Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:15 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Receptek túróval!
Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.

Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz fehér joghurt, vegeta.

Elkészítése:
A túrót áttörjük, az uborkát káposztareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a túrót, a vegetát, a joghurtot. Meghinthetjük apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy zöldpetrezselyemmel.

Túrós pogácsa
*******************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 tojás (a megkenéshez), só.

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, negyedórai időközökben háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk, a negyedik nyújtásnál ujjnyi vastagságúra hagyjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük a tojással, előmelegített sütőben megsütjük.

Túrógombóc
****************
Hozzávalók:
60 dkg túró, 4 tojás, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, pici só, olaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 deci tejfel.

Elkészítése:
A túrót, a négy tojás sárgáját a vajjal, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.

Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.

Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és kifőzzük. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 deka cukorral, hozzáadjuk a tojások felvert habját, a mazsolát és az olvasztott vajat. A kifőtt tésztát belekeverjük, kikent formába tesszük és szép pirosra sütjük.

Fűszeres túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 3 evőkanál tej, fél-fél csomó snidling, kapor és petrezselyem zöldje, egy gerezd fokhagyma, egy fej vöröshagyma, só, fekete bors.

Elkészítése:
A túrót a tejjel simára keverjük, a fűszereket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk, a vöröshagymát, a fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a túróval s végül sózzuk, borsozzuk. Barna kenyeret adunk hozzá.

Vitaminos túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 5 evőkanál tej, egy paprika (piros), közepes nagyságú savanyú uborka, egy kis fej vöröshagyma, 5-6 retek, mokkáskanál tabasco szósz, só.

Elkészítése:
A túrót kikeverjük a tejjel, a paprikát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük, a retket is apróra vágjuk, az egészet összekeverjük, tabasco szósszal és sóval ízesítjük.
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Címkék: panírozáshoz tojás, tésztát kinyújtjuk, krumplit feltesszük, salátát megmossuk, sárgarépát megtisztítjuk, diót apróra,
Kommentek
Sós sütemény receptek
TÚRÓS-BURGONYÁS POGÁCSA
25 dkg burgonya
25 dkg tehéntúró
25 dkg vaj/margarin
25 dkg liszt
3 tojássárgája


Hajába főtt burgonyát meghámozzuk, és túróval áttörjük.
A vajat, a lisztet, 2 tojássárgáját hozzáadjuk, kevés sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
A tésztát egy éjszakán keresztül hűvös helyen pihentetjük.
Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tetejüket tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

APRÓ SAJTOS POGÁCSA
40 dkg liszt,20 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg reszelt sajt.Ezeket össze morzsoljuk.
3 tojássárgáját,adunk hozzá,gyengén sózzuk,borsozzuk,és tört pirospaprikát ,szórunk rá.Kellő mennyiségű tejjel,,jól össze dolgozzuk ,kinyújtjuk,megkenjük tojással,meg szórjuk, ugyan annyi reszelt sajttal,mint amit a tésztába tettünk.Körülbelül 20 percig sütjük,közepes hő fokon.

SÓS TEASÜTEMÉNY
Hozzávalók:
1/2; kg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 08:57
Kaporral az egészségünkért
leggyakoribb felhasználási módja, hogy különféle uborkás ételeket fűszerezünk vele - gondoljunk csak a kovászos uborkára, amelynek elmaradhatatlan kísérője. De ízvilága tökéletesen harmonizál még a gombával, burgonyával és tojásos ételekkel is, a túróval pedig - akár édesen, akár sósan - elválaszthatatlan párost alkotnak. Nagyon jó fűszere továbbá a legtöbb halas fogásnak, markáns aromája pedig a különböző mártások ízeit is fokozza.


Egyszerű, de mennyei kapros receptek
Kapros túrós metélt

Hozzávalók:

50 dkg tészta
50 dkg túró
5 dl tejföl
1 csokor apróra vágott kapor (esetleg szárított)
1 gerezd fokhagyma reszelve

olaj
Elkészítés:

Forró olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felöntjük vízzel, és megfőzzük. A túrót, a tejfölt, a kaprot, a fokhagymát egy tálkában összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, és a túrós keveréket
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:47
Kapor, az elfeledett csodaszer
Nagyon jó fűszere továbbá a legtöbb halas fogásnak, markáns aromája pedig a különböző mártások ízeit is fokozza.

Már őseink is tudták, melyek azok a gyógynövények, amelyek elősegítik a nyugodt alvást, vagy ellenkezőleg, serkentik a szervezetünket. Sokan elkerülik a szintetikus altatókat, és a gyógynövényekre bízzák édes álmukat. Kíváncsi, hogy a kapor mellett milyen más növényeket hívhat segítségül, ha nem jön álom a szemére? Korábbi cikkünkből informálódhat!
Egyszerű, de mennyei kapros receptek

Kapros túrós metélt

Hozzávalók:

50 dkg tészta
50 dkg túró
5 dl tejföl
1 csokor apróra vágott kapor (esetleg szárított)
1 gerezdfokhagymareszelve

olaj

Elkészítés:
Forró olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felöntjük vízzel, és megfőzzük. A túrót, a tejfölt, a kaprot, a fokhagymát egy tálkában összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, és a túrós keveréket ráhalmozzuk.
irmus, 2018. május 22. kedd, 08:38
Szalonnás-kolbászos kevert süti – az esti borozgatásho
Hozzávalók:
6 tojás
35 deka túró
50 deka liszt
1 sütőpor
400 ml joghurt
200 ml olaj
10 deka bacon szalonna
10 deka füstölt tarja
10 deka kolbász
25 deka sült paprika (én kukoricával helyettesítem)
10 deka savanyú uborka

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az olajjal, a túróval, a joghurttal, az apróra felkockázott húsfélékkel, az uborkával és a sült paprikával vagy kukoricával. A habbá vert fehérjékhez szép fokozatosan hozzáadjuk a tojás sárgákat, és beleforgatjuk az előző keverékbe. Kilisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 14:14
Édesburgonya: így fogyasszák cukorbetegek
Receptekkel

Az édesburgonya egészséges és ízletes étel, amelyet cukorbetegeknek is javasolt beiktatniuk az étrendbe. Íme néhány javaslat az elkészítésre!
A cukorbetegeknek sem kell teljesen lemondaniuk a szénhidrátról, jól meg kell válogatniuk ugyanakkor, hogy milyen formában juttatják a szervezetünkbe. Olyan ételeket kell választani, amelyek rostokban és/vagy fehérjékben is gazdagok, ennek hatására ugyanis lelassul a szénhidrátok emésztése és feldolgozása, azaz lassabban emelkedik a vércukorszint.


Jó döntés lehet például a hagyományos burgonya helyett édesburgonyát választani, azt ugyanis lassabban emésztjük meg, rosttartalmának köszönhetően (egy bögrényiben 4 gramm van) pedig lassabban is emeli meg vércukrot. Az édesburgonya fogyasztása egyébként is egészséges, hiszen bőségesen tartalmaz antioxidáns hatású béta-karotint, C- és E-vitamint, valamint B1-, B2- és B6-vitaminban is dús. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a kalcium, a vas, a magnézium, a kálium, a
suzymama, 2018. február 21. szerda, 10:59
Bögrés fokhagymás lepény
Receptek egyperces

Bögrés fokhagymás lepény

Találtunk egy receptet, ami jobb, mint a lángos.
A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefír
fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só
2,5 bögre liszt
150 g sajt
200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
fél bögre olaj a sütéshez



Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20
gabfe, 2018. január 15. hétfő, 14:46
Néhány tipp a cékla változatos felhasználáshoz:
Bár évezredek óta köztudott a cékla gyógyító és tisztító hatása, manapság egyre kevesebbet fogyasztjuk, akkor is leginkább kiegészítőként vagy díszítésre alkalmazzuk. A cékla legegészségesebb nyersen, de lehet főzni, párolni, grillezni, sütni is.

Nyers céklát reszeljük le, és szórjuk rá pl. zöldsalátára, krumpli salátára, babsalátára. Remekül társul reszelt káposztával, szeletelt zellerszárral - keverjük el, majd öntsük le bazsalikomos salátaöntettel. Isteni finom.

A cékla klasszikus párja a torma - akár reszelt friss tormával párosítva, akár túróval, sajtkrémmel és tormakrémmel elkeverve.
A cékla ízét gazdagíthatjuk gránátalmával, fekete ribizlivel, almával, naranccsal és málnával is.

Akinek nem ízlik a nyers cékla, próbálja meg a frissen préselt levét - pucoljuk meg, gyümölcscentrifugával préseljük le, kombináljuk sárgarépa, uborka vagy alma préselt levével.

Remek méregtelenítő ital. A cékla ideális zöldség méregtelenítésre, de
suzymama, 2017. október 31. kedd, 12:21
Képek, videók
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__32.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__31.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__30.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__29.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__28.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__27.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Csirkecomb panírozás
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 15:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.