Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:54 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: EP-választásnak nem volt még ekkora tétje
A tárcavezető kifejtette: egyértelműen a bevándorlás van a középpontban, ezt mutatják a felmérések, emellett pedig az EU előtt álló történelmi kihívások közül a bevándorlási válság továbbra is a legveszélyesebb. Az európai polgárok az EP-választást használhatják fel, hogy elmondják a véleményüket arról, hogy a bevándorlást ellenző vagy támogató politikai pártoknak adnak lehetőséget Európa jövőjének alakítására - mutatott rá. Hozzátette: Magyarországon az emberek erről már többször véleményt mondhattak.

Úgy vélte, Magyarországon két párt van, amely ellenzi a bevándorlást - a Fidesz és a KDNP - , a többi "gyakorlatilag aláírt Soros Györgynek, és feliratkoztak a bevándorlást támogató pártoknak a platformjára".

Szijjártó Péter kitért rá: a hagyományos pártpolitikai családok közötti határvonalak átalakulnak, és már inkább ügyek, elsősorban a bevándorlás mentén húzódnak. Mind a bevándorlást ellenző, mind pedig az azt támogató pártok nemzetközi együttműködésre törekednek - közölte.

A külügyminiszter szerint nem véletlen, hogy a bevándorlást ellenző kormányokkal szembeni tüntetésekre Európa középső és déli, délkeleti részén egy időben, azonos módon, hasonló külsőségek között kerül sor.

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy jelenleg az európai uniós intézményrendszer minden szintjén a bevándorlást támogató erők és vezetők vannak többségben. A kormány ezt meg akarja változtatni, hogy minden szinten a bevándorlást ellenző erők legyenek többségben, és erre leghamarabb az EP esetében van lehetőség. Ez stratégiai cél Európa és az európai polgárok biztonsága visszaadásának és az európai keresztény kultúra megőrzésének érdekében - hangsúlyozta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 08:11
Címkék: Soros Györgynek, Szijjártó Péter, tárcavezető kifejtette, bevándorlási válság, európai polgárok, véleményüket arról,
Kommentek
EP-választás - A Fidesz-KDNP felkészült az európai parlamenti választásokra
Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, hogy EP-választásnak még sosem volt akkora tétje, mint a jövő évinek: a bevándorláspárti politikának véget kell vetni az Európai Parlamentben, és ezt az európai emberek tehetik meg.

Kijelentette: a Fidesz-KDNP felkészült az EP-választásokra, az országos választmány csütörtökön döntött a választási listáról.

A Fidesz honlapján közzétett 21 fős lista a következő: Trócsányi László, Szájer József, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Hölvényi György, Győri Enikő, Kósa Ádám, Bocskor Andrea, Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Tóth Edina, Kovács István, Erdős Norbert, Rákossy Balázs, Schanda Tamás, Faragó Csaba, Király Nóra, Ékes József és Losonci Gergely.

A kommunikációs igazgató azt mondta, hogy a mostani, bevándorláspárti brüsszeli vezetés migránsok milliói előtt nyitotta ki Európa kapuit, és ezzel veszélybe sodorta a kontinenst.

Brüsszel, semmit sem tanulva az elmúlt évek borzalmas terrortámadásaiból, még több migránst akar hozni Európába -
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:34
KDNP-választmány - Semjén: komoly tétje van a jövő évi EP-választásnak
A rendezvényen felszólaló politikusok úgy vélekedtek, hogy Magyarország és Európa keresztény gyökereinek, a nemzetállamok sajátos karakterjegyeinek megőrzése jelenleg egyedül a kereszténydemokrata politika alapjain lehetséges.

Semjén Zsolt pártelnök beszédében - az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint - kiemelte, hogy a Magyarországot kormányzó pártszövetség stabil világnézeti alapjait, a történelmi kereszténydemokrata eszmeiséghez való kötődését a KDNP hivatott biztosítani.

A kisebbik kormánypárt politikusai és szakemberei fontos területeken vesznek részt a gyermekes családok megerősítését, az ország biztonságát kiemelten kezelő kormányzati munkában. "Ezzel hozzájárulnak korunk legfontosabb kihívásaira adott, Európa többi országa számára is példamutató megoldások kidolgozásához" - mondta a pártelnök.

A 2019-es év feladatairól szólva a májusi EP-választás mellett az őszi önkormányzati választásokkal összefüggésben a megyei közgyűlésekben, nagyvárosokban és kisebb településeken egyaránt
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 17:32
Krónika 8. rész (tanácsi határozat az EP-választásról, választási törvények)
szava számítani fog, amikor döntenek arról, mely pártok jelöltjei a legalkalmasabbak a nemzeti érdekek képviseletére, védelmezésére az EP-ben - mondta.

Különösen fontosnak nevezte a harmadik országbeli magyar állampolgárok EP-szavazási lehetőségét most, amikor a kárpátaljai magyarságot súlyos támadások érik szülőföldjükön. "A módosítás elfogadása esetén lehetőségük lesz nemzettársainknak, hogy hallassák a hangjukat" - fogalmazott.

Becsó Károly azzal zárta felszólalását, hogy a mostani EP-választásnak minden eddiginél nagyobb a tétje, most dől el, mely erők erősödnek vagy gyengülnek Brüsszelben, hogy továbbra is egy bevándorlástámogató szűk elit irányítja-e majd a politikát vagy az európai keresztény kultúra és a nemzetállamok polgárait védelmét szolgáló politikai erők kerülnek ki győztesen.

Jobbik: a jogelvvel egyetért a Jobbik, de számos problémát lát a javaslatban

Szávay István (Jobbik) vezérszónoki felszólalásában közölte: pártja egyetért a harmadik országbeli magyar állampolgárokra
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 16:12
Krónika 7. rész (tanácsi határozat az EP-választásról)
kell teremteni az internetes szavazás lehetőségét.

A képviselő felszólalása elején Tisza István néhai miniszterelnökre emlékezett.KDNP: fontos a nemzetegyesítés

Nacsa Lőrinc (KDNP) szintén a nemzetegyesítés fontosságát hangsúlyozta, amelynek részei a jelenlegi javaslatban foglaltak.

Azt mondta: a baloldal ismét támadást indított a jobboldal ellen, mert az kimondta, sorsdöntő lesz Európa jövője szempontjából a következő uniós választás és a migráció lesz a fő tétje a választásnak.

Hangsúlyozta: erős nemzetállamokból álló erős Európára van szükség, és reményét fejezte ki, hogy ennek megfelelő brüsszeli vezetés áll fel májusban.

Szerinte nagy hatása lehet a választási részvételre a voksolás lehetőségének biztosítása a lakcímmel nem rendelkezők számára. Svájcban mintegy 1,5 millió uniós polgár él - mutatott rá.

MSZP: helyes irányba mutat a javaslat

Mesterházy Attila (MSZP) helyes iránynak ítélte, ha az unió olyan javaslatokat tesz, amelyek közelebb hozzák az
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 15:52
Fidelitas-kongresszus: erős közösség a szervezet
Mint mondta, a jövő tétje az, hogy "hűségesek tudunk-e maradni a múlthoz, elődeinkhez, elveinkhez, a kitűzött célokhoz, nemzetünkhöz és a szervezet erejéhez".

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, a modern városok és a magyar falu programot azért indította el a kormány, hogy visszaadja a fiatalok számára a lehetőséget, hogy helyben találhassák meg számításaikat, s ne hagyják el a kistelepüléseket.

Hozzáfűzte, hogy a jövő évi önkormányzati választásnak is az lesz a tétje, hogy a folyamat folytatódik-e, vagy 2002-höz hasonlóan ismét elindul a vidék elnéptelenedése.

Virgilio Falco, az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezetének elnöke azt mondta, hogy Magyarország az elmúlt időszakban központi szerepet kapott az európai közbeszédben. Meglátása szerint ugyanakkor nem szabad Brüsszelből "órákat adnunk" a tagállamoknak, s fontos, hogy hűek maradjunk az európai értékekhez, a jogállamisághoz és az emberek érdekeinek képviseletéhez.
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 17:51
Megszállás? Brüsszel zsoldosokat akar Hazánkba küldeni
meg a szükséges többséget - hangoztatta.

Jelezte, az ügyben jogi vita indul majd, de ő nem csak jogi kérdésnek tekinti az esetet. Az Európai Parlament “az erkölcsi tekintélyének az utolsó morzsáit éli fel", amikor úgy ítél el egy jogállamisági ügyben egy országot, hogy a saját jogállamisági szabályaikat semmibe veszik - összegzett Orbán Viktor.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a bevándorlás mellett további komoly tétje is van a következő európai uniós választásnak. Az uniós költségvetési statisztikából ugyanis kiderül, hogy az EU sok száz millió euróval támogatja a “Soros-féle" civil szervezeteket.

Ha a következő Európai Parlamentnek és Európai Bizottságnak más lesz az összetétele, akkor ennek a sok száz millió eurónak “lőttek" - fogalmazott.

Hozzátette, az Európai Bizottság olyan álcivil szervezeteknek ad pénzt, amelyek Izraelben gyakorlatilag antiszemita kampányokat folytatnak Izrael ellen. “Az a helyzet,
menusgabor, 2018. szeptember 14. péntek, 21:15
Orbán: el akarják venni Magyarországtól a határőrizet jogát
számítani, ezért az előterjesztés nem kapta meg a szükséges többséget - hangoztatta.

Jelezte, az ügyben jogi vita indul majd, de ő nem csak jogi kérdésnek tekinti az esetet. Az Európai Parlament "az erkölcsi tekintélyének az utolsó morzsáit éli fel", amikor úgy ítél el egy jogállamisági ügyben egy országot, hogy a saját jogállamisági szabályaikat semmibe veszik - összegzett Orbán Viktor.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a bevándorlás mellett további komoly tétje is van a következő európai uniós választásnak. Az uniós költségvetési statisztikából ugyanis kiderül, hogy az EU sok száz millió euróval támogatja a "Soros-féle" civil szervezeteket.

Ha a következő Európai Parlamentnek és Európai Bizottságnak más lesz az összetétele, akkor ennek a sok száz millió eurónak "lőttek" - fogalmazott.

Hozzátette, az Európai Bizottság olyan álcivil szervezeteknek ad pénzt, amelyek Izraelben gyakorlatilag antiszemita kampányokat folytatnak Izrael ellen. "Az a helyzet, hogy a modern antiszemitizmusnak ma a
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 10:31
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
Tötös Györgynek.jpg
chillik
2016. november 12. szombat, 02:58
Ifj. Simonka Györgynek.jp
chillik
2016. április 16. szombat, 05:11
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
borsó kifejtés.jpg
kicsoda57
2014. november 01. szombat, 13:35
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
római polgárok 003.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:21
római polgárok 002.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:21
római polgárok 001.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:20
Calais-i polgárok
mecsery
2010. február 18. csütörtök, 05:12
Polgárok Háza
agica2004
2007. szeptember 06. csütörtök, 13:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.