Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:02 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagy test nagy élvezet........Link

XL Sisters - Nagy test, nagy élvezet

Már rég megénekelték," nagy test nagy élvezet"
( Érdekességként : Alapi István itt még XL Sisters-ben játszott )

agica2004, 2019. augusztus 13. kedd, 16:27
Címkék: Alapi István, érdekességként, megénekelték, játszott, sisters, élvezet,
Kommentek
Idén is nyolc tanár kapta meg a Rácz Tanár Úr Életműdíjat
természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok munkáját, és egyben felhívja a figyelmet a természettudományos oktatás fontosságára. A Rátz Tanár Úr Életműdíjat az ország bármely iskolájában tanító vagy korábban ott tevékenykedő pedagógus megkaphatja.

Az idén elismerésben részesült matematikából Bíró Bálint, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanára és Kovács Csongorné, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára.

Fizikából Győri István, a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola) és Horváthné Fazekas Erika, a szegedi SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája tanára kapta a díjat. Kémiából Mostbacher Éva, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma és Martonné Ruzsa Valéria, a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola tanára részesült az elismerésben.

Biológiából Kardon Ferenc, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és Székely
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 13:10
Pro Urbe fal
A Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjazottak tiszteletére a Polgármesteri Hivatalban a Polgármester Úr irodájához vezető folyosón emlékfalat állítottak. A képek között két 1956-tal kapcsolatos díjazott is szerepel. Az egyik a Mosonmagyaróvári 1956-os Egyesület, akiket 2006-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából díjaztak, a másik Dr. Székelyhidi László ( posztumusz 2012), aki országgyűlési képviselőként (1990-1994) és magánemberként, egyesületi tagként is képviselte a mosonmagyaróvári 1956. október 26-ai sortűz áldozatainak, a megtorlások mártírjainak, elszenvedőinek az érdekeit, őrizte emléküket. Az egyesületi képen Gábor Józsefnét ábrázoló fotó látható, aki a szervezet jelenlegi elnöke. A képen olvasható még alapító tagként Németh Boldizsár és Schwendtner Ferenc neve. Itt szeretném megjegyezni, hogy ők ketten az egyesület vezetői is voltak, ahogy még Takács István. A felirat helyesen:

Korábbi elnökök

Németh Boldizsár
Schwendtner Ferenc
Takács István
azenujsagom, 2019. december 04. szerda, 04:58
Moholy-Nagy és magyar kortársai a Galleria d'Arte Modernában
Száz évvel ezelőtt kezdte meg működését Németországban a Bauhaus, amely a 20. század egyik meghatározó művészeti intézménye volt. Mind a tanárok, mind a diákok között sok magyart találni, a legfiatalabb oktató például Moholy-Nagy László volt, akit az alapító Walter Gropius hívott meg Weimarba, majd 1937-ben Chicagóba költözött, hogy a New Bauhaus igazgatója legyen - idézi fel a Római Magyar Akadémia az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Moholy-Nagy Bauhausban töltött éveiről és azt követő időszakról sokat tudnak szerte a világban, művei megtalálhatók Európa és az Egyesült Államok nagy múzeumaiban. Kevéssé ismert azonban, hogyan kezdődött a művész pályája, milyenek voltak fiatalkori alkotásai, melyeket még Magyarországon, illetve berlini első éveiben készített - emlékeztet a közlemény.

A római Galleria d'Arte Moderna és a debreceni Déri Múzeum szervezésében, a Római Magyar Akadémia közreműködésével megvalósuló kiállítás elsődleges célja ezért, hogy bemutassa Moholy-Nagy kevéssé ismert,
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:05
Három lemez ünnepli a Kaláka 50. születésnapját
nem volt közöttünk. Rengeteg Kányádi-verset zenésítettünk meg az elmúlt évtizedekben, a Békabúcsúztatót közös fellépéseink legvégén mondta el mindig".

Az új Kaláka-lemezen szerepel négy megzenésített Örkény-egyperces, köztük a Rossz álom címűt már negyven éve éneklik élőben. Felkerült az anyagra Lackfi János, Babits Mihály, Szabó T. Anna, Oláh János, Ady Endre, Weöres Sándor és Kovács András Ferenc egy-egy verse is, a záródarab pedig Radnóti Miklóstól az Éjszaka, ami a Kaláka első dala volt Mikó István zenéjével.

Gryllus Dániel az MTI-nek megjegyezte: a Volt egy fakatona című könyv és CD a Kaláka eddigi kilenc gyereklemezéről válogat dalokat, van közöttük délszlávos, latinos, sanzonos egyaránt. A harmadik Kaláka-50-es lemez, a De jó elhagyni magamat Szabó Benedek és Sallai László kezdeményezésére született. Szabó Benedek elmondta, hogy igyekeztek a Kaláka legtöbb korszakát lefedni. A punktól a pszichedelikus rockig mindenféle stílusú dal szerepel rajta, az előadók között van a Mambo Rumble, a
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 16:08
Vendégjátékokkal, felolvasószínházzal és díjátadóval ünneplik a délvidéki magyar színjátszás napját
Október 25-én az Újvidéki Színház vendégjátékát láthatja a szabadkai közönség, az Angyal szállt le Babilonba című produkciót Szabó K. István állította színpadra. Másnap a Mosoly Amatőr Színjátszó Társulat előadásában lesz látható az Indul a bakterház.

Október 27-én két kortárs felolvasószínházi darabot mutatnak be, a művek a szabadkai Népszínház drámapályázatának győztes munkái. Barát Katalin Anyáskodók című drámájának, valamint Rókus Zoltán Tyúklétra, avagy mi csorog a nyakunkba című művének megtekintése után vitaestet tartanak Hernyák Zsóka író és Lénárd Róbert rendező részvételével.

Hétfőn a Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című előadása, valamint a Danilo Kis Színházi Műhely Liselotte és a május című produkciója mellett Varga Tamás A leves című kötetének bemutatóján is részt vehetnek az érdeklődők.

A rendezvénysorozat október 29-én, a délvidéki magyar színjátszás napján éri el a csúcspontját. Akkor adják át a legrangosabb vajdasági szakmai elismerést, a Pataki-gyűrűt. A díjra öt
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 16:22
Tamási Áron-drámát mutatnak be Budapesten
Török István, a Spectrum Színház alapító igazgatója elmondta: Tamási Áron zseniális és klasszikus drámája 100 évvel ezelőtt is aktuális volt, és ma is az.

Bár eddig mindenhol teltházzal játszották a darabot, de nagy megmérettetés lesz megtölteni a Nemzeti Színház nagytermét, ahol november 9-én mutatkozik be az előadás. A Maros Művészegyüttessel közös, népzenével és tánccal kísért produkciót a József Attila Színházban december 21-én láthatja a közönség - fűzte hozzá.

Márton Emőke Katinka színművész kiemelte: a dráma helyszíne egy erdélyi falu, amelynek közösségébe belecsöppen egy idegen, egy oda nem illő figura, aki önmagát prófétának vallja, és felforgatja a település életét.
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 12:11
Megújul a filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága
mozifilm gyártásának előkészítése, forgatása vagy utómunkája van folyamatban, továbbá számos filmterv és forgatókönyv fejlesztése zajlik a filmalap anyagi és szakmai támogatásával. Még idén megérkezik a hazai mozikba a Drakulics elvtárs című Kádár-kori vámpírvígjáték, a Szép csendben című dráma, a Valan című, Erdélyben forgatott thriller és a Seveled című romantikus vígjáték.

Káel Csaba a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakán végzett Makk Károly osztályában, mesterei Fábri Zoltán, Szabó István, Ragályi Elemér és Illés György voltak. Rendezőként jegyzi a 2002-ben bemutatott nagyszabású Bánk bán operafilmet, számos tévéjátékot, rövidfilmet, reklámfilmet és portréfilmet készített. 2011 óta a Müpa vezérigazgatója, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja, érdemes művész, Budapest kulturális és turisztikai nagykövete. Kitüntették Nádasdy-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, emellett a Francia Becsületrend lovagja - olvasható a közleményben.

Kálmán András jogász,
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 15:12
Önkormányzat 2019 - A legtöbb kutatóintézet Tarlós győzelmét valószínűsíti
A Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz Research, a Publicus Intézet, a Századvég és a Medián legfrissebb méréseit ismertető csütörtöki budapesti rendezvényen több szakember egyetértett abban, hogy az elmúlt időszak botrányai komoly hatással lehetnek a választási részvételre, különösen Budapesten és Győrben, de az elbizonytalanító, illetve mozgósító hatás nem jelezhető előre pontosan.

A Nézőpont Intézet a választani tudó biztos választók körében 49 százalékot mért Tarlós Istvánnak, 43 százalékot Karácsony Gergelynek és nyolcat Puzsér Róbertnek. A ZRI-Závecz Research rendre 48, 46, hat százalékot mért e három politikusnak, a Medián 48, 47, öt, a Publicus 48, 48, négy, a Századvég pedig 51, 43, öt százalékot. Berki Krisztiánt nulla és két százalék között mérték.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója a 2014-es főpolgármester-választáson indulók szavazóbázisának mozgását elemezve azt mondta, Tarlós István bázisa stabil maradt, Bokros Lajos 2014-es közös ellenzéki jelölt szavazói Karácsony
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:32
Képek, videók
Edda- Alapi István.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:13
Edda-Alapi István.jpg
agica2004
2014. szeptember 07. vasárnap, 13:54
Edda.. Alapi István.jpg
agica2004
2014. augusztus 24. vasárnap, 11:09
Alapi István-Vác.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 13:39
Alapi István.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 13:03
Alapi István--.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 13:16
Alapi István-.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 13:15
Alapi István...jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 13:14
Játszottunk Hópihével.
alvaro-hopihe
2017. május 16. kedd, 09:52
Játszottam a kezével 01.j
chillik
2017. február 14. kedd, 04:56
Játszottam a kezével 02.j
chillik
2017. február 14. kedd, 04:56
Játszottam a kezével 03.j
chillik
2017. február 14. kedd, 04:55
Játszottam a kezével 04.j
chillik
2017. február 14. kedd, 04:55
játszottunk az első hóban
erzsikepuskas
2014. január 31. péntek, 07:59
játszottam.gif
biharijudit
2012. augusztus 05. vasárnap, 22:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.