Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:24 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A szejm mostantól videokonferencia formájában ülésezhet
A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) által előterjesztett módosítások mellett a 460 fős alsóház 368 jelen lévő tagja közül 250-en szavaztak, 104-en ellenezték a megoldást.

A módosítást még a meglévő előírások szerint, a szejm épületében kellett lebonyolítani, amint ezt a fő ellenzéki frakció, a Polgári Koalíció (KO) szorgalmazta, a nemzeti radikálisok és a szélsőliberálisok szintén ellenzéki koalíciója, a Konföderáció támogatásával. A két tömörülés ugyanis törvénytelennek találta a PiS eredeti tervét, miszerint az említett szabályzatmódosítást is már videokonferencia keretében szavaznák meg a szejm pénteki ülésnapjának elején.

A csütörtöki vitán részt vevő képviselőket a vírusfertőzés veszélye miatt 12 parlamenti tárgyalóterembe ültették szét, védőeszközökkel szerelték fel őket, így sokan kesztyűt, egyesek védőmaszkot viseltek.

Az elfogadott szabályzatmódosítás nyomán a képviselők többsége - kivéve a frakciók egy-egy képviselőjét - pénteken már otthonából bonyolítja le a kormány által a koronavírus-járvány kapcsán előterjesztett, a lengyel GDP mintegy 10 százalékát érintő gazdaságélénkítő csomagról szóló vitát és szavazást.

A parlamenti ülés megtartása videokonferencia formájában a módosítások szerint rendkívüli helyzetekben, így hadiállapot, szükségállapot, katasztrófa-, illetve járványhelyzet idején alkalmazható. Az alsóházi iroda ilyen esetekben megfelelő elektronikus eszközökkel látja el a honatyákat.

Lengyelországban múlt pénteken hirdették meg a járványhelyzetet, kedden pedig kijárási tilalmat rendelt el a kormány. A mozgáskorlátozás nem érinti a munkahelyre utazást, a bevásárlást, valamint a két személynek, illetve egy család több tagjának engedélyezett, korlátozott létszámú sétákat sem.

Lengyelországban csütörtök estig 1163 Covid-19 fertőzést regisztráltak, s a koronavírusos betegek közül eddig 14 beteg hunyt el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:43
Címkék: Polgári Koalíció, szejm mostantól, meglévő előírások, szejm épületében, nemzeti radikálisok, szélsőliberálisok szintén,
Kommentek
Koronavírus - Angela Merkel elhagyta a házi karantént, ismét hivatalában dolgozik
Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján elmondta, hogy Angela Merkel valamennyi koronavírus-tesztje negatív, szervezetében nem mutatták ki a kórokozót. Így ismét a berlini kancellári hivatalban folytatja munkáját, amelyet otthoni tartózkodása alatt sem szakított meg.

Angela Merkel azért vonult házi karanténba, mert kimutatták az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) egy orvosnál, akitől március 20-án védőoltást kapott tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium ellen.

A kormányfő a házi karantén alatt számos telefon-, illetve videókonferencián vett részt, és ez továbbra is így lesz - mondta szóvivője, kiemelve, hogy a kancellári hivatalban is szigorúan betartják a koronavírus-járvány lassítását szolgáló szabályokat, a munkatársak legalább másfél méter távolságot tartanak egymástól. Így például a kabinet üléseit nem az erre a célra kialakított teremben tartják, ahol a kormánytagok az évtizedes szokások szerint szorosan egymás mellett ülnek egy asztal körül, hanem a hivatal
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 16:12
Koronavírus - Szijjártó: továbbra is mindent megteszünk a magyarok egészségének megvédéséért, a gazdaság újrain
A tárcavezető beszámolt az európai uniós külügyminiszterek tanácskozásáról, amelyet videokonferencia keretében tartottak.

Közölte: a koronavírus-járványra adandó válaszok miatt hívta össze az ülést az uniós külügyi főképviselő, és az ebből a helyzetből fakadó teendőket, intézkedéseket vitatták meg.

Szijjártó Péter elmondta: ismételten világossá vált, hogy minden tagállam nemzeti alapú döntéseket hoz, mindenki a saját nemzeti sajátosságai, jogrendje, érdekei alapján hozza meg azokat döntéseket, amelyeknek célja a védekezés sikeressége, és e nemzeti döntések az éppen aktuális egészségügyi és gazdasági helyzetnek felelnek meg. A nemzeti megoldások általában és alapvetően működnek, viszont a brüsszeli koordináció jelentősége minimálisra csökkent, és inkább kommunikációs elemként hangzott el most is, hogy fontos az egység, "európai csapat vagyunk" - vélte.

A külügyminiszter kifejtette: az elsőszámú feladat minden országnak megvédeni a saját polgárai egészségét és életét. "Így teszünk mi is",
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 14:21
Az internethálózatok megbirkóznak a megnőtt terheléssel
Techxplore.com portálon ismertetett elemzés szerint a jelzett időszakban jelentősen megnőtt a streamingforgalom és a videokonferenciák száma Európában és Amerikában is.

Amikor millióknak kellett otthon maradniuk, az internet forgalma azonnal 50 százalékkal ugrott meg. A Nokia Deepfield elemzőcsoportja szerint a csúcskereslet alatt is stabil volt a helyzet, és kezelhető a forgalomnövekedés.

Miközben az internetforgalom minden régióban magasba szökött, különösen attól, hogy a munkavállalók videokonferencia-applikációkra kapcsoltak, a hálózatok szemmel láthatóan jól tudták kezelni ezt a növekedést.

A hétköznapi online forgalom reggelenként gyorsult fel a lakhelyelhagyási korlátozások, az otthoni munkavégzés bevezetése után, de kevésbé ingadozott, mint az intézkedések bevezetése előtt. Eltűntek a munkából való hazatérés idején a délutáni forgalomkimaradások - mondta a jelentés szerzője, Craig Labovitz.

A Zoom videokonferencia-applikáció, amelyet a kapcsolattartásra a legtöbben használnak a
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:32
Koronavírus - Putyin a hónap végéig meghosszabbította a kényszerszabadságot Oroszországban
Az egész ország területén bevezetett fizetett kényszerszabadságot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása céljából Putyin eredetileg a március 28. és április 5. közötti időszakra jelentette be.

A március 25. óta a Covid-19 miatt elmondott második televíziós üzenetében az elnök csütörtökön azt mondta, hogy noha sikerült a veszélytől elhatárolni az időseket és megakadályozni a kór fellángolását a tanintézményekben, a moszkvai koronavírus-helyzetben még nem sikerült áttörést elérni.

A kötelező leállás a hatalom intézményeire, a folyamatosan termelő vállalatokra, az egészségügyi létesítményekre és a gyógyszertárakra, valamint az alapvető cikkeket forgalmazó üzletekre és a létfenntartási szolgáltatásokra továbbra sem vonatkozik.

Putyin közölte, hogy egyes régiókban határozottabb fellépésre lehet szükség, amihez a helyi hatóságok meg fogják kapni a szükséges meghatalmazást. Hangsúlyozta a regionális és a szövetségi hatalom együttműködésének fontosságát.

Mint mondta, felelős
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 18:02
Koronavírus - Szijjártó: rendkívül szükséges a NATO terrorellenes fellépésének erősítése
Csütörtökön kezdődött a NATO-tagállamok külügyminiszteri értekezlete videokonferencia keretében.

Ezt megelőzően a tárcavezető kifejtette: most, a világjárvány idején, rendkívüli mértékben megnő a NATO terrorellenes akcióinak, fellépésének jelentősége, mert a terrorizmus az egyik legfőbb kiváltó oka az illegális migrációs hullámoknak. Így a terrorizmussal szembeni fellépés segít az illegális migrációs hullámok féken tartásában is, aminek azért van most nagy jelentősége, mert ezek nemcsak biztonsági, kulturális kockázatot jelentenek, hanem rendkívüli egészségügyi veszélyt is hordoznak, hiszen "a nagy számban illegálisan, ellenőrizetlenül áramló migrációs folyamatok nyomán" a koronavírus-járvány terjedési sebessége jelentősen felgyorsulhat azokon a területeken, azon útvonalak mentén, amelyeket a migránsok használnak - magyarázta.

Hangsúlyozta: ezért most különösen szükséges, hogy a NATO erősítse a terrorellenes fellépését.

Szijjártó Péter kitért rá: az Egyesült Államok és Afganisztán által
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:05
Koronavírus - Az EU 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében
Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben jelentette be az unió válságkezelő csomagját, amelynek célja, hogy megszüntesse a járvány okozta gazdasági szakadékot az uniós tagállamok között.

"Az uniós költségvetésében rendelkezésre álló összes eurót átirányítjuk a válság kezelésére, és lehetővé tesszük, hogy a finanszírozás gyors és hatékony legyen. Az európai szolidaritás jegyében mindent megteszünk az nemcsak az életek, de a megélhetések megmentésért" - hangsúlyozta az elnök.

A bizottság által "szolidaritási pénzügyi eszköznek" nevezett csomag azt hivatott biztosítani, hogy a tagállami munkavállalók megélhetése ne kerüljön veszélybe, a vállalkozásokban alkalmazottak rövidített munkaidőben dolgozhassanak és továbbra is fizetni tudják bérleti díjaikat, számláikat elősegítve ezáltal a gazdaság stabilizálását.

A kölcsönök a válság által legjobban sújtott tagállomokat kívánják elsősorban támogatni, de minden tagállamnak lehetősége van arra, hogy pénzügyi garancia
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 14:01
Putyin felhatalmazta az orosz kormányt a rendkívüli állapot kihirdetésére
kényszerszabadságot. Az elnök szerdán televíziós beszédben jelentette be az intézkedést a március 28-tól április 5-ig tartó időszakra.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy Oroszországban június 29-én 60 önkéntes bevonásával kezdik majd el a koronavírus-vakcina klinikai kutatásának első szakaszát. Közölte, hogy Oroszország 85 régiója közül már csak 10 maradt, ahol még nem találtak fertőzöttet.

Mihail Misusztyin miniszterelnök azt jelentette Putyinnak a szerdán videokonferencia formájában megtartott kormányülésről, hogy a kabinet 1400 milliárd rubelt csoportosított át a válságellenes intézkedések második csomagjaként, egyebek között a régiók gazdaságának, valamint a kis- és közepes vállalatok támogatására.

Alekszej Kudrin, az orosz számvevőszék elnöke szerint az ország gazdasága 3-5 százalékkal zsugorodhat majd de nem zárta ki, hogy az orosz GDP akár 8 százalékot zuhanjon, mint 2009-ben, a legutóbbi válság idején.

Putyin a kabinetülésen elmondta, hogy újabb
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 21:03
Koronavírus - Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak
Ezt a MÚSZ közleményben jelentette be a szerdai rendkívüli, videokonferenciás elnökségi ülését követően. A szervezet kedden hozta nyilvánosságra, hogy kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt a tesztek, amelyeket azért végeztek el, hogy a válogatott tagjai folytathassák felkészülésüket. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, majd azt követően 14 napra karanténba vonultak. A fertőzöttek között van a világbajnok Kapás Boglárka, valamint Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid.

A MÚSZ határozata szerint április 15-ig felfüggesztik a keretedzéseket, illetve kötelezik a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére.

A határidőt megelőzően a válogatott kerettagoknak és felkészítőiknek újabb, immár vérvizsgálattal is kiegészített tesztelésen kell részt venniük, mielőtt újra elkezdhetik medencés edzéseiket - természetesen amennyiben az akkori járványügyi helyzet és szabályozás ezt lehetővé teszi.
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 20:44
Képek, videók
koalíció-.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:37
Gyurcsány koalíció.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:16
koalíció.-.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:55
koalíció.-...jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:54
Gy. koalicio.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:08
koalíció
czko01
2009. július 18. szombat, 12:36
koalicio.jpg
biharijudit
2009. május 28. csütörtök, 07:55
Koalició 2005.jpg
picurcica
2007. július 01. vasárnap, 02:25
Mostantól együtt
hidiren
2008. október 26. vasárnap, 13:58
Kisanyám, Avagy Mostantól
finike
2007. március 21. szerda, 22:03
Központi előírások
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:04
Biztonsági elöirások
biharieniko
2006. október 22. vasárnap, 23:27
szülészet régi épülete.jp
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:22
korház épülete.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:13
A hadbíróság épülete elöt
chillik
2017. január 26. csütörtök, 10:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.