Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 16:59 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vádat emeltek egy késes támadó ellen Zalaegerszegen
Jánky Judit közölte: a 70 éves helybéli férfi erősen ittasan a zalaegerszegi kertvárosi buszmegállóban kést rántva egy számára ismeretlen férfi elé ugrott. "Ne dumáljál, most leszúrlak..." felkiáltással hadonászott, miközben azt hangoztatta, hogy a férfi háborús bűnös, ezért le fogja szúrni őt.

Egy arra járó országgyűlési őr szolgálatba helyezte magát és felszólította a férfit, hogy dobja el a kést. A támadó azonban elkezdte szidalmazni a már hivatalos személyként intézkedő országgyűlési őrt is, aki ezért földre vitte őt, kivette kezéből a zsebkést és értesítette a rendőrséget.

A férfi ellen garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:55
Címkék: Jánky Judit, Zalaegerszegi Járási, Nyomozó Ügyészség, késes támadó, zalaegerszegi kertvárosi, számára ismeretlen,
Kommentek
Megkezdődött Zerge néven a peremkerületi kisbuszos közlekedés tesztelése Zalaegerszegen
A Shareplace nevű önkormányzati projekt keretében megvalósuló szolgáltatás az igényeknek megfelelő, menetrend szerint közlekedő járatok bevezetését jelenti - mondta el a Zerge-járat egyik megállójában tartott szerdai sajtótájékoztatón Gecse Péter (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg alpolgármestere.

A szolgáltatás célja, hogy a zalai megyeszékhelyen azokat a városrészeket (Gálafej, Toposháza, Gógán-hegy) is bevonják a közösségi közlekedésbe, amelyeket korábban nem érintett a helyijáratok útvonala - ismertette a részleteket.

A december közepéig tartó tesztidőszak alatt a Zerge-járattal ingyenesen lehet közlekedni, de az utazás regisztrációhoz kötött. A következő év tavaszán ugyancsak tesztjelleggel indítják újra a Zerge-járatokat, a menetrendi struktúrát a tapasztatok, igénybevételi információk birtokában határozzák majd meg - jelezte Gecse Péter.

Kitért arra is, hogy a 13 személyes, Zerge felirattal ellátott kisbuszokat a Volán biztosítja és üzemelteti.

Rózsa Tamás, a Volánbusz Zrt.
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 14:42
Tőzsdére megy a sütőipari Zalaco Zrt.
Berta László közölte: a jövőre fennállásának 70. évfordulóját ünneplő társaság elképzelései között szerepel egy nyitott, bárki által látogatható fejlesztési és oktatási centrum kialakítása. A kapcsolt vállalkozásaival együtt idén már várhatóan 12 milliárd forintos forgalmú cégcsoport pedig várhatóan 2022-23-ban jelenhet meg a tőzsdén, ami 3-6 milliárd forint tőkebevonást jelentene a hosszabb távú fejlesztések megvalósításához.

A cégcsoport vezetője hozzátette: a Zalaco szerepel a londoni tőzsde ezer inspiráló európai vállalatot felsoroló kiadványában, illetve a Budapesti Értéktőzsde 50 ígéretes céget bemutató kötetében is, vagyis a tőzsdék is felfigyeltek a társaságra.

A Zalaco tavaly 8,457 milliárd forint nettó árbevételt és 563 millió adózott nyereséget ért el, idén pedig várhatóan eléri a 10 - kapcsolt vállalkozásaival együtt a 12 - milliárd forintot. Jövő márciusban kezdi meg a termelést az újonnan épült üzem fagyasztott termékeket gyártó sora, ami önmagában évente további mintegy 6
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 12:11
Fülöp Attila: példaértékű fejlesztések a fogyatékossággal élők számára
Fülöp Attila a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ szakmai eseményén kifejtette: eddig az országban három olyan központ működött, ahol a komplex kommunikációs igényű embereket támogatják, azonban Debrecen, Szeged és Kaposvár mellett kivitelezés alatt áll egy-egy központ megnyitása Budapesten, Miskolcon és Zalaegerszegen is.

A szakmai napon bemutatták azokat a kölcsönözhető eszközöket, amelyekkel a kommunikációjukban akadályozott emberek számára a mindennapokat segítik könnyebbé tenni. Ilyen eszközök egyebek mellett a berendezési tárgyakat irányító, egérkiváltó vagy kommunikátor gépek. Utóbbiak segítségével a kommunikációjukban akadályozottak személyre szabottan tudják kifejezni az igényeiket mások számára.

Fülöp Attila közlése szerint az országban 70-90 ezren érintettek a kommunikációs akadályozásban. Hozzátette, hogy a kormány célja az, hogy a fejlesztésekkel az önálló élet felé segítsék a fogyatékossággal élőket. Magyarországon mintegy félmillió ember él valamilyen
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 12:11
Megnyílik a X. Krosnói Nemzetközi Lenszövő Biennále kiállítása Zalaegerszegen
A biennáléra a világ szinte minden kontinenséről érkeztek pályaművek, melyek közt egy magyar, a zalai Cserszegtomajon alkotó Takács-Szencz Lívia textiltervező két gobelin munkája is szerepel - mondta el az MTI-nek Kostyál László művészettörténész, aki a lengyelországi Krosnóban tagja volt a pályamunkákat értékelő nemzetközi zsűrinek.

A lenhez és a szövéshez kapcsolódó kiállításon 91 alkotás lesz látható. Az előírások szerint a felhasznált alapanyag legalább nyolcvan százaléka len, de a művészek a legkreatívabb módon egészítették ki az alkotásaikat természetes anyagokkal: többek közt plasztikkal, filccel, faanyaggal. A szövés mellett más technikákat - varrást, hímzést, applikációkat - is alkalmaztak. Ugyanakkor vannak olyan alkotások is, amelyek elmesélnek egy történetet vagy elvontabb, filozofikusabb történetet közvetítenek - jelezte Kostyál László.

Hozzáfűzte, hogy a biennáléra minden művész más-más megközelítésből készítette el az alkotását, így a tárlaton színes, sokrétű anyag, a kortárs
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 12:18
Elfogtak egy gyújtogatót a zalai rendőrök
Október közepe óta Zalaegerszegen több hulladéktároló konténer gyulladt ki, ami után felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet. A zalaegerszegi nyomozók látókörébe került egy 24 éves kutasi férfi, aki több helyszínen okozott tüzet hulladéktároló konténerekben vagy zsákban tárolt szemétnél, de egy gépkocsit is megpróbált felgyújtani, egy alkalommal pedig a hulladékról átterjedő lángok miatt teljesen kiégett egy tehergépkocsi is.

A férfi két helyszínen festékszóró spray-vel különböző épületek falaira graffitiket is fújt.

A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói Sárváron fogták el szombaton. Többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de nem tett vallomást. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 13:01
Labdarúgó NB I - Fordított a Fehérvár, mégis döntetlent játszott Zalaegerszegen
A székesfehérvári csapat, amely idegenbeli mérkőzésein eddig nem kapott ki a mostani bajnokságban - három győzelem mellett két döntetlent ért el -, maradt a tabella élén, mivel két közvetlen üldözője, a Mezőkövesd és a Ferencváros döntetlent játszott egymással a fővárosban.

OTP Bank Liga, 11. forduló:ZTE FC-MOL Fehérvár FC 3-3 (2-0)----------------------------------Zalaegerszeg, 4038 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Bobál G. (6., 25.), Lesjak (93.), illetve Nego (51.), Hodzic (52.), Futács (83.)

sárga lap: Stieber (16.), Kocsis (17.), Mitrovic (45+1.), illetve Hodzic (2.), Pantic (8.), Milanov (13.), Futács (86.)

Zalaegerszeg:

-------------Demjén - Bedi, Lesjak, Bobál D., Tamás (Gergényi, 38.) - Mitrovic, Kocsis - Radó (Devecseri, 54.), Stieber, Babati (Ikoba, 74.) - Bobál G.

Fehérvár:

---------Kovácsik - Nego, Rus (Elek, 83.), Musliu, Hangya - Petrjak, Nikolov, Pantic (Pátkai, 59.), Kovács I. - Hodzic, Milanov (Futács, 74.)

Jó iramú, eseménydús első félidőt
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 19:22
Az 52. Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje
Szombathelyre érkezett
2019 novemberében a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületéhez kapcsolódva egyházmegyénkbe érkezik a missziós kereszt. Szombathelyen, Kőszegen, Szentgotthárdon, Körmenden, Celldömölkön, Zalaegerszegen, Letenyén, Lentiben és Sárváron lesz látható a kereszt, amely nemcsak a nemzetközi eseményre hívja fel a figyelmet, hanem egyben lélekben való megtérésre is hív mindannyiunkat. A keresztről a kongresszus szerbezőbizottsága készített kisfilmet.
Videó
maroka, 2019. október 28. hétfő, 16:51
Idősek kifosztóit ítélték börtönre Zalaegerszegen
Vándor Virág felidézte: a három nő és férfi társuk 2017 tavaszán három hónap alatt kilenc idős embertől összesen több mint ötmillió forintot zsákmányolt. Kitalált ürügyekkel bejutottak a sértettekhez, a lakásban elterelték a figyelmüket, hogy társuk közben pénz és értékek után kutasson.

Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen fosztottak ki időseket, a legkisebb zsákmány 200 ezer forint volt, a legnagyobb meghaladta az egymillió forintot.

Az elsőrendű vádlottat tavasszal a bíróság két év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte, amit most négyéves, letöltendő börtönbüntetésre változtatott a törvényszék, hivatkozva a vádlott különös visszaeső voltára és arra, hogy feltételes szabadságvesztés ideje alatt követte el az újabb bűncselekményeket. Nagyobb súllyal vette figyelembe a bíróság az üzletszerűen, bűnszövetségben és csoportosan történt elkövetést is, a nő ezért feltételes szabadságra sem bocsájtható.

A másodrendű vádlottra kiszabott
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 17:32
Képek, videók
Ajsika Zalaegerszegen 200
kissjuli
2010. április 01. csütörtök, 12:13
zalaegerszegi panzió kert
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 07:36
zalaegerszegi fűtőház
lacipecsenye
2011. november 15. kedd, 20:06
A Zalaegerszegi6.huszáre z
garaferi
2011. június 10. péntek, 06:32
A Zalaegerszegi TV torony
dorka_13
2008. június 24. kedd, 14:14
Zalaegerszegi pancsi
mamocska
2007. március 16. péntek, 10:22
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
bajnai támadója.jpg
agica2004
2014. március 06. csütörtök, 12:41
támadó pozíció.jpg
miserable
2008. június 04. szerda, 20:45
cic a támadó cirmos.jpg
barkaszjudit
2007. október 12. péntek, 09:22
Támadóerő.hu.jpg
rambobby
2007. június 02. szombat, 15:14
Támadóerő.hu.c.jpg
finike
2007. április 26. csütörtök, 22:12
támadósor.JPG
fokuci
2006. szeptember 02. szombat, 14:32
tamadosor.JPG
mameszka
2006. augusztus 03. csütörtök, 10:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.