Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 15:04 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Századvég: gazdaságélénkítő hatása is van a családtámogatásoknak
Regős Gábor hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik - tette hozzá.

Úgy vélekedett, az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti.

A nagycsaládosok autóvásárlási programja a belső keresletet javíthatja - közölte a közgazdász.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 19:32
Címkék: Regős Gábor, nagyszülői gyed, bölcsődei férőhelyek, munkaerőpiacra lesz, egy- vagy, háromgyermekes anyukák,
Kommentek
Giro d'Italia - Munkacsoport alakult a nagykanizsai befutó szervezésére
sajtótájékoztatón Radics Bálint, a szervezési feladatokra létrehozott akciócsoport vezetője felidézte: a 110 éves múltra visszatekintő versenynek 2,8 millió követője van a közösségi médiában, és a legutóbbi verseny is 80 millió letöltést hozott a hivatalos oldalon. A verseny három hetében közel négyezer ember dolgozik, hogy a 22 csapat 176 versenyzője rajthoz állhasson. Az egyes helyszíneken több tízezren kíváncsiak a szakaszokra, a legtöbb érdeklődőt pedig éppen a befutók vonzzák.

A kimutathatóan gazdaságélénkítő hatású verseny magyarországi szakaszai is döntően olasz szervezésben zajlanak, amelyhez a hazai kormányzati és sportszervezetek is hozzáteszik a részüket. A nagykanizsai befutó koordinálására, a helyi infrastrukturális feltételek megteremtésére tíz hónapja van a városnak, hogy az a versenyzők és nézők számára is maradandó élmény legyen - jelezte Radics Bálint.

Az MTI érdeklődésére elmondta: a nagykanizsai Deák téren lesz a befutó. Ezen a helyszínen kell gondoskodni annak a 600
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 18:52
Amerika-szakértő: talán soha nem volt ennyire polarizált az amerikai társadalom
Berzi Gergely közlése szerint Donald Trump népszerűsége jelenleg 40 százalék feletti, de ez adat az amerikai választási rendszer bonyolultsága miatt nem jelent egyértelmű győzelmet.

A republikánusok elsődleges politikai stratégiája, hogy intézkedéseikkel megtartsák Trump 2016-os szavazóbázisát, amely elsősorban republikánus jobboldali választókból és a munkásosztály egy jelentős részéből áll - hívta fel a figyelmet, rámutatva arra: Trump elnökké választásának kulcsmozzanata volt, hogy az utóbbi évtizedek gazdasági, kereskedelmi folyamatai miatt elszegényedett úgynevezett rozsdaövezeti - amúgy hagyományosan demokrata - szavazóknak alternatívát kínált gazdaságélénkítő politikája révén.

Donald Trump bármilyen demokrata jelölttel szemben helyzeti előnyben van, mivel Amerikában ritka, hogy nem választják újra a regnáló elnököt - jegyezte meg Berzi Gergely.
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 09:51
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
friss adatok egyre inkább abba az irányba tolják a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottságát, hogy már júliusi ülésén hajtson végre kamatcsökkentést.

Európában az hajtotta a kockázatvállalási kedvet, hogy az Európai Tanács a "galambként" ismert Christine Lagarde-ot jelölte az Európai Központi Bank élére. Az EKB jelenlegi elnökének, Mario Draghinak a megbízatása október 31-én jár le. A francia Lagarde, aki 2011 óta a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója, az aktív gazdaságélénkítő politika híve, és mindig támogatta Draghi döntéseit.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,26 százalékos, az ausztráliai S&P/ASX 200 0,59 százalékos, a dél-koreai Kospi pedig 0,22 százalékos nyereségben állt a záráshoz közeledve.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,22 százalékos, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index pedig 0,50 százalékos mínuszban állt zárás előtt másfél órával. Ugyanekkor Hongkongban minimális, 0,01 százalékos nyereségben
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 08:01
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, kérdések)
Azonnali kérdések

Fidesz: milyen gazdaságélénkítő hatása van az adócsökkentéseknek?

Böröcz László (Fidesz) a jövő évi adótörvényekről azt mondta: a kormánypártok folytatni kívánják az adócsökkentés politikáját. Ez azonban nem volt mindig így - emlékeztetett -, Gyurcsány Ferenc kormánya a terhek folyamatos emelésével nehezítette mind a vállalkozások, mint a családok életét - mondta.

Azt kérdezte: a kormány adócsökkentő politikájának milyen gazdaságélénkítő hatásai vannak?

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára közölte: a kormány a fenntartható növekedést szeretné biztosítani gazdaságpolitikájával. Fontosnak nevezte, hogy az adórendszer csökkentse az élőmunka terheit, de a gazdaság fehérítése is cél - mondta -, ahogy a forgalmi adók bevételeinek maximalizálása is.

Közölte: munkahelyteremtő adórendszerre van szükség, a kormány pedig az elmúlt 9 évben ilyen adórendszert hozott létre.

Kiemelte a családi adókedvezmények rendszerét.Jobbik: hogyan
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 18:02
Szállodaszövetség: az áfacsökkentés soha nem látott lehetőségeket jelent a turizmusban
Flesch Tamás kiemelte: a kormányzati döntésnek jelentős gazdaságélénkítő hatása lesz, valamint tisztább és átláthatóbb helyzetet eredményez az ágazatban. Ez a kormányzati segítség a teljes szakmának szól - mutatott rá, hozzátéve: a hatástanulmányok alapján a minőségi fejlesztések, az ezzel járó béremelések és azok közterhei visszatermelik középtávon az áfacsökkentés miatt kieső államháztartási bevételt.

Felidézte: a turizmus szempontjából 2017-es és a 2018-as év csúcsév volt, az idegenforgalom és a szállodaipar a GDP motorja lehet a jövőben is. Megjelentek a befektetők is a szállodaiparban, számos ötcsillagos szállodaberuházás fog megvalósulni a következő években a fővárosban, amire csaknem évtizede nem volt példa. Idén az információik szerint 12 különböző kategóriájú szálloda 1300 szobával nyílik meg Budapesten, ami jelenlegi szobakapacitás 6-7 százaléka. Ez azt jelenti, hogy 6-7 százalékkal több vendég kell 2019-ben a tavalyi teljesítmény megismétléséhez - mondta.

Hozzátette: 2021-ig
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:09
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
EuroStoxx50 1,01 százalékkal emelkedett.

Európában veszteséges nyitás után az fordította meg a hangulatot, hogy Donald Trump amerikai elnök Londonban brit vállalati vezetőkkel és Theresa May miniszterelnökkel találkozva kijelentette, hogy lehetőséget lát egy "nagyon-nagyon jelentős" kereskedelmi megállapodásra a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után.

Az euróövezet vártnál gyengébb májusi inflációs adatsora megerősítette azokat a várakozásokat, hogy az Európai Központi Bank újabb gazdaságélénkítő lépéseket tesz.

Javította a kockázatvállalási hajlandóságot az is, hogy a kínai kereskedelmi minisztérium egy békülékenyebb hangvételű nyilatkozatban úgy foglalt állást, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktust további tárgyalások révén kell megoldani.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 1,72 százalékos, az S&P 500-as index 1,57 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója 1,98 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 18:41
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, napirend után)
hozzátette: a kecskeméti, kalocsai és szentgotthárdi laktanyákból ugyanis már "migráns munkásszállót" csináltak.

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár azt felelte, hogy Marcaliban két laktanya van. Az épületek 16 éve nincsenek sem a Honvédelmi Minisztérium sem a Magyar Honvédség birtokában, tulajdonában vagy kezelésében - közölte. Emiatt a honvédelmi tárcának sem illetékessége, sem jogköre nincs arra, hogy ebben a kérdésben bármilyen nyilatkozatot tegyen - mondta.

KDNP: milyen határon túli gazdaságélénkítő programokat tervez a kormány?

Seszták Miklós (KNP) arról érdeklődött, hogy a magyar kormány milyen gazdaságélénkítő programokat tervez a határon túli magyar területeken.

A politikus sarkalatos kérdésnek nevezte, hogy a kabinet segíteni tudja a határon túli magyarok megélhetését és szülőföldön való maradását.

Magyar Levente, a külgazdasági és külügyi tárca államtitkára azt mondta, hogy a gazdaság erősödésének köszönhetően Magyarország hozzá tud ahhoz járulni, hogy ne csak kulturális
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:30
PM: a magyar gazdasági növekedés továbbra is a legmagasabb az Európai Unióban
az elmúlt két évtizedben nem volt példa. Miközben az Európai Unió egészének növekedése továbbra is visszafogott, a magyar gazdaság teljesítménye 3,5-szeresen haladta meg a tagállamok 1,5 százalékos átlagát. A magyar adat egyben a régió éllovasának is számít, a lengyel gazdaság 4,6, a szlovák 3,7, míg a cseh 2,5 százalékkal bővült a vizsgált időszakban - ismertette a PM.

A magyar növekedés fele a szolgáltatási szektorhoz köthető, amelyhez érdemben járultak hozzá a hatéves bérmegállapodás gazdaságélénkítő hatásai. A termelő ágazatok közül az ipar, valamint az építőipar teljesítményét emelte ki a PM, hozzátéve, hogy ezeket a kiszámítható és befektetőbarát gazdasági környezet mellett a kormány beruházásösztönző intézkedései és otthonteremtési programja egyaránt támogatták.

A tárca kitért arra is, hogy az export volumenének 7,7 százalékos emelkedése meghaladta az importét, így összességében a külkereskedelmi folyamatok is erősítették a GDP alakulását.

Már 4,5 millió embernek van munkája, a
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 12:11
Képek, videók
Regös ének 01.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:20
Regös ének 02.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:19
Regös az udvarban 01.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
Regös az udvarban 02.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
regős utca.JPG
maroka
2009. november 03. kedd, 21:07
AE-nagyszülők-szeretet .jp
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:47
0 a a a nagyszülők Szalis
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:03
nagyszülők
goldenapple
2017. augusztus 20. vasárnap, 09:39
nagyszülők szeretete.JPG
tnemarika
2016. augusztus 27. szombat, 15:16
anyai nagyszülők.jpg
zsokica45
2016. július 29. péntek, 18:14
Nagyszülők
sanci81
2016. február 25. csütörtök, 16:38
Nagyszülőnek....png
sznejuci
2016. február 15. hétfő, 17:08
0 Kenéz nagyszülők és uno
lovaszmarika
2015. október 04. vasárnap, 15:48
Nagyszulok es unokak
borigit
2014. október 27. hétfő, 09:50
AE-nagyszülők-szeretet -30
erzsikepuskas
2014. október 05. vasárnap, 13:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.