Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 16:53 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz-kongresszus - Semjén: közös szenvedélyünk Magyarország
Semjén Zsolt, aki a 75 éves KDNP és az összes szövetséges nevében köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozta: szövetségük értékszövetség, a keresztény civilizáció védelmének, a nemzeti elkötelezettség megvalósításának és a polgári értékek képviseletének értékközössége, emberi minőség, bajtársi hűség.

Úgy fogalmazott: megvédtük a hazánkat, a keresztény civilizációnkat, ezzel az életformánkat és a népünket. Soha ennyi egyházi iskola, ennyi templom nem épült, újult meg, mint most. Mi templomokat építünk, nem bezárunk, egyből sem lesz se pláza, sem mecset - mondta, hozzátéve: "a mi szenvedélyünk Magyarország".

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese azt mondta: a mostani kabinet Európa "legkeresztényibb kormánya".

Semjén Zsolt kitért arra: 2006 óta abszolút többségük van, minden parlamenti, önkormányzati, EU-s választást elsöprő fölénnyel nyertek meg. És így lesz két hét múlva is - jelentette ki.

Az ellenfeleikről szólva azt mondta: ideológiailag szöges ellentétei egymásnak, "posztnácik, neomarxisták, és anarcholiberálisok katyvasza".

Nincs új a nap alatt - jegyezte meg, hozzátéve: az emberi minőség tekintetében elég egyetlen kérdést feltenni: a kormánypártokat utálják jobban, vagy egymást?

Közölte: megtették, amit 2010 után ígértek, a nemzet közjogi egyesítését, 1,1 millió határon túli magyar kapta meg a teljes jogú állampolgárságot, 2014-ben és 2018-ban is az ő szavazataikkal lett meg a kétharmados többség. Köszönet érte - mondta.

Felidézte a KDNP megalakítását, az "alapítóatyák", Barankovics István és Varga László alakját, és azt mondta: a KDNP az egyetlen történelmi párt a politikai palettán, hacsak az MSZP nem tartja magát annak. 75 éve alapították a KDNP-t Szálasival szemben és a náci megszállás ellen, aztán folytatták a harcot Rákosival szemben a szovjet megszállás ellen.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: azoknak volt erkölcsi alapjuk "ellene mondani" a vörös diktatúrának, akiknek volt bátorságuk ellene mondani barna diktatúrának. Keresztényként tudták, hogy mind a "faji szocializmus", mind az osztályszocializmus "embertelen, istentelen és neopogány" - tette hozzá.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke rendkívül sikeresnek ítélte az elmúlt kongresszus óta eltelt időszakot. Ma Szerbiában, több mint száz év után, nem hátrányt, hanem előnyt jelent magyarnak lenni - mondta.

Ennek legjobb bizonyítékaként említette, hogy akik nem magyarnak születtek, azok is szeretnének magyarrá válni.

Kitért a magyar kormány kiemelt támogatására, és arra is, hogy néhány éve még elképzelhetetlen volt az, ami a szerb-magyar kapcsolatokban mára megvalósult. Nincs még két olyan nép a térségben, amelynek történelme ennyire "terhelt" lett volna, ennek ellenére a két ország és két nép közötti viszony soha nem volt olyan jó, mint napjainkban. Ha ez így van a szerb-magyar kapcsolatokban, akkor nem Magyarországon múlik, hogy a többi szomszédos országgal nem tud ilyen kapcsolatokat kiépíteni - jelentette ki Pásztor István.

Fontosnak nevezte, hogy az új Európai Bizottságban Magyarország portfóliójába kerül a szomszédságpolitika és a bővítés.

Az önkormányzati választásokra utalva kiemelte: ez a vajdasági magyaroknak is hihetetlenül fontos, mivel nem mindegy, kik lesznek a polgármesterek, hogyan alakulnak a testvérvárosi kapcsolatok.

A BOK Sportcsarnokban "Nekünk Magyarország az első!" mottóval rendezett 28., tisztújító kongresszus elején Miklósa Erika operaénekes énekelte el a Himnuszt, majd Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, család- és ifjúságügyi államtitkár köszöntette a résztvevőket, akikkel közös szelfit is készített.

Nagy Gábor Tamás, a mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke, I. kerületi polgármester közölte: a kongresszusi küldöttek száma 1809, több mint háromnegyedük pedig regisztrált is, így a tanácskozás határozatképes.

Levezető elnöknek Novák Katalint és Klausmann Viktort, a kormánypártok gyöngyösi polgármesterjelöltjét választották meg a küldöttek.

A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust rendezni.

A legutóbbin, 2017 novemberében újraválasztották a párt elnökévé Orbán Viktor kormányfőt, alelnöknek pedig Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot választották meg a küldöttek.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:21
Címkék: Semjén Zsolt, Barankovics István, Varga László, KDNP-t Szálasival, Pásztor István, Vajdasági Magyar Szövetség,
Kommentek
Koronavírus - DK: az állam kárpótolja azt, aki karanténba kerül!
kapcsolatos kormányzati tevékenység jobban érdekli, mint kormányfő által "fontosnak tartott téma". Hozzátette, az EU nem hagyhatja, hogy Orbán Viktor "két barátjának", Recep Tayyip Erdogan török elnöknek és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a konfliktusában a megzsarolt pozíciójába kerüljön. Hangsúlyozta, hogy az EU sokkal jobban felkészült a határvédelemre, mint korábban, amikor jelent meg egy váratlan tömeg.

Újabb témában kérdezték arról, hogy Gyurcsány Ferenc a DK elnöke a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán azt mondta: a Demokratikus Koalíció az ellenzék legnagyobb pártja. Vadai Ágnes azt felelte, az ellenzék vezető erejét az adja, hogy 2022-ben közösen szeretnék legyőzni a jelenlegi rendszert. Az, hogy jelen pillanatban a DK a legnagyobb, az kellő szerénységet és felelősséget kell, hogy jelentsen - emelte ki.

A Jobbikkal való együttműködésre vonatkozó kérdésre azt felelte, az önkormányzati és a dunaújvárosi időközi választások bebizonyították, hogy az ellenzéki pártok együtt képesek
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 12:21
Párbeszéd-LMP: nem szabad tiltani a szélenergiát
A két párt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője azt mondta, hogy a Fidesz egy olyan keresztény, konzervatív zöldpolitikáról beszél, amelynek nagyon fontos eleme az atomenergia, de egyáltalán nem fontos eleme a szélenergia. A Párbeszéd véleménye szerint azonban ilyen zöldpolitika nincs - tette hozzá a képviselő.

A kormánypárt 4000 milliárd forintot akar befektetni a paksi bővítésbe, a hagyományos energiatermelést lassan akarja kivezetni a rendszerből, a megújuló energiákat pedig lassan akarja bevezetni - bírált a politikus. A Fidesz azt akarja elhinteni, hogy atomenergia nélkül nem lehet karbonsemlegessé tenni az energiapolitikát, ez azonban nem igaz - fogalmazott.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a tervezett 4000 milliárd forintot a paksi bővítés helyett elsősorban energiahatékonysági programokra használják fel, és az állam fektessen be a megújuló energiákba - érvelt Kocsis-Cake Olivio. A hagyományos energiatermelést minél előbb ki kell vezetni a
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:11
Tusk: határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban
kapcsolatot ápolnak Orbán Viktor miniszterelnökkel, véleménye szerint azonban a velük való találkozások nem fognak változást eredményezni a Fidesz politikájában.

Újságírói kérdésre válaszolva Tusk hozzátette, a pártcsaládnak nincsen ellenvetése Orbán Viktor keddi római látogatásával kapcsolatban, ugyanakkor szimbolikusnak nevezte, hogy a magyar kormányfő az EPP politikai gyűlésének idején "nacionalista találkozón vesz részt szélsőjobboldali politikai pártokkal".

Közölte, hogy rendkívüli kongresszus megtartását javasolta a pártcsalád előtt álló politikai kihívások megvitatására. Aláhúzta azonban, hogy a jövő év elejére tervezett rendezvény nem a Fidesz körüli kérdésekről szól majd.

Sok változás ment végbe Európában és Európán kívül is, amelyek új megközelítést, gondolkodást és kezdeményezéseket igényelnek - mondta ez EPP elnöke.

A felfüggesztésről 2019. március 20-án döntött az EPP politikai közgyűlése az elnökség, illetve a Fidesz megegyezése alapján, a pártcsalád alapvető értékeinek
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 20:13
Hölvényi: folytatódni fog a pártbeszéd a Fidesz európai néppárti tagságáról
alkotott testületnek a magyarországi helyzetet és a Fidesz tevékenységét értékelő vizsgálatát.

Tusk szerint a vizsgálat eredményét illetően nincs egyetértés. A szóbeli jelentés alapján egyetértés abban mutatkozott, hogy a felfüggesztés maradjon érvényben, valamint abban, hogy a párbeszédet folytatni kell - mondta Hölvényi, hozzátéve, hogy a felfüggesztés és a párbeszéd folytatásának határidejéről nem esett szó.

Azt közölte, javaslat született arról, hogy a pártcsalád jövő év első felében kongresszust szentel az EPP értékeiről folytatott vitának. Arról, hogy a rendezvényen a Fidesz körüli párbeszéd kérdése napirenden lesz, a politikus azt monda: ez "természetes, amire tulajdonképpen büszkék is lehetünk". Amilyen helyzetben van Európa, egy ilyen rendezvény jót tesz - tette hozzá Hölvényi György.

A felfüggesztésről 2019. március 20-án döntött az EPP politikai közgyűlése az elnökség, illetve a Fidesz megegyezése alapján, a pártcsalád alapvető értékeinek állítólagos megsértése miatt. Arról is
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 20:03
A hűség évadát hirdette meg a Soproni Petőfi Színház
Pataki András elmondta, hogy a tematikával reflektálni szeretnének a soproniságra és a hűségre, ugyanakkor a szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is megjelenik benne.

Összesen 14 darabbal készülnek, amelyből felnőtt bérletben négy nagyszínházi, egy balett- és egy kamaraszínházi előadás lesz.

Bemutatják Katona Imre Szent Ferencről szóló misztériumjátékát, az Isten komédiását Pataki András rendezésében. Radó Denise rendezi majd Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét.

Fred Ebb, Bob Fosse és John Kander Chicago című musicaljét Eperjes Károly viszi színpadra, Németh László Széchenyi című történelmi drámáját pedig Csiszár rendezi. A darab sokszereplős lesz és hűen fogja megidézni a múltat - fogalmazott Pataki András.

Hozzátette, hogy a soproni népszavazás centenáriumának emlékére Demcsák Ottó rendezésében mutatja be a Sopron Balett a Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből készült táncművet.

Demcsák Ottó a
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 14:11
Antonio Tajani: Európa érdeke a Fidesz további tagsága az Európai Néppártban
Antonio Tajani kijelentette: meggyőződése, hogy az Európai Néppárt (EPP) nem létezhet egy olyan jelentős ország képviselete nélkül mint Magyarország.

Természetes, hogy akadnak nézeteltérések, senki sem tévedhetetlen, de úgy gondolom, politikai hiba lenne nem tenni azért, hogy a Fidesz továbbra is a néppárti család tagja legyen - vélekedett az olasz politikus, akit az EPP novemberi zágrábi tisztújító kongresszusán az európai pártcsoport alelnökének választottak.

A FI római székházában nyilatkozó Antonio Tajani előrelépést, jelzést szorgalmazott az EPP és a Fidesz részéről is. "Üzenetet küldök a Fidesznek: nyújtson kezet, hogy kéznyújtásra találjon. Mi a Forza Italia nevében a három bölcs pozitív véleményében hiszünk és reméljük, hogy a Fidesz az EPP-ben marad" - mondta a FI egyik alapítójaként ismert Tajani. Elmondta, hogy a pártelnök Silvio Berlusconi szintén azt kérte Orbán Viktortól, tegyen meg mindent az Európai Néppártban maradásért. Antonio Tajani úgy vélte, Orbán Viktor (miniszterelnök,
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 18:51
Semjén: jelentősen nőtt az egyházak oktatási és köznevelési szerepvállalása
volt ez az összeg.

Semjén Zsolt elismerésre méltónak nevezte azt a tényt, hogy az Eurostat szerint Magyarország költi a legtöbbet egyháztámogatásra.

A bizottság előtt a politikus kitért az egyházakra vonatkozó törvény 2018-as módosítására, szólt a katolikus, a református az ortodox és a zsidó egyházakkal az elmúlt években kötött megállapodásokról, valamint a fontosabb rendezvénysorozatokról is. Ezek közül kiemelte a reformáció 500. évfordulóját, valamint a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek megrendezését a kormány is támogatja.

Több ellenzéki képviselő kérdésére Semjén Zsolt megerősítette: "abszolút egyenlő finanszírozás van" az egyházi és az állami intézmények közt - ezt a költségvetési és a zárszámadási törvényben szereplő számokból is látszik -, de szerinte az egyházakat ért évtizedes diszkrimináció miatt az is méltányos lenne, ha többet kapnának.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) a hódmezővásárhelyi református gimnázium állapotára utalva úgy fogalmazott: nem látni az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:13
A DK megtiltaná, hogy a polgármesterek éveken keresztül halmozzák fel a szabadságukat
nem lehet évekig gyűjtögetni. "Ez most csak a bukott fideszes polgármesterek kiváltsága" - fogalmazott Gréczy Zsolt.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a törvénymódosításaikat a DK polgármestereinek kérésére nyújtják be.

A politikus emlékeztetett, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt nyilatkozta, amennyiben az önkormányzatok változást akarnak az ügyben, akkor annak a kormány nem fog az útjába állni.

Más témában kérdezték arról, hogy a Fidelitas hétvégi kongresszusán Kósa Lajos azt mondta az önkormányzati választásról, hogy "az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, hogy jól is esett nekik - a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe". A Fidesz alelnöke később a Facebookon azt írta, "A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 13:11
Képek, videók
2014.nov.22 Kongresszus 0
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:56
tűz, szerelem, szenvedély
menusgabor
2020. február 03. hétfő, 16:10
Pilinszky Egy szenvedély
menusgabor
2017. november 27. hétfő, 17:46
Szenvedélyek.jpg
chillik
2017. szeptember 24. vasárnap, 04:32
Bűnös szenvedély.png
cady89
2017. június 05. hétfő, 07:06
szenvedély.png
menusgabor
2016. december 30. péntek, 19:23
Hajdu Marcsy Szenvedély.j
menusgabor
2016. október 21. péntek, 17:09
szenvedély2.jpg
menusgabor
2016. szeptember 14. szerda, 17:21
szenvedély.png
bbbarbara
2016. február 03. szerda, 21:06
szenvedély.jpg
bbbarbara
2015. november 03. kedd, 21:04
Vágy és szenvedély.jpg
cady89
2015. augusztus 06. csütörtök, 01:50
hugicám szenvedélye
orban47
2015. június 28. vasárnap, 12:13
SZENVEDÉLY (2).jpg
aurorix
2015. május 18. hétfő, 18:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.