Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:22 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Századvég: gazdaságélénkítő hatása is van a családtámogatásoknak
Regős Gábor hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik - tette hozzá.

Úgy vélekedett, az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti.

A nagycsaládosok autóvásárlási programja a belső keresletet javíthatja - közölte a közgazdász.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 19:32
Címkék: Regős Gábor, nagyszülői gyed, bölcsődei férőhelyek, munkaerőpiacra lesz, egy- vagy, háromgyermekes anyukák,
Kommentek
Készül a Duna kikötőfejlesztési főterv stratégia
a műszaki és ipartelepítési lehetőségekről, felülvizsgálják a jogi engedélyezési folyamatokat, elkészítik a komáromi kikötő megvalósíthatósági tanulmányát, és javaslatot tesznek 20 kikötőiprojekt-fejlesztésre.

Sztilkovics Szávó hangsúlyozta, soha ennyi forrás nem állt még rendelkezésre a dunai hajózásban rejlő lehetőségek feltérképezésére, egy ilyen típusú átfogó stratégia készítésére, amely mentén a kormány olyan beruházásokról dönthet, amelyek felkelthetik a befektetői érdeklődést, és gazdaságélénkítő hatásuk lesz. Példaként említette a gönyűi kikötő fejlesztését, amely egy német cég jelentős magyarországi beruházását vonzotta.

Barna-Lázár Zoltán rámutatott arra, hogy Magyarország 2030-ig jelentősen mértékben növelni kívánja a vizi áruszállítás arányát a kombinált árufuvarozásban, ehhez fejleszteni kell az infrastruktúrát a Dunán is.

A tanácsadó iroda ügyvezetője elmondta, májusig várják a konkrét fejlesztési ötleteket, javaslatokat kikötőfejlesztésre az erre a célra létrehozott
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 15:32
Stabil maradt a banki hitelezés növekedése az eurózónában decemberben
euróövezetben pusztán lassul a gazdasági növekedés, nem egy recesszió kezdetéről van szó.

Mario Draghi, az EKB elnöke a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy a növekedés üteme a vártnál nagyobb mértékben mérséklődhet hosszabb időre, de megerősítette azt a véleményét, hogy a lassulás átmeneti jelenség lesz, nem egy válság kezdetét jelenti.

A piacok mindazonáltal gyakorlatilag nem látnak esélyt arra, hogy az EKB idén kamatot emeljen. Ehelyett arra számítanak, hogy az euróövezeti jegybank gazdaságélénkítő intézkedéseket tesz, például a bankszektornak újabb hiteleket nyújt, részben azért, hogy fenntartsa a pénzbőséget és a vállalatok hitelezését.

A bankoknak nyújtott olcsó hitelekkel, a rekordalacsony kamatokkal és a tavaly december végéig tartó masszív kötvényvásárlási programmal az EKB évek óta készpénzt pumpál a pénzügyi rendszerbe és ezen keresztül a reálgazdaságba. A könnyebb hitelfelvétellel beruházásokra, új munkahelyek teremtésére, illetve költekezésre bátorítják a vállalatokat és
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 15:01
Rétvári: demográfiai és gazdaságélénkítő hatása is van a csoknak
Rétvári Bence közölte, a csokot igénylő családokban már 230 ezer gyerek él, és további 45 ezer gyerek születését vállalták előre.

Emellett emelkedik az új lakások száma is, 2018. első háromnegyed évében 30 százalékos növekedés volt 2017. azonos időszakához képest, és a teljes ingatlanforgalom is 6-7 százalékkal bővült - tette hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett, hogy már megvannak a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményei, a válaszok alapján hozott új intézkedéseket pedig Orbán Viktor miniszterelnök a február 10-ei évértékelőjén ismerteti majd.
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 09:21
Rétvári: csaknem harmincezer család vette igénybe a csokot tavaly
keretében a családok otthonteremtésre.

Mivel idén a családok még kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a támogatást, 2019-ben a büdzséből 242 milliárd forint használható fel a csokra - tette hozzá a politikus.

Az intézkedés egyaránt kedvező hatást gyakorol a demográfiai folyamatokra és a gazdaságra. A támogatásban részesülő családok 230 ezer gyermeket nevelnek, valamint további 45 ezer gyermeket vállaltak. A támogatási összeg kétharmadát új lakás vagy ház építésére utalták ki, ami gazdaságélénkítő hatású - mondta az államtitkár, hozzátéve: az elmúlt év első kilenc hónapjában harminc százalékkal több új lakás épült, mint 2017 hasonló időszakában.

Kiemelte: 2010 óta, különböző intézkedésekkel az állam 1580 milliárd forinttal támogatta a családok otthonteremtését.

Ebben az évben a három gyereket nevelő családok már nem 10 millió, hanem 15 millió forintnyi kedvezményes kamatozású hitelt vehetnek igénybe, és a kétgyermekes családok is 10 millió forintos hitelt használhatnak fel -
velemenyezd, 2019. január 26. szombat, 20:40
AM: az ipar 4.0 hozzájárulhat a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlődéséhez
termékkörök vagy éppen termékek is más-más fejlesztési irányokat és megoldásokat igényelnek. Zsigó Róbert elmondta, hogy a jelenlegi elszámolási periódusban 2014 óta közel 230 milliárd forint támogatás áramlott az élelmiszeriparba állami és uniós forrásokból a beruházások ösztönzése érdekében.

Palkovics László, a Szent István Egyetem (SZIE) rektora megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy az élelmiszeriparban a hozzáadott értéket minél magasabb szintre kellene emelni, hiszen ez egyrészt gazdaságélénkítő hatású, másrészt kiemelten fontos a fogyasztók egészséges hazai élelmiszerellátásnak biztosításának érdekében.

Friedrich László, a SZIE dékánja elmondta, hogy az élelmiszeripar sikerének egyik záloga az alapanyag előállítása, a másik a hatékonyság, a racionális termelés, az állandó minőség megteremtése nemcsak alapanyag szinten, hanem a termelt előállított élelmiszer, félkész és késztermék szintjén egyaránt. Ehhez egy irányított, kiszámítható termelés, gazdaságos működtetés társul, amely alapja a
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 12:47
Naperőmű-park épült Felsőzsolcánál
klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár azt mondta: a magyarországi energiapolitika célja, hogy tiszta, okos és megfizethető energiát biztosítson mindenkinek, elősegítve ezzel a dekarbonizált gazdaság megteremtését, az ellátásbiztonság és a versenyképesség erősítését. Ennek része a villamosenergia-szektor zöldítése, a helyi energiatermelés terjedése, a digitális megoldások tömeges bevezetésének lehetősége.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a naperőmű gazdaságélénkítő hatással is bír, ésszámos új munkahelyet teremt.

Az MVM-csoport idén 110 naperőmű építését kezdte meg megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Hungarowind Kft. irányításával, a cégcsoport egy éven belül a legnagyobb naperőművi kapacitással rendelkező energiatermelő lesz az országban. A hét önálló projekt keretében megépülő erőművek összkapacitása 104,2 megawatt lesz, a megtermelt villamosenergia mennyisége pedig évente meghaladja a 110 gigawatt órát. Ez a mennyiség
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 14:52
Hat és fél éves csúcsra gyorsult a német fogyasztói árak emelkedésének üteme októberben
A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden közölt előzetes adatai szerint a harmonizált fogyasztói árindex (HICP) októberben 2,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,1 százalékkal nőtt, összhangban az elemzői várakozásokkal.

Szeptemberben a harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,2 százalékkal, havi szinten pedig 0,4 százalékkal nőtt.

Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által számított harmonizált fogyasztói árindex biztosítja az egyes uniós tagországok inflációs mutatóinak összehasonlíthatóságát.

A Destatis módszertana alapján végzett számítások szerint az egy évvel korábbihoz képest 2,5 százalékkal, szeptemberhez képest pedig 0,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. Az éves áremelkedés mértéke 2008 szeptembere óta nem volt ilyen magas, akkor 2,8 százalékot mértek.

Elemzők lassabb ütemre, 2,4 százalékra, illetve 0,1 százalékra számítottak októberről.

Szeptemberben éves szinten 2,3
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 15:11
Képek, videók
Regös ének 01.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:20
Regös ének 02.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:19
Regös az udvarban 01.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
Regös az udvarban 02.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
regős utca.JPG
maroka
2009. november 03. kedd, 21:07
AE-nagyszülők-szeretet .jp
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:47
0 a a a nagyszülők Szalis
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:03
nagyszülők
goldenapple
2017. augusztus 20. vasárnap, 09:39
nagyszülők szeretete.JPG
tnemarika
2016. augusztus 27. szombat, 15:16
anyai nagyszülők.jpg
zsokica45
2016. július 29. péntek, 18:14
Nagyszülők
sanci81
2016. február 25. csütörtök, 16:38
Nagyszülőnek....png
sznejuci
2016. február 15. hétfő, 17:08
0 Kenéz nagyszülők és uno
lovaszmarika
2015. október 04. vasárnap, 15:48
Nagyszulok es unokak
borigit
2014. október 27. hétfő, 09:50
AE-nagyszülők-szeretet -30
erzsikepuskas
2014. október 05. vasárnap, 13:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.