Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 04:39 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekesség
Borutak

A szlovák borok a 2013-ban Pozsonyban megrendezett rangos Concours Mondial de Bruxelles versenyen 60 érmet szereztek, ebből 3 bor elnyerte a legjobb, a GRAND GOLD minősítést. Ennek köszönhetően Szlovákia az országok rangsorában a nagyszerű hatodik helyet foglalta el. Minden ínyencnek el kell jönnie Szlovákiába, és meg kell ismernie az egyedülálló borokat. Szlovákiában hat borvidék és nyolc borút található. A borutakat bejárva megismerheti a díjnyertes szlovák borokat - a könnyű fehér boroktól, a rozé és vörös borokon át egészen a tokaji borvidékről származó különleges édes borokig.

Link


kirscha, 2017. november 14. kedd, 22:21
Címkék: Concours Mondial, 2013-ban Pozsonyban, országok rangsorában, nagyszerű hatodik, egyedülálló borokat, borutakat bejárva,
Kommentek
Davis Kupa - Az oroszokkal játszanak a magyarok a világcsoportért
A sorozat Twitter-oldala alapján a keddi sorsoláson eldőlt, hogy Magyarország ad otthont a szeptember 15-17-én sorra kerülő párharcnak, amely a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoport-részvételért zajlik majd.Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyarok februárban bravúrral 3-1-re nyertek Pozsonyban a szlovákok ellen, ezzel bejutottak a világcsoport rájátszásába. Ott a 16 tagú elitmezőny első fordulójának vesztesei közül került ki Köves Gábor kapitány csapatának következő ellenfele, ezek Horvátország, Kanada, Németország, Oroszország, Svájc, Japán, Csehország és Argentína voltak. Az oroszok a hetes kiemelési számot kapták.

A DK 1900 óta íródó történetében mindössze kétszer fordult elő, hogy a magyarok feljutottak az elitbe: 1993-ban és 1995-ben. Az első alkalommal a Noszály Sándor, Krocskó József, Nagy Viktor összeállítású csapat 3-1-re verte az argentinokat a Margitszigeten, míg 1995-ben az addig 20-szoros Davis Kupa-győztes ausztrálok - soraikban Mark Philippoussisszal és a
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 11:22
Davis Kupa - Balázs Attila kezd Pozsonyban
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a pénteki másik egyes mérkőzést Fucsovics Márton vívja Lukas Lackóval. A szombati párosban Fucsovics és Balázs a Klizan, Andrej Martin kettőssel találkozik, majd a vasárnapi két egyesre a péntekihez képest fordított felállásban kerül sor. A 28 éves Balázs legutóbb 2013-ban, Luxemburg ellen játszott, DK-mérlege 13 győzelem mellett 7 vereség.

Ami a játékosok ranglistás helyezéseit illeti, Fucsovics 160. az ATP-rangsorban, a profi teniszhez augusztusban visszatért Balázs a 317. helyen áll. Rajtuk kívül Köves Gábor, a decemberben kinevezett kapitány Gödry Leventét (707.) és Borsos Gábort (811.) hívta be. A válogatottból ezúttal hiányozni fog Nagy Péter, az utóbbi két év Davis Kupa-hőse ugyanis az Egyesült Államokban készül a február 20-án kezdődő Delray Beach-i ATP-tornára. A csapattal tartott ugyanakkor vendégként Piros Zsombor, aki szombaton megnyerte az Australian Open junior versenyét.

A rendező szlovákok a lehető
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 11:41
Davis Kupa - Balázs Attila visszatér Pozsonyban
A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Köves Gábor, a decemberben kinevezett kapitány ezúttal nem számíthat Nagy Péter játékára, az utóbbi két év Davis Kupa-hőse ugyanis az Egyesült Államokban készül a februári Delray Beach-i ATP-tornára. Így a világranglistán 160. Fucsovics Márton mögött a második számú játékos ezúttal Balázs Attila lesz, aki augusztusban tért vissza a profi teniszhez. Azóta nyolc tornagyőzelmet és egy országos bajnoki címet gyűjtött be, és a 317. helyre jött fel a világranglistán. A 28 éves játékos legutóbb 2013-ban, Luxemburg ellen játszott, DK-mérlege 13 győzelem mellett 7 vereség.

Fucsovics és Balázs mellett Gödry Levente (707.) és Borsos Gábor (811.)kapott helyet a nemzeti együttesben.

Ami a szlovákokat illeti, a rendezők a lehető legerősebb csapatot nevezte a pozsonyi párharcra. Az Aegon Arenában sorra kerülő összecsapáson Martin Klizan (34.), Jozef Kovalik (110.), Lukas Lacko (121.) és Andrej Martin (134.) áll majd Miloslav Mecir kapitány
velemenyezd, 2017. január 25. szerda, 15:32
Augusztus 20. - Zelei Miklós: az elismerés a munka folytatására inspirál
szerzetes, a Nagyszombati Jezsuita Rendház tagja is a felvidéki és a kárpátaljai magyarságért végzett szolgálatáért, a rászorulók önzetlen segítéséért, a fiatalok érdekében végzett áldozatos munkájáért.

Az MTI-nek úgy fogalmazott, bátorításként tekint a díjra, amely azt mutatja, hogy van értelme dolgozni. Hozzátette, az elismerés bátorításként hathat másokra is, hogy merjenek mellé állni, és elhiggyék, hogy fontos, amit tesz.

Puss Sándor a méltatás szerint 1989-ig titokban dolgozott szerzetesként Pozsonyban, majd később az Országos Onkológiai Intézetben segítette a haldoklókat. Egyetemi tanárként Pozsonyban, Budapesten és Nagyszombatban tevékenykedett. A kárpátaljai Ráton gyermekotthont alapított, jelenleg négy családi házban mintegy harminc gyerekről gondoskodnak. Könyveket ír és szerkeszt, a Jóindulat - Dobroprajnost' Polgári Társulás alapítója és vezetője. Rendszeresen adománygyűjtést szervez a rászoruló családok javára.

Elmondása szerint az elődei adják az erőt a munkájához, hiszen a
velemenyezd, 2016. augusztus 19. péntek, 16:11
Védett molnárfecskék fészektelepét semmisítették meg az egyik pozsonyi híd karbantartásakor
A megsemmisült madárkolónia a molnárfecskék második legnagyobb fészektelepe volt Pozsonyban. Az SOS/Birdlife szerint a védett madarak mintegy hetven fészke semmisült meg, ami a jelenleg tetőző költési időszakra és a molnárfecskék rohamosan fogyatkozó számára való tekintettel rendkívül érzékeny veszteségnek számít.

Példa nélküli barbár tettről van szó - nyilatkozta az esetről Jozef Ridzon, az SOS/Birdlife munkatársa. A szervezet a fészektelep megsemmisítése miatt feljelentést tett a környezetvédelmi felügyeletnél, a felelősök példaértékű megbüntetését kérve és rendkívüli felügyeletet indítványozva a helyszínen, ahová a történtek dacára a pusztítást túlélő madarak egy része már visszatért, és új fészkek építésébe kezdett.

A fészektelep pusztulását a pozsonyi önkormányzat szóvivője is megerősítette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Tájékoztatása szerint a pusztítást a hídon tisztítási munkálatokat végző J and T Real Estate vállalat nem "kompetens hozzáállása" okozta, és a cégnek
velemenyezd, 2016. május 26. csütörtök, 18:36
Csehországban találták meg Jozef Rohác állítólagos bűntársának maradványait
és egyéb súlyos bűncselekményt sikerült megoldani vagy részben kibogozni.

Egyes vélemények szerint az egymást átszövő perekben új fordulatot hozhat, hogy tavaly ősszel elfogták Róbert Lalist (más néven Kybelt), aki Miroslav Sykora halála után átvette a Sykorovci csoport vezetését. Lalist - akit több évi nyomozás után októberben Kölnben fogtak el és decemberben adtak ki Szlovákiának - egy egész sor gyilkosság meg- vagy elrendelésével és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A kilencvenes években Pozsonyban és környékén elkövetett gyilkosságok között akad robbantásos merénylet is, és néhánynak az elkövetésével Jozef Rohácot vádolják, aki Jozef Hamala állítólagos társa volt, és akit a bazini (Pezinok) specializált büntetőbíróság kérése alapján szerdán szállítottak ideiglenesen Szlovákiába.

Katarína Kudjaková, a bazini bíróság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy Rohácot törvényszéki pszichiátriai vizsgálat céljából szállították Szlovákiába, és várhatóan már a jövő hét elején visszaviszik
velemenyezd, 2016. január 15. péntek, 15:22
MEKH: a visegrádi négyek fővárosai közül Budapesten a legolcsóbb az energia
Budapesten a lakossági fogyasztóknak 12,04 eurócentet kell fizetniük 1 kilowattóra villamos energiáért, és 3,32 eurócentet 1 kilowattóra földgázért, míg Varsóban, Pozsonyban és Prágában ennek másfélszeresét. Az energiaárak a vásárlóerőhöz viszonyítottan is Budapesten a legkedvezőbbek a V4-országok között. A rezsiköltségek Prágában terhelik meg leginkább a lakossági fogyasztók költségvetését, míg Budapesten a legkevésbé.

A közleményben idézik Dorkota Lajost, a MEKH elnökét, aki a tanácskozáson elmondta: a földgáz, a villamos energia és a távhő rezsicsökkentések következtében a lakossági fogyasztók Magyarországon több mint 373 milliárd forintot takarítottak meg 2013-ban és 2014-ben együttesen. Az idén az év végéig a hazai lakosság további 242 milliárd forintot takarít meg.

Felidézték, 2 évvel ezelőtt Budapesten hozták létre a V4-ek energia szabályozó hatóságai az elnökök részvételével ülésező állandó fórumot, amely lehetőséget teremt a tapasztalatcserére, és az európai uniós szabályok
velemenyezd, 2015. december 04. péntek, 11:03
Képek, videók
41_erdekesseg_a_husvet rol
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:31
Érdekesség
sanci81
2018. április 06. péntek, 16:58
Érdekességek a csakrákról
sanci81
2016. augusztus 19. péntek, 19:02
érdekesség a kertből3.jpg
borigit
2016. február 24. szerda, 10:05
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 68.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 67.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
concours_animaux_trico val
koalaszem
2009. július 22. szerda, 09:09
concours%20felins.gif
ladanyierzsebet
2008. július 01. kedd, 18:50
concours_animaux_trico val
zahorszkia
2007. november 18. vasárnap, 22:52
concours_noel_chtitefl eur
ibolya1964
2006. december 04. hétfő, 19:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.