbyn azonban pénteken, a BBC televíziónak nyilatkozva - arra a kérdésre, hogy a Munkáspárt kormányalakításra készül-e - úgy fogalmazott: a Labour készen áll az ország szolgálatára, mivel ezért harcolt a választásokon.

Corbyn lemondásra szólította fel Theresa Mayt, mondván: a konzervatív párti miniszterelnök az elvesztett abszolút többséggel együtt elvesztette a közbizalmat is.

A
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 12:45
Brit EU-népszavazás - Győzött a Brexit-tábor
visszamenőlegesen az új szabályozás nem vonatkozna.

A Brexit-tábor győzelme felveti az újabb skóciai függetlenségi népszavazás lehetőségét is, miután Skóciában a 32 választókörzet mindegyikében a bennmaradás hívei kerültek többségbe.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, a Skóciát kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője pénteken már alig burkolt utalást is tett erre, kijelentve: az eredményekből egyértelmű, hogy Skócia népe az Európai Unióban látja országa jövőjét.

Sturgeon elődje, Alex Salmond - aki a 2014 szeptemberében tartott, az elszakadást ellenző tábor győzelmével végződött első függetlenségi népszavazás után adta át helyét a jelenlegi skót kormányfőnek, és most a brit parlament alsóházában képviseli skóciai választókörzetét - a minap már az új függetlenségi referendum lehetséges időpontjára is egyenes utalást tett. Az EU-népszavazás kampányának egyik televíziós vitaműsorában kijelentette: Brexit esetén már a kilépés feltételeiről szóló tárgyalások két évben megszabott időszaka alatt
velemenyezd, 2016. június 24. péntek, 07:51
Brit EU-népszavazás - Salmond: Brexit esetén két éven belül újabb skót függetlenségi népszavazás lenne
A jelenleg brit parlamenti képviselő Salmond, aki az EU-népszavazás kampányának első televíziós vitaműsorában vett részt, a BBC által politikusok és választók részvételével rendezett glasgow-i vitaesten kijelentette: ha a skót választók többsége a négy hét múlva esedékes EU-referendumon a bennmaradásra voksol, ám az Egyesült Királyság többi nemzete a kilépésre szavaz, és "kirángatja Skóciát" az Európai Unióból, az indokolttá tenné egy újabb népszavazás kiírását Skócia függetlenségéről.

A Skót Nemzeti Párt (SNP) vezette skóciai kormány Salmond miniszterelnöksége idején, 2014 szeptemberében már rendezett egy népszavazást Skócia függetlenné válásáról, de akkor az elszakadást ellenzők kerültek többségbe. Salmond a referendum után lemondott, és utódja, Nicola Sturgeon jelenlegi skót kormányfő azóta igen óvatos nyilatkozatokat tesz: rendre hangoztatott álláspontja szerint csak akkor kerülhet napirendre egy újabb népszavazás, ha biztosra vehető, hogy sikerült a skót választók többségét megnyerni a
velemenyezd, 2016. május 27. péntek, 07:03
Skót népszavazás - Salmond: "elengedhetetlen" az újabb függetlenségi referendum
Salmond a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: csak az újabb referendum időpontja a kérdés.

Skóciában szeptember 18-án tartottak népszavazást a függetlenné válásról. A referendumon az elszakadást ellenző erők győztek 55,3 százalékos szavazataránnyal.

A népszavazás után Alex Salmond távozott a skót kormány és a kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) éléről. Utódja - korábbi helyettese -, Nicola Sturgeon többször is kijelentette, hogy jóllehet az SNP változatlanul Skócia függetlenségére törekszik, nincs napirenden az újabb népszavazás kiírása belátható időn belül.

A szeptemberi skóciai népszavazás másnapján David Cameron brit miniszterelnök is leszögezte, hogy a referendum a skóciai függetlenség kérdését "egy nemzedéknyi, talán egy egész életnyi időre rendezte", és nincs mód az ismétlésre.

Alex Salmond azonban a vasárnapi BBC-műsorban kijelentette: a brit kormány által Nagy-Britannia EU-tagságáról tervezett népszavazás az egyik olyan fő tényező, amely az újabb
velemenyezd, 2015. július 26. vasárnap, 21:48
Képek, videók
Salmon
erdeszkarolyne
2016. augusztus 21. vasárnap, 19:50
Salmon 2
erdeszkarolyne
2016. augusztus 08. hétfő, 17:55
SALMON TORONY..jpg
biharijudit
2013. július 14. vasárnap, 12:14
Danube-salmon.jpg
ujjozsef
2009. január 11. vasárnap, 14:44
Salmon-folyó-Idaho-USA .jp
gimlin
2007. október 25. csütörtök, 02:09
Leaping_salmon_at_Broo ks_
captainbodlair
2007. augusztus 24. péntek, 11:05
Salmon Classic a.jpg
tel3fon
2007. május 03. csütörtök, 15:58
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Csíkszereda,a Rendörségi
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
rendőrségi kordon.jpg
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:32
rendőrségi bemutató8
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:56
rendőrségi bemutató7
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:55
rendőrségi bemutató6
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:55
rendőrségi bemutató5
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:53
rendőrségi bemutató4
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.