Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:25 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rontotta a kínai gazdaság idén várható növekedési előrejelzését az IMF
Kína gazdasági növekedése a 2018-ban tapasztalt lassulás után az idei év elején stabilizálódott, ennek megfelelően 2019-ben 6,2, míg 2020-ban 6 százalékra mérséklődik a fejlődés - állapították meg az IMF szakértői, akik Kenneth Kang, az IMF ázsiai részlegének igazgatóhelyettese vezetésével május 23. és június 5. között tárgyalásokat folytattak Pekingben és a Kína délnyugati részén fekvő Kujcsouban, az IMF Alapokmányának IV. cikkelye alapján végzett rendes éves felülvizsgálat keretében.

A szakértők konstruktív együttműködésre szólították fel Kínát és partnereit annak érdekében, hogy megoldásokat találjanak a kereskedelmi rendszer hiányosságaira egy olyan rendszerkialakításának céljából, mely könnyebben alkalmazkodik a nemzetközi környezet gazdasági változásaihoz.

A küldöttség azt javasolta továbbá Pekingnek, hogy folytassa a strukturális reformokat a termelékenység ösztönzése, valamint a hosszú távú növekedés előmozdítása érdekében. Kiemelték: az állami kézben lévő vállalatok további reformjaira, a szolgáltató szektor nyitására és a jogi keretek modernizálására van szükség elsődlegesen.

Az előrejelzés rontását a szakértők szerint az amerikai-kínai kereskedelmi viszály elmérgesedése miatti bizonytalanság indokolta.

David Lipton az IMF első igazgatóhelyettese szerdán kiadott közleményében rámutatott: a rövidtávú kilátások különösen bizonytalanok amiatt, hogy fennáll a lehetősége a kereskedelmi konfliktus további elmélyülésének.

Lipton úgy fogalmazott: a kínai kormány által alkalmazott gazdaságpolitikai ösztönzés elegendő az amerikai pótvámok negatív hatásainak kiegyenlítésére, ezért, amennyiben nem lesznek további pótvámok, vagy nem lassul jelentős mértékben a gazdasági növekedés, nincs szükség további közbeavatkozásra. Ellenkező esetben azonban további politikai enyhítés válik szükségessé.

Peking márciusban 6 és 6,5 százalék közötti gazdasági növekedést tűzött ki, miután a tavalyi évben a növekedés üteme az elmúlt harminc év legalacsonyabb szintjére, 6,6 százalékra lassult.

Donald Trump amerikai elnök május 10-én utasítást adott Robert Lighthizer kereskedelmi főképviselőnek, hogy készítse elő a fennmaradó, további 300 milliárd dollár értékű kínai importcikkre vonatkozó büntetővámok kivetését. Amennyiben erre valóban sor kerül, úgy az IMF szakértői szerint a kínai kormánynak további intézkedésekkel kell enyhítenie a pótvámok növekedésre gyakorolt negatív hatását.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:32
Címkék: Kenneth Kang, Alapokmányának IV, David Lipton, Donald Trump, Robert Lighthizer, kínai gazdaság,
Kommentek
PM: az Európai Bizottság előrejelzése a realitások talaján áll
A helyettes államtitkár arra reagált, hogy az Európai Bizottság szerdán közzétett nyári prognózisában tovább javította Magyarország idei gazdasági növekedési előrejelzését. A brüsszeli testület gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának szakértői a magyar bruttó hazai össztermék (GDP) idei növekedési ütemét a tavaszi jelentéshez képest 0,7 százalékponttal, 4,4 százalékra emelték, a jövő évit pedig változatlanul 2,8 százalékra becsülték.

Balogh László kiemelte: az EU Bizottsága "végre a tények alapján", szakszerűen és a valós számok szerint dolgozik.

Balogh László rámutatott: az Európai Unió (EU) Bizottságának szakértői sem hagyhatták figyelmen kívül, hogy az idei első negyedévben nemhogy lassult volna a magyar gazdaság növekedése, hanem az első negyedévi adat Magyarországot a gazdasági bővülést tekintve az EU első számú országává tette. (Az idei első negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 5,3 százalékkal nőtt).

A helyettes államtitkár jelezte: a második negyedévi növekedésre vonatkozóan
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 21:03
Az Európai Bizottság javította a román gazdaság növekedési előrejelzését
Az Európai Bizottság szerdán tette közzé nyári prognózisát, amely a jövő évi román gazdasági kilátásokat is javította. Az uniós végrehajtó szerv 2020-ra 3,7 százalékos gazdasági növekedést prognosztizált a májusban közölt 3,1 százalékos növekedéshez képest.

A brüsszeli testület idénre 4,2 százalékos inflációval számol, a jövő évre 3,7 százalékos fogyasztói árindexet becsült. A bizottság májusi jelentésében még alacsonyabb, 3,6, illetve 3 százalékos inflációval számolt.

Azt követően módosították a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzést, hogy a román bruttó hazai termék az idei első negyedévben váratlanul gyors ütemben nőtt, a nyers adat szerint elérte az 5 százalékot a tavalyi első negyedévhez mérten, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított érték szerint az 5,1 százalékot.

A növekedés fő hajtóereje a fogyasztás volt, amely éves szinten 7 százalékkal bővült, miután az átlagbér két számjeggyel nőtt. Megállapították, hogy a beruházások is nőttek és hozzájárultak a GDP-bővüléshez,
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 15:42
Tovább javította Magyarországra vonatkozó növekedési előrejelzését az Európai Bizottság
A brüsszeli testület gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (Ecfin) szakértői a magyar hazai össztermék (GDP) idei növekedési ütemét a tavaszi jelentéshez képest 0,7 százalékponttal, 4,4 százalékra emelték, a jövő évit pedig változatlanul 2,8 százalékra becsülték.

A magyar gazdaság a fogyasztás és a beruházások erőteljes bővülésének köszönhetően tavaly 4,9 százalékkal nőtt, jóval meghaladva a még ősszel előrejelzett 4,3 százalékot. Egy évvel korábban, 2017-ben 4,1 százalékkal, 2016-ban pedig 2,3 százalékkal bővült a bruttó hazai termék.

A gazdasági növekedés éves összevetésű üteme az idei első negyedévben 5,3 százalékra erősödött.

A növekedés egyebek mellett az exportnak köszönhető, mivel az autóipar magasabb sebességfokozatra kapcsolt az előző néhány gyengébb negyedév után. Az építőiparnak kedvezett az enyhe tél, így az ágazat teljesítménye az év első negyedében több mint 46 százalékkal nőtt éves szinten.

A havi gazdasági mutatók és felmérések azt mutatják, hogy a GDP-növekedés
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 13:32
Európai Bizottság: külső tényezők hátráltatják az unió gazdasági növekedését
gazdasági növekedést továbbra is a belső kereslet és különösen a háztartások fogyasztása hajtja Európában, amit a változatlanul élénk munkaerőpiac is támogat.

Az előrejelzés szerint idén és 2020-ban is az összes uniós tagállam GDP-je növekedni fog, de egyes területeken - például Közép- és Kelet-Európában, Máltán és Írországban - jelentősen nagyobb lesz a növekedés, mint Olaszországban vagy Németországban.

Tájékoztatása szerint az Európai Bizottság az euróövezeti és az uniós inflációs előrejelzését egyaránt 0,1 százalékponttal csökkentette 2019-re és 2020-ra, főként az alacsonyabb olajárak és a némileg gyengébb gazdasági kilátások miatt. Az átlagos harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 2019-ben és 2020-ban egyaránt 1,3 százalék lesz az euróövezetben, noha a tavaszi előrejelzés mindkét évre 1,4 százalékot prognosztizált. Az unió egészében 2019-ben 1,5 százalékos, 2020-ban pedig 1,6 százalékos infláció várható.

Az uniós biztos közölte, a globális gazdasági kilátásokat övező kockázatok továbbra is
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 13:22
Megemelte GDP-növekedési előrejelzését az öt vezető bank Horvátországban
A horvát kormány áprilisban 2,9 százalékról 2,5 százalékra rontott idei GDP-növekedési előrejelzésén.

A horvát bruttó hazai termék (GDP) 3,9 százalékkal nőtt az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, a leggyorsabban 2007-óta.

2020-ban bár lassul a gazdasági növekedés a kereslet visszaesése miatt, az előrejelzés szerint ennek ellenére tovább csökken a munkanélküliség: hét százalék alá, nő a reálkereslet, habár valamivel lassabban az infláció körülbelül 1,4 százalékos alakulása miatt. Az államadósság ilyen körülmények között a GDP 70 százaléka alá csökken, míg a pénzügyi változókban nem várható fordulat 2019-hez képest - olvasható a jelentésben.

Horvátország tavaly már a második egymást követő évben államháztartási aktívummal zárt. Tavaly a többlet a GDP 0,2 százaléka, 2017-ben 0,8 százaléka volt. 2016-ban még 1 százalékos, 2015-ben pedig jóval magasabb, 3,2 százalékos volt az államháztartási hiány. 2020-ra az öt vezető bank 0,4 százalékos, a kormány pedig az
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 17:31
Javította növekedési prognózisát a Kopint-Tárki
Az előző jelentésben prognosztizált 4,0 százalékos GDP növekedés helyett 4,5 százalékot vár erre az évre az intézet, 2020-ra vonatkozó előrejelzését viszont változatlanul 3,2 százalékon hagyta.

A Kopint-Tárki erre az évre 3,5 százalékos éves átlagos inflációt vár a korábbi 3,0 százalék helyett, és a jövő évi várakozását is emelte 3,5 százalékról 3,7 százalékosra.

Új prognózisában az intézet emelte a bérkiáramlásra vonatkozó várakozásait: a bruttó keresetek idén 8,5 százalék helyett 9,7 százalékkal, jövőre 8,0 helyett 8,5 százalékkal emelkednek, az inflációs várakozás módosulásával azonban a reálkeresetek 5,3 százalék helyett 6,0 százalékkal, jövőre 4,7 helyett csak 4,6 százalékkal emelkednek.

A kutatóintézet várakozása szerint tovább csökken a munkanélküliség a tavalyi 3,7 százalékosról idén 3,5 százalékosra - a korábban várt 3,6 százalék helyett -, jövőre pedig 3,3 százalékos is lehet, ami szintén 0,1 százalékponttal alacsonyabb a márciusi prognózisnál.

A júniusi prognózis
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 13:51
Amerikai importvámok/G20 - Londoni elemzők: nem enyhült a bizonytalanság és a recessziós kockázat
előrejelzésében közölte: jóllehet az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újrakezdődtek, továbbra sem egyértelmű azonban, hogy a 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaság, illetve az EU alkotta csoport (G20) oszakai csúcsértekezletén történt-e tényleges előrelépés éppen azokban a vitás kérdésekben, amelyek a korábbi kereskedelmi tárgyalások összeomlását okozták.

A ház ebben a környezetben egyaránt 0,20 százalékponttal 3, illetve 3,2 százalékra rontotta idei és jövő évi globális növekedési előrejelzését.

Az idei egész évi átlagon belül a cég a negyedik negyedévre 2,9 százalékos éves összevetésű világgazdasági növekedést vár, hangsúlyozva, hogy ez az ütem hatévi mélypontnak felelne meg.

A Morgan Stanley londoni elemzői szerint azonban még ezeket az új előrejelzéseket is lefelé mutató kockázatok terhelik.

Ha ugyanis az amerikai-kínai kereskedelmi viszály eszkalálódik, például az amerikai kormány legalább 4-6 hónapra 25 százalékos vámot vet ki a teljes kínai importra, vagyis
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 20:12
Júniusban csökkent, az első fél évben nőtt az új autók eladása
Magyarországra beáramló használt autók korösszetételével és azzal, hogy a Nyugat-Európában levetett és szubvencióval cserélt korszerűtlen dízel és benzines autók ne árasszák el az országot.

Júniusban 2226 új kishaszongépjármű került forgalomba, 4 százalékkal több, mint tavaly júniusban. Az első hat hónapban 22,0 százalékkal nőtt az új kishaszonjárművek eladása az előző év azonos időszakához képest, 12 904 járművet helyeztek forgalomba. A kishaszonjárművek piaca szintén elmaradt időarányosan az MGE előrejelzésétől. Az egyesület továbbra is szorgalmazza a vegyes használatú kishaszonjármű kategória újbóli bevezetését.

Júniusban 791 új nagyhaszongépjármű került forgalomba, 49 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az idei első hat hónapban pedig 3456, ami 2,0 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. Az MGE a növekedési hitelprogram eredményeképpen a tavalyi éves teljesítmény megismétlését valószínűsíti e szegmensben.

Júniusban 16,0 százalékkal nőtt az új autóbuszok eladása a
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 15:51
Képek, videók
előrejelzés0809.jpg
maroka
2013. augusztus 09. péntek, 11:31
Hétvégi előrejelzés.jpg
sarkadykati
2012. szeptember 09. vasárnap, 05:20
geomagneses előrejelzés.g
agica2004
2011. szeptember 08. csütörtök, 15:36
Előrejelzés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:26
Előrejelzés volt...
caris11935
2009. június 12. péntek, 10:57
előrejelzés.jpg
idgie1975
2009. január 14. szerda, 14:07
Claire Kenneth.gif
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 00:28
Kenneth Bunn szobrászmüvé
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:19
Claire Kenneth idézet.jpg
pacsakute
2012. október 13. szombat, 19:52
Kenneth Branagh 51.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 11:07
Kenneth Le Poidevin - Ma
szalai0913
2011. január 17. hétfő, 13:37
Kenneth Branagh
nikitta
2008. december 10. szerda, 21:31
kennetha800.jpg
konoksag
2008. augusztus 26. kedd, 06:59
kenneth800.jpg
konoksag
2008. augusztus 26. kedd, 06:59
Kenneth.jpg
taylorfilep
2006. augusztus 18. péntek, 05:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.