Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 17:57 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tengerészek és vajúdó asszonyok védőszentje
Az itáliai Formiae püspöke, a Szent Elmóként is ismert Szent Erasmus a legenda szerint akkor is tovább hirdette Isten igéjét, amikor a közvetlen közelében egy villám sújtott le, ezért a matrózok gyakorta imádkoznak hozzá vihar idején. A keresztényüldözések idején bekövetkezett, gyötrelmes kínhalála (felvágták a gyomrát) miatt a hasfájósok és a vajúdó asszonyok patrónusa is.
maroka, 2019. április 05. péntek, 21:18
Címkék: Szent Elmóként, Szent Erasmus, itáliai Formiae, legenda szerint, közvetlen közelében, villám sújtott,
Kommentek
Az EP a rövid távú tartózkodásra jogosító vízumokra vonatkozó új szabályokat fogadott el
elbírálásához szükséges időt, és a többszöri belépésre jogosító vízumok érvényességi idejét az határozza meg, hogy egy adott unión kívüli partnerország "megfelelően működik-e együtt" az illegális bevándorlók visszafogadásában. Erről az Európai Bizottság évente végez értékelést.

Mint közölték, a "jóhiszemű utazókra" vonatkozó eljárások egyszerűbbek lesznek. A vízumkérelmet a jelenlegi három hónap helyett hat hónappal, de a tervezett utazás előtt legalább 15 nappal lehet majd benyújtani. A szabályozás a tengerészek esetében kilenc hónapos időtávot engedélyez.

A változások között szerepel a vízumdíj 60 euróról 80 euróra való emelése. A 18 év alatti fiatalok, a diákok és a kutatók továbbra is mentesülnek a vízumdíj megfizetése alól.

Az egészségbiztosításra vonatkozó feltételeket az Európai Bizottság a bevezetés után 15 hónappal értékelni fogja, figyelembe véve a vízummal rendelkezők esetleges uniós egészségügyi ellátásának tényleges költségeit - írták.

A parlamenti tájékoztatás szerint
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:39
Az EU újabb orosz tisztségviselőket vett fel szankciós listájára
A testület közölte: a lista bővítésével a kercsi-szorosi és azovi-tengeri helyzet eszkalálódására és a nemzetközi jog Oroszország általi megsértésére reagáltak.

A szankcióval sújtott tisztségviselők között van az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat krími és szevasztopoli határigazgatóságának vezetője és helyettese, valamint három tengerészparancsnok, akik aktív közreműködtek ukrán hajók feltartóztatásában.

A szankciós listára került két olyan orosz tisztségviselő, aki ellenőrzőpontokon teljesített szolgálatot és egy krími orosz katonai parancsnok.

A tanács szeptember 15-éig meghosszabbította az uniós korlátozó intézkedések hatályát.

Az intézkedések 170 emberre és 44 szervezetre vonatkoznak, utazási tilalomból és a pénzeszközök befagyasztásából állnak.

A külügyi tanács emlékeztet arra, hogy amint azt az Európai Tanács december 11-én kimondta, az Európai Unió továbbra is arra szólítja fel Oroszországot, bocsássa szabadon az elfogott ukrán tengerészeket, szolgáltassa vissza a
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 10:21
Előkerült az Ukrajnában eltűntnek vélt orosz kapitány
A kapitány, Vlagyimir Gorbenko ellen eljárás indult Ukrajnában az ország "megszállt területeire" (a Krím félszigetre) vonatkozó beutazási szabályok megsértése, valamint tiltott halászat címén. A férfi az eljárás alatt a rokonainál lakott Zaporozsje megyében, ahol a fivére január 29-én jelentette be az eltűnését. Az ukrán rendőrség emberölés gyanújával nyomozást indított, de ő - mint hétfőn kiderült - orosz útlevelével szombaton hazautazott a Krímbe. A Komszomolszkaja Pravda című napilapnak azt mondta, hogy semmi sem korlátozta a hazatérését.

A Nord halászhajó 10 fős legénységét tavaly márciusban az Azovi-tengeren vette őrizetbe az ukrán határőrség. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint a kapitányt Herszonban április 10-én óvadék ellenében és megjelenési kötelezettség mellett szabadlábra helyezték, a legénység többi tagjára közigazgatási büntetést róttak ki.

Két orosz tengerész röviddel ezután Fehéroroszországon keresztül távozhatott az országból, de a többieket az ukrán hatóságok hét hónapig
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 11:01
Kiszabadultak az afrikai kalózok által foglyul ejtett orosz tengerészek
A tengerészek hétfőn szabadultak ki, egészségi állapotuk kielégítő. A moszkvai diplomáciai tárca elismerését fejezte mindenkinek, aki szerepet játszott az orosz állampolgárok szabadon bocsátásában, de közleményében további részleteket nem árult el.

A tengeri rablók benini területi vizeken, a panamai zászló alatt hajózó MSC Mandy fedélzetéről ragadták el a tengerészeket, köztük a hajó kapitányát. A járművön a támadás idején 26 tengerész tartózkodott: húsz orosz, két georgiai és négy ukrán állampolgár.

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja a Guineai-öböl térségére helyeződött át Afrikában. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a gazdag zsákmány reményében a hajók rakományára fáj a foguk.

Tavaly októberben a Pomerania Sky teherhajó fedélzetéről hurcoltak el tizenegy tengerészt a tengeri rablók. A legénység tagjai, köztük nyolc lengyel tengerésszel decemberben
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 19:32
Felvilágosítást kért az Ukrajnában eltűnt kapitányról az orosz emberi jogi biztos
A kapitány, Vlagyimir Gorbenko ellen eljárás indult Ukrajnában az ország "megszállt területeire" (a Krím félszigetre) vonatkozó beutazási szabályok megsértése, valamint tiltott halászat címén.

Tatyjana Moszkalkova azt követően fordult az ukrán hatóságokhoz, hogy Gorbenko jogi képviselője hétfőn bejelentette a kapitány eltűnését.

A Nord halászhajó 10 tengerészét tavaly márciusban az Azovi-tengeren vette őrizetbe az ukrán határőrség. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint a kapitányt Herszonban április 10-én óvadék ellenében és megjelenési kötelezettség mellett szabadlábra helyezték, a legénység többi tagjára közigazgatási büntetést szabtak ki.

Két tengerész hamarosan távozhatott, de a többieket az ukrán hatóságok hét hónapig visszatartották, mígnem Oroszország és Ukrajna megállapodott a szabadon bocsátásukról hét ukrán tengerészért cserébe, akiket a Krím közelében, a YaMK-0041 és a YaOD-2105 hajón vettek őrizetben tiltott halászat címén.

A fogva tartott tengerészeket október 30-án
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 17:22
Kercsi incidens - Az ukrán ombudsman követeli Moszkvától, hogy adja ki egy semleges országnak a sérült ukrán ha
Azokra a haditengerészekre utalt, akik megsérültek a tavaly novemberi fekete-tengeri incidensben, amikor az orosz parti őrség megtámadta hajóikat, a legénységet pedig letartóztatta tiltott határátlépés címén.

Erről az ombudsman szerdán Facebook-oldalán számolt be. Denyiszova diplomáciai képviseleteikhez fordulva felszólította az európai uniós tagállamokat, fokozzák a nyomást az orosz vezetésre annak érdekében, hogy a Kreml tartsa magát a nemzetközi humanitárius jog normáihoz.

"Ezzel összefüggésben követelem Oroszországtól, hogy a hadifoglyokat egy harmadik (semleges) országnak adja át, ahol megfelelő színvonalú orvosi ellátásban részesülhetnek. Ez összhangban állna a 1949. évi genfi egyezmény rendelkezéseivel" - fogalmazott a biztos.

Hangsúlyozta: sem ő, sem a tengerészek ügyvédei mostanáig nem kaptak orvosi zárójelentésekkel alátámasztott hivatalos információt arról, hogy a börtönkórházban ápolt három haditengerész pontosan milyen sérüléseket szenvedett, milyen kezelésben részesült, és
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 22:02
Erdogan: pozitív hatással van a Közel-Keletre az orosz-török együttműködés
hozzátartozóknak Erdogan is a tragédia miatt, és megköszönte vendéglátójának a kérdés "érzékeny megközelítését". Elmondta, hogy a két kigyulladt hajón 16 török állampolgár tartózkodott.

A TASZSZ szerda esti összesítése szerint a tanzániai zászló alatt hajózó két jármű 32 főnyi, török és indiai állampolgárságú személyzetéből 12 embert sikerült megmenteni és további 10-nek a holttestét találták meg. A hírügynökség úgy értesült, hogy a két hajóroncson még mindig fennáll a robbanásveszély.

Az orosz tengerészek szakszervezete egyébként szerdán azt közölte, hogy a két hajó, a Maestro és a Candy néven szereplő tanker 2018 novemberében felkerült az amerikai szankciós listára, mert olajtermékeket szállított Szíriába. A két tankeren 4,5 ezer tonna cseppfolyósított földgáz (LNG) volt, amely átrakodás közben kigyulladt.

Igor Kovalcsuk, a szakszervezet elnökének első helyettese a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy a baleset idején a két hajó törvénysértő módon horgonyozott nemzetközi vizeken a
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 18:11
Képek, videók
A tengerészek imája.jpg
mandula1
2011. június 10. péntek, 21:35
tengerészek emlékműve
mecsery
2010. május 12. szerda, 15:44
Tűzoltók védőszentje
csaobi
2010. augusztus 22. vasárnap, 08:52
.jpSZÉP ÉLMOKAT!g.jpg
hegyesne
2011. március 20. vasárnap, 13:36
Erasmus.jpg
dnemethk
2014. január 02. csütörtök, 13:49
Az Erasmus-híd.jpg
farkas1945
2010. november 30. kedd, 14:40
Rotterdami Erasmus
irmus
2010. június 05. szombat, 17:43
Rotterdam Erasmus Bridge
mindenes66
2010. március 07. vasárnap, 07:01
Itáliai kereszt XV. sz.-b
furaila
2016. október 31. hétfő, 15:30
Itáliai alpok
megyerimihaly
2015. augusztus 20. csütörtök, 22:25
imadkozo_leany_italiai _fe
bedmarika47
2014. július 23. szerda, 21:39
Garabuczy_Itáliai emlék_0
irzikovszkimarcsi
2012. június 07. csütörtök, 14:32
Mág Tamás - Itáliai emlék
johannanna
2010. december 07. kedd, 16:23
V itáliai futóminta.jpg
rece-fice
2009. március 25. szerda, 12:41
40 ITÁLIAI.jpg
mamoka41
2008. november 10. hétfő, 21:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.