Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:56 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Segit a Q10...
Légúti problémák? Segít a Q10!

Még az asztmára is jó a koenzim...

Beköszöntött a hideg, és vele együtt a légúti problémák időszaka is. Mandulánk, fülünk, nyirokcsomóink nemcsak akkor gyulladhatnak be, ha sapka nélkül versenyt futunk a széllel: a torokfájás és a középfülgyulladás bizony a legtöbbször bakteriális vagy vírusos eredetű.

A tél közeledtével sok allergiás fellélegezhet, de bizony a hűvös idő dacára is sokuk szenved a kellemetlen tünetektől. Nincs könnyű dolguk az asztmásoknak sem: ők akár szórakozás, akár sportolás közben olykor rákényszerülhetnek a mesterséges befújásra. Az ő életükminőségük is jelentősen javulhat; megmutatjuk hogyan.
Akárhogyan is kezdődött a baj, a megoldás többnyire ugyanaz : legyengült sejtjeinknek plusz energiára van szükségük. Ilyenkor érdemes a Q10 koenzimhez fordulni! Ez nem serkentőszer, hanem a szervezet energiaanyagcsere folyamatainak fontos szabályozója. Felgyorsítja a biokémiai mechanizmusainkat, így jótékony hatása van az allergia, asztma és légúti megbetegedések esetén is. A segítségével gyorsabban elmúlik a kínzó torokkaparás, a légutak kitisztulnak, a levegővétel könnyebbé válik, a manduladuzzanat elmúlik.

Kevesen tudják, hogy a koenzimet eredetileg a szervezetünk állítja elő, de nem elégséges mennyiségben, így azt étrend-kiegészítőkkel (kapszulákkal) kell pótolnunk. Mellékhatása nem ismert. Az pedig, ha tabletta formájában visszük be, nem szoktatja le a szervezetet arról, hogy saját maga is előállítsa a Q10-et.

Blikk.hu
Kovács E. Málna
gaby13, 2010. november 02. kedd, 17:08
Címkék: Kovács, légúti problémák, középfülgyulladás bizony, legtöbbször bakteriális, kellemetlen tünetektől, mesterséges befújásra,
Kommentek
Elhunyt Kovács Péter Kossuth-díjas festőművész és grafikus
Kovács Péter 1943. június 15-én született Budapesten. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1964 és 1970 között Fónyi Géza tanítványa volt a festő szakon, bár a kezdetektől inkább a grafikai műformákhoz, technikákhoz vonzódott - fogalmazott az MMA honlapján Wehner Tibor művészettörténész.

A főiskolai tanulmányai után elnyerte a Derkovits-ösztöndíjat. A hetvenes évek közepétől egyéni kiállításokat rendezett, csoportos kiállításokon vett részt, majd külföldi, elsősorban európai színtereken is bemutatkozhatott.

Munkásságát 1985-ben Munkácsy-díjjal, 2000-ben Kiváló művész kitüntetéssel, 2008-ban Kossuth-díjjal ismerték el.

Alkotásainak fókuszában az 1970-es évektől az emberalak, az emberi test áll, amelyet a festészeti és grafikai eszközöket egyszerre alkalmazó, a szín és a vonal együttes kifejező erejére alapozott, expresszív hangvételű kompozíciókban jelenített meg.

A nagyméretű, esetenként diptichonokká, triptichonokká alakított művek mellett fontosak művészetében azok a kisméretű,
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 14:41
Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot
megelőző döntő prezentációt Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Fürjes Balázs, a pályázat vezetője, Budapest fejlesztéséért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős államtitkár és Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nemzetközi vezetője tartotta. A pályázati bizottság társelnökeként jelen volt Wladár Sándor olimpiai bajnok, a MÚSZ elnöke, továbbá a bizottság tagjaként vett részt az eseményen Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, Kemény Dénes szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is.

A döntéssel kapcsolatban Julio C. Maglione, a FINA elnöke kifejtette: a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálja.

Fürjes Balázs, a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos elmondta,
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 13:41
Triatlon-vb-sorozat - Tóth Tamás lett a legjobb magyar Edmontonban
A viadal honlapja szerint Tóth 56:09 perc alatt teljesítette a távot, amely 750 méter úszásból, 22 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból állt. A másik magyar induló, Faldum Gábor (58:13) a 34. lett a nehéz versenyben, amelyet az 54 tagú mezőnyből 15 triatlonos nem tudott befejezni.

A nőknél a 41 versenyző közül csak három nem ért célba, egyetlen magyarként Kovács Zsófia (1:05:26 óra) a 32. helyen zárt.

A férfiaknál a brit Jonathan Brownlee (54:52), a nőknél az ausztrál Emma Jackson (1:01.23) lett a győztes.

A vb-sorozat következő, egyben utolsó állomása az augusztus végi, lausanne-i döntő lesz.
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 08:11
Szép napot mindenkinek!
Majd meglátja, eljön az életben az az óra, amikor a mi fáradt szemünk már csak egyetlen fényt tűr meg, azt, amit egy ilyen szép éj formál és szűr át a homályon, s amikor a fülünkkel csak azt a muzsikát élvezzük, amelyet a holdvilág a csend fonákján játszik.
Marcel Prousc francia regényíró
kirscha, 2019. július 20. szombat, 08:58
Iseumi játékok kezdődnek Szombathelyen
játékokra. Böhm György és Korcsmáros György szerzőpáros művét Tompagábor Kornél rendezésében mutatják be. A produkcióban a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek legnépszerűbb Neoton-dalai - köztük a Kétszázhúsz felett, a Santa Maria, a Don Quijote és a Tini-dal - hangzanak el. A főbb szerepeket Debrei Zsuzsanna, Szakály Aurél, Ecsedi Erzsébet, Hertelendy Attila és Magyar Cecília játssza.

A szabadtéri játékokat július 30-án Miklósa Erika és a Modern Art Orchestra hangversenye zárja. A koncerten Fekete-Kovács Kornél karmester vezényletével olasz dalok, operaáriák, operettek csendülnek fel és részleteket adnak elő a Liszt Ferenc-díjas trombitaművész zeneszerző szerzeményeiből és átirataiból. A "jazzelemekkel tarkított" produkció a Másképp című lemez koncertje - emelte ki Kiss Barna.

Az Iseumi játékok történetéről elmondta: a csaknem 2000 éve épült Isis szentély maradványait 1955-ben tárták fel. Az első szabadtéri operát - a Varázsfuvolát - 1964-ben a "romok között" rendezték meg, majd a szakrális
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 11:51
Szép napot mindenkinek!
ÉVFORDULÓ

Móra Ferenc

"Azt hiszem, az irodalomtudomány se fogja tudni soha, mi a teremtés titka. Csak egyet tudok biztosan, azt, hogy ha jót ír az író, az nem az ő érdeme. Az megszállottság, révület, sugallat, titok. Az író csak azért felelős, ha rosszat ír. Mert azt olyankor írta, mikor nem diktáltak neki belülről."
(Móra Ferenc)

Móra Ferenc: Nekopogi kovács

Hiába kotorászok a mestertarisznyám fenekén, ma nem találok benne vidám bohóságot. Elfogyott a tarka mese, kihullottak a
mosolygó históriák. Egyre csak a Nekopogi kovács története jár az eszemben. Úgy ahogy tőle magától hallottam néhány
esztendővel ezelőtt.

Balogh Demeter lett volna a becsületes neve, de az egész falu aranykovácsnak hívta a régi jó világban. Azért hívták így,
mert aranyat ért a mestersége.Egész nap búgott a fújtató, szállt a szikra, csattogott a pöröly a kovácsműhelyben. Üllője
előtt soha üres kézzel nem dologtalankodott az
kirscha, 2019. július 19. péntek, 09:39
El-selejtező - Megőrizte előnyét és továbbjutott a Fehérvár
volt valódi tétje.

A Fehérvár FC a következő körben a liechtensteini Vaduz csapatával találkozik, az első mérkőzést egy hét múlva rendezik Felcsúton.

El-selejtező, 1. forduló, visszavágó:Fehérvár FC-Zeta FC (montenegrói) 0-0------------------------------------

Felcsút, 2841 néző, v: McLaughlin (ír)

sárga lap: Juhász (66.), illetveMilojko (34.), D. Vukcevic (45.)

kiállítva: D. Vukcevic (73.)

továbbjutott: a Fehérvár FC, 5-1-es összesítéssel.

Fehérvár FC:

-----------Kovácsik - Nego, Juhász, Elek, Stopira - Pátkai (Milanov, 63.), Kovács, Hadzic - Huszti, Scepovic (Futács, 79.), Petrjak (Hodzic, 79.)

FK Zeta:

------Akovic - Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic - Goranovic, Milojko, S. Vukcevic (Baosic, 66.), Krstovic, Bosnjak (Kontic, 89.) - I. Vukcevic (Lambulic, 83.)

Az első félidőben valamivel többet birtokolta a labdát a fehérvári együttes, amely a kapura is veszélyesebb volt: a hazaiak hatszor, a vendégek pedig csak egyszer próbálkoztak lövéssel. A
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 22:12
Egy hétig Törökországban edzőtáborozik a női kézilabda-válogatott
A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány ezúttal 23 játékost hívott be az utazó keretbe. A névsorból hiányzik a Siófokra igazolt Tomori Zsuzsanna, a Debrecen jobbátlövője Kovács Anna, valamint az Achilles-ín-műtét után gyógyuló Planéta Szimonetta is.

A csapat az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatra, valamint a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készül.

A magyar női válogatott kerete:

-------------------------------kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Grosch Vivien (Dunújváros), Lukács Viktória (Ferencváros)jobbátlövők: Hámori Konszuéla (Vác), Karnik Szabina (Debrecen), Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros)irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác), Tóth Gabriella (Érd)beállók: Bordás Réka (Debrecen), Pásztor Noémi (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)balátlövők: Háfra Noémi
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 18:21
Képek, videók
Írásaim O.Kovács Attilána
furaila
2018. október 31. szerda, 14:14
Kovács Enikő
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:08
Kovács Béláné
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:26
kovács pista.jpg
zsokica45
2018. július 07. szombat, 11:36
kovács bécii20161012.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:12
kovács béci.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:11
Kovácsné Gizike
irmus
2018. május 03. csütörtök, 19:06
kovács izabella 20160924
zsokica45
2018. április 26. csütörtök, 17:54
kovács bécim.jpg
zsokica45
2018. március 18. vasárnap, 11:39
kovács bécikl.jpg
zsokica45
2018. március 18. vasárnap, 11:39
kovács izabella.jpg
zsokica45
2018. március 08. csütörtök, 18:56
37425395-anyagi-problé mák
lilagondolatok
2017. február 09. csütörtök, 19:24
Prosztata problémákra.jpg
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 11:17
problémák.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:06
problémák.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 22. péntek, 09:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.