Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:29 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Belső béke megteremtése
Az önmagunkkal töltött minőségi idő fontosságának jelzője!!!

Egy érett személyiség, a tudás és a bölcsesség felé vezető úton. Ne gondold, hogy a Remete állapota, a visszavonulás, csendes, befelé forduló időszaka nyomasztó, vagy idős korral járó állapot. Kifejezetten hasznos és kívánatos mindannyiunk életében.

Vannak olyan periódusok, amikor muszáj megpihenni-testben-lélekben, átgondolni hol tartunk, hová igyekszünk, mit szeretnék elérni, az eddigi tapasztalataink hová vezettek, min kellene változtatni, mi az, ami bevált, kik a társaim, segítőim az utamon.

Pihenj meg, gondold át, tervezd meg!

Most nem a nyüzsgés, a pörgés a fontos, hanem, hogy állj le, ha csak néhány órára, ha csak egy-egy meditáció idejére, de tedd meg, akkor is, ha két végéről égeted a gyertyát, mert pl. fiatal vagy, életerős, gondtalan, elborít a sok élmény, a lehetőségek tárháza.

Vonulj kicsit vissza!

Foglalkozz magaddal, a bensőddel, a lelkeddel, hiszen bizonyára van mit feldolgozni, szelektálni, van miből okulni, van mit tervezni. A nyugalom e pillanatait eredményesen kísérheti böjt, vagy egyéb spirituális gyakorlatok.

Ne várd meg, míg a sors kényszerít megállásra!!!

Add át önként magad a nyugalomnak, amikor relaxált állapotban foglalkozhatsz legmélyebb belső világoddal. Vizsgáld felül céljaidat, nézeteidet, szánj időt az erőgyűjtésre!

Gondolat nagytakarítás!!! Milyen találó!

Belső béke megteremtése!

Számtalan önismereti eszköz áll rendelkezésedre, választd ki, Neked melyek a hiteles iránymutatók, melyekkel tudsz azonosulni.
Foglalkozz az eddig elért eredményeiddel, légy hálás -hited szerint- az Univerzumnak, Istennek, Felsőbb Énnek, Égi Atyának, Föld Anyának, Angyaloknak, egyéb segítőidnek itt ebben a földi létben.

Vonulj vissza! Gyűjts erőt!

Érezd meg Te is milyen fontos a befelé fordulás, önmagunk megtalálása, a tiszta gondolkodás, a körültekintés, hogy saját utunkat járhassuk! Lehánthassuk magunkról pl. a felesleges elvárásoknak való megfelelést.

Légy szabad, tudatos és bölcs! Ez nem életkor függő.

Csendesedj el, RELAXÁLJ, MEDITÁLJ,-nem kell hozzá gurunak lenni, sem szerzetesnek- rengeteg kiváló vezetett meditáció van a Youtube-n. Keress a céljaidnak megfelelőt és HASZNÁLD! NAPONTA! Bármikor, amikor időd, és lehetőséged engedi, de TEDD MEG! ÖNMAGADÉRT!!!

"Társas lények vagyunk mi, emberek. Ezért fontos, hogy elérhetőek legyünk. Egyedül nem létezhetünk. De néha kapcsoljuk ki a telefonunkat, üljünk le, hunyjuk le a szemünket, vegyünk mély lélegzetet, és gondoljunk valami másra. Vagy ne gondoljunk semmire. Nevezhetjük ezt meditációnak, jógának, mindfulnessnek vagy egyszerűen józan észnek. Mindegyik jótékony hatású."
Erling Kagge
lenke1964, 2018. május 04. péntek, 08:43
Címkék: Felsőbb Énnek, Föld Anyának, Erling Kagge, önmagunkkal töltött, érett személyiség, bölcsesség felé,
Kommentek
IM: az emberi jogi biztos nem ismeri a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt
szólítva fel a köztársasági elnököt, hogy aláírás helyett küldje vissza az Országgyűlésnek a héten elfogadott, erről szóló törvénycsomagot.

Az IM kiemelte: az elkülönülő közigazgatási bírósági szervezet felállításának szükségességét az elmúlt harminc évben a magyar jogtudományban szakmai egyetértés övezi. Azt írták: "2014 óta köztudott, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter - mint a téma nemzetközileg elismert professzora - elkötelezett a szervezetileg elkülönült közigazgatási bíráskodás megteremtése mellett". Ennek első lépéseként a közigazgatási perrendtartás 2017-ben jelentősen kiszélesítette a közigazgatási perben felülvizsgálható hatósági döntések körét.

Úgy folytatták: a közigazgatási bírósági rendszer alapjait idén tette le az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosításával. Ezzel együtt vette kezdetét a törvényelőkészítő munka, amelyet a bírák és a tudomány képviselőinek bevonásával, rendszeres tájékoztatás mellett, transzparensen végeztek. Az elkészült törvénytervezeteket, mielőtt
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 21:27
Rétvári: egyre kevésbé jelent szegénységi kockázatot a gyerekvállalás
Rétvári Bence a Civilek a családok szolgálatában című műhelykonferencián kiemelte, a kormány egyik legnagyobb feladatának tekinti a családok anyagi biztonságának megteremtését, ezt azonban nem többlettámogatásokkal szeretné elérni, hanem a gyerekes családok anyagi hátrányainak kiküszöbölésével.

Az Eurostat kutatásai ismertetve elmondta, egy éve a gyerekes háztartások jövedelme átlagosan 4,8 százalékkal volt kevesebb, mint a gyerek nélkülieké, ez az arány mostanra 2,9 százalékra csökkent.

2010. és 2017. között 131 ezerrel csökkent a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség kockázatának kitett, 18 éven aluli gyereket nevelő háztartások száma, ugyanezen időszakban pedig azon családok száma, amelyekben hat év alatti gyereket nevelnek és a szülők jövedelme az átlagjövedelem 60 százaléka alatt van, a felére csökkent - ismertette az államtitkár.

Mindezek alapján kijelentette, hogy érezhetően egyre kevésbé jelent anyagi kockázatot a gyerekvállalás.

Az állam azonban önmagában kevés a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:52
Moszkva az ukrajnai ortodox egyház "szakadárjainak" bátorításával vádolja Washingtont
Zaharova az ukrajnai vallási ügyekbe való beavatkozással vádolta meg Samuel Brownbacket, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős utazó nagykövetét. Mint mondta, a diplomata "a hívők milliói számára idegen autokefália (egyházi önállóság) beplántálásával" bátorítja Porosenkónak és a konstantinápolyi patriarkátusnak az ukrajnai ortodox egyház megbontását célzó lépéseit.

Az orosz szóvivő szerint Brownback és az amerikai diplomácia "Oroszország és Ukrajna népének lelki megosztására" törekszik, arra hogy immár vallási alapon is egymás ellen fordítsa az oroszokat és az ukránokat. Úgy vélekedett, hogy azokat, akik ennek ellenállnak, vagy az az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) fogja kihallgatni és leültetni, vagy amerikai szankciók fogják sújtani".

A nyilatkozat előzménye, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter mások mellett Oroszországot is a vallásszabadságot megsértő országok közé sorolta be, egy 1998-ban elfogadott amerikai törvény alapján. Brownback a döntést kommentálva nem
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:43
Krónika 3. rész (az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
Igazságügyi bizottság: jó úton halad a célok megvalósítása

Jó úton halad az Országos Bírósági Hivatal elnökének stratégiai és szakmai céljainak megvalósítása - hangsúlyozta Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság előadója.

Az eredmények európai szinten is kimagaslóak - mutatott rá.

Szólt arról is, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően megfelelő környezetben intézhetik ügyeiket az állampolgárok, és a digitális bíróság kialakítása is jó úton halad.Fidesz: magas szintű munka folyik a bíróságokon

Bajkai István, a Fidesz vezérszónoka kijelentette: szükség volt a bírósági igazgatás alapvető reformjára. Emlékeztetett: számos bírálatot kapott korábban az Országos Igazságszolgáltatási Tanács.

Méltatta a beszámolót, amely szerinte mély tájékoztatást ad a bíróságokon folyó magas szintű munkáról.

Üdvözölte, hogy a perek gyors lezárásában egyre jobb eredményeket érnek el a magyar bíróságok.

Beszámolt a bírói illetményalap növeléséről és dicsérte az életpályát
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:11
Krónika 1. rész (a Kúria 2017-es beszámolója)
Kúria-elnök: az új eljárásjogi kódexekre való felkészülés éve volt 2017A Kúria 2017-es tevékenységéről szóló beszámoló és az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában a bírósági vezető azt mondta, a "felkészülés igénye" vezette 2017-ben a Kúriát, mivel 2018-ban új eljárásjogi kódexek léptek hatályba, a fő feladat azok értelmezése, a bírói szervezetnek az azok alkalmazására történő felkészítése volt.

Darák Péter hozzátette: 2017-ben a Kúria "jelentős számú", négy jogegységi határozatot fogadott el. Ezek egy része az új eljárásjogi kódexekkel volt összefüggésben.

A 2017-ben elfogadott hét kollégiumi vélemény közül kiemelte az ingatlan közös tulajdonának megszüntetésével, valamint a felülvizsgálati eljárások befogadásával kapcsolatosat.

Fontos fejleményként beszélt arról, hogy jogegységi határozatban foglaltak állást a 12 éven aluliak terhére elkövetett szexuális bűncselekmények minősüléséről. Az Alkotmánybíróság úgy ítélte
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:51
Németh Szilárd: erős honvédség nélkül nincs erős ország
Németh Szilárd hozzátette: a magyar emberek biztonságát, Magyarország területi integritását, hazánk békéjét leginkább a Magyar Honvédség garantálja.

Az államtitkár a parlamentben történt ellenzéki obstrukcióra utalva azt mondta, úgy tűnik, nem minden megválasztott parlamenti képviselő és képviselőcsoport szolgálja a magyar emberek biztonságát. Hozzátette, az ellenzéki képviselők a honvédelmi témájú törvényeket sem szavazták meg.

Németh Szilárd többször hangsúlyozta, a honvédelem nemzeti ügy kellene, hogy legyen. A honvédelmi tárca - mint megjegyezte - meg is tett mindent, a honvédelmet érintő jogszabályokról szóló hétpárti egyeztetésre hívták a pártok képviselőit, de az ellenzék részéről csak a Jobbik jelent meg. Később a parlamentben ellenzékiek "botrányt" próbáltak kelteni, kritizálták a jogszabályt, de módosító indítványt egyet sem nyújtottak be. A legutóbbi két parlamenti vitán pedig részt sem vettek - közölte az államtitkár, aki szerint az ellenzék egyértelműen bebizonyította, hogy a haza
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:12
Krónika 3. rész (határozathozatalok)
Emelkedik a számvevők illetménye

A parlament 132 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett elfogadta az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló törvény, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabály módosítását a kormány javaslatára.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a törvényt azzal indokolta, hogy az ÁSZ személyi állományának jogviszonyára vonatkozó számos kérdést nem a számvevőszéki, hanem a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szabályoz, ez pedig számos problémát vetett fel, így szükség van a jogrendszer koherenciájának megteremtésére.

Változtattak a számvevők alapilletményét meghatározó szorzón is: a legalsó kategóriába tartozó számvevő gyakornok esetében az illetmény az illetményalap 1,5-szerese helyett 1,9-szerese lesz, a legmagasabb kategóriában a számvevő főigazgató, főtitkár esetében az illetményalap 4,6-szerese helyett 6,5-szerese. A vezetői illetménypótlék is emelkedik az alapilletmény 20 százalékáról 35 százalékára.

A törvény
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:52
Advent - Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren
Kodácz Csengele közölte, hogy a Magyarok Karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését.

A park Látogatóközpontjában összegyűlteket a Kisteleki Betlehemezők csapata köszönti, ők Jézus születése című betlehemes játékukat mutatják be, majd Levente Péter Családi színház háromtól százhárom éveseknek című előadását láthatják a vendégek.

A Látogatóközpont aulájában A trianoni békediktátum emlékezete - képekben és tárgyakban címmel nyílik kiállítás. A tavaszig látható tárlat bemutatja az 1920. június 4-én a versailles-i parkban található Nagy-Trianon palotában aláírt békediktátum előzményeit: az 1918-as őszirózsás forradalom főbb eseményeit, majd az országba benyomuló ellenséges seregek - szerbek, románok, később a csehek - tevékenységét.

A diplomáciai aktus után számos társadalmi szervezet követelte az igazságtalanul meghúzott országhatárok korrekcióját. Az irredenta propagandának számtalan tárgyi emléke
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:41
Képek, videók
A világ megteremtése 01.j
chillik
2017. március 11. szombat, 07:55
A világ megteremtése 02.j
chillik
2017. március 11. szombat, 07:54
A világ megteremtése 03.j
chillik
2017. március 11. szombat, 07:54
felsobben.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 16. szombat, 18:18
Meditáció a felsőbb szint
pacsakute
2012. augusztus 09. csütörtök, 16:09
anyának lenni.jpg
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 17:00
segítsetek anyának.jpg
sz719eszter
2018. február 06. kedd, 11:56
ANYÁNAK LENNI...
dandej
2017. október 10. kedd, 23:13
Anyának egy kérdés
csalogany13
2017. július 05. szerda, 00:13
Anyának lenni nem könnyű
irmus
2017. május 25. csütörtök, 19:27
0 anyának.jpg
lovaszmarika
2015. április 25. szombat, 13:48
Szeretettel Anyának
anna4459
2014. április 28. hétfő, 19:47
anyának0131.jpg
maroka
2014. február 01. szombat, 12:23
0 anyának 1c5c35616fb.pn
lovaszmarika
2013. május 05. vasárnap, 18:22
anyanak_16_1122510_322 7.j
cziporra2
2013. május 02. csütörtök, 08:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.