Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 22:43 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Van kiút a krónikus betegségekből
Dr. Darnói Tibor: van kiút a krónikus betegségekből

Hazánkban a felnőtt lakosság csaknem fele küzd valamilyen krónikus betegséggel, például minden ötödik embernek magas a vérnyomása. 55 éves kor felett már a 30-40%-ot is eléri a magas vérnyomástól szenvedők aránya. Minél magasabb az életkor, annál nagyobb a valószínűsége a betegség kialakulásának.

Talán azzal sem mondunk újdonságot, ha kijelentjük, hogy egyértelmű összefüggés van a magas vérnyomás megjelenése és a már évek óta meglévő túlsúly között. Az sem véletlen, hogy minél nagyobb a túlsúly, annál nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a veszélye.

Amíg a magas vérnyomás veszélye egyre nagyobb az életkor emelkedésével, addig az allergia már egyértelműen a fiatalok betegsége. A lakosság kb. 12%-át érinti, és ez a szám évről évre egyre növekszik.

Hasonló cipőben járnak a mozgásszervi panaszokkal küzdők, és a cukorbetegek is. Hozzávetőleg félmillió embert kezelnek cukorbetegséggel. Ugyanennyi azoknak a száma, akik nem is tudnak a betegségükről. További félmillió embert fenyeget még a cukorbetegség kialakulásának a veszélye.

Ezek nagyrészt az egészségtelen táplálkozásnak és a mozgásszegény, stresszes életmódnak köszönhetőek. Jó hír, hogy ha változtatni szeretnénk, a mi kezünkben van a kulcs!

Számos krónikus betegségből van esély a gyógyulásra, amennyiben a betegek összehangolt, mélyreható változásokat képesek megtenni ennek érdekében. Így a kiszolgáltatott beletörődés és szenvedés helyett felszabadultan, más életminőségben élvezhetik mindennapjaikat.

A gyógyulás a tájékozódással kezdődik! A betegnek ugyan akkora (ha nem nagyobb) a szerepe és a felelőssége saját gyógyulásában, mint a gyógyítónak. A legfrissebb adatok szerint az átlag életkor folyamatosan nő, azonban az egészségben töltött évek száma rohamosan csökken! Kiszámíthatóan - és ez igaz kevés kivétellel mindannyiunkra - valamilyen krónikus betegséggel, vagy rosszabb esetben betegségekkel fogjuk leélni utolsó éveinket, évtizedeinket. Ennek nem kell így lennie! A tudatosság és a tájékozottság az alapja az egészségben és boldogságban eltölthető éveink meghosszabbításának!
Forrás : Link
pacsakute, 2019. november 03. vasárnap, 20:30
Címkék: Darnói Tibor, krónikus betegségekből, felnőtt lakosság, magas vérnyomástól, magas vérnyomás, életkor emelkedésével,
Kommentek
Az eltömődött artériák tünetei
ilyen problémával, de nem mernek orvoshoz fordulni, pedig a merevedési gondok csak a betegség kezdetet jelentik. Ha a szív- és érrendszeri problémákat nem kezelik, akár 5 éven belül halálhoz is vezethet ez az ,,egyszerűnek" látszó egészségügyi gond.

Még a kopaszság, a kopaszodás is jelezheti, hogy eltömődtek az artériák. Egy tanulmány arról számolt be 7000 férfit vizsgálva, hogy a közepesen súlyos kopaszság mintegy megduplázza a szív- és érrendszeri betegség és az ezekből a betegségekből bekövetkezett halál kockázatát. És ez nemcsak a férfiakra, hanem a nőkre is ugyanúgy érvényes, ezért nem szabad félvállról venni, ha napról napra egyre több hajszál marad a fésűben.

Egy meglepő megállapítást tettek közé a közelmúltban. Mégpedig azt, hogy a ráncos fülcimpa is előre jelezheti az artériát érintő betegségeket. A fül gyűrődései ugyanis rossz vérkeringésre utalhatnak, és ebben az esetben a szív artériái sem biztos, hogy egészségesen, jól működnek. Eddig az öregedési folyamatoknak
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 19:40
Egészségmegőrző táplálékok
vegyületeket tartalmaz, melyek képesek közömbösíteni a szervezetbe kerülő rákkeltő anyagokat, valamint megtisztítják a májat a különböző toxinoktól. Kutatások szerint a hagymafélék fontos szerepet töltenek be a szívbetegségek és rák megelőzésében.

Bab
A különböző babfélék összetett szénhidrátokban, rostokban, folsavban, fehérjékben és antioxidánsokban gazdagok.

Olíva olaj
A mediterrán diéta gerincét képező olíva olaj akár 50%-kal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségekből eredő halálozást. Az olíva olaj egyszeresen telített zsírokból áll, antioxidánsokban gazdag.

Tea
A fekete és zöld tea speciális antioxidáns vegyületeket, ún. katekineket tartalmaz, melyek elősegítik a szív egészséges működését. A katekinek erősítik az artériák falát és gátolják a vérrögök kialakulását.

Szőlő
A szőlő B1, B6 és C-vitaminban gazdag, ráadásul értékes antioxidáns vegyületeket, ún. polifenolokat tartalmaz. A polifenolok elsősorban a piros szőlő héjában
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:41
Koronavírus - Az Európai Bizottság növelni kívánja a hazaszállításra és az egészségügyi készletekre szánt költs
lélegeztetőgépekből, védőmaszkokból és alapvető orvosi eszközökből - álló úgynevezett rescEU-készlet teljes költségvetése 80 millió euróra emelkedik - közölték.

A költségvetés-módosítási tervezet több további tételt is előirányoz. Görögországnak 350 millió euró összegű migrációkezelési támogatást tesz lehetővé azon a 350 millió euró összegű sürgősségi segélyen felül, amelyet már átcsoportosítottak. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ számára 3,6 millió euró támogatás jut a fertőző betegségekből származó, az emberi egészséget fenyegető veszélyek azonosítására, értékelésére, és különösen a koronavírus-válságra tekintettel a szakértői kapacitás növelése érdekében.

Albánia 100 millió euró támogatásban részesül a november 26-án pusztító földrengés okozta károk helyreállítására. Végezetül az Európai Ügyészség (EPPO) számára 3,3 millió euró összegű további finanszírozást tesz lehetővé a 2020-as költségvetésének növeléséhez. Az EPPO számára már ebben az évben igénybe vett ügyviteli
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:02
Szent Pio atya gondolatai a szenvedés értelméről:
"Szeretett nővéreim! Örökkévaló épületéhez az isteni Építőmester köveket keres, és azokat üdvöt hozó vésőjének állandó használatával, valamint szorgos csiszolással készíti elő, ahogyan ezt jóságos anyánk, a Katolikus Egyház, a templomszentelés zsolozsmájában megénekli, és ez valóban így is van.
A lélek ugyanis olyan, mint a kő, és az a rendeltetése, hogy dicsősége örök legyen, vagyis hogy örökkévaló épület épüljön belőle. Az építőmesternek, aki a ház építéséhez köveket keres, először is meg kell tisztítania a köveket. Ezt a kalapács és a véső használatával éri el. (...)
A lelkeket is, akiket a mennyei Atya arra rendelt, hogy az örök dicsőségben Krisztussal uralkodjanak, kalapáccsal és vésővel meg kell tisztítani. Ezeket az eszközöket használja fel az isteni Mester, hogy előkészítse a köveket, vagyis az ő választottait. Mi a kalapács és a véső az ember életében? A lélek számára a sötétség, a félelmek, a kísértések, a beteges aggályosság, valamint a test számára a betegségek. (...)
Ne
maroka, 2020. március 18. szerda, 22:31
Novák Katalin: évente 130 ezer gyerek vesz részt az Erzsébet-táborokban
Novák Katalin a Holnapocska Tábor fennállásának tizedik évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen azt mondta: ahol beteg gyerekeket nevelnek, ott nem egyszerű megoldani, hogy biztonságban töltsék a nyári szünetet, olyan helyen, ahol megfelelő egészségügyi ellátást is tudnak biztosítani számukra.

A Szabadics házaspár által tíz évvel ezelőtt létrehozott zalai táborban eddig háromezer, betegséggel élő vagy gyógyulófélben lévő gyereknek tudtak olyan lehetőséget biztosítani, amivel a gyerek és a szülő is "félre tudja tenni a betegség feletti aggodalmát" - tette hozzá az államtitkár.

Úgy fogalmazott, egy ilyen táborban elfelejtheti mindenki azt a mondatot, ami úgy kezdődik, "Ahhoz képest, hogy", hiszen a gyerekek felszabadultan jól érezhetik magukat, a szülők pedig biztonságban tudhatják őket.

A Gyógyuló Szent Erzsébet-táborok révén a zalaszabari létesítményben idén először olyan táborok is indultak - már mintegy kétszáz résztvevővel -, ahol a szülőkkel, testvérekkel együtt az egész
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 18:01
A rügyterápiáról
Úgy ahogy tavasszal a természet életre kel, úgy mi is képesek vagyunk megújulni és meggyógyulni a fiatal, rügybe fakadó növények segítségével. A rügyekből nyert készítmények nagy keletnek örvendenek Franciaországban, Belgiumban, Kanadában, Svájcban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában ahol egy Gemmoterápia és Homeopátia Szövetség is működik (ARGH)

De lássuk csak mi is valójában a rügyterápia, szaknyelven - GEMMOTERÁPIA?

A fitoterápia alig több mint ötvenéves múltra visszatekintő ága, amely a rügyekből nyert készítményekkel gyakorolt kezelést jelenti. Ezen terápiás módszer bevezetése Pol Henry (1918-1988) belga származású orvos nevéhez fűződik, aki úgymond megsejtette az osztódó szövetekben rejlő ,,energiát", gyógyító erőt. Kísérletezni kezdett, és a növények embrionális szöveteiből készített kivonatok, az ún. gemmomacerátumok segítségével újfajta
pacsakute, 2019. április 01. hétfő, 01:05
ooOoo
déliek elszakadási szándékát, sem azt, hogy ezzel szemben az északiak fegyveres erővel fognak fellépni. Végső fokon ezekre a félreértésekre és téves helyzetmegítélésekre vezethető vissza a 4 esztendeig tartó háború kitörése, amely több mint 600 ezer emberébe került az Egyesült Államoknak. Az Unió oldaláról hivatalosan 364500, a Konföderáció részéről 133820 halottat tartanak nyilván. Ezek a számok magukba foglalják az elesetteket, de nem veszik figyelembe a sok halálesetet, ami a sebesülésekből és betegségekből származott. Ezt 120000 főre teszik, és így jön ki a fenti 618320 főnyi veszteség.

A zászlók alá bevonultatott erők száma az északiaknál 2213363 fő, azonban a besorozottak összessége megközelítette 2900000 főt. A délieknél hiányoznak a pontos számok, a tájékoztató jellegű adatok 600 és 900 ezer fő között tesznek említést, de vannak források, amelyek 1 millió fölé teszik a déliek által bevetett fegyveres erő nagyságát.

Mindehhez tudnunk kell, hogy amikor a konfliktus megkezdődött,
eposz, 2019. február 25. hétfő, 21:38
Képek, videók
Zöldségek- betegségekre .
pacsakute
2020. július 02. csütörtök, 16:22
Vénás betegségek ellen.jp
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:50
Egyes betegségekre, probl
irmus
2018. február 02. péntek, 08:17
Pajzsmirigy betegségek
pacsakute
2015. március 09. hétfő, 19:06
viragpor-betegsegek.jp g
astropapa58
2013. október 16. szerda, 18:30
autóimmun betegségek.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:14
ujabb fertözö betegségek
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:38
DAGANAT BETEGSÉGEKRE
husika66
2007. május 06. vasárnap, 13:51
Darnyi tamás dij.jpg
maroka
2010. augusztus 15. vasárnap, 19:28
Net darning lace - Párna
rece-fice
2008. november 15. szombat, 18:48
2312234300101380386Dar neT
linktaram
2008. szeptember 28. vasárnap, 11:43
darnyi_k.gif
bika33
2006. október 11. szerda, 20:09
vicc magyar lakosság.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:00
05-Német lakosság menekül
furaila
2013. január 31. csütörtök, 06:16
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.