Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:24 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hideg csokimáz
Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mindig sikerül!

Hozzávalók:

20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk
(pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a
forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet
szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre (pl spájz)
és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !

A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen,
hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22%
legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és
mégis jó minőségű.

Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.
A margarint egy evőkanál olajjal lehet helyettesíteni,
szép fényes máz lesz.


klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 16:35
Címkék: csöppet megpuhítunk, mély tálban, kész süteményt, kakaótartalom 20-22%, kevés rumaromával, evőkanál olajjal,
Kommentek
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény
étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütőport kevertem. Ezt is megsütöm.
Krém:
Fél liter tejet 5 ek liszttel és 1 csomag vaniliás cukorral krémmé főzöm. 20 deka margarint (Rama) habosra keverek 20 deka cukorral. Ha kihűlt a tűzről levett krém, akkor összekeverem a kettőt.

Elkészítés: A sárga tésztát kettévágom és alulra teszem a felét. Utána a főzött krém fele, majd a fehér tészta, a krém másik fele, majd végül a másik fél sárga tészta. Csokimázzal vonom be.


Csodálatos sütemény

Hozzávalók:
A piskótához: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál cukor, 1 csésze vagdalt dió, 1 csésze apróra vágott, színes rahát, 3 evőkanál liszt, 1 sütőpor;
A krémhez: 7 tojássárgája, 7 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, 1 vaj vagy margarin
A glazúrhoz: 5 evőkanál
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47
Tali Gitta: Farsangi csemege...
Minden évben farsang-tájon
fánk díszeleg szép nagy tálon.
Aranyló fánk sok lekvárral,
s némelyiken csokimázzal.

Versenyezzünk fánk evésben
ebben a zord, hideg télben!
Tömjük tele jól hasunkat,
az se baj, ha egy se marad.

Majd süt nagyi holnap újra,
ne gondolj hát most még búra!
Örülj, hogy így farsang-tájon
fánk díszeleg sok nagy tálon!
lizawolf, 2018. január 20. szombat, 19:27
Kókuszkrémtorta
Hozzávalók:

A mézeslapokhoz: 1 ek. kakaópor, 1 ek. méz, 1 tojás, 10 dkg porcukor, 2,5 dkg margarin, 25 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat vízgőz felett 5 percig főzzük, majd levéve beledolgozzuk a szódabikarbónás lisztet. Két kb. 21 cm átmérőjű lapot sütünk belőle. (Sütés: 180 fokon, kb. 20 percig.)

A piskótához: 4 tojás, 4 ek. hideg víz, 4 ek. liszt, 4 ek. cukor, 1 ek. kakaópor, késhegynyi szódabikarbóna.

Kb. 35x25 cm-es tepsiben sütjük.

A krémhez: 6 dl tej, 6 ek. liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék.

A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, cukrot és a kókuszreszeléket.

Összeállítás: a piskótát hosszában 5 egyenlő hosszú darabba vágjuk, majd lapjában is elfelezzük. Így tíz csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, feltekerjük, majd az egyik mézeslap közepére állítjuk. A többi krémes lappal csigavonalban haladva
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 11:46
mézes krémes
Hozzávalók: 30x30 cm-es tepsi

A tésztához:
500 g finomliszt
100 g rétesliszt
2 tojás
80 g zsír
180 g porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz (nem szűkösen mérve)
4 púpos evőkanál tejföl

A krémhez:
4 tojássárgája
4 evőkanál cukor
vanília (vagy 1 vaníliáscukor)
4 evőkanál finomliszt
8 dl tej
250 g vaj
250 g porcukor
3-4 evőkanál sütőrum

A mázhoz:
100 g étcsoki (50%-os)
1 teáskanál napraforgóolaj

Elkészítés:
A liszteket összeszitálom, elmorzsolom benne a zsírt. Hozzáadom a porcukrot, a mézet, a tojást és a tejfölt. Összegyúrom. Ne legyen kemény. A tészta elég ragadós, ezért egy villával dolgozom. Ezután hűtőszekrényben 1 órát pihentetem. 4 részre osztom, pontosan kimérem egyformára. A tepsinél 2-2 cm-rel nagyobbra nyújtom a részeket, és egyenként
faciendum, 2017. december 21. csütörtök, 18:16
Karácsonyi receptek
felforralt mézzel leöntjük a lisztet, utána összekeverjük a többivel, fahéjjal, citromhéjjal, egyéb fűszerekkel. Kinyújtani, mintázni, sütni.
Mézes lapok 1.
15 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg zsír, 2 kanál méz, 6 kanál tej. Tűzön összemelegíteni, utána beletenni 45 dkg lisztet és 1 késhegy szódabikarbónát.
Töltelék: 2 dl tej, 2 kanál cukor, 2 kanál liszt, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, ezt sűrűre főzzük, 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikeverünk. Ha a krém kihűlt összekeverjük a vajjal. A tetejére csokimáz kerül.

Mézes lapok 2.
50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 evőkanál olvasztott méz, 3-4 kanál tejföl, 2 tojás. Ebből négy lapot sütünk.
Krém: 2 tojás, 2 evőkanál cukorral kikeverni, 2 kanál liszt, 4 dl tej jól kikeverni, vaníliát és kis rumot beletenni. Ezt felfőzni, de rum nélkül, a rum utoljára jön bele, mikor már a krém kihűlt. 20 dkg vajat kikeverünk 15 dkg cukorral és a két krémet összekeverjük.
Máz: 20 dkg cukor, 3 kanál tej, 3 dkg
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Glutén mentes (pudingporos) kuglóf / Lenka kuglóf
Három pudingos, liszt mentes "Lenka-kuglóf" :)

Az eredeti recept Lenkától van, én egy kicsit átvariáltam, de így is egy rendkívül finom, könnyű, puha tésztájú, látványos kuglóf lett a végeredmény, köszönet érte :)

3 tojássárgáját, 5 evőkanál (1,25 dl) kristálycukrot, 1 dl étolajat, 2 csomag (a nagyobb, 40 grammos) vaníliás pudingport, 5 gramm (1/3 csomag) sütőport (a nagyobb, 15 grammosat használom) és 2 kisebb evőkanál tejfölt habosra kikeverek, majd hozzá vegítek 1 evőkanál vegyes kandírozott gyümölcshéjat. A 3 tojásfehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verem és lazán beleforgatom a tojásos masszába. Margarinnal kikent, liszttel behintett nagy méretű (27 cm-es) kuglóf formába öntöm.
Elkészítek még két ugyanilyen tésztát, és egymásra öntöm őket (a másodikba puncsos (esetleg epres), a harmadikba pedig csokoládés pudingport keverek). A három, egymásra öntött tésztát hurkapálcával kicsit "megkeverem", ettől lesz szép "csíkos" a kuglóf. Előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán
bkisseva, 2017. november 29. szerda, 12:15
Piskóta alapok
összedolgozzuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük, közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát a tepsiből tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Kihűlés után ugyanúgy hasznosíthatjuk, mint a piskótatésztát, egyedül feltekerni nem lehet, mert könnyebben reped.

Két-három lapba vágva megtölthetjük különböző krémekkel, vagy egyszerűen csak lekvárral megkenjük, és felszeletelve, porcukorral megszórva tálalhatjuk. Ha krémmel kenjük, csokimázt is tehetünk rá.
Piskóta 1.

Hozzávalók: Tojás 5 db, cukor 30 dkg, liszt 20 dkg.

Elkészítése: A tojássárgákat a 30 dkg cukorral habosra keverjük, teszünk bele kanalanként 20 dkg lisztet, és 5 tojás keményre vert habját, kinyújtjuk, piskótákat formálunk belőle, és világosra kisütjük.
Piskóta 2.

Hozzávalók: Tojásfehérje 4 db, cukor 12.5 dkg, tojássárgája 2 db, liszt 2 dkg.

Elkészítése: Négy tojás kemény habjához teszünk 12.5 dkg porcukrot, ezzel még
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Képek, videók
csokimazas_rakott_pala csi
szelidszeder
2011. december 14. szerda, 08:53
kuglóf csokimázzal
iraziviki
2009. augusztus 18. kedd, 17:21
Gyümölcskenyér csokimázza
n0r1
2008. december 01. hétfő, 16:58
csokimázra vár
limara
2007. március 23. péntek, 17:45
csöppet ciki
luterbalazs96
2008. február 16. szombat, 17:35
Jó magam(csöppet spiccese
sanyika1
2006. június 17. szombat, 23:16
Eprek tálban
eva6
2019. május 30. csütörtök, 15:53
Gyümölcsök tálban
eva6
2019. május 14. kedd, 17:26
málnák tálban
eva6
2018. június 01. péntek, 18:04
Virágok tálban
eva6
2017. június 23. péntek, 09:59
Eprek tálban
eva6
2017. június 16. péntek, 07:40
eper tálban.png
eva6
2017. április 20. csütörtök, 18:59
eprek tálban
eva6
2017. március 20. hétfő, 13:08
Római tálban sült tarja,
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:44
sütés előtt Római tálban
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.