Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:04 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Úzvölgyi katonatemető - A román védelmi minisztérium tárgyalást javasolt Magyarországnak a katonai temetők ügyé
A dokumentum szerint a román fél által javasolt megbeszélést a román minisztérium részéről a Hősök Emlékének Országos Hivatala (ONCE), magyar részről a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei folytatnák le.

A román fél javaslata szerint a munkamegbeszélés Bukarestben lenne, ezen elemeznék a hadisírok és háborús emlékművek helyzetét a két ország erre vonatkozó kétoldalú megállapodása értelmében, amelyet Bukarestben írtak alá a felek 2008. március 6-án. A közlemény szerint a román védelmi minisztérium várja a magyar fél válaszát.

A közlemény szerint a tárgyaláson az úzvölgyi katonai sírkert ügyét is napirendre tűznék, hogy megfelelő megoldást találjanak a kialakult helyzetre abból a 2008-as megállapodás aláírásakor mindkét fél által elfogadott elvből kiindulva, miszerint a két világháború katonai akcióiban életüket vesztett katonáknak és civileknek méltó nyughelyhez van joguk, összhangban a nemzetközi humanitárius joggal, illetve a román-magyar alapszerződéssel.

A moldvai, Bákó megyei Darmanesti (Dormánfalva) önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki a székelyföldi, Hargita megyei Csíkszentmárton kezelésében lévő úzvölgyi sírkertben. Csütörtökön több ezer román megemlékező erőszakkal nyomult be a temetőbe, hogy részt vegyen annak román ortodox felszentelésén, miután székelyek élőlánccal próbálták megakadályozni ezt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:29
Címkék: Hősök Emlékének Országos Hivatala, Hadtörténeti Intézet, román védelmi, katonai temetők, dokumentum szerint, román minisztérium,
Kommentek
Közös klímaügyi fellépést követel a kormánytól az ellenzék
tudatlanságon alapul-e. Kiemelte, évente körülbelül hétszáz ember hal meg Magyarországon járműbalesetben, ami megegyezik a szénerőművek okozta egészségügyi problémákhoz köthető elhalálozások számával.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy a klímaválság kérdése, az élhető bolygó és az élhető Magyarország megőrzése egyszerre az emberiség, Európa és a magyar nemzet ügye. Ebben az ügyben mindenkinek kötelessége eszmét cserélni, mert a megoldást csak közösen lehet megtalálni, Magyarországnak pedig nem fékeznie, hanem kezdeményeznie kell a közös európai fellépést - hangsúlyozta.

A fideszes képviselők, azzal, hogy nem vettek részt az ülésen, elárulták az ország és az emberiség jövőjét, ha úgy tetszik, akkor a kormánypárti politikusok "jövőgyilkosok" - mondta.

Bősz Anett (független), a Liberálisok politikusa azt mondta, az ország energiapolitikája szembe megy azzal a trenddel, amelyben a megújuló energiaforrások egyre nagyobb teret kapnak.

Szél Bernadett (független) arra
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 12:51
Szijjártó: a magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül
nagyvállalatok eleinte a legegyszerűbb feladatokat látták el magyarországi központjaikból,mára azonban a matematikai modellezés, a könyvelés vagy a magas szintű informatikai támogatás is az 50 ezer munkavállalót foglalkoztató 110 hazai szolgáltatóközpont tevékenysége között szerepel - közölte a miniszter.

Hozzátette: a kormány tavaly tíz új ilyen központ létrehozásáról kötött megállapodást, és jelenleg is hétrőltárgyal.

Az ágazat egyik legjelesebb képviselője, a BP akkor szavazott bizalmat Magyarországnak, amikor kevesen tettek így. A cég 35 milliárd forintot meghaladó magyarországi beruházásához a kormány mintegy 5 milliárd forinttal járult hozzá - mondta Szijjáretó Péter.

A BP a világ 78 országban van jelen 73 ezer munkatársával, közülük kétezren Budapesten dolgoznak, a cég hat globális szolgáltatóközpontja közül a legjelentősebben. A vállalat bevételei tavaly 24 százalékkal nőttek globálisan, a magyar részleg ezt is meghaladta a 28 százalékos bővüléssel - tudatta a politikus.

A
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 18:52
Varga Mihály: tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe
A pénzügyminiszter jelezte: a nemzetközi fejlesztési bank központjának Budapestre helyezése jelentős elismerés a magyar gazdaságpolitika számára, kedvező folyamatot jelent és eredményes lesz a részvényeseknek és Magyarországnak is, emellett új lehetőségeket kínál a magyarországi vállalkozásoknak.

Varga Mihály rámutatott: napjainkban öt nagy nemzetközi fejlesztési bank székhelye található az Európai Unió területén, de egyik sem a közép-kelet-európai régióban, így az NBB Budapestre költözése Magyarország és a régió pénzügyi szerepét erősíti.

A pénzügyminiszter kitért arra is, hogy a budapesti központ megnyitásának hatására az S&P és a Fitch hitelminősítők egy fokozattal feljebb minősítették a beruházási bankot, amely rekord alacsonynak számító áron tudott kötvényeket kibocsátani idén márciusban a Budapesti Értéktőzsdén. Mindezek eredményeként emelkedhet a pénzintézet profitja is, amellyel minden tulajdonos, így Magyarország is jól jár - emelte ki a pénzügyminiszter.

Varga Mihály
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 18:42
Önkormányzat 2019 - A DK azt ígéri, hogy növeli a zöldfelületek arányát Erzsébetvárosban
A Demokratikus Koalíció alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a KSH adatai szerint az erzsébetvárosi nők három, az erzsébetvárosi férfiak pedig öt évvel élnek kevesebbet, mint a budai kerületek lakói.

Niedermüller Péter hangsúlyozta, hogy a kerületben nagyok a forgalmi dugók, nincsenek megfelelő parkok, a Péterfy Sándor utcai kórház pedig "le van rohadva". A polgármesterjelölt úgy fogalmazott: ez mutatja, hogy egy "rossz városvezetés, rossz kerületi vezetés" akár rövid távon is milyen közvetlen károkat tud okozni az embereknek.

Kikérték a véleményét a Momentum úgynevezett kvótakereskedelemről szóló elképzeléséről. A javaslat arról szól, hogy amennyiben az Európai Tanács megszavazza a menekültek elosztását, akkor az érkezőket befogadni nem akaró tagállamok eladhatnák egy másik országnak a saját kvótájukat.

Niedermüller Péter azt felelte, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságban (LIBE) korábban többször is felmerült az az
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 12:41
Wolfgang Schäuble: a magyarok bátorsága révén új fejezet kezdődött a történelemben 1989-ben
kérdésekben összefogunk és közös megoldást találunk" - fejtette ki Wolfgang Schäuble.

Kiemelte, hogy az európai egységet minden egyes nap újra meg kell teremteni, mert "különböző álláspontok vannak, ami normális, hiszen a szabadság azon az elven alapul, hogy nem mindenki ugyanúgy látja a világot, különben nem lennénk szabadok".

Hozzátette, hogy nem szabad szembefordítani egymással a nemzeti kötődést és az európai törekvéseket. "Németország jövője sem lehet sikeres, ha Európáé nem az", és "Magyarországnak is jobbak a jövőbeni kilátásai az egységes Európa részeként".

A nemzeti kötődés és az európai egység nem zárja ki egymást, "csak figyelni kell az arányokra, ezért a hétköznapokban folyamatosan egyeztetni kell egymással, tárgyalni az európai tanácsban, az európai parlamentben" - mondta Wolfgang Schauble, megjegyezve: "úgy érzem, hogy most egy egész jó európai bizottság alakul".

A többi között arról is szólt: van úgy, hogy "az egyik fél azt gondolja, neki van mindig igaza, a másik
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 08:41
Önkormányzat 2019 - Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei
fejlődésbe és hogyan lehet a kabinetnek felgyorsítania a felzárkózás ütemét.

Ehhez kellenek a folyamatos "ingerek" és agilis, a helyi érdekeket képviselő emberek, akik a kormány irányába továbbítják az emberek igényeit - tette hozzá.

Magyar Levente az ország helyzetéről szólva azt mondta, Magyarország politikailag és gazdaságilag is érezhetően stabilabb, mint tíz évvel ezelőtt, ez teszi lehetővé azt, hogy kiálljon olyan dolgok mellett, amelyek korábban elképzelhetetlenek volt.

Magyarországnak mára olyan tekintélye és tisztelete lett Európában és a világban, amilyen száz éve nem volt - hangoztatta az államtitkár. Megjegyezve: elismerik az ország vízióját és vezetőjét és azt, hogy az ország sokkal fontosabb szerepet játszik Európában, mint ami például a méretéből, lakosságszámából vagy gazdasági erejéből adódna.

Szuverénné vált az ország, azaz már a saját útját járja, ebbe senkinek nem engedünk beleszólást - hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Magyar Levente beszédében sikerként
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 21:03
Brexit - Gulyás: Magyarország megvétózza az EU-költségvetést, ha az előterjesztés nem változik
(költségvetési) teljesítmény számítson" - idézte a minisztert a Reuters.

Gulyás Gergely hozzátette: Magyarország kész elfogadni, hogy a többi tagállammal együtt arányos többletterhet vállalva nagyobb mértékben járuljon hozzá a büdzséhez a brit kilépés miatt és után. Ezt ma a többség elutasítja. Ha viszont a Brexit folytán a költségvetés főösszege csökken, akkor Magyarország csak ezzel arányos forráscsökkenést tud elfogadni.

Ha az EU gazdasági környezete hosszú távon kedvezőtlenné válik, Magyarországnak erősebb ösztönzőkre lesz szüksége a gazdaság fellendítésére - mondta a politikus. Hozzátette: Magyarország tartani akarja magát a GDP-arányos egyszázalékos hiánycélhoz 2020-ban.

A költségvetés mintegy 500 milliárd forint tartalékkal rendelkezik, ezt fel lehet használni a gazdaság további élénkítésére. - mondta Gulyás Gergely.

A forint árfolyamának gyengüléséről a miniszter közölte, hogy az élénkítheti az exportot. Hozzáfűzte: a kormánynak nincs árfolyamcélja, de a jelenlegi szint nem
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 19:32
Szijjártó: a magyar gazdaság növekedési üteme a leggyorsabb az Európai Unióban
34. legjobb exportteljesítményt nyújtja annak ellenére, hogy lakosságszámát tekintve a 92. helyen áll.

Mindezt az ország eladósodása nélkül, sőt, a államadósság folyamatos csökkenése mellett sikerült elérni - fogalmazott.

Úgy vélte: a fejlődés értékét növeli, hogy arra a világgazdaság "turbulens időszakában" került sor, amely óriási hatással van az olyan kicsi, nyitott gazdaságokra, mint a magyar.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a megerősödött Közép-Európai térségbe tartozó Magyarországnak megváltozott a súlya az európai gazdaságban, kulcsszerepe van az unió versenyképességének jövőbeni alakításában. Példaként hozta fel, hogy a visegrádi országok - amelyek közé Magyarország is tartozik - tavaly 74 százalékkal nagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolítottak le Németországgal, mint Franciaország.

A sikerekhez szükség volt a magyar emberek, a magyar vállalatok kiváló teljesítményére, a kormányzat gazdaságpolitikájára, aminek köszönhetően ma Magyarországon vannak a legalacsonyabb adóráták
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 11:41
Képek, videók
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
Igazságot Magyarországnak
rambobby
2007. április 22. vasárnap, 07:19
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
katonatemetö.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:03
Katonatemetö 01.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:28
Katonatemetö 02.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:27
Katonatemetö 03.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:27
Katonatemetö 04.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:26
Ukanc - katonatemető
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 13:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.