Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 03:03 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Tóth Bertalan: az MSZP felkészült a kampányra
Tóth Bertalan közölte, a fővárosban, a megyei jogú városokban, a 10 ezer fő feletti településeken, ahol lehetett, létrejött az ellenzéki együttműködés.

Úgy fogalmazott, a Fidesz legnagyobb szívfájdalmára, az ellenzéki pártok nem egymással fognak küzdeni, hanem mindenhol azért, hogy a helyi fideszes kiskirályokat leváltsák.

Az MSZP elnöke célként jelölte meg, hogy élhető, a helyiekhez közel álló, a szociális ellátást biztosító, az iskolákat segítő, a helyi egészségügyet fejlesztő önkormányzatok jöjjenek létre, amelyek átláthatóbban működnek és küzdenek a légszennyezés ellen.

Budapesti terveik közül kiemelte azt a javaslatot, hogy a fővárosi közműcégek hangolják össze felújítási munkáikat.

Egységes parkolási rendszert, bérlakásprogramot és lakbérplafont szeretne az MSZP a fővárosban - közölte Tóth Bertalan.

Elmondta, szeretnék azt elérni, hogy visszaálljon a megyei jogú városok pénzügyi függetlensége, hogy fejleszthessék az egészségügyi ellátást, ingyenes szűrőprogramokat, szociális bérlakásprogramot indíthassanak és segíthessék a családok bölcsőde-, az óvoda- és az iskolakezdését.

Tóth Bertalan közölte: a fővárosban a főpolgármester-jelöltön kívül a kerületben is közös ellenzéki jelöltet indítanak.

A 23 kerületből 11-ben az MSZP-Párbeszéd jelöltje indul - közölte.

Elmondta, a 23 megyei jogú városban 9 helyen szocialista az ellenzéki polgármesterjelölt.

Az MSZP-nek országosan több mint hatszáz képviselőjelöltje van - tette hozzá.

Kitért arra, vannak olyan települések, ahol független jelöltet támogatnak, de olyan is, ahol a DK, a Momentum vagy a Jobbik jelöltjét támogatják.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az MSZP a széleskörű ellenzéki együttműködést tartja elsődlegesnek, minden mást másodlagos kérdésnek tekint.

Kérdésre válaszolva Tóth Bertalan beszélt arról, hogy az MSZP sehol nem engedte, hogy helyi szervezetei egyedül induljanak. A helyi viszonyok eltérőségére rámutatva azt mondta, mai napig nem tudja, hogy Pécsen az LMP miért maradt ki az együttműködésről.

Arra a kérdésre, hogy számít-e még visszalépésekre, az MSZP elnöke közölte, nem tartja kizártnak, hogy október 13-ig tovább mélyülhet az együttműködés.

Beszélt arról is, hogy főként villanypóznákra helyezik ki plakátjaikat, illetve a közösségi médiában kampányolnak, valamint mozgóplakátjaik is lesznek.

Arra a felvetésre, hogy a fővárosban a Magyar Liberális Párttal történt megállapodással Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt felvállalta a liberálisok drogliberalizációs elképzeléseit, Tóth Bertalan azt mondta, parlamenti hatáskörről van szó, és személy szerint nem ért egyet ezzel a javaslattal, az MSZP testületei sem tárgyalták a kérdést.

Volt kérdés arról is, hogy Csóka János Pál, a szocialisták nemzetiségi tagozatának alelnöke kilépett az újpesti MSZP-ből, mivel elfogadhatatlannak tartja, hogy pártja együttműködik a szélsőjobboldallal, és az MSZP átengedte a körzetet a DK-nak.

Tóth Bertalan hangsúlyozta: az MSZP-nek a Fidesz legyőzése az elsődleges, minden más kérdés másodlagos. Hozzátette: nem kötöttekmegállapodást szélsőséges párttal, mindig az adott jelölt személyét vizsgálták, tiszteletben tartja-e a jogállamiságot, az emberi jogokat.

Az MSZP által támogatott jobbikos jelöltek megfelelnekennek a feltételnek - tette hozzá.

Kérdezték a pártelnök véleményét arról, hogy 9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok. A szocialista politikus szerint nem utalványt kellene adni a nyugdíjasoknak, hanem annyiért kellene adni az energiát a fogyasztóknak, amennyiért a magyar állam beszerzi azt.

Ne nyerészkedjen a Fidesz a fogyasztókon! - hangoztatta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 13:32
Címkék: Tóth Bertalan, Magyar Liberális Párttal, Karácsony Gergely, Csóka János Pál, megyei jogú, ellenzéki együttműködés,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Karácsony: a választók megváltoztathatják településük sorsát
önkormányzatok "nemcsak a szabadság, hanem a szolidaritás szigeteivé" válnának.

Az önkormányzati választási győzelem nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy jobbá tegyék a településen élők mindennapjait - mondta.

Hangsúlyozta, szolidárisabb, igazságosabb, zöldebb politikát szeretnének az önkormányzatokban.

Karácsony Gergely szólt arról is, hogy a kerület polgármestereként büszke a zuglói szociális modellre, amely ma minden ellenzéki párt programjában ott szerepel országos megoldásként.Tóth Bertalan, az MSZP elnöke hangsúlyozta, az elsődleges cél a fideszes "kiskirályok" leváltása.

Ismertetése szerint a fővárosi ellenzéki összefogás mellett 21 megyei jogú városban is van ellenzéki közös jelölt és 89 tízezer fő feletti településen állapodott meg az ellenzék az együttműködésről.

Az önkormányzás nem a helyi képviselők kiváltsága, hanem a helyben élők demokratikus joga, ezért a párbeszéd új kereteit alakítanák ki az önkormányzatokban - tette hozzá.

Kapjanak lehetőséget a
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 12:42
Költségvetés - Kocsis: a cél, hogy Magyarország tovább erősödjön
ellenzéki módosító indítvány a legfelelőtlenebb költségvetési magatartást mutatta, azok veszélyeztették volna a büdzsé és a gazdasági stabilitást biztonságát: a rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített összegeket például tízszer költötték el, az országvédelmi alapot pedig két és félszer. Különösen aggasztónak nevezte, hogy ezeket Varju László, a költségvetési bizottság DK-s elnöke is támogatta, ami szerinte nem feltétlen jelent alkalmasságot arra a tisztségre.

Megjegyezte továbbá, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a költségvetési vitában a két évvel ezelőtti beszédét mondta el ismét.

Kocsis Mátét kérdezték az LMP-s Demeter Márta mentelmi jogának felfüggesztéséről, amiről azt mondta: mivel közvádas ügyről van szó, támogatták a mentelmi jog felfüggesztését. Nehezményezte ugyanakkor, hogy Demeter Márta sem az érintett családtól, sem Orbán Viktor miniszterelnök családjától nem kért bocsánatot. Az ellenzéki politikus tavaly ősszel országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 15:11
Ügynöklista
százados
Szabó József hadnagy
Berényi Mátyás százados
Kummer György hadnagy
Korpás Lajos hadnagy

BM III/III-7. Jelentő szolgálatért, belső elhárítási adattárért felelős osztály
Mészáros Béláné alezredes
Földi Géza alezredes
Csallóközi Csaba százados
Pálfalvi György főhadnagy
László Gábor őrnagy
Koltai László százados

Megyei rendőr-főkapitányságok III/III. osztályainak vezetői
Baranya: Dolmány László alezredes
Bács-Kiskun: Balogh Bertalan őrnagy
Békés: Szloszjár György őrnagy
Borsod: Butykai János alezredes
Csongrád: Balogh Viktor százados
Fejér: Gellér József őrnagy
Győr-Sopron: Lakatos Imre alezredes
Hajdú-Bihar: Jenei Sándor alezredes
Heves: Bányai Gábor őrnagy
Komárom: Nagy Lajos százados
Nógrád: Karczagi Tamás őrnagy
Pest: Molnár László dr. alezredes
Somogy: Balogh György dr. százados
Szabolcs-Szatmár: Kerecsény László százados
Szolnok: Jankovics Pál
furaila, 2019. július 09. kedd, 00:35
Új mozgalom létrehozását tervezi Szanyi Tibor
több emberrel tárgyalt már, akikkel "kétségtelenül egyetértenek abban, hogy vétek magukra hagyni a baloldali érzelmű embereket".

Mivel 2022-ig - az idei önkormányzati választásokat leszámítva - nem lesz igazi választási szituáció, ez jó időszak az újszerű, innovatív mozgalmak felépítésére - hangsúlyozta.

A politikus úgy vélekedett, az MSZP által az európai parlamenti választáson elért 6 százaléknál jóval nagyobb a baloldali érzelmű polgárok aránya Magyarországon, ezért "méltatlan", amit Tóth Bertalan, az MSZP elnöke produkált. Sok a kihívás - például a klímaváltozás és a társadalmi széttagoltság oldása -, amelyeket nem lehet "olyan cirkuszi mutatványokkal elfedni, mint amit a párt elnöke művel" - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy alelnökként tett javaslatai napirendre sem kerültek, ugyanis - mint mondta - Tóth Bertalan kft.-ként működteti a pártot, és ez meggátolja a párbeszédet.

Párttagságának felfüggesztésével kapcsolatban azt mondta, kedden fegyelmi tárgyalást tartottak, amelyen a
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 10:31
Kovácsné Tóth Klára: Szent László
Kimagaslott Magyarország királyainak fényes nemzetségéből.
Édesapja I. Béla, ki a megvakított Vazul egyik fia.
László már hercegként is feltűnt vitézségével,
Hatalmas testében, hatalmas lélek lakozott.
A tömegből vállal kimagaslott.
Erős volt a keze, óriás a termete, tetszetős a külseje.
Nemcsak saját népe, idegen nemzetek is fejet hajtottak előtte.

1077-ben került az ország élére.
Szükség volt egy bölcs elméjű, fennkölt lelkű, erőskezű, szigorú királyra.
Nagy gondja volt a vallásosságra, az erkölcsi élet tisztaságára.
Istent szolgálni igyekezett. Követte a Jézuson alapuló igaz hitet.
Európai nagyhatalmak sorába emelkedett.
Bőkezű volt az ínségben, nagy türelmű a tűrésben, következetes a büntetésben, derűs a kegyességben.
Az igazság gondozója, a gyötrődők vigasza, a gyöngék erősítője.
A nyomorultak, nincstelenek segítője.
A német fejedelmek is uralkodójuknak hívták, de ő nem fogadta el a meghívást.
Szíve, lelke a
maroka, 2019. június 27. csütörtök, 09:58
DK: a nyár közepéig minél több közös polgármesterjelöltről kell megállapodni
A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az EP-választás megmozdította az országot, mert Budapest mellett számos másik városban is olyan szavazati arányok alakultak ki, amelyek azt jelzik, hogy a Fideszt le lehet győzni.

Gréczy Zsolt pártja nevében üdvözölte, hogy az ellenzék sok településen nem csak közös polgármesterjelölteket támogat, de az egyéni képviselőjelöltekről is meg tudott állapodni.

Amennyiben a fővárosi kerületek és a nagyvárosok nagyobb részében ellenzéki polgármestereket választanak ősszel, az még nem vezetne automatikusan a kormány bukásához, de az országnak más lenne a politikai térképe és a hangulata - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy az LMP Pécsett nem támogatja az ellenzék közös polgármesterjelöltjét, azt felelte, bízik abban, hogy a párt megváltoztatja a véleményét és csatlakozik a megállapodáshoz.

Újabb kérdésre azt válaszolta, az Európai Parlamentben a DK-nak és az MSZP-nek közös nemzeti delegációja lesz. Ez nem azonos a
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 13:42
EP-választás - Kiadta Ujhelyi Istvánnak az NVB az MSZP mandátumát
A május 26-ai EP-választáson Tóth Bertalan az MSZP-Párbeszéd listavezetőjeként szerzett mandátumot, a politikus azonban - előzetes jelzésének megfelelően - lemondott arról.

Az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló törvény szerint a mandátumhoz jutott képviselő megbízatásának megszűnése esetén azt - a listán eredetileg szereplő jelöltek közül - a párt (közös lista esetén az érintett pártok) által megnevezett jelöltnek kell kiadni.

Az MSZP és a Párbeszéd képviseletére jogosultak arról tájékoztatták az NVB-t, hogy a Tóth Bertalan lemondása miatt megüresedő EP-mandátumot a közös lista 2. helyén szereplő Ujhelyi Istvánnak kérik kiadni.

Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi feltételeknek, az NVB kiadta a mandátumot Ujhelyi Istvánnak, aki a határozat jogerőre emelkedését követően veheti át azt az Országházban a jövő héten, a többi megválasztott magyar EP-képviselővel együtt.
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:14
Képek, videók
Tóth Bertalan.jpg
margitmama
2009. június 17. szerda, 17:54
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Gy.F.-kampany-kiallita s.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 11:52
20140402kampany-Kósa.j pg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
20140402kampany-Bajnai .jp
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.