Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 17:46 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vádat emeltek egy késes támadó ellen Zalaegerszegen
Jánky Judit közölte: a 70 éves helybéli férfi erősen ittasan a zalaegerszegi kertvárosi buszmegállóban kést rántva egy számára ismeretlen férfi elé ugrott. "Ne dumáljál, most leszúrlak..." felkiáltással hadonászott, miközben azt hangoztatta, hogy a férfi háborús bűnös, ezért le fogja szúrni őt.

Egy arra járó országgyűlési őr szolgálatba helyezte magát és felszólította a férfit, hogy dobja el a kést. A támadó azonban elkezdte szidalmazni a már hivatalos személyként intézkedő országgyűlési őrt is, aki ezért földre vitte őt, kivette kezéből a zsebkést és értesítette a rendőrséget.

A férfi ellen garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:55
Címkék: Jánky Judit, Zalaegerszegi Járási, Nyomozó Ügyészség, késes támadó, zalaegerszegi kertvárosi, számára ismeretlen,
Kommentek
Szabadtéri komolyzenei minikoncerteket tartanak a hétvégén Zalaegerszegen
Balaicz Zoltán polgármester keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a járvány miatt egyelőre nem szervezhetnek nagyobb rendezvényeket, koncerteket, kiállításokat. Az elmaradt programok helyett a minikoncertekkel szeretnének zenei élményt nyújtani a zalaegerszegieknek, a sorozat megrendezéséhez az önkormányzat és a városi művelődési központ minden segítséget és támogatást megad - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban a zalaegerszegi kulturális intézmények lehetőséget kerestek arra, hogy segítsék az embereket. Példaként említette, hogy a Keresztury Dezső művelődési központ dolgozói a város minden polgárához eljuttatott maszkok csomagolásában, a fejpántos arcvédő pajzsok összeszerelésében is részt vettek, a Hevesi Sándor Színház művészei pedig a Szent Rafael kórház udvarán tartottak minikoncertet a betegeknek, és dallal mondtak köszönetet az egészségügyi intézmény dolgozóinak.

Tóth László zongoraművész, aki egyben a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője is, a
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 17:12
A Telekom hálózata már 2 millió végponton biztosít gigabites elérést
A közlemény szerint a Telekom 2015 és 2019 között 246 milliárd forintot költött Magyarországon a mobil- és vezetékes hálózatai infrastruktúrájának fejlesztésére. Eddig mintegy 710, ötezernél kevesebb lakosú településre vezették be a gigabites hálózatot, és ezek közül nagyjából 340 község lakossága még az ezer főt sem éri el.

A gigabites hálózatát a Telekom két különböző technológiával is fejleszti, a már meglévő kábelhálózatának modernizációjával 675 ezer, míg új optikai hálózatfejlesztéssel 1,357 millió (ebből 2019-ben közel 350 ezer) végponton tették lehetővé a nagysebességű internetelérést.



A Magyar Telekom célja hosszabb távon, hogy az ország teljes területén mindenhol gigabites elérést tudjon biztosítani. Ezért az idén és a következő években is nagy hangsúlyt fektet az optikai lefedettség további növelésére, fokozatosan kiváltva ezzel a rézhálózatokat - írták.

Az első negyedévben már újonnan épített optikai hálózatot adtak át többek között Budapest VI., VIII., XI. és XIII.
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:32
Koronavírus - Kiemelt feladat az idősek ellátása a vidéki városokban
Kaposváron 479 idős ember kap rendszeresen segítséget az önkormányzattól a járványhelyzetben. Bevásárlásaikat, gyógyszereik beszerzését, a szociális étkeztetésben részt vevők ételszállítását 133 önkéntes végzi. A segítők között huszonéves fiatalok és ötvenes éveikben járók is vannak. Néhányan azt is vállalták, egyedül élő időseket hívnak fel, hogy legyen, akivel beszélgetni tudnak a korlátozások idején.

Zalaegerszegen március közepén indította el az önkormányzat a Segít a város! elnevezésű programot önkéntesek, civil szervezetek, városi intézmények, polgárőrök bevonásával azoknak az egyedülálló 70 éven felülieknek, akik vállalták, hogy otthon maradnak. Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatása szerint csaknem százan igényelték az ellátást, erre másfél hónap alatt több mint 4,5 millió forintot fordított a város.

A Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Győri Piroska elmondta: több mint ezer ember ellátásáról gondoskodnak, mintegy 140-en. Több mint 400
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 16:16
Koronavírus - Többmilliárdos bevételkieséssel számolnak a vidéki nagyvárosok
naponta 415 idős embernek segít az ellátásban, a karitatív testület 400 önkéntese 1108 családnak vitt 1200 tartós élelmiszerekből álló csomagot, és segítségükkel 130 rászoruló fiatal jutott a tanuláshoz laptophoz. A járványhelyzet kihirdetése óta több mint 40 millió forintot fordított a szociális szolgálat önkormányzati forrásból a védekezésre, az intézmények védőfelszereléssel ellátására 57,7 milliót költöttek, a gépjárműadó átadása miatti bevételkiesés pedig eléri a 710 millió forintot.

Zalaegerszegen az idén 1,5-2 milliárd forintos kieséssel számolnak, ami az áthúzódó hatás miatt valószínűleg 2021-re is érvényes lesz - közölte Balaicz Zoltán polgármester a közösségi oldalán. Részletezése szerint akár milliárdos kiesést is jelenthet a helyi iparűzési adóból és az építményadóból elmaradó bevétel, mintegy félmilliárd forint pedig a gépjárműadó, az idegenforgalmi adó és az ingyenes parkolás miatti bevételkiesés. Töröltek minden rendezvényt, fesztivált, leállították az önkormányzati forrásból tervezett
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 17:11
Gondatlan betegszállítók ellen emeltek vádat Zalában
Pirger Csaba közölte: a két férfi egy kft. alkalmazásában szállított betegeket gépkocsivezetőként-betegkísérőként. 2018 májusában Zalaegerszegen, egy első emeleti lakásában élő járásképtelen asszonyt kellett volna dialízisre vinniük, ehhez egy kerekes hordszéket használtak.

Az idős nőt beleültették a kerekesszékbe, de nem rögzítették a biztonsági hevederrel. Amikor az épület bejárati ajtajához értek vele, a megbillenő eszközből a nő a lépcsőház előtti betonozott területre zuhant.

A baleset következtében az asszony több, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, egy héttel később meghalt. Egészségi állapotának súlyos romlását, majd a halálát a megbetegedései és a balesetben elszenvedett sérülések együttesen okozták.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség foglalkozás közben elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a két betegszállító ellen.
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 15:22
Koronavírus - ITM: a vírusválság nem írja felül az útfejlesztési terveket
javításáról is gondoskodnak, az elmúlt évtizedben a közel 32 ezer kilométer országos közúthálózatból 6 ezer kilométernyi újult meg a Magyar Közút beruházásaként. A veszélyhelyzeti intézkedések az útfelújításokat sem hátráltatták, a jelentősen visszaesett forgalom miatt a munkavégzés még biztonságosabbá is vált.

Zala megyében 13 szakasz rendbetétele folyik, a 23 kilométernyi útfelújítás több mint 5 milliárd forintba kerül - tette hozzá.

Közben "az intelligens mobilitás élvonalába" került Zalaegerszegen épül a világszínvonalú technológiát biztosító ZalaZone Járműipari Tesztpálya, amely komplex körülmények között az önvezető és az elektromos autók tesztelését is lehetővé teszi. Ehhez kapcsolódóan az M76-os út középső szakasza okosútként épül meg, így a közúti forgalomban is kipróbálhatók a fejlesztések, magyar, szlovén és osztrák együttműködésben pedig a határon átnyúlóan is - ismertette az ITM szakpolitikusa.

Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy Zalaegerszeg első polgármestere előtt
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 14:03
Koronavírus/Érettségi - Országszerte felkészültek az iskolák, kevés vizsgázó kért halasztást
Szent László Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban az érettségizőknek mosható maszkot osztanak ki az első írásbeli vizsga előtt.

Balatonfüreden a Lóczy gimnáziumba járók vizsgáit a Radnóti Miklós Általános Iskola termeiben tartják, a dolgozatírás alatt nem kell maszkot viselni. A központi rendelkezésnek megfelelően - az iskola történetében először - nem lesz kötelező matrózblúzban érettségizni. A Szent Benedek Középiskolában maszkban érettségiznek és kesztyű használata is ajánlott.

Zalaegerszegen a helyi szakképzési centrum kétezer mosható textilmaszkot adományozott a tankerületi központnak az érettségik biztonságos lebonyolításához. Nagykanizsán az érettségizők és a pedagógusok igény szerint maszkot, a tanárok a dolgozatok kezelése miatt gumikesztyűt is kapnak. A központilag biztosított védőeszközökön felül a tankerületi központ minden gimnazistának, pedagógusnak gumikesztyűt is biztosít a vizsgákra.

Győr-Moson-Sopron megyében a szakképzési centrumokhoz tartozó középiskolákban 2322 diák
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 07:04
Koronavírus - Mobiljegy és kötelező maszkviselés, védekeznek a városok
fogják segíteni, igazodva a cégek által megadott műszakkezdésekhez és műszakzárásokhoz.



Békéscsaba hat városrészében háromezer mosható maszkot osztottak az önkormányzat munkatársai csütörtökön. Azoknak igyekeznek segíteni, akik eddig nem tudtak maguknak védőfelszerelést beszerezni. A koronavírus-járvány miatt hátrányos helyzetbe kerülőknek élelmiszercsomagokat állít össze az önkormányzat. Erre 3 millió forintot szánnak, ötszáz, egyenként hatezer forint értékű csomagot készítenek.

Zalaegerszegen május 1-jétől szigorításokat rendelt el Balaicz Zoltán polgármester a szájmaszkok viselésében. Buszokon, várókban, a piacon és a vásárcsarnokban kötelező lesz a védőmaszk vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete, de a polgármester felszólítja a kereskedelmi egységek, üzletek, bevásárlóközpontok tulajdonosait, illetve üzemeltetőit, hogy csatlakozzanak ehhez a szabályozáshoz, továbbá tartassák be a távolságtartási ajánlásokat is.

A polgárőrök segítésére pénzügyi alapot
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:16
Képek, videók
Ajsika Zalaegerszegen 200
kissjuli
2010. április 01. csütörtök, 12:13
zalaegerszegi panzió kert
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 07:36
zalaegerszegi fűtőház
lacipecsenye
2011. november 15. kedd, 20:06
A Zalaegerszegi6.huszáre z
garaferi
2011. június 10. péntek, 06:32
A Zalaegerszegi TV torony
dorka_13
2008. június 24. kedd, 14:14
Zalaegerszegi pancsi
mamocska
2007. március 16. péntek, 10:22
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
bajnai támadója.jpg
agica2004
2014. március 06. csütörtök, 12:41
Vigyázz! Támadok!
sanci81
2014. január 03. péntek, 12:56
támadó pozíció.jpg
miserable
2008. június 04. szerda, 20:45
cic a támadó cirmos.jpg
barkaszjudit
2007. október 12. péntek, 09:22
Támadóerő.hu.jpg
rambobby
2007. június 02. szombat, 15:14
Támadóerő.hu.c.jpg
finike
2007. április 26. csütörtök, 22:12
támadósor.JPG
fokuci
2006. szeptember 02. szombat, 14:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.