Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 14:59 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Tóth Bertalan: az MSZP felkészült a kampányra
Tóth Bertalan közölte, a fővárosban, a megyei jogú városokban, a 10 ezer fő feletti településeken, ahol lehetett, létrejött az ellenzéki együttműködés.

Úgy fogalmazott, a Fidesz legnagyobb szívfájdalmára, az ellenzéki pártok nem egymással fognak küzdeni, hanem mindenhol azért, hogy a helyi fideszes kiskirályokat leváltsák.

Az MSZP elnöke célként jelölte meg, hogy élhető, a helyiekhez közel álló, a szociális ellátást biztosító, az iskolákat segítő, a helyi egészségügyet fejlesztő önkormányzatok jöjjenek létre, amelyek átláthatóbban működnek és küzdenek a légszennyezés ellen.

Budapesti terveik közül kiemelte azt a javaslatot, hogy a fővárosi közműcégek hangolják össze felújítási munkáikat.

Egységes parkolási rendszert, bérlakásprogramot és lakbérplafont szeretne az MSZP a fővárosban - közölte Tóth Bertalan.

Elmondta, szeretnék azt elérni, hogy visszaálljon a megyei jogú városok pénzügyi függetlensége, hogy fejleszthessék az egészségügyi ellátást, ingyenes szűrőprogramokat, szociális bérlakásprogramot indíthassanak és segíthessék a családok bölcsőde-, az óvoda- és az iskolakezdését.

Tóth Bertalan közölte: a fővárosban a főpolgármester-jelöltön kívül a kerületben is közös ellenzéki jelöltet indítanak.

A 23 kerületből 11-ben az MSZP-Párbeszéd jelöltje indul - közölte.

Elmondta, a 23 megyei jogú városban 9 helyen szocialista az ellenzéki polgármesterjelölt.

Az MSZP-nek országosan több mint hatszáz képviselőjelöltje van - tette hozzá.

Kitért arra, vannak olyan települések, ahol független jelöltet támogatnak, de olyan is, ahol a DK, a Momentum vagy a Jobbik jelöltjét támogatják.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az MSZP a széleskörű ellenzéki együttműködést tartja elsődlegesnek, minden mást másodlagos kérdésnek tekint.

Kérdésre válaszolva Tóth Bertalan beszélt arról, hogy az MSZP sehol nem engedte, hogy helyi szervezetei egyedül induljanak. A helyi viszonyok eltérőségére rámutatva azt mondta, mai napig nem tudja, hogy Pécsen az LMP miért maradt ki az együttműködésről.

Arra a kérdésre, hogy számít-e még visszalépésekre, az MSZP elnöke közölte, nem tartja kizártnak, hogy október 13-ig tovább mélyülhet az együttműködés.

Beszélt arról is, hogy főként villanypóznákra helyezik ki plakátjaikat, illetve a közösségi médiában kampányolnak, valamint mozgóplakátjaik is lesznek.

Arra a felvetésre, hogy a fővárosban a Magyar Liberális Párttal történt megállapodással Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt felvállalta a liberálisok drogliberalizációs elképzeléseit, Tóth Bertalan azt mondta, parlamenti hatáskörről van szó, és személy szerint nem ért egyet ezzel a javaslattal, az MSZP testületei sem tárgyalták a kérdést.

Volt kérdés arról is, hogy Csóka János Pál, a szocialisták nemzetiségi tagozatának alelnöke kilépett az újpesti MSZP-ből, mivel elfogadhatatlannak tartja, hogy pártja együttműködik a szélsőjobboldallal, és az MSZP átengedte a körzetet a DK-nak.

Tóth Bertalan hangsúlyozta: az MSZP-nek a Fidesz legyőzése az elsődleges, minden más kérdés másodlagos. Hozzátette: nem kötöttekmegállapodást szélsőséges párttal, mindig az adott jelölt személyét vizsgálták, tiszteletben tartja-e a jogállamiságot, az emberi jogokat.

Az MSZP által támogatott jobbikos jelöltek megfelelnekennek a feltételnek - tette hozzá.

Kérdezték a pártelnök véleményét arról, hogy 9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok. A szocialista politikus szerint nem utalványt kellene adni a nyugdíjasoknak, hanem annyiért kellene adni az energiát a fogyasztóknak, amennyiért a magyar állam beszerzi azt.

Ne nyerészkedjen a Fidesz a fogyasztókon! - hangoztatta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 13:32
Címkék: Tóth Bertalan, Magyar Liberális Párttal, Karácsony Gergely, Csóka János Pál, megyei jogú, ellenzéki együttműködés,
Kommentek
Az MSZP elnöke kezdeményezi a Fideszhez átült törökbálinti szocialista képviselő kizárását
A pártelnök közölte, az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten.

Hozzátette: a törökbálinti önkormányzati képviselő-testületben tanúsított magatartásával kapcsolatban megismert bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Szentmiklósi-Tóth Tamás magatartása ellentétes az MSZP politikai céljaival, törekvéseivel, amely "a települések fideszes uralom alól történő kiszabadítására irányul", szöges ellentétben áll az MSZP és az ellenzéki pártok kommunikációjával, politikájával és céljaival.

Tóth Bertalan szerint Szentmiklósi-Tóth Tamás a magatartásával óriási károkat okoz a Fidesszel szemben álló erőknek, amely elfogadhatatlan.
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 10:21
MSZP: a nemzeti minimum esélyét kínálja az ellenzéki együttműködés
Tóth Bertalan kifejtette, az önkormányzati választás ellenzéki sikere az előválasztás, valamint a Fidesszel szembeni "egy az egy elleni kiállás" létjogosultságát is igazolta. A szocialista politikus szerint az ellenzéknek ezért a következő parlamenti választásra is hasonlóan kell készülnie.

Elmondta, a baloldali, liberális és jobboldali erőkből álló ellenzéki összefogás először valósíthat meg egy olyan programot, amely az oktatás, az egészségügy, a szociális világ és a jogállamiság területein is a nemzeti minimumot tartalmazza.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke hangsúlyozta, sorsdöntőés sikeres év van mögöttük. "A Fidesz sem itthon, sem Európában nem tört át, a centrális erőtér megbomlott, megszűnőben van" - jelentette ki.

A politikus kiemelte, az ellenzéki együttműködés jól vizsgázott az önkormányzati választáson, azonban nem szabad hátradőlniük, 2022-ben ugyanis még nagyobb kihívás vár rájuk. A Fidesz mindent el fog követni, hogy szétfeszítse az ellenzéki együttműködést,
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 13:51
Önkormányzat 2019 - Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje
A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:01
MMA-közgyűlés - Új tagokat választott és tagozati díjakat adott át a köztestület
hangsúlyozta a tagválasztás előtt Vashegyi György, az MMA elnöke.

Az közgyűlésen átadták az akadémiai tagozatok saját díjait, amelyekből évente kettő-kettőt adományozhatnak.

Az MMA rendes tagjává választották Szörényi László írót és Makkai Ádám költőt, Salamin Ferenc és Radványi György építészt, Olasz Ferenc fotóművészt, Baráth Ferenc grafikusművészt, Lajta Gábor festőművészt, Gaál József képzőművészt, Tóth Klára filmkritikust és Sturcz János művészettörténészt. Rendes tag lett Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, Kóka Rozália népművész, Pártay Lilla táncművész, Lukács Sándor és Cseke Péter színművész, valamint Dobozy Borbála csembalóművész is.

Levelező taggá választották Vadász Bence építészt, Máthé Tibor és Pap Ferenc operatőrt, Hefter László üvegművészt, Kontra Ferenc és Tóth László írót, Csurka Eszter képzőművészt, Sebő Ferenc előadóművészt, Kulin Ferenc irodalomtörténészt, Kucsera Tamás Gergely eszmetörténészt, Szakolczay Lajos irodalomtörténészt, Szerényi Béla népzenészt, Budainé Kósa
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 13:01
Krónika 1. rész (napirend előtt: beiskolázás, tüntetések, Trianon)
gyermeknek is iskolába kell mennie - mondta.

Hangsúlyozta, az iskolaérettség feltételei nem változtak, a szakértők sem változtak, egy dologban van változás: nem lesz különbség településenként az iskolaérettség megítélésében, egységes lesz a gyakorlat.

Szóvá tette, hogy a szocialista kormányok több száz iskolát bezártak, elvettek a pedagógusoktól egyhavi bért, elbocsájtottak 15 ezer pedagógust. Önök ne adjanak tanácsot! - mondta.MSZP: esélyteremtő államra van szükségTóth Bertalan (MSZP) szerint a múlt heti klíma- és pedagógustüntetés, valamint az orvosi kamara új elnökének megválasztása rámutat a Fidesz torz gazdaság- és társadalompolitikájára. A Fidesz semmit sem tanult az önkormányzati választásokból - mondta a politikus, aki szerint a tüntető emberek rájöttek, ha együtt kiállnak érdekeikért, akkor eredményt érhetnek el. Közölte, októberben rengeteg város szabadult ki a Fidesz hatalmából, ezeken a helyeken az ellenzéknek be kell mutatnia a teljesen más hatalomfelfogását, az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
Az ellenzék bosszúnak tartja a házszabály módosítását
sajtótájékoztatón úgy értékelt, a javaslatok a képviselői jogok szűkítését, korlátozását jelentik. Azt mondta, a "szájzártörvény" célja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "menekítse magát", és azzal, hogy a képviselők jogait szűkítő javaslatot terjesztett be, belépett saját bukása előszobájába. Világos, hogy Orbán Viktor megijedt az október 13-i eredményektől - tette hozzá.

Közölte, az ellenzék egységesen lép fel a törvényjavaslattal szemben és nem fogják hagyni, hogy elhallgattassák a képviselőket.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Fidesz bosszújának tartotta a javaslatokat. Közölte, a Fidesz most áll bosszút az ellenzéki képviselőkön és rajtuk keresztül az ellenzéki választókon, mert a képviselők egy évvel ezelőtt erőszakmentesen obstruálva megpróbálták akadályozni a rabszolgatörvény elfogadását.

Szerinte a kormánypártok így állnak bosszút az önkormányzati választások eredménye miatt is. Hangsúlyozta, nem fognak megijedni az ellenzéki pártok, sőt még jobban
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:03
Krónika 7. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
MSZP: "brutálisak" a tiszteletdíj megvonására vonatkozó pontok

Tóth Bertalan, az MSZP vezérszónoka úgy értékelte a javaslatot, hogy a nemzetközi példákat átvették, majd megduplázták a büntetési tételeket. Ugyanakkor olyan még nem fordult elő a "rothadó Nyugatról", hogy egypárti diktátumként fogadták volna el az új szabályokat - jegyezte meg.

Szimbolikus jelentőségűnek nevezte a tárgyalási napot, ugyanezen a napon terjesztették be egy évvel ezelőtt a "rabszolgatörvényt" is. Ez ellen jött létre az ellenzéki egység a parlamentben, az utcán, ami aztán az október 13-i győzelmekig vezetett - idézte fel.

Szerinte a képviselői jogok korlátozásáról szóló javaslat nem más, mint a Fidesz bosszúja. Így akarnak az ellenzéki képviselőkön és rajtuk keresztül a nem rájuk szavazó választókon bosszút állni. A Fidesz semmit nem tanult október 13-ból, "a paranoia rövid időn belül eluralkodott az állampárton" - fogalmazott a szocialista politikus.

Hozzátette: a javaslattal a képviselői munka lényegét
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 14:51
Krónika 1. rész (napirend előtt: házszabály, egészségügy, parlagfű)
MSZP: "a paranoia" eluralkodott az állampárton

Tóth Bertalan (MSZP) szerint az Országgyűlés előtt lévő, az önkormányzatok működését korlátozó, a bírói függetlenséget támadó és az ellenzéki képviselőket rendszabályozni akaró törvényjavaslatokból az derül ki, hogy "a paranoia" eluralkodott az "állampárton" is, a Fidesz semmit nem tanult az október 13-i önkormányzati választásból.

Rögzítette, az MSZP elfogadhatatlannak tartja ezeket a módosításokat. Szembeállította a Fidesz és az MSZP világát: szerinte a kormánypárt vissza akarja tekerni az idő kerekét, az MSZP a jövőbe néz, a Fidesz újkori kasztrendszert épít, az MSZP az esélyteremtő államban hisz.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, a kormány egyetért a házszabály módosításával, mert az Országgyűlésben nincs helye sem ocsmány, sem trágár beszédnek, sem rendbontásnak. Szerinte más országokban ennél is szigorúbb szabályok vannak. Furcsának nevezte, hogy az MSZP-s politikus beszél
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 15:22
Képek, videók
Tóth Bertalan.jpg
margitmama
2009. június 17. szerda, 17:54
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
Gy.F.-kampany-kiallita s.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 11:52
20140402kampany-Kósa.j pg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
20140402kampany-Bajnai .jp
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.