Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 01:52 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A C-vitamin és a krónikus betegségek
Az immunrendszerünk meggyengülése sok-sok betegséget okozhat, például krónikus betegségeket is. Az immunrendszer védelmére tehát elsődleges és kiemelt figyelmet kell szentelnünk Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az immunrendszer egészségét többek között azzal őrizhetjük meg, ha elegendő C-vitamint fogyasztunk. A C-vitamin ugyanis egy antioxidáns vitamin, amely segítséget nyújt a fehérvérsejt-termelésben. Amennyiben a szervezetünk elegendő fehérvérsejtet termel, úgy hatékonyan tud a kórokozókkal szemben védekezni.

A C-vitamin és a kórokozók :
Tehát a C-vitamin-bevitel során a szervezet hatékonyan képes a kórokozókkal szemben védekezni, így kisebb lesz az esélye a baktériumok, a vírusok és a gombák támadásainak. Ez az antioxidáns vitamin segítséget nyújt nemcsak a fertőzések megelőzésében, de a fertőzések elleni küzdelemben is.

A káros szabad gyökök

Mivel a C-vitamin egy antioxidáns vitamin, így hatékonyan képes megküzdeni a káros hatású szabad gyökökkel. Egyes enzimek kofaktorként használják a C-vitamint, mivel szükségük van a C-vitaminra a működésükhöz, ez pedig nemcsak az energiaszintünket növeli meg, de védelmet jelent a DNS számára is. A C-vitamin ezen kívül a kollagénképződésben is szerepet játszik.

A C-vitamin mint antioxidáns
A vízben oldódó C-vitamin egy nagyon fontos antioxidáns vitamin, amely a vizelettel ürül a szervezetünkből. Ez a vitamin nem tárolódik hosszú ideig a szervezetünkben, így minden egyes nap gondoskodnunk kell annak beviteléről. A C-vitaminnak szabadgyök-semlegesítő hatása van, s mint ilyen nagyon fontos szerepe van a krónikus betegségek megelőzésében. A C-vitamin ennek a hatásnak köszönhetően védelmet jelent a sejtek számára, de védelmet élveznek a lipidek, a fehérjék, a sejtmembránok és a mitokondriumok is az oxidatív károsodástól. Ezek a károsodások gyulladást generálnak a szervezetben. A hosszú ideig fennálló krónikus gyulladás pedig krónikus betegségek kialakulásához vezethet.

A dohányzás és az alkoholfogyasztás
Mivel mind a dohányzás, mind az alkoholfogyasztás nagymértékű gyulladást generál a szervezetben, így elengedhetetlen a rendszeres C-vitamin-bevitel, hogy némiképp ellensúlyozni tudjuk a nikotin és az alkohol káros hatásait, de a legjobb az lenne, ha leszoknánk ezekről a káros szenvedélyekről.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 15:16
Címkék: krónikus betegségek, immunrendszerünk meggyengülése, immunrendszer védelmére, immunrendszer egészségét, antioxidáns vitamin, szervezetünk elegendő,
Kommentek
A fertőzések elleni nagymester: csalán
A csalán mint gyulladáscsökkentő
A gyulladás kis mértékben nem jelent veszélyt a szervezet számára, hiszen a szervezet így reagál a különféle kórokozókra vagy az azok által kiváltott fertőzésekre. Azonban ha hosszú ideig és folyamatosan jelen van a gyulladás, úgy krónikus betegségek is kialakulhatnak. A csalán gyógyír lehet ezekre a gyulladásos állapotokra, mivel egy remek gyulladáscsökkentő gyógynövényről van szó.

A csalán nemcsak a gyulladást tudja lecsökkenteni, de hatékony lehet allergiás megbetegedés és ízületi gyulladás esetén is, illetve a prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén is bátran be lehet vetni.

A hatóanyagai segítenek
Miért olyan hasznos a csalán? Miért lehet sok egészségügyi probléma esetén a segítségünkre?
A csalán tele van értékes poliszacharidokkal, de vannak benne növényi fehérjék, lignánok és növényi szterolok. Ez utóbbiaknak
pacsakute, 2020. május 24. vasárnap, 23:03
A zeller és gyógyhatásai
mg kálium (8% DV)
3,1 mg C-vitamin (5% DV)
0,1 mg mangán (5% DV)
0,1 mg B6-vitamin (4% DV)
40,4 mg kalcium (4% DV)
0,1 milligramm riboflavin (3% DV)
11,1 mg magnézium (3% DV)

Továbbá némi cukrot, E-vitamint, niacint, pantoténsavat, vasat, foszfort, cinket és szelént.

A zeller erősíti az immunrendszert és fokozza az intracelluláris kommunikációt. A phytonutrients javítja a DNS toxikus károsodását és hatékonyan megakadályozza a rákot és a szívbetegségeket.

Ha naponta fogyasztasz zellert, akkor a következő előnyöket fogod tapasztalni:

Csökkenti a gyulladást: A zeller küzd a gyulladások ellen és csökkenti a rák, a szív- és érrendszeri betegségek és más, a krónikus gyulladáshoz kapcsolódó betegségek kockázatát.

Megakadályozza/megállítja a gyomorégést és a savas refluxot.

Javítja a koleszterint: A kutatók azt állapították meg, hogy a zeller csökkenti a koleszterint 7% -kal.

Csökkenti a vérnyomást
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 22:01
Közkedvelt ételek jótékony egészségügyi hatásai
csontok egészségének fenntartása, a rá kialakulási esélyeinek csökkentése, a cukorbetegek glükózszintjének csökkentése, és az alvási szokások és a hangulat javítása tartoznak.

Vörösáfonya
A vörösáfonya remek C- és E-vitamin, valamint élelmi rost forrás.

Kutatásokkal bizonyították, hogy a vörösáfonya fogyasztása hatékonyan csökkentheti a keringési rendellenességek kialakulási esélyeit, lassítja a tumorok fejlődését, megelőzi a húgycső gyulladásával vagy fertőzésével járó betegségeket, és segíti a szájüreg egészségének fenntartását is, hiszen megakadályozza, hogy a baktériumok a fogakhoz kötődjenek.

Edamame
Az edamame egy nagyon fiatal szójabab, amelyet még azelőtt leszednek, hogy a baboknak ideje lett volna megkeményedni. Hámozva vagy héjastul is kapható, friss vagy fagyasztott formában.

Az edamame jótékony egészségügyi hatásai között a vérnyomás megfelelő szinten tartása, a depresszió kezelése, a termékenység segítése és a csontritkulás megelőzése
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 19:41
Egészségmegőrző táplálékok
A legtöbb szupertáplálék valóban megszolgálja a nevét, hiszen segít az olyan krónikus betegségek megelőzésében, mint a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a magas koleszterin- és vércukorszint, emellett pedig értékes antioxidáns vegyületeik semlegesítik a szervezetbe kerülő vagy ott kialakuló káros szabad gyököket.

Szerencsére a természet kínál jó pár olyan értékes zöldséget és gyümölcsöt, melyek hatékony vegyületei és molekulái csodákat művelnek szervezetünkkel.

Fogyasszuk mindig ezeket az ízletes és rendkívül egészséges ételeket, ügyeljünk arra, hogy mindennapi táplálkozásunk során minél több zöldséget és gyümölcsöt illesszünk étrendünkbe.

Édesburgonya és sütőtök
Ez a két rendkívül ízletes őszi étel hozzájárul szervezetünk megfelelő A-vitamin ellátottságához. A sötét narancssárga zöldségek családjába tartozó ételek káliumot, kalciumot, C-vitamint és más antioxidánsokat is nagy mennyiségben tartalmaznak.

Keresztes virágú zöldségek
Az ebbe a
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:41
Esszenciális vitaminokban gazdag táplálékok
szerek használatát, így a különféle vegyi anyagok a szervezetünkbe kerülve sokkal több kárt, mint hasznot hoznak. A legjobb tehát a biominősítésű élelmiszerek mellé tenni a voksunkat, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy csakis jót teszünk az egészségünkkel.

A szupertáplálékok nagyon hasznosak, hiszen tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, de antioxidánsokban is rendkívül gazdagok. Ezek olyan esszenciális anyagok, amelyek megvédenek bennünket a sejtkárosodástól és a különféle betegségektől.

Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek védelmet jelentenek a sejtek számára a káros hatású szabad gyökökkel szemben. Ha a szervezetben túl sok a szabad gyök, akkor ez oxidatív stresszhez vezethet, ami aktiválja a gyulladásos folyamatokat. A krónikus gyulladás a sejtkárosodáshoz kapcsolódik, aminek végkimenetele rák, szívbetegség vagy éppen cukorbetegség lehet.

Léteznek olyan táplálékok, amelyeket szupertápláléknak kiáltottak ki, hiszen tele vannak antioxidánsokkal. Az egyik
pacsakute, 2020. május 13. szerda, 23:54
Oxálsav: hatások és mellékhatások
fibromyalgia nevű betegsége van, akkor sokféle tünettel kell szembenéznie. Ezek a következők lehetnek: izomfájdalmak, agyi köd, krónikus fáradtság, hormonális egyensúlytalanság, álmatlanság és fejfájás. A túl sok oxálsav fel is erősítheti ezeket a tüneteket, így aki ebben a betegségben szenved, jól teszi, ha csak mértékkel fogyaszt olyan táplálékokat, amelyek oxálsavat tartalmaznak.

A túl sok oxalát még a candida gomba elszaporodását is előidézheti. Az oxálsav elősegíti egyes daganatos betegségek kialakulását. Az egyik ilyen daganatos megbetegedés az emlőrák.

Kiket veszélyeztet az ,,oxálsav" túladagolása? Azokat az embereket, akik túl sok oxálsavban gazdag élelmiszert vesznek magukhoz.

Azok a személyek is veszélyben vannak, akik kevés kalciumban gazdag táplálékot esznek, mivel a kalcium egyébként segítene abban, hogy az oxalát kiürüljön a szervezetből és ne okozzon ott károkat.

Azok az emberek is veszélynek teszik ki magukat, akik túl sok C-vitamint
pacsakute, 2020. május 12. kedd, 22:25
Rostban gazdag táplálékok
könnyedén eltelítenek, ezért kevesebbet fogunk enni, így pedig a nem kívánt testsúlynövekedést és a hízást is el tudjuk kerülni. A brokkoli tehát egy rostban gazdag táplálék, de vannak olyan ételek, amely még a brokkolinál is sokkal több rostot tartalmaznak.

A chiamag is bővelkedik rostban, emellett sok antioxidánst, kalciumot és omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Egy csészényi avokádó körülbelül 10 gramm rostot tartalmaz. A benne lévő rost csökkenti a koleszterinszintet és az olyan betegségek kockázatát is, mint rákos megbetegedés vagy szívbetegség, de a vércukorszint szabályozásában is kitüntetett szerepet játszik.

A makadámdió is sok rostot tartalmaz és nagyon egészséges, hiszen tele van egészséges zsírokkal.

Aki szeretné a rostbevitelt megnövelni, fogyasszon fekete vagy kék áfonyát. Ez a gyümölcs C-vitaminban is rendkívül gazdag és sok antioxidáns vegyület megtalálható benne, amelyek csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát.

Az
pacsakute, 2020. május 11. hétfő, 08:51
D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírus
31.2 ng/ml szintje is tulajdonképpen csak a hivatalos orvoslás szerint "jó" szint, valójában minimum a duplájának kéne lennie még békeidőben is. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a betegek közt nem volt található egy sem, akinek kiugróan magas lett volna a D-vitamin szintje. Ők azok, akik nem kerülnek kórházba!

A "normál" D-vitaminszintet mutatók 85.5%-a enyhe tüneteket mutatott. Nyilván nem csupán a D-vitaminszint határozza meg a fertőzéshajlamot, hiszen, tudjuk, hogy az elhízottság és krónikus betegségek is alaposan beleszólnak a veszélyeztetettségbe. Ehhez képet azonban meglepő, hogy önmagában a D-vitaminszint, függetlenül az egyéb kockázati tényezőktől, ennyire erősen meghatározta, ki fogja enyhe tünetekkel megúszni a betegséget.

A magasabb D-vitaminszint 8-szoros esélyt jelentett arra, hogy a beteg enyhe tünetekkel ússza meg, és ne kerüljön a súlyos betegek közé. A kritikus állapotúakhoz képest még nagyobb a D-vitamin "normál" szintjének védőhatása: a vizsgálatban a legalacsonyabb
menusgabor, 2020. május 03. vasárnap, 19:00
Képek, videók
Vénás betegségek ellen.jp
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:50
Egyes betegségekre, probl
irmus
2018. február 02. péntek, 08:17
Pajzsmirigy betegségek
pacsakute
2015. március 09. hétfő, 19:06
viragpor-betegsegek.jp g
astropapa58
2013. október 16. szerda, 18:30
autóimmun betegségek.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:14
ujabb fertözö betegségek
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:38
DAGANAT BETEGSÉGEKRE
husika66
2007. május 06. vasárnap, 13:51
Immunrendszer védői.jpg
pacsakute
2020. január 25. szombat, 19:22
Immunrendszer erősítésére
pacsakute
2019. szeptember 25. szerda, 21:57
Immunrendszer-kórokozó k.j
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 19:56
Immunrendszer erősítő tur
pacsakute
2014. január 26. vasárnap, 07:59
Immunrendszer erősítők.jp
pacsakute
2013. december 22. vasárnap, 11:59
immunrendszer-felturbo zas
irmus
2013. szeptember 16. hétfő, 08:12
immunrendszer erősítő.jpg
dnemethk
2013. március 23. szombat, 14:50
Immunrendszer 2.jpg
pacsakute
2013. március 18. hétfő, 16:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.