Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 02:17 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fazekas: a következő években több tízezer új munkaerőre lesz szükség az ágazatban
Fazekas Sándor a helyi Széchenyi István mezőgazdasági középiskola és környékbeli agrárvállalkozók partnerségi együttműködési megállapodásának aláírása előtt arról beszélt, hogy a versenyképes munkaerő biztosítása érdekében az elmúlt években egységes agrárképzési rendszert hoztak létre, és a tananyag-korszerűsítés eredményeként 15 új szakma várja a tanulókat az agráriumban.

Hozzátette: az ágazat hazai és nemzetközi versenyképessége nagymértékben függ a szaktudástól, a szakképzés minőségétől. A miniszter fontos célnak nevezte, hogy "az agrárképzés rendszerének a megújítása az agrár- és élelmiszergazdasági ágazat sajátosságainak figyelembevételével, valamint a duális képzés megerősítésével történjen".

Fazekas Sándor szerint a mezőgazdaságban arra kell törekedni, hogy megélhetést, boldogulást biztosítson a magyar családoknak, és GMO-mentes, jó minőségű, a magyar ízvilágnak megfelelő, versenyképes termékekkel lépjen a piacra.

A szaktárca vezetője utalt a Földművelésügy Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) partnerségi keret-megállapodására, amelynek alapján a megyékben és a fővárosban partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek a képzőintézmények és a gazdálkodók annak érdekében, hogy a gyakorlatorientált középfokú agrárszakképzés megerősítésével elősegítsék az agrárvállalkozások versenyképességének növelését.

Fazekas Sándor elismerően szólt a jövőre 80 esztendős hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumról, mely kiváló színvonalon oktatja diákjait nem csak a hajdúságban, de tagintézménye révén a bihari térségben is.

Molnár Magdolna Ilona iskolaigazgató elmondta: intézményükben több mint 800 diák tanul, 35-féle szakmát oktatnak. Meggyőződésének adott hangot, hogy igazi versenyképes tudást a duális képzés biztosít. Ennek jegyében 300 tanulói szerződéssel 35 gazdálkodó szervezetnél vehetnek részt gyakorlati képzésben a fiatalok - fűzte hozzá.

Szabó Sándor, a NAK hajdú-bihari elnöke közölte: az elmúlt években a megyében kötötték a legtöbb tanulói szerződést az ágazatban: a kamara évente 248 gazdálkodó szervezetnél 400 tanulószerződés gondozását látja el, illetve 250 tanuló szintvizsgáztatását szervezi meg.

A rendezvény végén az iskola vezetője és 12 környékbeli gazdálkodó szervezet képviselői látták el kézjegyükkel a duális képzést kiszélesítő partnerségi megállapodást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 12:35
Címkék: Fazekas Sándor, Széchenyi István, Földművelésügy Minisztérium, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Széchenyi István Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Szakgimnázium,
Kommentek
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések, napirend után)
Termelőszövetkezeti földhasználat

A termelőszövetkezeti földhasználati jog alatt álló földrészletek tulajdonjogának rendezéséről és egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezet bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító javaslatának vitájában Fazekas Sándor (Fidesz) a törvényalkotási bizottság előadójaként azt emelte ki: a cél a tulajdonosi kényszerközösség felszámolása.

Az osztatlan közös tulajdonról "múltunk egy máig velünk élő terhes hagyatékaként" beszélt, jelezve, hogy a törvénymódosítás felszámolja ezt az intézményt.

Hozzátette: a javaslatban szereplő erdősítési program segíti a klímacélok megvalósítását, más részeivel pedig támogatja a mezőgazdasági termelés növelését, új munkahelyek teremtését.

Napirend utánZ. Kárpát Dániel (Jobbik) "a kivéreztetett ellenzéki önkormányzatok" érdekében szólalt fel napirend után, arra hívva fel a kormányt, ne vegyen el bevételeket a településektől.

Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló a
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 21:22
Tizennégy pályázatot támogat a Nemzeti Filmintézet
sebesült amerikai pilóta véletlen találkozásának története, akik közös nyelv híján a tekintetükkel kommunikálnak egymással vándorlásuk során a vadonban.

A végtelen hegyekben játszódó film operatőre Szecsanov Martin, a szeptemberre tervezett romániai forgatáson 40 fős magyar kameracsapat fog dolgozni, majd a film képi és hangi utómunkája Magyarországon készül. A szolga a Focusfox koprodukciójában készül, magyar producere Muhi András, tervezett bemutatója 2021 vége.

A Filmszakmai Döntőbizottság Fazekas Csaba, Kollarik Tamás - Takó Sándor, Köbli Norbert, Vranik Roland - Szabó Iván és Surányi András forgatókönyveinek fejlesztését is támogatta, valamint az ELTE filmes osztálya diplomafilmjeinek gyártását, továbbá a Szinkronünnep 2020, a Filmtett Workshop, a Magyar Speciális Független Filmszemle, a BUSHO és az Alexander Trauner ART/Film Fesztivál rendezvényeket.

Mint a közleményben kiemelik, az NFI a korábban megítélt támogatások kifizetésének átütemezésével is segíti a mozgóképszakmát. Az
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 12:11
Krónika 9. rész (osztatlan közös tulajdon, krízisbiztosítás)
földterületet érintő kérdésről van szó - hívta fel a figyelmet.

Felvetette ugyanakkor, hogy az öröklési jogot is szabályozni kellene, mert az is hozzájárul a földek elaprózódásához.

Azt is kérdezte, miért egy hektár az a legkisebb területméret, amelyet a törvény szabályoz, miért nem kevesebb.

A politikus a töredékbirtokok felvásárlását állami feladatnak nevezte, szerinte az államtól kerülhetnének ezek a területek az érintett gazdákhoz.Fidesz: hasznos, időszerű a javaslatFazekas Sándor (Fidesz) hasznosnak, időszerűnek nevezte a törvényjavaslatot, kiemelve, emberek millióit érinti az osztatlan közös földtulajdon, amely "régi gond".

Reméli, az indítvány egyszerűsíteni, gyorsítani fogja az eljárást, de megjegyezte: van, ahol 300 tulajdonos van.

Összességében arra számít, hogy a magyarországi földállapotok átláthatóbbak lesznek.

A volt szakminiszter felszólalásában védelmébe vette a földforgalmi törvényt, amely szerinte gátat szab a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 18:23
Március 25-től lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíjasára
bizottság tagja volt többek között Arató László, Barabás Zsófi, Bárdos András, Bősze Ádám, Bus István, a Budapesti Fesztiválzenekar tagjai, Csáki Judit, Csáki László, Gyurkó Szilvia, Horváth Gergely, Kepes András, Krusovszky Dénes, Sándor Pál, Vecsei H. Miklós és Zacher Gábor is.

A Libri idén is bevonta a fiatalokat, és felkérte szavazni a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Babes-Bolyai Tudományegyetem, az Újvidéki Egyetem, a pozsonyi Comenius Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem hallgatóit, a Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium, továbbá a Közgazdasági Politechnikum és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulóit, de szavaztak a Szegedi Tudományegyetem Kreatív írás specializáció szakos és a Quadrivium Műhely diákjai is, továbbá leadta voksát a KKM - Balassi Intézet Műfordítóképzés és a Kontextus műhely csapata is.

Az ő döntésük alapján állt össze az a tíz könyvből álló lista, amelyre a közönség és a szakmai
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 18:13
Tokaji Márton versei
te voltál a remény.
Utcáidon járt Kossuth és a 48-as Nemzetőr hadsereg,
az országgyűlés helyét a Nagytemplom adta meg.
Majd szabadságunkért cserébe kaptunk vértanúkat,
és "KIEGYEZÉST".
Német Orosz tankok hozták a kínt és a szenvedést
Elbukott forradalmunk újabb mártírokat adott,
Talán ez volt az ára, hogy országunk szabadságot kapott?
Nem rég születtem mind össze hét évtizede,
de oly gyorsan szalad az időszekere.
Fazekas, Mechwart, mint jó almamáterek,
a kopott padjaiban oktattak, neveltek.
Utcáidat járva régről elmélkedem.
Amiről hallottam, és ami jutott nekem.
Vámházak nincsennek, nem szednek vámokat,
ma másként vonják el tőlünk a sápokat.
Macskaköves utcáid aszfalt borítja,
s a főteret díszes kockakövek.
A város fejlődik, követi a kort,
ez a jó emberek!
A könyv papírjában régen szalonnát csomagoltak
és még állt a "
menusgabor, 2020. március 15. vasárnap, 22:30
Eltemették Göröcs Jánost
szegényebb lett a magyar labdarúgás és a magyar sportélet is" - tette hozzá.

Az egykori csapattársak és a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Dunai II Antal búcsúzott.

"Titivel évekig játszottam együtt. Nagy dolog, kitüntetés volt ilyen klasszis oldalán futballozni. Ha kiengedik külföldre, óriási karriert futott volna be. Nem csak a pályán, azon kívül is felnéztünk rá, öröm volt a társaságában lenni" - mondta.

Dunai felidézte az egykori mérkőzések hangulatát, és kiemelte, hogy Bene Ferenc, Fazekas László, és saját maga is Göröcsnek köszönheti, hogy gólkirály tudott lenni.

"Most elmész, de ott van már Solymosi Pixi és Bene Feri, ott is játszani fogtok, ott is lesz csapat" - fogalmazott.

A család kérésére Somos András, az UTE Baráti Kör tiszteletbeli elnöke búcsúzott az elhunyttól. Köszönetet mondott Göröcs János lányának, Andreának azért a döntésért, hogy nem a Fiumei úti sírkertben felajánlott helyen, és nem a család korábban elhunyt tagjai mellett Alsóörsön, hanem a Megyeri úti
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 15:33
Krónika 12. rész (halgazdálkodás, szakképzés)
időközi változását figyelembe véve, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) "ellenjegyzésével" nyújtották be. Hozzátette: tavaly elindult a horgászkártyák kibocsátása, amivel a horgászok okmányrendszerét újítják meg, a javaslat pedig az új okmányokhoz szükséges adatok használatára adja meg a lehetőséget.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára úgy értékelt: a horgászszövetség jól működő nyilvántartási rendszerének fenntartásához szükség van a módosításra.Fazekas Sándor, a Fidesz vezérszónoka elmondta: a NAIH észrevétele alapján az adóazonosító jel alapján való azonosítás megszűnik, és a jövőben a horgászszövetség a nyilvántartott személy természetes személyazonosító adatait, lakcímét, kézbesítési címét, illetve telefonos és elektronikus elérhetőségét kezeli, ez utóbbi kettőt viszont csak az érintett hozzájárulása esetén rögzítik.

Steinmetz Ádám, a Jobbik vezérszónoka szerint a javaslat arról szól, hogy a Szűcs Lajos által elnökölt horgászszövetség most
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 19:23
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Bizottsági jelentések vitái

Egyetértés alakult ki a törvényszéki végrehajtással összefüggő törvénymódosításokat tartalmazó előterjesztésről. A kormány indítványát ugyanis Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Mesterházy Attila (MSZP) is támogatta.

Fazekas Sándor (Fidesz) az ingatlan-nyilvántartást és egyes közigazgatási hatósági eljárásokat érintő törvénymódosítás céljának az egyszerűbb, átláthatóbb, hatékonyabb ügyintézést nevezte. A javaslat a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel is összefügg, a társasházi ügyintézéssel kapcsolatban - mondta.

Az előterjesztéssel Varga-Damm Andrea és Mesterházy Attila is egyetértett.

Az állampolgársági törvény módosításának bizottsági jelentését tárgyalva Fazekas Sándor (Fidesz) elmondta: a javaslat előzménye, hogy több mint egymillió ember honosítás által szerzett kettős állampolgárságot. A javaslat elfogadásával a többi között kiterjesztik az egyablakos ügyintézést, egyszerűsítik a határon túli magyarok ügyintézését.

A változtatásokat Demeter Márta
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 07:03
Képek, videók
Fazekas
eva6
2019. október 15. kedd, 12:16
SzKT-Fazekas B.-Szűcs Zs.
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:10
SZKT-Fazekas B.-Szűcs Zs.
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:10
SZKT-Fazekas Beatrix.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:09
fazekas mester.png
chillik
2017. november 05. vasárnap, 14:22
Fazekas Margit A rózs
maria_kadar_148
2017. július 03. hétfő, 20:27
fazekassag.jpg
lilagondolatok
2016. november 26. szombat, 11:39
szülinap fazekasné böbétö
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:33
Fazekas Mihály A tavas
maria_kadar_148
2016. június 10. péntek, 20:46
SzKT-Fazekas Annamária.jp
agica2004
2015. június 29. hétfő, 18:24
Fazekas Mihály 1
taltos1
2015. június 21. vasárnap, 23:11
fazekas anna -márciusi ma
erzsikepuskas
2014. május 17. szombat, 13:56
grof_szechenyi_istvan. jpg
lilagondolatok
2018. február 10. szombat, 08:43
széchenyi istván.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:10
széchenyi istván 002.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.