Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:57 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindszenty bíborosra emlékeztek születésének évfordulóján ..
Mindszenty bíborosra emlékeztek születésének évfordulóján Csehimindszenten.
2019. április 2., kedd | 9:04
Születésének évfordulóján, március 29-én Tiszteletreméltó Mindszenty József bíborosra emlékeztek szülőfalujában, Csehimindszenten.
..........


Délután Kovács Gergely okleveles posztulátor, a Magyarországi Mindszenty Alpítvány titkára tartott előadást a csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában, majd az iskola vezetősége és diákjai megkoszorúzták a bíboros mellszobrát a falu főterén.
A szokásosnak mondható engesztelés 18 órakor kezdődött a templomban, ahol 1892. március 29-én megkeresztelték Pehm Józsefet. A szertartás elején Déri Péter esperes-plébános köszöntötte a zarándokokat, és kifejezte örömét és köszönetét a Mária Rádió főigazgatójának és szerkesztőinek, hogy Mindszenty születésének 127. évfordulójától közvetítik majdnem minden hónap 29-én az engeszteléseket.
Déri Péter elmondta, amikor közel hét éve elkezdték az engeszteléseket Mindszentyre emlékezve és az ő szándéka szerint, akkor már sokan jelezték az ország távolabbi vidékeiről is, hogy bár nem tudnak eljönni Csehimindszentre az imaestekre, de lélekben csatlakoznak az áhítathoz. A Mária Rádió most lehetővé tette, hogy aki szeretne, bekapcsolódhasson minden hónap 29-én 18 órától a csehimindszenti imádságokba, amit Mindszenty József bíboros mielőbbi boldoggá avatásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért ajánlanak fel.
...........


A szentóra után következett a szentmise, amelynek keretében Déri Péter kiemelte, hogy aki szeretné megérteni Mindszenty bíboros igazi ,,énjét", annak el kell jönni Csehimindszentre, hogy ellátogasson a hercegprímás szülőházába.
A szentmise után a plébános és Horváth Béla egyházközségi elnök a plébánia nevében, Fukszberger Imre polgármester és Horváth Barnabásné alpolgármester pedig az önkormányzat nevében koszorúzták meg Mindszenty József bíboros-hercegprímás szobrát a település főterén.

Szöveg és fotó: Papp Balázs
Magyar Kurír
maroka, 2019. április 03. szerda, 10:45
Címkék: Tiszteletreméltó Mindszenty József, Délután Kovács Gergely, Magyarországi Mindszenty Alpítvány, Mindszenty József Általános Iskolában, Pehm Józsefet, Déri Péter,
Kommentek
Boldogságos Szűz Mária királynő
semmi sem lehetetlen."
Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.

Magyar Kurír
*
...................
Augusztus 22-én Mária királynői méltóságát ünnepli az Egyház. Boldogságos Szűz Mária királynő ünnepét 1954-ben rendelte el XII. Piusz pápa, a mennybevétel dogmája kihirdetésének negyedik évfordulóján.
A keresztény világ kezdetektől fogva ünnepelte Mária királynői méltóságát. Az efezusi zsinaton az évszázados gyakorlatot szentesítettek dogmával 431-ben. Azóta Máriát mint Istenszülőt, Isten Anyját ünnepeljük (Deipara, görögül: Theotokosz). A Bibliára alapozott ősi hagyomány szerint Mária Dávid király családjából származott. A Jelenések könyvének napba öltözött asszonya csillagkoronával tűnik fel (Jel 12,1). A Boldogságos Szűz királynőként való tisztelete megjelenik többek között Nazianzoszi
maroka, 2019. augusztus 22. csütörtök, 16:33
Barcelonai gázolás - Csendben, virágokkal emlékeztek az áldozatokra a merénylet második évfordulóján
Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet nevében elkövetett támadás helyszínén, az emblematikus La Rambla sétányon kialakított emlékhelyen az áldozatok hozzátartozói egy-egy szál fehér szegfűt helyeztek el.

A megrendült családtagok közül többen egymást vigasztalták, egy asszony a merényletben elveszített kisfiának fényképét tartotta kezében végig a rövid megemlékezést alatt.

Többen viseltek egyforma sötétkék pólót, amelynek feliratával az igazság megismerését követelték.

A tömegben feltűntek transzparensek is, a legnagyobb plakáton az állt, hogy az iszlám elítéli az ártatlan emberek meggyilkolását.

A hozzátartozók kérésére az évfordulóra a lehető legegyszerűbb módon emlékeztek, beszédek nélkül.

A politikusok is lerótták kegyeletüket, ott volt mások mellett Ada Colau barcelonai polgármester, Quim Torra katalán elnök és Fernando Grande-Marlaska, az ügyvezető spanyol kormány belügyminisztere. Megjelentek a különböző rendfenntartó erők képviselői és több külföldi ország
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 12:34
Edith Stein példa a fiatalok előtt .....
Edith Stein példa a fiatalok előtt - Ma is nehéz idők járnak, konstruktív ellenállásra van szükség.
Edith Stein alakja, műve és legfőképpen élete, amelyet az emberi jogok védelméért ajánlott fel, egészen addig, hogy meghalt a koncentrációs táborban, fáklya lehet a fiatalok és mindenki előtt. Angela Ales Bello filozófussal, a Pápai Lateráni Egyetem filozófia karának korábbi dékánjával beszélgetett az Agensir olasz katolikus hírügynökség munkatársa Edith Stein üzenetéről halála évfordulóján.
...............

Bővebben
maroka, 2019. augusztus 12. hétfő, 20:32
Szigethy Attila megemlékezés 2019. augusztus 12.
Kapuvár Város Önkormányzata
és a Szigethy Attila Társaság
tisztelettel meghívja Önt

SZIGETHY ATTILA (Kapuvár, 1912. március 10. - Győr, 1957. augusztus 12.)

az 1956-os Dunántúli Nemzeti Tanács elnöke
halálának 62. évfordulóján
rendezendő megemlékezésre.

2019. augusztus 12. hétfő

Program:

18:00 Koszorúzás Szigethy Attila egykori
lakóházánál (Kapuvár, Kossuth u. 39.)

18:30 Megemlékező ünnepség és koszorúzás
Szigethy Attila sírjánál
(Kapuvár, temetői díszsírhely)

Megemlékező beszédet mond:
Lukácsi Gábor
történelemtanár

Közreműködnek:
- Gartner Flóra (vers)
- Bognár Dávid szintetizátor
- Horváth István (tárogató)

Himnusz

Narrátor: Najdek Lászlóné

Megj.: Szigethy Attila munkássága Győr-Moson-Sopron megye Megyei értéktárának része.
azenujsagom, 2019. augusztus 06. kedd, 04:55
Lemondták a Woodstock 50 jubileumi fesztivált
A jegyárusokat és részvényeseket arról értesítették szerda reggel, hogy a nehézségekkel küzdő fesztivált nem fogják megrendezni - olvasható a amerikai szórakoztatóipari hírportál honlapján.

Kedden ismertté vált, hogy Miley Cyrus lemondta fellépést, és így tettek korábban számos más fellépők is, köztük Jay-Z, aki a zárókoncertet adta volna a híres woodstocki fesztivál 50. évfordulóján, augusztus 16. és 18 közötti rendezvényen. John Fogerty, aki negyedszázada a Creedence Clearwater Revival zenekar frontembereként vett részt Woodstockban, szintén nem vesz részt a fesztiválon.

A Woodstock 50 fesztivált a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán akarták eredetileg megrendezni, és az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező eseményre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, John Fogertyt és Miley Cyrust.

Watkins Glen azonban júniusban felmondta a szerződést a szervezőkkel.

A fesztiválnak a múlt héten új helyszínt találtak, a
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 21:02
Gulyás: a távozó Európai Bizottság politikája bebetonozására törekszik, ezért támadta meg a magyar törvényeket,
lehetőségeket, amelyekkel valaki akár visszaélés szerűen is menekült státuszt kaphat.

A miniszter egy konkrét esetet említett, amikor egy büntetett előéletű orosz állampolgárnak adott igazat az unió bírósága a magyar állammal szemben.

Azt mondta: a döntésből le kell vonni a következtetéseket, az ugyanis akár jogalkotási feladatokat is felvethet, amellyel kapcsolatban az igazságügyi miniszternek kell eljárnia.

Angela Merkel német kancellár augusztus 19-én, a Páneurópai Piknik 30. évfordulójának megünneplésére érkezik Magyarországra - válaszolta egy másik kérdésre. Hangsúlyozta: a piknik a rendszerváltás szimbolikus eseménye, amelynek jelentősége azóta csak nagyobb lett. A rendezvényen - amelyre a német kancellár már korábban jelezte részvételét - ökumenikus istentiszteletet tartanak, amelyen Angela Merkel és Orbán Viktor is beszédet mond.

Gulyás Gergely ismertette, hogy a kormány kedden az utolsó ülését tartotta a nyáron, legközelebb augusztus 21-én ül össze.

Úgy tűnik, az
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 13:01
Ellopták a zimonyi Hunyadi-szobor kardját
Az újság közlése szerint a kard hamarosan visszakerül a helyére.

A bronzszobor kardját három férfi és egy nő lopta el, a nőt a rendőrség szabadon engedte, két férfit őrizetbe vett, egy után pedig körözést adott ki.

Hunyadi János egész alakos zimonyi szobrát a múlt hétfőn, az 1456-os nándorfehérvári csata 563. évfordulóján avatta fel Áder János magyar és Aleksandar Vucic szerb államfő.

Madarassy István Kossuth-díjas szobrászművész alkotása a Thuróczi-krónikában fennmaradt ábrázolás alapján készült. Hunyadi János egyik kezében kardot, a másikban pajzsot tart.

A szerbek Hunyadi Jánost Sibinjanin Jankóként ismerik, és nevét a szerb emberek körében legalább akkora tisztelet övezi, mint a magyarokéban. A nándorfehérvári csatát - amikor a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira - a szerb történelemkönyvek a törökök ellen Hunyadi által vezetett magyar-szerb közös küzdelemnek nevezik. Hunyadi János Zimonyban halt meg pestisben, így
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 11:31
Donald Trump "korruptnak" minősíti Baltimore városvezetését és vizsgálatot sürget
rossz a helyzet, hanem szerinte több más, demokrata politikusok irányította amerikai városban is, de később újságíróknak ismét Baltimore-t és Elijah Cummings képviselőt bírálta. Mint mondta: a Baltimore-ban eluralkodott korrupció áldozatai a város, és elsősorban annak afroamerikai lakói. "Cummings 26 éve képviselő, és azóta csak pumpáltuk a pénzt a városba, eredmény nélkül" - mondta kedden délután a virginiai Jamestown városában, ahol a brit gyarmatok első amerikai önkormányzata létrejöttének 400. évfordulóján tartott ünnepségen vett részt. A megemlékezést egyébként a virginiai afroamerikai törvényhozók a Cummingsra tett megjegyzései miatt bojkottálták.

A Baltimore-ról folytatott polémia a hétvége óta tart. A demokrata párti politikusok védelmükbe veszik Cummings képviselőt, és emberi jogi aktivista múltjára hivatkozva utasítják vissza a képviselői munkáját ért bírálatokat, a republikánusok pedig az elnök állításait veszik védelmükbe.

Az elnök pár nappal ezelőtt korábban "patkányok és rágcsálók
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 21:15
Képek, videók
Mostar évfordulója.JPG
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 16:15
a NOSZF 50.évfordulója
lacipecsenye
2011. december 13. kedd, 23:10
bécsi csata évfordulója
mecsery
2010. március 01. hétfő, 04:14
Felszabadulás évfordulója
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 21:37
Születésének helye
sabah23
2010. november 22. hétfő, 01:39
Óda Krisztus születésének
kicsifecske
2010. október 29. péntek, 17:31
mindszenty józsef pere
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:26
Mindszenty József Kiss S
garaferi
2011. június 08. szerda, 06:21
Mindszenty József biboros
farkas1945
2011. április 08. péntek, 23:52
Mindszenty József.jpg
ujjozsef
2009. február 07. szombat, 14:43
Mindszenty József
simonmveronika
2007. február 06. kedd, 19:15
0 a Délutáni kirándulás 9
lovaszmarika
2019. augusztus 22. csütörtök, 17:03
délutánt.jpg
bnedora
2019. augusztus 21. szerda, 01:31
Kellemes délutánt
eva6
2019. július 20. szombat, 16:52
Kép 1168. Szép délutánt.
jucinenadov
2019. június 18. kedd, 14:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.