Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:35 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindszenty bíborosra emlékeztek születésének évfordulóján ..
Mindszenty bíborosra emlékeztek születésének évfordulóján Csehimindszenten.
2019. április 2., kedd | 9:04
Születésének évfordulóján, március 29-én Tiszteletreméltó Mindszenty József bíborosra emlékeztek szülőfalujában, Csehimindszenten.
..........


Délután Kovács Gergely okleveles posztulátor, a Magyarországi Mindszenty Alpítvány titkára tartott előadást a csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában, majd az iskola vezetősége és diákjai megkoszorúzták a bíboros mellszobrát a falu főterén.
A szokásosnak mondható engesztelés 18 órakor kezdődött a templomban, ahol 1892. március 29-én megkeresztelték Pehm Józsefet. A szertartás elején Déri Péter esperes-plébános köszöntötte a zarándokokat, és kifejezte örömét és köszönetét a Mária Rádió főigazgatójának és szerkesztőinek, hogy Mindszenty születésének 127. évfordulójától közvetítik majdnem minden hónap 29-én az engeszteléseket.
Déri Péter elmondta, amikor közel hét éve elkezdték az engeszteléseket Mindszentyre emlékezve és az ő szándéka szerint, akkor már sokan jelezték az ország távolabbi vidékeiről is, hogy bár nem tudnak eljönni Csehimindszentre az imaestekre, de lélekben csatlakoznak az áhítathoz. A Mária Rádió most lehetővé tette, hogy aki szeretne, bekapcsolódhasson minden hónap 29-én 18 órától a csehimindszenti imádságokba, amit Mindszenty József bíboros mielőbbi boldoggá avatásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért ajánlanak fel.
...........


A szentóra után következett a szentmise, amelynek keretében Déri Péter kiemelte, hogy aki szeretné megérteni Mindszenty bíboros igazi ,,énjét", annak el kell jönni Csehimindszentre, hogy ellátogasson a hercegprímás szülőházába.
A szentmise után a plébános és Horváth Béla egyházközségi elnök a plébánia nevében, Fukszberger Imre polgármester és Horváth Barnabásné alpolgármester pedig az önkormányzat nevében koszorúzták meg Mindszenty József bíboros-hercegprímás szobrát a település főterén.

Szöveg és fotó: Papp Balázs
Magyar Kurír
maroka, 2019. április 03. szerda, 10:45
Címkék: Tiszteletreméltó Mindszenty József, Délután Kovács Gergely, Magyarországi Mindszenty Alpítvány, Mindszenty József Általános Iskolában, Pehm Józsefet, Déri Péter,
Kommentek
A német államfő a populizmus veszélyére figyelmeztetett az alaptörvény elfogadásának 70. évfordulóján
A szövetségi elnök a Bellevue palota parkjában tartott rendezvényt megnyitó beszédében kiemelte, hogy nem szabad átengedni a vitát a közügyekről "a hangoskodóknak és a politikai randalírozóknak".

A közös ügyekről az illendőség és a tárgyilagosság elvének érvényesítésével, gyűlölködés és ellenségeskedés nélkül kell vitázni, és el kell választani egymástól a tényeket és a hazugságokat.

Nem szabad hagyni, hogy az embereken eluralkodjon a tehetetlenség érzése, mert "a tehetetlenség méreg a demokráciának". A tehetetlenség érzésével sújtott ember elzárkózik, és mások, vagy "az úgynevezett +rendszer+ ellen" fordul. A populisták pedig "aljas módon kihasználják" ezt, a "jogos aggodalmat vak dühvé formálják".

"Kérem mindenkitől, aki a politikában és a médiában felelős pozícióban van, hogy vegye ezt komolyan, és foglalkozzék az embereket valóban érintő kérdésekkel" - mondta Frank-Walter Steinmeier.

A rendezvényen 200 meghívott állampolgár - köztük például egy rendőr, egy apáca, egy katona és
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:03
Isten fiatal!
Egri Fő egyházmegyei Ifjúsági Találkozó
,,Isten fiatal"- ez volt a mottója annak az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozónak, amelyet május 18-án, Szent II. János Pál pápa születésének 99. évfordulóján rendeztek Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Az összejövetelre Ternyák Csaba érsek elsősorban azokat a fiatalokat várta, akik középiskolába, főiskolára, egyetemre járnak, vagy akik tagjai egy ifjúsági közösségnek, hogy együtt tegyenek tanúságot Krisztusba vetett hitükről. A meghívást mintegy nyolcszáz fiatal fogadta el.

Bővebben
maroka, 2019. május 20. hétfő, 08:18
Emléktáblát avattak a kölni dómban Mindszenty bíboros ...
Emléktáblát avattak a kölni dómban Mindszenty bíboros emlékére.
2019. május 11., szombat | 19:03
Emléktáblát avattak a kölni dómban Mindszenty József emlékére május 6-án, a bíboros-hercegprímás halálának 44. évfordulóján. Az eseményre a Nyugat-Európában szolgáló magyar lelkipásztorok kétnapos konferenciája adott alkalmat.
........................
Bővebben
maroka, 2019. május 12. vasárnap, 07:55
Jeruzsálemről neveztek el parkot Budapesten
A névadó ünnepségen vasárnap Tarlós István főpolgármester azt mondta:

Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik.

Hozzátette: a "baráti közeledés gesztusa az is", hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el a zsidó állam ősi fővárosáról.

A főpolgármester úgy fogalmazott: "Évezredes történelme folyamán a hit és az összetartás biztosította Jeruzsálem népének túlélését. A mindenkori közös cél adott elegendő életerőt ahhoz, hogy a sokat szenvedett nép végül megőrizze egész nemzetének jövőjét."

Jeruzsálem kivételes fejlődéstörténetét annak a százezernyi magyarnak, köztük budapestieknek is köszönheti, akik évszázadok alatt a jobb élet reményében kivándoroltak, és új hazát építettek maguknak - mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a városfalon túli egyik első lakónegyedet ma is magyar negyedként emlegetik.

Kitért arra: az elmúlt
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 18:01
Esztergom díszpolgári címet adományozott Mindszenty Józsefnek
tevékenységének, a szabadság, a hűség és a helytállás példáját elénk állító munkásságának elismeréseként adományozzuk városunk díszpolgári címét Mindszenty Józsefnek - mondta az oklevél átadása előtt Romanek Etelka (Fidesz-KDNP) polgármester.

Erdő Péter nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a hercegprímás hivatali utódaként átvehette az elismerést és elmondta, az oklevelet a prímási levéltárban őrzik majd.

Akinek jellé kell lennie, az jellé válik! - mondta a hercegprímás halálának 44. évfordulóján tartott misén Böcskei László nagyváradi megyés püspök. Hozzátette: a történelem folyásában nem csak korokról beszélhetünk, hanem egyéniségekről is, akiknek kiállása nem más, mint a prófétai sors felvállalása az új idők kihívásaival szemben.

A püspök arra hívta fel a hívek figyelmét, ha egy jobb és szerethetőbb világot akarnak, akkor sokszor ma is több bátorságra és elszántabb elköteleződésre van szükség.

Mindszenty Józsefet XII. Pius pápa 1944-ben nevezte ki veszprémi püspökké. 1944 végén
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 14:51
Az idén három naposra bővül a Floralia virágünnep az Aquincumban
A Római Birodalom egyik legelterjedtebb tavaszköszöntő termékenységi ünnepe volt a ludi florales, vagyis a Floralia, amelyet a virágok és a virágzás istennőjének tiszteletére tartottak jellemzően áprilisban vagy májusban. Az ünnep megelevenítése a múzeum legnépszerűbb hagyományőrző programjának számít, amelyre a szervezők idén az eddigieknél is színesebb kínálattal készülnek - olvasható a múzeum közleményében.

Már május 10-én, az intézmény megnyitásának 125. évfordulóján elkezdődik a Floralia egy nagyszabású orgonaünnepséggel, amelyen ismeretterjesztő és zenés előadásokkal, hangszerkészítő műhellyel és interaktív kalandtúrával várják az érdeklődőket.

Mint írják, az intézményben található a világ legrégebbi, 1791 éves orgonája, amely 1931-ben, a mai kiállításoknak helyet adó épület alapozásakor került elő. A pénteki programon az orgona és egy ifjú orgonista különös történetét mutatja be a múzeum régésze, miközben az is kiderül, ki és hogyan találta fel a hangszert, miért voltak az első orgonák
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 11:21
Kilenc premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
muzsikaszó nélkül című zenés vígjátékát Mikó István rendezi, aki a sajtótájékoztatón kiemelte: Móricz nyelvezete olyan, hogy boldogság lesz vele foglalkozni. A magyar kultúra napján bemutatandó előadásban közreműködik majd a Dűvő zenekar és a Nógrád Táncegyüttes művészei, Vándor Éva alakítja Zsani nénit, Szabó Anikó (Mikó István felesége) Mina nénit.

Márciusban, a színházi világnapon tűzik műsorra a Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot, majd áprilisban, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulóján Oscar Wilde Bunbury, avagy hazudj, ha tudsz című vígjátékát.

A nagyszínpadi előadások mellett a Zenthe Szalon Felolvasószínháza is helyet ad két premiernek. Itt februárban Marschalkó Zsolt Homokvihar című drámáját, májusban pedig Karinthy Frigyes Lux úr szabadalma vagy a nyolcadik mennyország című misztériumát mutatják be.

Susán Ferenc rendező, produkciós igazgató elmondta: a Zenthe Szalonban folytatódik a népszerű Kedvenc színészeink sorozat, amelynek keretében a nézők közelebbről is
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:50
Izvesztyija: Putyin és Kim Dzsong Un csütörtökön találkozik Vlagyivosztokban
A lap szerint Putyin a Pekingben pénteken és szombaton megtartandó Egy övezet, egy út nemzetközi fórumra tartva tesz majd kitérőt Vlagyivosztokba. A Kreml korábban biztonsági okokra hivatkozva nem kívánta elárulni a csúcstalálkozó helyszínét és időpontját, csak annyit közölt, hogy azt a hónap második felében, garantáltan" Oroszország területén tartják meg. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a két vezető a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésének és a regionális együttműködésnek a kérdéseit fogja áttekinteni.

A hétvégén megjelent orosz és nemzetközi sajtóértesülések szerint észak-koreai funkcionáriusok keresték fel a tervezett találkozó feltételezett helyszínét, a Távol-keleti Szövetségi Egyetemet, ahol egyébként április 24-én és 25-én "hivatalos küldöttségek látogatása" miatt szünetel majd az oktatás. A Vlagyivosztokban megtartandó csúcs lehetőségéről elsőként a Yonhap dél-koreai hírügynökség számolt be a múlt hét elején.

A két ország között már huzamosan szünetel a legmagasabb
velemenyezd, 2019. április 22. hétfő, 13:41
Képek, videók
Mostar évfordulója.JPG
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 16:15
a NOSZF 50.évfordulója
lacipecsenye
2011. december 13. kedd, 23:10
bécsi csata évfordulója
mecsery
2010. március 01. hétfő, 04:14
Felszabadulás évfordulója
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 21:37
Születésének helye
sabah23
2010. november 22. hétfő, 01:39
Óda Krisztus születésének
kicsifecske
2010. október 29. péntek, 17:31
mindszenty józsef pere
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:26
Mindszenty József Kiss S
garaferi
2011. június 08. szerda, 06:21
Mindszenty József biboros
farkas1945
2011. április 08. péntek, 23:52
Mindszenty József.jpg
ujjozsef
2009. február 07. szombat, 14:43
Mindszenty József
simonmveronika
2007. február 06. kedd, 19:15
Kellemes délutánt
eva6
2019. május 24. péntek, 11:55
1 kellemes délutánt aa.pn
lovaszmarika
2019. május 12. vasárnap, 19:01
0 kellemes délutánt.png
lovaszmarika
2019. május 04. szombat, 18:21
0 Kellemes délutánt 08.g
lovaszmarika
2019. május 04. szombat, 18:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.