Belépés
2020. január 17. péntek | 3. hét | 17. nap | 16:45 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budapest
Ma autóval megyek Pestre. Délelőtt ünnepség, amelyen öt helybéli vesz át kitüntetést. Az jó, hogy még tudok örülni más örömének.
Az elmúlt napokban nagyon vacak idő volt, de ez nem akadályozott meg a kerti munkálatokban. Szerintem megunt egyik pillanatról a másikra tör ránk a tavasz. Örülök, hogy a szél.járás és Ernő könyve kész, a hét végén a Dunakiliti Krónikát fejezzük be. Aztán jön Húsvét. Kicsit korán, de mit tegyünk? Talán az idő megkegyelmez nekünk.
Amúgy eléggé kedvet vesztett vagyok. Ez nem csak az időjárás.
sandrapolke, 2016. március 16. szerda, 05:51
Címkék: Dunakiliti Krónikát, elmúlt napokban, kerti munkálatokban, munkálatokban, akadályozott, megkegyelmez,
Kommentek
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Hosszú utolérte Egerszegit, Milák először nyert
itt vehették át díjaikat a kategóriák legjobbjai. A sorrend 399 szavazat alapján alakult ki.

A férfi győztes címét azzal érdemelte ki Milák, hogy a kvangdzsúi világbajnokságon 200 méter pillangón megdöntette minden idők legeredményesebb olimpikonjának, Michael Phelpsnek a világrekordját, és ezzel aranyérmes lett.

"Magam ellen szurkoltam, hogy ne kelljen itt állnom, mert nem a szavak, hanem a tettek embere vagyok" - mondta a színpadon Milák.

A férfi győztesnek járó díjat Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral együtt Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó adta át.

"Nagyon nagy élmény volt a 2017-es vizes világbajnokság, amikor legutóbb itt jártam. De örülök, hogy már nem kell úsznom, mert ma sokkal gyorsabbak nálam" - mondta a legendás sportoló, aki pályafutásával kapcsolatban kiemelte Zádor Ervint. Szerinte az 1956-os, melbourne-i olimpia vízilabda bajnoka nélkül biztos nem maradt volna úszó, mert 12 és 14 éves kora között
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 23:35
A Kossuth rádiós Benkő Andrea kapta az Emmi Média a családért különdíját
Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a kőbányai Eiffel Műhelyházban tartott rendezvényen hangoztatta: a média fontos szerepe, hogy értéket közvetítsen és - mint a díjakra jelöltek alkotásai is mutatják - értékeket hozzon létre. Azt mondta, ezek a műsorok a családi élet szépségét, értékeit mutatják be, és így segítenek abban, hogy a kívánt, tervezett gyerekek megszülessenek.

A kormányzat eltökélt abban, hogy a következő évek is a családokról szóljanak, és ebben nagy szerepe lehet a családbarát szellemű médiának - jelentette ki a helyettes államtitkár.

A Média a családért díjat Zirig Árpád, a Magyar Konyha című lapban írt a Csak az reszel neked almát, aki igazán szeret című publicisztikájáért kapta. Az indoklás szerint az írás a generációkon átívelő gondoskodásról szól, amelyre nem csak a nők, a férfiak is képesek, még a női terepnek tartott konyhában is.

A díjat a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin alapította 13 éve.

Szám Katalin, az
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 20:01
Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat
Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) alelnöke arról beszélt: amikor egy kisebbséget vagy bármilyen társadalmi csoportot ellenségként állítanak be, azzal dehumanizálják őket. Ez ellen pedig csak humanizmussal lehet fellépni.

Szólt arról is: a kisebbségekért, a hátrányos helyzetűekért küzdőknek sokszor nemcsak a külvilággal kell harcolniuk, hanem azokkal is, akiket ki akarnak mozdítani szegénységükből, megbélyegzett, rossz, de mégiscsak megszokott helyzetükből.

Katarina Szécsi Asbrink, Svédország budapesti nagykövetségének első titkára kiemelte: nem válhat mindenki embermentővé, az azonban mindannyiunk felelőssége, hogy merjünk kiállni az emberi jogokért és felemelni szavunkat az igazságtalanság, a kirekesztés ellen.

A Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány, valamint az Emmi 2010-ben alapította a Raoul Wallenberg-díjat, amelyet azóta évente adnak át a svéd diplomata letartóztatásának és elrablásának évfordulóján.

Raoul Wallenberg 1945. január 17-én indult Debrecenbe, hogy az Ideiglenes
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 16:41
Bereményi Géza Eldorádója a József Attila Színház
hogy az Eldorádó címen játszott új darab lesz a történet legautentikusabb színpadi változata.

Ezúttal a színpadi idő megfelelő hosszúságú, drámaiak, színpadiasak a párbeszédek. Filmen rövidebben kell beszélni, színpadon valamivel hosszabbak is lehetnek a dialógusok - jegyezte meg, hozzátéve, hogy kiélezettebbek lettek a személyes viszonyok, mint a filmen.

Funtek Frigyes, aki hosszú évek óta csak vidéki színházak meghívására látogat haza Franciaországból, és mintegy 30 év után dolgozik újra Budapesten, elmondta, hogy a történethez vadonatúj zene született, amelyet Mátyássy Szabolcs írt.

A rendező kiemelte, hogy a történetben azok a különleges emberi viszonyok érdeklik, amelyeket az ő generációja és a szüleié átélt. "Hordozunk magunkban fantasztikus terheket, súlyokat, emberi viszonyokat, szerelmeket, csalódásokat, bánatokat, kapzsiságot... Ezek mind benne vannak ebben a történetben" - mondta, megjegyezve, hogy a próbákon, a jeleneteken gondolkodva az egész élete, múltja kavarog körülötte.
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 18:13
Elhunyt Aczél János matematikus, az MTA külső tagja
Az akadémikus a magyar matematika "nagy ötös fogatának", a Big Five-nak is nevezett csoport egyik tagja volt. Kutatásaira jellemző, hogy a tiszta matematikai problémák vizsgálata mellett mindig törekedett elért eredményeinek az információelméleti, a közgazdaság-elméleti, valamint a társadalom- és viselkedéstudományokbeli alkalmazására is - olvasható a közleményben.

Aczél János 1924. december 26-án született Budapesten. Tanulmányait a magyar fővárosban végezte matematika-fizika tanári szakon. 1947-ben doktorált matematikai analízisből Fejér Lipót és Riesz Frigyes vezetésével. Első eredményeit a középértékek elméletében érte el. A szegedi egyetem Bolyai Intézetében lett tanársegéd, majd egyetemi docensi és tanszékvezetői kinevezést kapott az új Miskolci Egyetemre. 1952-től a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen a Matematikai Intézet Analízis Tanszékének első vezetője lett. A tudós 1965-ben elhagyta Magyarországot és rövidesen a kanadai Waterloo Egyetemen lett egyetemi tanár. Észak-amerikai évei
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 14:51
Bemutatóval és további programokkal készül a trianoni évfordulóra a Nemzeti Színház
végzik. A művészi vállalkozásról könyv is készül, amelyet Szabó Béla fotóművész fényképei illusztrálnak. A függönyt a 2020/21-es évad nyitányaként mutatja be a Nemzeti Színház.

Az évfordulóra tervezett programok között Jezsó Ákos Megyek túlra című könyvének bemutatója is szerepel. A regény a Trianon utáni évtizedekben játszódik, egy felvidéki család kisebbségi sorsát, kitelepítését, egymást keresését mutatva be. Két generáció közös sorsélménye ad rálátást egy szétszakított ország életére, egy ma már Budapesten élő utód visszaemlékezésein keresztül - áll a közleményben.

Trianon égisze alatt címmel bemutatják Kovács István filmjét. A délvidéki származású rendező alkotása a nemzeti fantomfájdalomról szól. A színházban látható lesz Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabja Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás a szovjet-csehszlovák, majd ugyanitt, de már az ukrán-szlovák határon játszódik Kisszelmencen és Nagyszelmencen, amelyeket a 2. világháború végén választottak szét. A darab egy
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 12:39
Január végéig várják a középiskolások jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium képzéseire
A közlemény szerint a tehetséggondozó intézmény programjába felvételt nyert tanulók az érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A témák között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és egy angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is.

Az online képzés mellett havontaszemélyes készségfejlesztő napot szerveznek, amikor a diákok szakértők által tartott előadásokon, általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken vehetnek részt.

A középiskolás programban részt vevő diákok a képzés során megtanulják, hogyan osszák be hatékonyan az idejüket, nagyobb önismeretre tesznek szert és az elsajátított tudásnak köszönhetően jelentős előnyt szerezhetnek az érettségi vizsgák sikeres teljesítéséhez, így nagyobb eséllyel kerülhetnek be a vágyott felsőoktatási intézménybe és az MCC egyetemi képzésébe is - idézték a közleményben Wittmann Zsoltot, a
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 11:30
Ma Budapest - Kétszázötvenhetedik nap
Tegnap váratlan látogatónk volt, Kovács Patrik kedves tanítványom, akit hét éve érettségiztettem. Hollandiában dolgozik. Örültünk neki nagyon, egészen megfériasodott. Jól esett, hogy gondolt ránk.
Ma Pest, a jegyek a tárcámban. Tervezem, hogy benézek az Iskolai utcai irodába is, s rendbe rakom a gépemet.
sandrapolke, 2020. január 14. kedd, 06:35
Képek, videók
Budapest.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:08
6 Esti Budapest.png
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:38
6 Budapest a 15. a lakoss
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:04
Parlament Budapest
eva6
2019. február 16. szombat, 14:53
Budapest régen
eva6
2019. február 16. szombat, 12:44
Budapest karácsonyi fényb
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:57
Budapest eate
eva6
2018. december 14. péntek, 21:23
beyond-budapest-igy-el tek
foldinefehereva
2018. december 04. kedd, 22:30
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Dunakiliti villa
apabybe
2017. december 30. szombat, 08:29
Bieber-Dunakiliti
taltos1
2016. szeptember 05. hétfő, 18:13
Dunakiliti Villa
apabybe
2012. november 25. vasárnap, 11:45
Dunakiliti-kastély.JPG
farkas1945
2011. február 14. hétfő, 11:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.