Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 02:29 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: nem lesz orosz hadgyakorlat a NATO határai közelében a világjárvány alatt
"A koronavírus-fertőzés idejére katonáink bejelentették, hogy csökkentik a hadgyakorlatok méreteit és nem terveznek hadgyakorlatot az észak-atlanti szövetség határai közelében" - közölteSzergej Lavrov.

Donald Trump amerikai elnöknek arra a kijelentésére reagálva, hogy az Egyesült Államok mindenkiénél gyorsabb, "hiperszuper" rakétát fejleszt, Lavrov azzal vádolta meg Washingtont, hogy a hadászati stabilizálás helyett a nagyhatalmak közötti stratégiai versengésre, a szembenállás koncepciójának megszilárdítására törekszik.

Közölte, hogy közte és a Mike Pompeo amerikai külügyminiszter között létrejött megállapodás alapján Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes és Marshall Billingslea amerikai elnöki fegyverzetügyi megbízott videokonferencia keretében tárgyal majd hadászati kérdésekről.

Kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok valóra válthatná a Németországban állomásoztatott nukleáris fegyverei Lengyelországba való átcsoportosításra vonatkozó elképzeléseket. Lavrov a varsói amerikai nagykövet, Georgette Mosbacher Twitter-bejegyzését kommentálta így, amelynek értelmében Washington németről lengyel területre telepítheti át atomfegyvereit.

Lavrov rámutatott, hogy ez a lépés az Oroszország és a NATO közötti 1997-es együttműködési és biztonsági alapszerződés megsértését jelentené. Megjegyezte, hogy az Európába akkreditált amerikai nagykövetek nemcsak a hazájuk álláspontjának adnak hangot, de szerinte diktálják is az őket fogadó országok álláspontját.

Az orosz-NATO-szerződésben az észak-atlanti országok megerősítették, hogy nem szándékoznak nukleáris fegyvert telepíteni az új tagállamok területére. Az orosz külügyminisztérium a nap folyamán a varsói amerikai nagykövet szavaira válaszul kiadott állásfoglalásában azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok azzal tudna hozzájárulni az európai biztonsághoz, ha Oroszországhoz hasonlóan saját területére szállítaná vissza nukleáris tölteteit.

Marija Zaharova külügyi szóvivő ezt megelőzően azt hangoztatta, hogy Mosbacher "gyakorlatilag ultimátumot intézett" Németországhoz az amerikai atomfegyverek ottani állomásoztatásának célszerűségéről kibontakozott vitára válaszolva.

Lavrov a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy az Egyesült Államok hamarosan két repülőjárattal lélegeztetőgépeket küld Oroszországba. A miniszter szerint mind a korábban a tengerentúlra küldött orosz orvosi felszerelés, mind pedig az előkészületben lévő amerikai szállítmányok esetében "térítésmentes segélyről" van szó.

"Kifizettük a saját szállítmányunkat és az amerikai fél is kifizeti a lélegeztetőberendezéseket" - mondta.

Lavrov szerint Trump "tiszta szívvel és őszintén" tett ajánlatott a segítségre Vlagyimir Putyin orosz elnöknek kettejük telefonbeszélgetése során.

A Közvetlen Beruházások Oroszországi Alapja kedd este közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy maradéktalanul kifizette az április elején az Egyesült Államokba küldött humanitárius segélyt. Megerősítette, hogy az onnan érkező küldemény költségeit az amerikai fél állja.

A moszkvai amerikai nagykövetség a nap folyamán arról tájékoztatta az Intefax orosz hírügynökséget, hogy az Egyesült Államok segélyként 200 lélegeztetőgépet küld Oroszországnak. Ezek első, 50 darabos tétele kész a feladásra, és a külképviselet tájékoztatása szerint a többi 150-et is hamarosan összeszerelik és leszállítják.

Larov újságírói kérdésre válaszolva hangot adott meggyőződésének, hogy Északi Áramlat 2, Németország és egész Európa érdekeinek megfelelően, meg fog épülni. Arra figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a földgázvezeték körüli jogi bonyodalmak megoldása a gázár emelkedéséhez fog vezetni Európában.

Leszögezte, hogy Moszkva a vezeték ügyében nem fog nyomást gyakorolni Berlinre, ahogy azt Washington teszi. A tárcavezető arra utalt ezzel, hogy a német szövetségi hálózati ügynökség pénteken úgy határozott, nem tesz eleget a Nord Stream 2 AG kérésének és nem mentesíti a vezetéket az új európai uniós gázirányelv szabályai alól.

Az orosz diplomácia vezetője azt is elmondta, hogy a kollégáival folytatott videokonferencia során javaslatot tett a balti országok kormányfői találkozóinak felújítására. Ezeken szerinte ki kellene dolgozni egy új tízéves regionális együttműködési tervet és fel lehetne venni a napirendre a terrorizmus és a nemzetközi szervezett bűnözés elleni küzdelmet is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 19:32
Címkék: Donald Trump, Egyesült Államok, Mike Pompeo, Szergej Rjabkov, Marshall Billingslea, Georgette Mosbacher Twitter-bejegyzését,
Kommentek
Koronavírus - Csaknem 12,5 millió a fertőzöttek száma a világban
Egy nappal korábban még 12 238 034 fertőzött szerepelt az összesítésben, 554 360 volt a halálos áldozatok és 6 716 683 a gyógyultak száma.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 3 184 573 fertőzött van, 134 092-en haltak meg, 983 185-en meggyógyultak.

Brazíliában 1 800 827 fertőzöttről, 70 398 halálos áldozatról és 1 217 361 gyógyultról tudni.

Indiában 793 802 fertőzöttet, 21 604 halálos áldozatot és 495 516 gyógyultat jegyeztek fel.

Oroszországban 712 863-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 11 000-re, a gyógyultaké 488 234-re.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 289 678, és 44 735-en haltak meg a betegségben.

Spanyolországban 253 908
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 07:51
Donald Trump: az amerikai-kínai viszony "súlyosan károsodott"
Az elnök ismételten úgy vélekedett, hogy Kína "leállíthatta volna" a világjárvány kirobbanását, de "ezt nem tette meg". Kifejtette azt is, hogy ezért - mint fogalmazott -"pillanatnyilag" nem gondolkodik a januárban megkötött amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás újabb szakaszának megnyitásában. "Őszintén szólva, csomó más dolog jár a fejemben" - mondta.

Trump a Egyesült Államok - közel-keleti hadműveletekkel is foglalkozó - Központi Parancsnokságának (Centcom) tampai központjában tartott tájékoztatóra indult Floridába, majd helyi idő szerint pénteken este egy választási adománygyűjtő rendezvényen vesz részt.

Indulása előtt a Twitteren jelezte, hogy a New Hampshire államban lévő Portsmouth városában tervezett szombati kampánygyűlését egy-két héttel elhalasztja az Egyesült Államok keleti partja felé közelítő Fay trópusi vihar miatt. A rendezvény elhalasztását Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője is megerősítette.
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 22:13
Palkovics: tovább kell erősíteni a német családi vállalkozások jelenlétét Magyarországon
kvantumszámítógépek fejlesztésének ügyében. Ezeket a projekteket most áttekintik.

Palkovics László hozzátette, hogy a baden-württembergi tartományi fővárosban több olyan találkozót is tartanak, amelyek "további német cégek magyarországi megjelenésének kérdéseiről szólnak".

Jelezte, hogy ezek a megbeszélések újabb magyarországi beruházások felé mutatnak, méghozzá az új, innovatív technológiák, a high-tech ipar területén.

Elmondta, hogy szerveztek egy tudományos fórumot is a koronavírus-világjárvány németországi és magyarországi tapasztalatairól. A fórumon több német szakember, például a stuttgarti Robert Bosch kórház vezetője mellett részt vett a kormány által felkért járványmatematikai kutatócsoport vezetője, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) matematikusa és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Németország és Magyarország a járvány elleni küzdelem sikerességében "elég közel áll egymáshoz", de a védekezés egyik országban sem ért véget, továbbra is nagyon erősen
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 21:23
Lavrov: az amerikai elnökválasztási harc terméke az orosz-tálib összeesküvés vádja
keretében támogatja azokat a megállapodásokat, amelyeket az Egyesült Államok az afgán kormánnyal, illetve a tálibokkal folytatott párbeszéd során elért, akárcsak azok valóra váltását.

Az orosz diplomácia vezetője azt állította, Moszkva rendszeresen kap jelentéseket arról, hogy az afganisztáni misszióban részt vevő NATO-gépeket vonnak be a kábítószer-kereskedelemben. Sürgette ezeknek az értesüléseknek a szövetség, elsősorban az Egyesült Államok általi ellenőrzését.

Kitért arra, hogy a Covid-19-világjárvány alatt a nemzetközi biztonságot érő fenyegetések - a terrorizmus, a kábítószer-kereskedelem, a kiberbűnözés, a klímaváltozás, a fegyveres konfliktusok - nem csökkentek. Felhívta a figyelmet arra, hogy értesülések szerint terroristák a koronavírus törzsét új vírusok kialakítására próbálhatják meg felhasználni.

Sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a Donald Trump-féle amerikai kormányzat "tudatosan aláássa" mind a fegyverzetellenőrzés, mind a nemzetközi együttműködés jogi és szerződéses
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:02
Koronavírus - Több mint kétszázezerrel nőtt a fertőzöttek száma a világban
Egy nappal korábban még 12 012 720 fertőzött szerepelt az összesítésben, 548 914 volt a halálos áldozatok és 6 562 679 a gyógyultak száma.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 3 117 901 fertőzött van, 133 287-en haltak meg, 969 111-en meggyógyultak.

Brazíliában 1 755 779 fertőzöttről, 69 184 halálos áldozatról és 1 171 447 gyógyultról tudni.

Indiában 767 296 fertőzöttet, 21 129 halálos áldozatot és 476 378 gyógyultat jegyeztek fel.

Oroszországban 706 240-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 10 826-ra, a gyógyultaké 480 494-re.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 289 154, 44 687-en haltak meg a betegségben és 1378-an gyógyultak ki
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 07:05
Bírálja az Euronews állami álhírterjesztéséről szóló véleménycikkét Kovács Zoltán
Az államtitkár szerint ennek egyik oka, hogy az elmúlt évtizedben, de különösen a koronavírus-világjárvány kitörése utáni pár hónapban Magyarország ahelyett, hogy terjesztette volna, keményen harcolt az álhírek ellen.

"Krekó és szakértő társai azt állítják, hogy Magyarország államilag támogatott dezinformációban bűnös" - írta Kovács Zoltán, aki szerint valójában ők folytatnak nem is kicsi félretájékoztatást.

Krekó és Chatterjee azt állítja például, hogy "Orbán Viktor építette ki a legcentralizáltabb médiabirodalmat" az Európai Unión belül. Érdekes módon ugyanez a fogalom szerepel a Bertelsmann Alapítvány finanszírozta és "független országszakértők hálózata" által kidolgozott áprilisi "független országértékelésben". A regionális szakértők között azonban tíz közül kilenc a baloldali liberális Political Capital budapesti agytröszt munkatársa - írta Kovács Zoltán.

Az államtitkár rámutatott, hogy az Euronews cikke mögött Krekó Péter áll, aki a Political Capital alapítója, amely 2010 előtt
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 22:12
Varga Mihály: jól megtervezett lépésekkel megerősödve kerülhet ki a járvány okozta válságból az ország
elmúlt tíz év során, 10 MömaxX, és 7 Möbelix áruházat üzemeltetnek. A közeljövőben újabb beruházásokat terveznek több magyarországi nagyvárosban, így új áruházat nyitnak Székesfehérváron, Veszprémben, Szombathelyen és Békéscsabán. Nagytarcsán pedig már épül 8,2 milliárd forintos beruházásból az új logisztikai központjuk. Közlése szerint mintegy 50 dolgozóval bővül a létszám minden új áruházban, a központban pedig 150-200 munkavállalóval nőhet a létszám.

A pénzügyminiszter szólt arról, hogy a világjárvány miatt Magyarországon jelenleg a gazdaság újraindítása zajlik, amelyet szorosan nyomon követnek a gyors reagálás érdekében a tárca munkatársaival. Emlékeztetett: a Gazdaságvédelmi akciótervben a GDP 20 százalékát elérő forrásokat biztosítanak a gazdaság újraindításához, a munkahelyek megtartásához, és a munkahelyteremtéshez.

Mindebben komoly szerepe lesz a stratégiai partnereknek, és a magyarországi nagyvállalatoknak - tette hozzá. Reményét fejezte ki, hogy a most aláírt megállapodás hozzájárul a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:51
Tokió 2020 - Japán fontolgatja a sportolók beutazási feltételeinek enyhítését
Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója a Kyodo Newsra hivatkozva közölte: a szigetország vezetése egy olyan eljárásrendszer kidolgozását tervezi, amely a sportolók és stábtagok beutazását segítené, amennyiben a koronavírus-járvány okozta fenyegetés mellett a tervek szerint megtartják 2021. július 23. és augusztus 8. között az ötkarikás játékokat, valamint az augusztus 24. és szeptember 5. között a paralimpiát.

Az olimpiára több mint 200 országból mintegy 11 ezer sportoló érkezne a japán fővárosba, ám a szigetországban február óta rendkívül szigorúak a beutazás feltételei a járvány elleni védekezés részeként. Jelenleg 129 ország vagy terület szerepel a tiltólistán. Ugyanakkor néhány közeli ország előtt az üzleti utazások érdekében megnyitotta határait Japán.

A The Japan Times úgy értesült, hogy a japán kormány, a tokiói városvezetés és a szervezőbizottság képviselői legközelebb szeptemberben egyeztetnek a játékok rendezése kapcsán. A Nemzetközi
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:31
Képek, videók
kecskeméti hadgyakorlat.j
agica2004
2010. május 03. hétfő, 15:14
Hadgyakorlaton:)
monni33
2008. február 24. vasárnap, 14:51
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.