Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:05 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Múzeumok éjszakája - Változatos programok Zalaegerszegen
A Deák Ferenc megyei könyvtár a "Kérem és még nem játszottam., játszani akarok mostan!" mottó jegyében szervez programokat a zalaegerszegi Deák téren - mondta el a szerdai programismertető sajtótájékoztatón Tóth Renáta olvasószolgálati csoportvezető.

Az interaktív időutazás keretében a régi idők játékaiból nyílik kiállítás, a kézműves foglalkozások ugyancsak a régi időket idézik. A könyvtár előtti téren "élő" társasjátékokat rendeznek, a programra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek népszerű dalaival is készülnek.

A Zalaegerszegi Törvényszék épületében Sorok Norbert, a törvényszék elnöke tart tárlatvezetést - ismertette Vándor Virág sajtószóvivő.

A látogatók megtekinthetik a bíróságtörténeti kiállítást, korhű ruhákban "fotózkodhatnak", és ezen az éjszakán kivételesen a tárgyalóteremben is készíthetnek szelfiket - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy Mihály Péter Nekem nem imponál címmel színre vitte a törvényszék Bírósági históriák című kötetének egyik történetét. A színdarabot - amely az Alsólendvai Járásbíróság elnökével 1941-ben megtörtént esetet dolgozza fel - a Hevesi Sándor Színház művészei mutatják be a múzeumok éjszakáján.

A büntetésvégrehajtási-intézetbe látogatóként nem könnyű bejutni, a múzeumok éjszakája viszont lehetőséget ad a zárt intézet bemutatására - fogalmazott Soós Zoltán sajtóreferens. Stilizált börtöncellát rendeznek majd be, bemutatják a fogvatartotti formaruhát és a látogatók a tárgyalóhelyiségben megtekinthetik a BvOP saját gyártású, Az igazság védelmében című filmjét - sorolta a programokat.

A Nagykanizsai Járásbíróságon a kutyaiskola bemutatójával kezdődnek június 22-én a programok. A Csingahegyi Művészműhely alkotásaiból nyílik kiállítás, a látogatók sétát tehetnek a járásbíróság felújított épületrészében, a gyermekek számára pedig interaktív kártyajátékot szerveznek - ismertette Vándor Virág.

A gyakorlatban mutatják majd be a digitális bíróság keretében megvalósuló távmeghallgató-rendszert, amely személyes jelenlét nélkül is biztosítani tudja a tárgyaláson való részvételt.

A bíró, akinek túl kevés adatott című előadással Vlasics Antalra, a marcali tárgyalóteremben 1973-ban lelőtt zalai származású bíróra emlékeznek - tette hozzá Vándor Virág.

Kitért arra is, hogy idén rendhagyó módon nagyrészt a törvényszék, a megyei könyvtár, és a büntetés-végrehajtási intézet szervezi a zalaegerszegi programokat a múzeumok éjszakáján.

A Göcseji Múzeum a felújítási munkák miatt zárva tart, ezért június 22-én, szombaton Szombathelyre, a múzeumi éjszakák kiemelt helyszínére szerveznek autóbuszos kirándulást a múzeumbarátoknak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:09
Címkék: Deák Ferenc, Tóth Renáta, Zalaegerszegi Törvényszék, Sorok Norbert, Vándor Virág, Mihály Péter Nekem,
Kommentek
Női kosárlabda NB I - DVTK-siker Zalaegerszegen
Eredmény:ZTE Női Kosárlabda Klub-Aluinvent DVTK 72-84 (22-22, 12-29, 23-19, 15-14)

később:Atomerőmű KSC Szekszárd - PINKK-Pécsi 424 18.00Vasas Akadémia - PEAC-Pécs 18.00NKE-FCSM Csata - ELTE BEAC Újbuda 18.30
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 19:07
Önkormányzat 2019 - Balaicz: a fejlesztéseknek köszönhető az újrázás Zalaegerszegen
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) vasárnap éjszaka az MTI-nek elmondta: az utóbbi öt évben elindított fejlesztésekre korábban nem volt példa, ennek tulajdonítja, hogy - a szavazatok közel teljes feldolgozottsága mellett - csaknem 70 százalékos szavazati aránnyal, három kihívójával szemben ismét elnyerte a polgármesteri tisztséget.

Hozzátette, a kampány idején már összeállított egy listát arról, hogy milyen teendők állnak az önkormányzat előtt, de a nagyjából 200 pont közül nehéz egyet kiemelni. Összességében inkább az eddig megkezdett városfejlesztési tevékenységet szeretné folytatni az újonnan felálló testülettel is.

Balaicz Zoltán úgy vélekedett, hogy miután a városban zajló nagyberuházások nagyjából már sínen vannak, a most induló ötéves ciklusban azt a 15 éves út- és járdafelújítási programot szeretné minél inkább kiterjeszteni, ami arányosan minden településrészt elérne.
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 22:15
2019.10.08 Alapkőletétel Zalaegerszegen
- 2019. október 8-án, lerakták Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola új torna-és vívócsarnokának alapkövét. Az ünnepségen jelen volt Michael August Blume SVD, apostoli nuncius is, aki három napos látogatásra egyházmegyénkbe érkezett.
90 évvel ezelőtt alapították Zalaegerszegen Mindszenty József hercegprímás közbenjárására a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend zárdáját és iskoláját. Az apátplébános 1928-ban hívta Zalaegerszegre az apácákat, s egy év múlva felszentelték az épületet. 70 nővér közel húsz éven át tanított itt az 1948-as államosításig. Az iskolát 1993-ban kapták vissza, amely ma Mindszenty nevét viseli - emlékezett beszédében Francois Depaupte rendfőnök, aki hozzátette: a 90 évvel ezelőtti letelepedésük után 1993 az újrakezdés éve volt Zalaegerszegen. A beruházást azért tartotta fontosnak, mert a sport nem más, mint ,,az élet iskolája, a fizikai erőfeszítés a szellemi teljesítményt is javítja". Kézilabdapálya méretű, lelátóval kiegészülő tornacsarnok és a 16 pástos vívóterem
maroka, 2019. október 11. péntek, 16:35
Palkovics: Magyarország már nem az összeszerelőüzemek országa
László a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zalaegerszegi gazdálkodási karán közel egymilliárd forintból kialakított Innovációs és Tudásközpont avatásán beszélt arról, hogy az IMF néhány hete értékelte a különböző országok gyártási rendszereit. A felmérés szerint Magyarország Németországgal azonos szinten áll, ami azt mutatja, hogy ma már nem csak idehozzuk és alkalmazzuk a fejlett technológiát, de képesek vagyunk a továbbfejlesztésre is.

Utalt arra: sokan nem gondolták volna azt sem, hogy Zalaegerszegen létrejöhet egy olyan járműipari tesztpálya, amely sok szempontból a világon is egyedülálló. Nemrég a Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt jegyezte meg a beruházás kapcsán, hogy "orrhosszal vezet Magyarország Németország előtt" az autóipar jövőjét illetően.

Palkovics László rámutatott: az innovációhoz nemcsak megfelelő környezetre és mérnökökre van szükség, de a közgazdászokra és - a robotika erkölcsi kérdései miatt - bölcsészekre is.

A miniszter a BGE érdemei között említette, hogy azon kevés
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 11:31
Palkovics László: Zalaegerszegen nyílik meg az első duális szakképző központ
negyedévben a magyar gazdasági növekedés 5,2 százalék volt, négyszer akkora, mint az Európai Unióban. A magyar gazdaságot az ipar a high-tech tartalma viszi előre, a magas technológia viszont jól képzett szakembereket igényel, képzésüknek pedig a zalaegerszegi szakképző centrum lesz az egyik fontos eleme - hangsúlyozta Palkovics László.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) a város gazdasági fejlődéséről elmondta, hogy az elmúlt öt évben 4 ezer új munkahely jött létre Zalaegerszegen, az álláskeresők száma 2,5 százalék alá csökkent. A munkaerőhiány csökkentésére a közgyűlés 18 pontból álló csomagot fogadott el, ennek keretében bővült az ösztöndíjrendszer, 600 millió forint ráfordítással munkáshotel épült, 320 millió forintból fejlesztették az inkubátorházat.

Kitért arra is, hogy a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karán pénteken adják át az 1 milliárd forint ráfordítással elkészült innovációs és kutatóközpontot.

Elmondta: az 1400 négyzetméter alapterületű szakképzési központ a
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 21:02
Gulyás: Mindszenty a 20. század egyik legkiemelkedőbb alakja
Gulyás Gergely a néhai hercegprímásról elnevezett iskola 3,3 milliárd forintból épülő új torna- és vívócsarnokának alapkőletételi ünnepségén felidézte, hogy Mindszenty negyedszázadon át volt Zalaegerszeg lelkipásztora, a második világháború után a püspöki rangot is kiérdemelte, ezt követően pedig ő volt Magyarország ez idáig utolsó hercegprímása.

Szembeszállt a náci és a kommunista diktatúrával, az ellene folyó per "örök példája a koncepciós eljárásoknak, a kommunista diktatúra egyedülálló gátlástalanságának és annak az aljasságnak, amire a kommunisták az egyházakkal szemben képesek voltak" - fogalmazott a politikus.

Mindszenty életútjának talán legnehezebb időszaka nem is a börtönévek voltak, hanem az a 15 esztendő, amikor 1956-os kiszabadulása után 1971-ig az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén élt hazájában, mégis hazájától elzárva. Utána, amikor Magyarországot elhagyni kényszerült, Bécsben s a világot járva a világ magyarságának apostolává vált - fejtette ki Gulyás Gergely.
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 13:31
Kutatók éjszakája - Zalaegerszegen a kutatásfejlesztésre, az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszálnak
A zalaegerszegi felsőoktatási intézmények a képzési programjukat, valamint az intézményekben - többek közt a matematika, az informatika és a társadalomtudomány területén - zajló érdekes és izgalmas kutatásokat mutatják be - mondta el Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere a hétfői programismertető sajtótájékoztatón.

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Gazdálkodási Karán az innováció, a fenntarthatóság és a család jegyében szerveződnek a programok - fogalmazott Jármai Erzsébet dékánhelyettes.

A szabadulószobákban két kategóriában (általános- és középiskolásoknak) szerveznek egyéni és csapatversenyt. A feladatok tematikája lefedi a BGE Gazdálkodási Karának tantárgyait: az időmenedzsment, idegennyelvi, könyvtári, matematikai és informatikai szabaduló szobában játékos és innovációs feladatokat kell majd megoldani. Egy másik versenyen családi összefogással lehet majd legórobotot építeni - sorolta a programokat Jármai Erzsébet, hozzátéve, hogy az egészségmegőrzést segíti a szenioroknak és
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 18:52
Turnéra indul a Quimby Ékszerelmére című 20 éves lemezével
a világot tükrözi az Antal Nimród rendezésében készült két klip, az Androidő és a Halleluja is.

"Hol voltál az ezredfordulón?" - teszi fel a zenekar a kérdést most a rajongóinak, arra kérve őket, szálljanak be a múltidézésbe és ha van bármilyen, a Quimbyhez kötődő emlékük, fotójuk, tárgyuk, újságkivágásuk, küldjék el az ekszerelmere20@gmail.hu címre.

Az Ékszerelmére 20 turné november 8-án indul Veszprémben, fellépnek Vecsésen, Szegeden, Székesfehérváron, Pécsett, Törökszentmiklóson, Zalaegerszegen és Sopronban is, a körutat a fővárosi A38-on zárják december 21-én. A koncertsorozaton Tóth Sándor szaxofonos, valamint Dj Bootsie lesz a vendég és a koncertek után ő felel a partiért is.

A Quimby (Balanyi Szilárd - billentyűs hangszerek; Gerdesits Ferenc - dob; Kárpáti József - trombita; Kiss Tibor - gitár, ének; Mikuli Ferenc - basszusgitár; Varga Livius - ütőhangszerek, rap, vokál) eddig tizenhét lemezt készített. Legutóbbi kiadványuk a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország -
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 12:21
Képek, videók
Ajsika Zalaegerszegen 200
kissjuli
2010. április 01. csütörtök, 12:13
deák ferenc.png
chillik
2016. december 28. szerda, 07:46
Deák.Ferenc.kép.jpg
cserhat3
2015. január 06. kedd, 12:32
Deák Ferenc
1951anna
2013. augusztus 01. csütörtök, 06:17
Deák Ferenc Balatonfüred
1951anna
2013. augusztus 01. csütörtök, 06:16
0 Deák Ferenc.png
lovaszmarika
2013. február 24. vasárnap, 19:24
Deák Ferenc
andomanyi
2012. március 02. péntek, 15:33
Deák Ferenc Hévízen
dnemethk
2012. január 16. hétfő, 23:45
Deák Ferenc-Vay Miklós
garaferi
2011. június 22. szerda, 20:21
Renáta
biharijudit
2017. október 06. péntek, 15:14
Szilágybagos-Casa Renata
irmus
2017. szeptember 04. hétfő, 17:06
Renáta névnapra
szicu
2016. május 16. hétfő, 23:09
Renáta.jpg
bbbarbara
2015. december 08. kedd, 21:34
Tolvai Renáta.jpg
anonymus987
2015. augusztus 15. szombat, 03:51
RENÁTA.gif
1951anna
2015. június 24. szerda, 06:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.